icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

lucinka83
22. máj 2013
ninison
22. máj 2013

@tinuska1112 No presne.. Ja som kojila a kojim doteraz a dlho trvalo, kym som vypozorovala potraviny ktore nam robili zle. Nam na koliky nepomahalo nic, len bud tie potraviny vobec nejest (u nas to bol chlieb a cokolvek z kysnuteho cesta, jablko v hociakej forme a mnozstve, cokolada, bezkofeinova kava, zazvor) a ked uz bola kolika, tak len vytrpiet dve hodinky placu do vysilenia, potom mala zaspala a ked sa zobudila bolo po kolike. nepomahalo nic, ziadne kvapky, masaze, rektalne rurky, cvicenia. jednoducho nic. tiez trvali a este trvaju...po cokolade a kave. ostatne potraviny uz su v pohode. no... a teraz to vyzera ze to iste s prikrmami. poskusam ale pomalicky a opatrnucko...a dam vediet 🙂 hadam pomoze. no, tie ovsene vlocky skusim takto aj ja 🙂 a tu ryzovu kasicku ste kupovali alebo varili?

mata884
22. máj 2013

@ivinka77 cooooooo?preboha ☹ . Nezavidim. A malicka spinkala na balkone?

ninison
22. máj 2013

@tinasc
@tinuska1112
my sme kupili bio vlocky v bioparku (auparka alebo karadzicka) a chutia lepsie. ja mam kazde rano musli s vlockami a v tych vyberovych je nieco horke. vzdy sa tam sem tam najde nejake divne semienko, teda vlocka s hnusnou horkou chutou. inak este su dobre emco ovsene vlocky (kuk google) v takom modrom obale, kupujeme v tescu len nie vzdy ich maju. tie si kupujeme my ale naozaj je rozdiel v tych bio 😉

nikiniki
22. máj 2013

@ivinka77 ty opalovanim a tu je ima ako v ruskom filme, zamracene ako vecer, a leje ako z krhly 🙂)))))) ako sa da vymknut manzelku na balkone? 🙂))))))))))))) No uvidime, sand si vytvori system tento sa mi celkom paci......

@mata884 sikulka, posli mi link na recept prosim.
@petuska55 uz si tu raz davala recept na kolaciky z ovsenych vlociek ze? nedala by si este raz? ja som taky maniak na take fajnotky

janulka_s
22. máj 2013

@ivinka77 pekne aspon krem ti tam nechal? A nieco na pitie a zutie?

ninison
22. máj 2013

@tinasc
@tinuska1112
inak este ma napada k tomu lepku... tiez som si o tom citala, predtym ako som tie vlocky dala a podla odbornikov je celiakia vrodena (aj ked sa nemusi prejavit hned od narodenia). oneskorene podavanie sa odporucalo kvoli lepsej diagnostike. vraj sa ta alergia ci reakcia lepsie prejavila a lahsie sa to diagnostikovalo. takze som si povedala, ze ak ju mame, tak sa to prejavi teraz alebo aj nie. inak sa odporuca podavat lepok podla najnovsich studii medzi 5. a 7. mesiacom. inak je to peklo s tymi studiami - o 10 rokov si mozno budeme buchat hlavu o stenu ze sme postupovali podla nejakych uplne blbych odporucani... takze asi najlepsie je maminkin instinkt a presvedcenie. ja som skusila zatial len odvar lebo sa naozaj trapime... tak uvidim ci to pomoze.

nikiniki
22. máj 2013

@ninison Ja som si teraz kupila Tesco musli velke jahodove s mandlami a brusnicove s jablkami, velmi velmi odporucam, idem sa nimi zadlavit.

ninison
22. máj 2013

@nikiniki @tinuska1112
u nas mala reve ako keby ju z koze drali - to naozaj nie je plac, to je rev.. a odmieta prsko, ktore inak neodmietne nikdy 🙂
nas sa aj sused pytal, ze co to dieta tak reve... a aj suseda mi hovorila ze nas je pocut o 3. poschodia nizsie ☹ u nas to je vidiet ze sa dieta trapi a ze ho nieco velmi boli.
dufam ze zuby nas takto trapit nebudu...

ninison
22. máj 2013

@mata884 mnam!

nikiniki
22. máj 2013

@ninison juuuuuuuj, chudatenko malicke, to nasa tak nikdy neplakala. aj ked jej nieco bolo, tak na rukach, alebo prsku ihned zmlkne. chudak vy aj s babatinko, uz nech je to za vami. Tak podla tohoto my sme koliku nemali..........

ninison
22. máj 2013

@nikiniki ja si mixujem sama 🙂 ovsene vlocky, lanove a sezamove semienka, slnecnicu, hrozienka a orechy - tie furt menim. a cornflaky 🙂 inak pred tehu som ranajkovala jablko a kafe, ale kvoli kolikam som musela vsetko vypustit 😠

mata884
22. máj 2013

@nikiniki http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5027&orde... ja som ju obsypala orechami a na vrch dala struhanu cokoladu

petuska55
22. máj 2013

@nikiniki - 200 g polohrubej muky (ja dávam špaldovu), 300 kryštalový cukor (trstinový), 300 g ovsené vločky (obyčajne), 160 g kokosu, 150 g margarín (rozpustiť), 1 a 1/2 čaj.lyž. sody bikarbony, 2 PL medu, 5PL vody (podla potreby, ak by bolo cesto suché tak pridávať po troške)
Najprv- vločky, muka,cukor,kokos , samostatne v miske maslo, soda,med,voda a potom zmiešat dokopy, pri 160 stupnoch 15-20 minut

petuska55
22. máj 2013

na plech papier na pečenie a robit také koláčiky ploské 😉

nikiniki
22. máj 2013

@ninison no teraz som pozerala. tie jahodove s mandlami su EMCO a tie brusnice so zelenmyi jablkami su ona Vita, ale su fajntasticke obe a velikanske cez 700g

ivinka77
22. máj 2013

@nikiniki no jednoducho, mala spala, my sme sedeli a pili kavu, on isiel dnu skor a omylom zavrel a lahol do spalne a kukal 2 hodky film 🙂 a ja som sa opalovala 🙂 nutene 🙂 a on medzitym zaspal, tak ani nepocul, ze som nanho buchala 🙂

nikiniki
22. máj 2013

@petuska55 super teraz som si ulozila dakujem
@mata884 uozene dik

tinasc
22. máj 2013

@mata884 jááj krásna torta, hneď by som si kúsok dala, veru dlho som nejedla tortu 🙂

tinasc
22. máj 2013

@nikiniki ja by som sa obetovala kvôli krpcovi a nech je aj zima ako v ruskom filme, lebo vtedy sa mu spí výborne, nie ako teraz keď sa potí ako dostihový kôň 😀

tinasc
22. máj 2013

@ninison tiež som čítala tie nové štúdie... však aj ja som si povedala, že ak má alergiu, tak ju má a nepomôže ani to, že mu tú potravinu dám čo najneskôr... ale zatiaľ ťuk, ťuk... a vy sa trápite, no dúfam, že to rýchlo prejde a po kolikách už nebude ani stopy... 🙂 a na susedov kašli...

nikiniki
22. máj 2013

@ninison zaujimavy nazor na ten lepok.....

tinasc
22. máj 2013

@ivinka77 no, na chlapov sa vždy dá spoľahnúť 😀

ivinka77
22. máj 2013

@tinasc som usetrila na solarku 🙂

tinasc
22. máj 2013

@ivinka77 ozaj len tak pre zaujímavosť a zo zvedavosti kam ti chodí Teri do škôlky?

nikiniki
22. máj 2013

boze to je den, len leje a leje nikam sa neda ist, nechapemmamicky ktore nechodia vonku s detmi, co cele dni robia 🙂

ivinka77
22. máj 2013

@tinasc tuto kusok od domu na Pivonkovu so MS Slniecko

nikiniki
22. máj 2013

baby a chystate sa niekam do materskych centier? ja by som aj sla hlavnev take dni ako terazna nejaky ten program
minimalne sa stretnut s mamickami a deticky sa pobavia

alyze
autor
22. máj 2013

@ivinka77 a to naschval ?😀

alyze
autor
22. máj 2013

@ninison tak to prajem, nech vam cim skor prejdu tie koliky
My sme mali tiez, ale po 3 mesiaci je pohodka klop klop 😀
A pomahali nam sirupy a tie rurky, no chudatko, si neviem ani predstavit 2 hodiny placu☹