icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

nikiniki
26. máj 2013

@zabka29 Juj Erika veru......mne uz tak veli chybaju poriadne prechadzky, tento tyzden som sa rozhodla ze budem aj v dazdoch v manduce chodit, len si musim gumaky kupit a ide sa na to...a drim palce aby Vam neprsalo!!!Baby ja jsem detah idem spat🙂

ivinka77
26. máj 2013

@adel22 jake ste zlate...a ty kua mas kolko kil ? 40 ? 🙂

slady
26. máj 2013

@adel22 joj aj ja by som mala spevnit, som na tom presne ako ty, kde nic tu nic ale brucho ako zele 😀 ale zorci sa v poslednom case vobec v manduce nepaci, len sa vzpiera ak mi tam nezaspi tak sa straaasne vzpiera a protestuje a chce ist von, myslim ze preto, lebo sa v nej nemoze hybat a nevidi poriadne naokolo, len bokom a v predu ja - tak ju to nebavi, ona je najradsej otocena tvarou von, ked ju vytiahnem z manducy a chytim opacne tak je hned spokojna ☹ len ja uz ju neunesiem jednou rukou, musim ju dvoma drzat a to nic nespravim potom.

petuska55
26. máj 2013

@slady presne toto aj Davidko, vobec už nechce byť v nosiči, chce kukať hlavou dopredu, síce mám nosič kde sa dá otočiť ale je v tom nejaký na pevno a to mu vadí, takže sa tiež vláčime na rukách - takže ma bolia ruky a aj chrbát ☹ , no ale čo už. V kočíku moc neposedí, ešte ked ideme tak trošku ale akonáhle sme za domom a staršia sa bicykluje alebo hrá s kamoškami tak musí ísť na ruky.

adel22
26. máj 2013

@ivinka77 Vdaka🙂 Nie nie, ja mam asi 51🙂

@slady No hadam sa jej tam este bude pacit, lebo lebo🙂 Potom ju budeme nosit na chrbte🙂

ivinka77
26. máj 2013

@adel22 uff...51 som mala naposledy asi tak pred polovicou zivota...cize v 18tich kua 🙂

slady
26. máj 2013

@adel22 hehe, ja uz som pribrala na moju cielovu vahu - 54 - takze uz nevyzeram ako vyhladovana strhana mater 🙂 a teraz to brucho spevnit este a som spokojna 🙂 len ked mna tak strasne nebavi samu doma cvicit...

nikiniki
27. máj 2013

@slady ja uz cvicim, este hovno vidno, ale uz cvicim 🙂 a od dnes idem vela cvicit prvy tyzden bol rozbehovy a teraz bude makacka, pocitala som ze kila najprv pridu az potom odidu, lebo najprv menis tuk na sval a az potom z neho chudnes, tak cakam este nejaky prirastok na vahe ale dobre 🙂))

Ja som sla spat vcera o 21.15 A UZ OD 5.30 kukuckujem a moja dcerka spinka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no dnes ma zobudila iba raz o pol12 a o pol6tej a uz somostala hore s trestenim hlavy, to je asi tym ze ked dlho spime, nepijem vodu a ja som zvyknuta, vzdy pit ked vstanem.

nikiniki
27. máj 2013

@ivkasendy tu bol tvoj prispevok, na ktory som slubila ze napisem laktacke:
"viem ze k teme prikrmov sa tu uz podiskutovalo vela, no neda mi nenapisat - v stredu sme boli v poradni a dr. mi dala zoznam ze vraj od ukonceneho 7.mesiaca co mozme papat a na nom je: rastlinne maslo, jogurty, tvaroh, puding, detska krupica, piskoty, chlieb+pecivo, hydinova sunka, tvrde a makke syry, strukoviny, kel, kapusta, zelena fazulka, bezvajecne cestoviny, zltok. Skoro mi oci vypadli, lebo som zila v tom ze mliecne vyrobky az od 1 roka, puding mi ani nenapadol, do sunky nemam sajnu co melu... Akurat ten zltok ma neprekvapil, no na vacsinu tych jedal som pozerala jak puk Ale vraj podla najnovsich odporucani, blabla Aj vy uz budete davat detom jest take veci? "

tak som jej napisala a odpisala toto:
pani doktorka ma nejake zvlastne tabulky ;)
V skratke tie najvyraznejsie: kyslomliecne vyrobky do roka, nie kyslomliecne, cize aj tvaroh - po roku
makke syry - ak su to typu Karicka, tak to rozhodne nie, ved tam je kopu soli! (na to upozornuju aj dospelych...). Lucina by mohla, ale az po roku, je podobna ako tvaroh.

Strukoviny: prve hrasok, sosovicka lupana, ostatne po roku.
Sunka - samozrejme, tam su dusiace soli!!!

Dobre je to popisane tu:
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...

hlavne Vierka Cervena co pise v komentaroch.
plus na Mamile napr.
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

inak, aj ja som sa stretla so "super zdravou" stravou od nejakej odbornicky cez stravu, a tiez tam bola soja od 7 mesiacov a niektore ine zvlastnosti a pod... treba brat niektore veci s rezervou...
nech hlavne mamina da na seba a svoj vnutorny pocit.

nikiniki
27. máj 2013

Ina ten clanok co som dala v prvom linku sa mi pacil zo vsetkych najviac co som tu zatial urvala.....

mata884
27. máj 2013

hlasim spinkanie celu noc. A ja som sa aj napriek tomu zobudila tazko. Este by som zvladla spat viac. ☹ . Ako si hned clovek zvykne na dobre a chce este viac 😀 😀 😀 😀 . Pocasie zase katastrofa. Tak budeme pekne asi cely den doma. Parada. ☹

nikiniki
27. máj 2013

Adel, Slady, odporucam:
https://www.facebook.com/Poctivo

ivinka77
27. máj 2013

aj ja hlasim spinkanie nonstop... sice okolo 00.30 zamrncala, ale kedze som este kukala film a nechcelo sa mi vstat, tak som ju nechala, asi pol minutky mrnkla a spala dalej... pripisujem to tomu otrasnemu spaciemu pocasiu... :( uz je to des aj u nas !

a este hlasim....s veeeeeeeeeeeelkou radostou.... aktualny stav 80,8 kg 🙂 🙂 🙂

tinasc
27. máj 2013

tak u nás spacie počasie nezabralo... veru je tu zima, drobec teraz spinká, dúfam, že niečo pospí... 🙂

nikiniki
27. máj 2013

@ivinka77 Jweeeeeeeeeeeeeeej to mas super 3 kilka za tyzden, to sa ti ako podarilo? za chvilku prejdes hranicu 80 kil. to len ja tu nechudnem, tie svinske lieky a kolko sa obmedzujem, cvicim aj dietu mam 🙂 ale z vas sa tesim!

ivinka77
27. máj 2013

@nikiniki a co cvicis ???

ivinka77
27. máj 2013

@nikiniki no podarilo sa mi to tak, ze cely tyzden som v ustach okrem tic tacu a mentoloveho cukrika nemala absolutne nic sladke..., ziadne pecivo, ziadna cestovina, ryza ani zemiaky, len syry tvrde a mozzarela, maso, tony zeleniny a ovocie a po 18.00 som uz do ust nic nevlozila... jedine nesladeny caj a vodu.... posledne 2 dni uz celkom pohoda, ale tie prve 4 som myslela, ze aj steny obkusem... ani nie tak od hladu, jak od toho, ze strasna chut na sladke a tak... na cerstvy roztek na ranajky a podobne... tak uvidime...ale 3 kila za tyzden sa mi celkom pozdava, no je mi jasne, ze tak lahko idu dolu len tie prve...ale neva, konecne sa to pohlo...aj tak sa tesim... a zajtra balime a ficime dovolenkovat, tak planujem cele tie 3 tyzdne aj makat, cvicit a tak...

nikiniki
27. máj 2013

@ivinka77 No ja som si dala zatial len pilates aby so sa rozhybala a teraz by som chcela nieco ine. nejaku zumbu, alebo nieco podobne.......ale nemam ziadne DVD...potrebovala by som surne. baby nemate niekto pozicat?
pocuj ani ryza, ani zemiaky? to co si jedla? ja syry nemozem ani mozzarelu ani nic lebo to je mlieko, co by som jedla ja iba mesko a zeleninu a ovocie? ci?a na ranajky a vececre si si co davala? a pocuj, to ked si po 18tej nejedla, mala si mlieko?

nikiniki
27. máj 2013

@ivinka77 a kam idete na dovolenku? tak ti zavidim, ale v dobrom samozrejme aj ti zelam 🙂 a nebojis sa ist aj s malinkatou? moj je taky posraty ze sa dostanem na dovlenku s nim aj s malou ked ona bude mat 18 🙂)))))

gabikaadam
27. máj 2013

Ďakujeme pekne. Máme 3 deti. Lýdia má 14 rokov, Daniel bude mať v júli 10 rokov a najmladší Dominik je novembrový ako Vaše. Všetky poctivo plánované, ale ani jedno nebolo na prvýkrát splodené 😉 Je to náš mazľoš, taký smajlík, usmievavý. Veľmi ho ľúbime, lebo o jedného chlapčeka som v piatom mesiaci pred Dominikom prišla, tak o to viac nám je drahší, naše zlatíčko.

nikiniki
27. máj 2013

@gabikaadam TO je super ze Vam to uz s Dominikom v pohodke vyslo a detixky su krasne 🙂

slady
27. máj 2013

@ivinka77 no ty si riadna! toto by som ja teda nedala, este ze mam taky metabolizmus ako mam lebo taku fajnu dietku by som nezvladla asi, ty jaka budes zdrava jak repa! pekne pekne chvalim ta 🙂

ivinka77
27. máj 2013

@nikiniki ideme len na tyzden k svokrovcom, potom na chalupu, potom do KE na 3 dni za ockom a potom este k nasim na tyzden... a mlieka mam stale rovnako, lebo ja nedietujem, mam pocit, ze jem dokonca viac, ako predtym, akurat jem zdravo...a nejem ani ryzu ani zemiaky zatial...mozno casom pridam, zatial len to, co som pisala...a na ranajky co pride, na com mam chut, bud biely jogurt, alebo jablko s mrkvou a orechami alebo dnes som mala sunku, tvrdy syr a rajciny... na obed maso so salatom , a na veceru tiez, na co mam chut , bud to, co na obed, alebo hocico...a naozaj NIC sladke !

@slady noooo ja to zvladam ako tak v pohode, lebo jem vela...nie malo...takze hlad necitim, len tie chute... a to pecivo...to mi chyba jak slaaaaaaak, tak snad to vydrzim co najdlhsie a hore to uz nepojde, len dolu... ciel je aspon 65 kg ako pre tehu, v tom lepsom pripade aj 60 by som brala 🙂 tak uvidime....

slady
27. máj 2013

@ivinka77 vsak to, to pecivo!! vsak ja som bola svojho casu na skole legendarna tym, ze moj obed pravidelne pozostaval z kombinacie puding s rozkom, tak si vies predstavit ako by som tvoju dietu znasala 😀

ivinka77
27. máj 2013

@slady jooooj taky cerstvy roztek s maslom... alebo cerstvy chleba s mastou a cibulou 🙂 🙂 🙂 snivam... ale ono je to aj tak asi lene vec zvyku...ked uz sa clovek na to nastavi a zvykne si, tak potom je to uz oki... teraz to sice porusim, kedze ideme na svadbu, ale to neva...a doma u nasich skusim na par dni nabehnut na macingovu s mamkou, lebo ona to drzi uz tusim mesiac... kazdopadne do jula chcem vyzerat aspon trosku normalne, aby som po plazi nemusela chodit zahalena vo vreci 🙂

nikiniki
27. máj 2013

toto by som ja nemala problem, len tie obedy a vecere, stale mesko? kazdy den a dva krat? lebo co ine? toto mi poradte. Ivinka ja by so to skusila je to lepsie ako 90 dnovka....a ovela zdravsie, len neviem ako to urobit s tymi obedami a vecerami co jest. iba to mesko?

mne by pecivoa chlebik nechybali az tak ako Va, ale veli by mi chybali cestoviny, zemiaky a ryza, ja milujem cestovinu hoci so stavou z meska iba a zemiaky a ryza a ni nehovorim

slady
27. máj 2013

@nikiniki a TARHONA! za tou by som veru plakala.

nikiniki
27. máj 2013

@slady no veru tarhona! milujem tarhonu a aj spagety mnam.

nikiniki
27. máj 2013

@ivinka77 kedy si v KE, 5 a 6? to veru musime dat stretko, pisem ti ss moje telefonne cislo aby si sa mi ozvala

nikiniki
27. máj 2013

@ivinka77 mas moje telefonne cislo v IP