Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@nikiniki to o tych prikrmoch je super... vsetko sa tu okolo toho tak dogmatizuje, tak som rada ze je to volnejsie...
my mame koliky zatial po vsetkom co sme skusili - mrkva a zemiacik. dnes som skusila len 2 lyzicky zemiaciku s odvarom z ovsenych vlociek. tak uvidime... hadam nam to pomoze.
inak kocky, neskusate niekto varit ryzovu kasicku?
a ak varite prikrmy, tak na viac dni a uchovavate v chladnicke ci rovno mrazite?
@ivinka77 kokos, malá je riadne akčná, to my sa nechytáme, ale zas teraz máme fajne obdobie, pekne sa hrá na brušku, posedká ked ho dám ja a oprem ho o vankuše - to dávam len trošku, ale inak ništ.
David spinká takto pekne už dosť dlho (vstávame len raz aj to ho budím), hádam od 2 mesiacov a teraz zvažujem že by som ho už ani nebudila, len sa bojím či neprídem o mliečko 😒 , takže o kašičkách este neuvažujeme.
@slady super... vdaka. lebo niekde som zas citala ze len cerstve a kazdy den varene. no ale varit kazdy den kusok zemiaka, pasirovat to..joj. aj ja to mam na dva dni. tak skusim pripadne aj na tri. 🙂
ja by som to mozno aj varila kazdy den cerstve, ale ten moj revo. dnes som to chcela ze ju budem mat v manduce a zatial uvarim, kedze vcera v noci peklila a nemohla som vecer pripravit nic. bolo to 45minut utrpenia.. 😒
@nikiniki hej, je to prca, mam take tie tri kefky z DMka - jedna je gumove hryzatko, druha ma take gumove "stetinky" a tretia je uz normalna makka kefka, tak ja teraz cistim tou s gumovymi stetinkami a malej sa to strasne paci, stale jej ja vycistim a potom si este sama vycisti, samozrejme pod dozorom aby si to do krku nestrcila. aj Wilkovi tak skoro zubke vylezli a do roka a pol ich mal pokazene - teda nie kazy ale odvapnene presne tie, ktore mu vysli ako prve, lebo som mu po vecernom mliecku necistila a UM je na zubky horsie ako MM. doteraz ma na prednych zubkoch hnede fliaciky, vyzera to skaredo ale mam stastie ze som to zistila hned a hned s tym zacala nieco robit, lebo niektorym detom chudatenkam z toho zubky uplne odhniju a odlomia sa a maju len take hnede kypte...
@petuska55 jej, prosim a nedas radu ako to uvarit? a ako ma stareho maleho?
my asi budeme musiet skusit tu ryzovu kasicku...zatial vyzera ze po vsetkom nas boli brusku. susedka co ma tiez silno kolikovu dcerku (mala ma uz 1,5roka, takze uz to maju za sebou) skusila nejaky makrobioticky pristup k prikrmom a zacinali ryzovou kasou...
takze baby zubate cistite! odporucam z osobnej skusenosti 🙂 znamy zubar am maleho ktoremu este zubky ani nevysli a aj tak uz mu dava do pusy kefku aby si zvykol na ten pocit, len tak dasienka pomasirovat ale aby si vytvoril navyk 🙂
ahojte.. papaju vase deticky? nasa mala ma 6 mesiacov ale neni velky jedak.. ako to riesite ? uz som z toho zufaala niekedy,...
@zdenkaa1811 a prosperuje - rastie a pribera?
slady... je sikovna ... len nepribera velmi ... ma nieco cez 6kg
nechce velmi maso a polievky.. skor zje sladku kasu a vyzivu... kedy ako ...
@zdenkaa1811 a co nepapa iba prikrmy alebo ani mliecko nechce? a je kojena ci na UM? a pediatricka sa ako vyjadrila? frfle na vahu ci nie? moja zaba ma nieco cez sedem ale je dost tucnucka, no to preto, ze je dost kratka do dlzky, cize ak mas male babatko na dlzku tak nieco cez sest mozno nemusi byt az tak malo, neviem...
dnes napr.vobec nechcela mliecko..az vecer aj to horko tazko.. je na UM ..pediatricka praveze nic,zatial je ticho 🙂 nasa mala je zase dlha takk ja neviem .. skor je na sladke ako na slane... maso a polievky nechce velmi ako som uz pisala..
ale moze papat aj podla nalad? nemam ju nutit radsej papat? ked bude hladana tak hadam da vediet nie ??
@zdenkaa1811 no to je prirodzene, take male deturence rozoznavaju a lubia vlastne iba sladke, lebo aj MM je sladke, takze je to prirodzene, moja zaba napriklad brokolicu nechce, lebo nema chut, ale tekvicku, mrkvu alebo sladky zemiak - po tom sa ide pozabijat. ak je pediatricka v pohode tak to asi znamena ze ste este v norme 🙂 tiez si myslim, ze by ti dala vediet, kazde babatko je ine a ta tvoja mozno nema take energeticne naroky ako ine, jednoducho jej tolko netreba, babatko si povie a nemyslim si ze by sa sama seba nechala o hlade, nutit take male babatka sa podla mna ani neda, myslim prakticky, to nenatlacis 😀
@zdenkaa1811 ja si tiez myslim, ze jej mozno netreba viac papat... ved ona by dala vediet, ze by ti isto plakala od hladu, keby jej to nestacilo... a ak prospieva, tak to neries...
Slady tak dakujem uz som pokojnejsia ... budem ajnadalej pokracovat a davat castejsie papat stale nieco ... aby nezabudlla ze ma papat 😅 ....
@zdenkaa1811 babatinko netreba nutit papat a ak by si chcela mozem ti dat majla na nasu doktorku co sme so Slady do nej 🙂)))) Skus ju vazit tyzdenne. Tyzdenne by nase dietky mali priberat cca 60 gramov.....orientacne. Ide o to ci jej vaha rastie e nie kolko ma kil. Ale podla toho co pises, ona papka a je spokojna. Je dobrucka? teda spokojne babo? ja som pochopila ze ano. A to ze rada sladke to nevadi kazde babo ma rado ine....ja so sa pytala lekrarky ci je pravda ze treba eleninkou lebo ked ochutna sladke tak mi slane nezje a povedala ze je to blbost.....
@zdenkaa1811 dietatko by do 6 mesiacov malo 2nasobit svoju porodnu vahu a do roka 3nasobit ak k tomu smeruje je v norme, podstatne nech mu vahova krivka rastie......ak rastie, tak je dobre. ale to by ti mala fakt pediatrica kuknut kolko ste tyzdenne a mesacne pribrali 🙂

@nikiniki presne tak, vcera to nebola nehoda, ale pokus 🙂 ja som jej to fakt videla na ociach 🙂 ako sa tesi 🙂 no zlieza po bruchu, nohami dole, este jej to ide tak trosku nemotorne, ale myslim, ze na prvy sup pochopila, co od nej chceme 🙂 a pod sedacku jej dal ocko vankus ako zachranu 🙂 takze keby aj zletela, tak do makkeho 🙂 hen https://www.facebook.com/photo.php?v=1015160516...