icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivkasendy
24. máj 2013

sak 6x do jednej nozky, namiesto 3x do oboch noziciek, cize tak jak @slady pisala, ci nie? 😀

ivkasendy
24. máj 2013

viem ze k teme prikrmov sa tu uz podiskutovalo vela, no neda mi nenapisat - v stredu sme boli v poradni a dr. mi dala zoznam ze vraj od ukonceneho 7.mesiaca co mozme papat a na nom je: rastlinne maslo, jogurty, tvaroh, puding, detska krupica, piskoty, chlieb+pecivo, hydinova sunka, tvrde a makke syry, strukoviny, kel, kapusta, zelena fazulka, bezvajecne cestoviny, zltok. Skoro mi oci vypadli, lebo som zila v tom ze mliecne vyrobky az od 1 roka, puding mi ani nenapadol, do sunky nemam sajnu co melu... Akurat ten zltok ma neprekvapil, no na vacsinu tych jedal som pozerala jak puk 😀 Ale vraj podla najnovsich odporucani, blabla 😝 Aj vy uz budete davat detom jest take veci? (otazka hlavne pre pozemstanov) 😀

nikiniki
24. máj 2013

@ivkasendy no my pozemstania tiez len oci valame, hoci ja so opak mimozemstanov ja predposledna prikrmujem 🙂)))) ale aj tak je to podla mna na hlavu. to je mlada ci stara lekarka? ja to ak dovolis prepisem a poslem laktacke. ale neverim, vobec. Lebo v piskotach je lepok a to s s nou hovorila ze este ee, aj kuk fuk iba kukuricne, alebo ryzoe ak tak, mlieko a mliecne vyrobky mi posielala emajl kde e odporucanie najskvor od roka......detska krupica to neviem, lebo neviem coho je, ale puding je isto mliecny. Sunka sa predpoklada desena detska si myslim, kde by malo byt ciste mesko. Ale je tam sol a ta sa do roka neodporuca vobec......strukoviny, kel kapusta to je indivindi od dietata ci zvladne, ale maslo a ojgurty to je ciste mlieko, chlieb a pecivo lepok, tvrde a mekke syry zas mlieko, to je podla mna dobre na hlavu, alebo iba ja tomu nerozumiem? co keby sa konecne lekari dohodli? 🙂 Ja si myslim, ze je to tak, ako tu uz bay pisali. Moja svokra ma na to stare ludove porekadlo:"Z druheho rozumom sa porad, ale svojho sa drz" a spoliehaj sa na svoju intuiciu.........

nikiniki
24. máj 2013

no piskoty nie ze nie vobec, ale ze treba sledovat, lebo moze dieta pred 8mym mesiacom reagovat a vyvratila mi tu poslednu studiu dalsou.......poslala som jej to dufam ze sa neurazis ved som nenapisala o koho ide....

ivkasendy
24. máj 2013

@nikiniki jasne, dakujem ze si jej poslala, velmi rada si vypocujem jej nazor 🙂 ta lekarka je pomerne mlada (cca okolo 35, neviem poriadne odhadovat vek 🙂 ), ale je vidno ze sa rozumie robote a su na nu same pozitivne ohlasy a aj ja jej dost doverujem... no tym zoznamom som bola fakt zaskocena, ale vraj podla imunologov alebo take nieco sa to odporuca skor... este mi povysvetlovala, ze napr.chlieb a pecivo davat nie uplne cerstve, aby nebolelo brusko, jogurty nie cokoladove, kokosove ani ine exoticke, syry urcite nie plesniveho typu (niva atd.) a dalsie uzitocne rady... pochopila som ze asi podla tych najnovsich vyskumov treba zacat skor po troske davat, no celkovo mi vela veci na tom zozname je dost proti srsti, kedze napr. nechcem malu ucit na sladke a slane tak skoro... inac, moja este stale akosi nepapa ani tu zeleninu a to skusame uz cca 3 tyzdne 😅 ale dr. mi vravela ze jej dcerka sa to naucila az po nejakych 6 tyzdnoch takze pohoda 😀

ivinka77
25. máj 2013

@slady no ved ani nam nepichala naraz do oboch, v 3. mesiacoch do pravej a teraz v 6. do lavej... a dalsie vraj zas o 3 mesiace....tak neviem...asi klasika, kolko doktorov, tolko nazorov....

ivinka77
25. máj 2013

@ivkasendy ivi jogurt , puding, piskoty, sunku, syr sme uz skusali....nie ze by to jedla, ale ked sme to jedli my, tak som jej kusok dala ochutnat... zltok jeme uz dlhsie namiesto masa a cestoviny uz jedla normlane zmiesane so zeleninovym prikrmom

zabka29
25. máj 2013

@tinasc Ďakujem....dávam ešte kávu a rozmýšľam ako obliecť deti.....vonku je ako v novembri 😉 😉

ivinka77
25. máj 2013

u nas sa tiez ochladilo sakraaaaaaaaa :(

zabka29
25. máj 2013

Ak ste dostali , resp. dostanete 3 injekcie, tak je to len jedna očkovacia látka...mala by to byť Hexa vakcína, lebo tá je podávaná v 3 mesiaci, potom v cca 5 mesiaci a potom o pol roka. Ak dostávate 6...naraz 2 do oboch nôh, tak je tam aj proti pneumokokom..ja som túto vakcínu nedávala...teoreticky sa dá odložiť očkovanie s Prevenarom do 2 roku života, resp. môže sa očkovať pred vstupom do kolektívu do toho 2 roku. Ma dosť prekvapuje, že niektoré dr očkujú podľa iných schém podľa toho ako to tu dievčatá píšu....ja som celkovo proti očkovaniam, napr. ja aj napriek MMRkovej vakcíne som mala mumps a môj syn dostal po 3 dávke Hexy taký herpesvírus do tela, resp. sa mu aktivoval, že aj 5 herpesov naraz mal už na pere a okolo úst........nikomu to neželám a držím všetkým prsty, aby sa vakcíny dobre znášali....pekný víkend

slady
25. máj 2013

@ivkasendy aaaa rastlinne maslo nieee to je cista ropa, naozaj to je umela hmota a stuzene rastlinne tuky to nezerte a detom to uz vobec nedavajte je to humuuus ja ani do pecenia heru nedavam, o flore a vete a rame ani nehovorim to je fakt uplne zle. citala som skvely clanocek o historii rastlinneho masla - vyvinuli ho na vykrmovanie moriek ale zacali im od toho dochnut tak to dochutili troskou ecok a zacali predavat ludom - dobre nie? nezerte to!

slady
25. máj 2013

puding isto nebudem davat, aj wilkovi uvarim len tak raz za pol roka, lebo ho nechcem naucit na sladkosti, piskotky celozrnne nepoviem, ale nie vela nech sa zubky nekazia a sunku, presne ako vravis .- neviem co do nej melu 😀 ani na detsku by som sa velmi nespoliehala, ak tak normalnu nie pomletu ale taku naozajstnu, aj to len obcas kvoli soli. dalej tavene syry su u nas tabu a aj pasteky, to jeme aj my dospeli len ked ideme dakde na vylet a ak mam na to vyslovene chut, alebo u svokrovcov taku naozajstnu fajnovu (ze kacacia s brusnicami od masiara nie z konzervy) ale to len tam lebo na to by som ja nemala 😀 v tavenych syroch je sto kil soli, takze to nejeme skoro nikdy. syrcek budem davat obycajny tvrdy, nejaky kvalitnejsi, alebo tvarohovity, ten sa lahsie travi ako mlieko, lebo je to vlastne natravene mlieko 😀 a masielko po troske budem davat ale obycajne zivocisne klasicke od tetky v stanku, alebo olivovy olej pokvapkam. a chystam sa robit natierky fajne 🙂

ivinka77
25. máj 2013

@slady inac tie rastlinne masla ja nemozem ani citit... ble...presne ako pises... u nas tiez jedine ''zive'' a este nas ocko lubi take tie pomazankove dochutene....

alyze
autor
25. máj 2013

@ivinka77 volajako som vypadla z kontextu, prevenar ? 😕

slady
25. máj 2013

@ivinka77 ja sa chystam na tvarohovu natierku s mrkvickou uz dlho, dnes dokoncim tento vsivavy preklad a urobim aj panaboha, keksiky aj kolac aj natierku a hadam aj neverim obed 🙂 hahaaaaa len dufam ze wora este aspon hodinku pospi nech toto dokoncim. aj prso by mi trebalo odsat, este dve stranyyyy!

alyze
autor
25. máj 2013

@ivinka77 nas pichali 2 krat a do oboch noziciek ☹
dalsia vakcina by mala byt okolo roku a tu si dam urcite rozdelit, lebo naposledy som z toho ucinku na nu nemala dobry pocit 😠

ivinka77
25. máj 2013

@slady ake preklady vlastne robis ? nejake technicke? ci konkretne pre nejaku firmu ? ci vsetko co pride ? ozaaaaj inac od buducej stredy do nedele sme v ZH , tak ak by mi vysiel krok, tak mozme dat rande v BB, ak nemate nejaky iny program... hm ? v sobotu sa svadbime, v nedelu budeme asi dospavat a vecer uz cestujeme dalej na vychod, ale stvrtok alebo piatok by to teoreticky slo....

alyze
autor
25. máj 2013

@slady cista pravda, rastlinne maslo : robili sme pokus ako ziaci nam ani po troch rokoch nezmenilo skupenstvo, ani sa nepokazilo, iba malo zltkasty povlak a keby ste si ho natreli na chleba, ani nezistite ze ma tri roky 😀 😀 😀
ako moze byt zdrave nieco co sa nepokazi ? 😖

ivinka77
25. máj 2013

@alyze my nastastie nemame po ockovani nic, ani prvykrat, ani po vcerajsku....ani teplotu, dokonca ani opuch , tak som happy.. ja som z toho taka vystresovana, lebo pri TEri som este ani horucku poriadnu neriesila, tak keby to doslo, tak vlastne ani neviem, co robit :(

alyze
autor
25. máj 2013

@ivinka77 to je super ze to tak dobre znasa, nasa tu druhu uz neznasala dobre a bola rozhadzana aj tyzden 😒
preto sa chystam tu davku rozdelit, aj ked bude na mna kukat doktorka jak na vola 😠

ivinka77
25. máj 2013

@alyze preco by mala kukat na teba jak na vola ? sak ty si matka, ty vies, co je pre tvoje dietatko najlepsie...tak si stoj za svojim a nenechaj sa zmanipulovat ! 🙂 podla mna na to mas pravo...a ked je Dr. aspon trosku normalna, tak to isto pochopi !!!

slady
25. máj 2013

@ivinka77 jasne, v piatok som volna 🙂 no vsetko co pride, teraz mam jeden staly job - blogy prekladam, ale inak beriem co pride 🙂 technicke velmi nie, lebo take neviem, ale nedicina, pravo, zmluvy, a bezne veci, a tieto blogy si uzivam celkom, len su dost na chuja napisane - stylisitcky, osoba sa velmi nevyzna v literature a pisani zjavne, tak jej to sem tak trochu vylepsim 😀

nikiniki
25. máj 2013

Dobre ranko. Moja dcerkavstala v noci iba o 12tej a 5tej a potom spala so mnou do 8 mej a teraz zase hajka. Normalne som sa prespala a vyspala!!!!!!!!!!!!!! Nikdy nepovchopim preco niektoru noc 13,8x a niektoru iba 1,2x...........ale takych noci by mohlo byt viac.........
@alyze fuj to vazne????????????????to musel byt humus pokus.
@slady ja sa priznavam, ja jem iba zive maslo, ale synovi kupujem umele. lebo on sezere na par dni KILOVE!!!!!!maslo.......tak by som skrachovala ak by so mu kupovala zive. on si taku hrubu vrstvu toho natrie zeby som si sa doryhala keby si to videla, fuj.a neviem ho presvedcit aby s tym prestal, rozpravam tu uz o cholesterole a pod a nic!

alyze
autor
25. máj 2013

@nikiniki tak mu to vyhovor !
to vazne je to maslo humač

alyze
autor
25. máj 2013

@nikiniki a inak aj ja som tuto noc celkom v pohode spala, zobudila sa iba 3 krat huraaaaaa a o 04:00 som uz bola vyspana 😒

alyze
autor
25. máj 2013
slady
25. máj 2013

@nikiniki tak si oznacte masla - tvoje a jeho a ked si ho sezere nech si kupi svoje z vlastnych 😀 to je riesenie hodne mojej mamky 😀 alebo na intrak s nim a zisti co je to zrac kazdy den chleba s horcicou alebo kecupom z lidlu hehehe 😀

slady
25. máj 2013

@alyze no toto presne som citala ale v anglictine 🙂 a to my sme sa este na strednej pred desiatimi rokmi ucili ze ztuzovanie rastlinnych tukov je MEGA nezdrave, nasa biologiciarka bola zjavne osvietena osoba, odvtedy si to pamatam 🙂

slady
25. máj 2013

@nikiniki oo a blahozelam k spanku, ja som dnes tiez fajne potiahla, prespala som obidva budiky 😀 a rano na pravoboku suter, som odsala 80ku z praveho - to je moje menej vykonne, lebo som celu noc davala lave - som dako tuho spala a nedoslo mi v polospanku ze mam kozy vymenit 😀 a teraz mi buva zorka a aj ocko s wilkom sa ulozili na gauc, ale na spanok to nevidim, len blbnut budu. Wilcovi dnes ide, ma zrusil ze mam odist z obyvacky lebo sa mi otvara zadok... 😀 myslel tym akoze mi vykuka medzi leginami a trickom, tak som vo vyhnanstve v deckej a idem ozivovat playdoh, bo nam stuhlo a neda sa uz hrat s nim 🙂

nikiniki
25. máj 2013

@slady sa tu stim s teba a tvojho opisu domacej situacie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no a to pekne si odsala, tolko ja dam za vecerne odsavanie z oboch pri plnej sile 🙂)))) napriklad vcera vecer 🙂