icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

nikiniki
30. máj 2013

@ivka228 TO iste ja, teraz som dala malicku spat, reku ked uz si skracuje spanky aspon vyuzijem a pojdeme skorej von kym bude prsat 🙂))) chcem ist do kniznice a pojdem s palcom do zadku ked bude dlho spat.......

alyze
autor
30. máj 2013

@ivka228 tak to aj ja dufam, lebo zatial ide vsetka ta mnamka len do vylevky ☹

mata884
30. máj 2013

@nikiniki jeeej... vy ste uz velke, my este len koncime siesty.

alyze
autor
30. máj 2013

@nikiniki Nika a ty malu neskusas davat sedkat ?

nikiniki
30. máj 2013

@alyze nie, mala by som? vsade pisu ze to ma urobit sama a ze ak na to nie je pripravena do 8, 9 mesiaca tak je to v poriadku, sediet ma az ked sa sama aj posadi. Ked ju dam sediet tak ona si posedi, ale robim to len ked to potrebujem napriklad pri obliekani, kakani a cikani na nocniku.

nikiniki
30. máj 2013

@alyze a bola som aj na par prednaskach kde dokazovali ze by to tak malo byt....a ja sa sama divim ze ju bavi sa este samu hrat po leziacky a na bruchu a vydrzi cele hodina, jej bracek uz v 3a pol mesiacoch musel sediet oblepeny vankusami aby sa zabavil inac jacal ako nepricetny a v 4roch mesiacoch uz sam sedel.

alyze
autor
30. máj 2013

@nikiniki ja som teda neni scitana, tak ako ty 😉
ale nasej sa to nenormalne lubi, ked jej podam prsty a ona sa sama pritiahne a tak sa bude tesit, aj chvylku sama presedi, ale potom ju sacal zhodi na jednu, alebo na druhu stranu 😀

ninison
30. máj 2013

@janulka_s my sme oproti saratovu, nejedleho. Som za, ked sa vrátime, môžme sa stretnut 🙂

ninison
30. máj 2013

Baby mám na váš niekoľko otázok..potraviny na prikrmi kupujete bio? A kde? Zmenilo sa kako vaším drobcom? Prikrmy vravíte z dojceneckej vody?

miriamarepova
30. máj 2013

ahojte baby, ak môžem pridám sa do vašej skupiny tiež mám bábeno rovnako ako vy a my sme papať začali už v piatom mesiaci stále sme len plakali a nakoniec zistili, že od hladu, tak teraz kojíme každú hodinu a už sa aj prehráme sami, lebo dovtedy som nedokázala ani navariť, nemať partnera doma, tak bieda ;( pozerám, že píšete, že niektoré dávate sedieť, niektoré nedávate, tiež som toho názoru, že dieťa nech si samo určí, kedy čo chce robiť, my sme na tom tak, že sedieť len chvíľku, ale na nohách by stála furt, tak ich našponuje a neviem či je to vôbec vhodné ešte takto skoro, ale hrozne sa jej to páči a začne tak krásne vískať ked stojí, ale nenechávam ju dlho, bo ju ani dlho neudržím. a my máme tiež problém s cumlami ani to ani flašu, resp ešte som nenašla žiadny typ ktorý by jej vyhovoval ;( a neviem vôbec čo to mám stále skúšať bude o robotu v odnaučaní menej, len včera začala dudlať palček ;( uvidím či to bude pokračovať ale to už by bolo lepšie s tým dudlíkom hádam ... tak sa teším, že je takáto téma tu založená ;)

ninison
30. máj 2013

@nikiniki nika a tu polievku máš vývar alebo klasika zmixovanu aj so zeleninou na kasicku?
@nikiniki

miriamarepova
30. máj 2013

@ninison ja síce bio zeleninu nekupujem ale prikrmujem od 5mes kupujem normálne zeleninu v supermarkete a kakáme každý deň a nemáme s tým vôbec žiadny problém. ale tiež je to len dovtedy dokedy nám nevzíde naša zeleninka ktorú sme si tento rok zasadili a to bude naše BIO ;) a ty asi myslíš či sa zmenilo ked sa používa bio zelenina od normálnej s tým nemám skúsenosť ale samo o sebe po zavedení príkrmov tá stolica inak vyzerá ved vieš, ale možno by aj mňa zaujímalo, či je tam nejaký rozdiel, možno farebne, konzistencia alebo zápachom ... ja malej všetko mixujem stále a stolica je už tuhšia, ale kedže dávam príkrm len raz denne na obed a potom už len mlieko niekedy sa mi pokaká aj dvakrát za deň a jedna stolica je tuhšia a druhá redšia ...

janulka_s
30. máj 2013

@ninison vyborne, ja na saratovskej pri tej prvej bille, takze peknicku mameobe blizko 🙂

alyze
autor
30. máj 2013

@miriamarepova ahoj a vitaj 🙂
nasa dudel tiez nechce a to mame doma uz vseliake, niektore deti asi dudlovat nebudu 🙂

miriamarepova
30. máj 2013

@alyze máme o starosť menej odnaúčať, len čo s tou flaškou ;( trošku sa bojím, keby došlo mliečko, lebo kojím, ako potom asi lyžičkou budeme musieť hodinu sedieť a krmiť, lebo malá mi zaspí výhradne len na prsníku ;( ty s tým nemáš skúsenosť? zaspinká ti bábo samo? ja som skúsila dať včera prvýkrát kašu večer ale musela som o hodinu podať ešte mliečko a zaspala a vydržala spať najdlhšie doposiaľ vydržala 5 hodin tak som si aj pospala trošku ;) inak sa mi budievala každé dve hodiny ;( takže budeme dávať kašičku denne asi ...

nikiniki
30. máj 2013

@miriamarepova Ahoj no u nas kasicka nie je zarukou spinkania, zo zaciatku bola, ale teraz sa mi bud skvor s kasickou ako bez nej, u kazdeho je to inak 🙂))) A ani nasa nechce cumel a o flasku sa neboj ak by nedajboze nieco s mlieckom nieco, bude si to chciet nieci nahradit a flaska jej bud zachuti, alebo uz budes davat cez poharik, lebo uz ma na to vek aby sa ucila z poharika. cize nebudes potrebovat flasku vobec to mas uplne super!
A kakanie aj my mame v pohodke. Pred tym sme nekakali ani raz za 10 dni a teraz denne kakame.
No a zase @alyze tolko aj ja davam na minutku sadnut niekedy to je v pohodke a aj chvilku tak moze zotrvat len nie to zamenit za bezny postoj, dokonca moja strasne rada stoji na nohach a stoji na noich pevne a dovlim jej to ked ju mam na rukach. a ona si tak akoze tancuje, ze skace na nozkach a kyve hlavou. ale je to par krat denne tak jej to poskojne dovolim
@ninison mixujem na riedku kasicku zeleninku a raz ked bola velmi velmi riedky zeby sme ju mali aj na strope, tak som dala do nej kasicku. a v sobotu budeme mat premieru ideme dat prvy krat mesicko, to uz na zacne 8my mesiac 🙂

ninison
30. máj 2013

@miriamarepova no, my uz 3.tyzden a zatial sme na tretej zelenine - cukete. my sme kolikovi, takze najskor sme sa trapili s tym. teraz konecne koliky ustali ale vidim ze malu to tlaci v brusku. stale mi tlaci, tlaci... a potom chce stale jest, mam pocit ze si to tak posuva v brusku v tych crievkach. tuto noc sme kazdu pol hodinu kojili a vykakala sa mi az teraz na obed. ale stale tlacila...tak neviem.
a hej... ja mam skusenost so zaspavanim na prse, ale asi v 4. mesiaci som si povedala ze musime cez den zaspavat inak. doma sa mi zacala totiz po pol hodke budit, tak manduca a kocik. tak mi zaspi, ale doma v manduce vobec. vecer zase nic ine ako prso nefunguje... sem tam ked sa zobudi medzi krmeniami, tak podrzim za rucicku a dam cumel, ale inak zvacsa len prso.

a uz je hore, tak ja letim...

@janulka_s vynikajuco...urcite sa stretneme 😉

nikiniki
30. máj 2013

@alyze
@miriamarepova ja uz som sa zmierila s tym, ze moja dcerka nebude dudlovat, hoci v noci by osm to niekedy vyuzila, ale kvoli dojceniu som rada......a alyze nerob si starosti s jedenim, skus jej davat tie stavy mrkvovo jablcnu aby postupne spoznala inu chut a potom az prejst na tuhu konzistenciu, ale podavat po lyzicke stavy, ma cas este esiac dva nic sa nedeje ze este neje

nikiniki
30. máj 2013

@ninison Ja prikrmy tiez robim doma, zatial z kupovanej zeleniny a ked bude pekn vysadim tiez nasu a svokorovci uz vysadili takze iste bio 🙂 a niekedy ked su akcie kupim Hipp100%Bio a mam to doma, ze ak niekam pojdeme aby sme mali, pekne tu stoja na policke a iste vyuzijem ak niekam pojdeme......pred tym som jej davala ale olo skoro a grckala z nich a teraz uz jej davam robene.

alyze
autor
30. máj 2013

@miriamarepova ako keby som citala o nas 😀
len s tym rozdielom, ze ta nasa nechce vobec prikrm a to nehovorim o flaske ☹ a jasne ze mi zasoava len na prsniku, ale teraz ju ucim na uspavanky a uz 2 krat zaspala s uspavankou, bez didky, tak snad si o nieco zjednodusime uspavanie 😉

miriamarepova
30. máj 2013

@alyze juj tak to musíš pekne spievať ;) ja nemám tento dar ale tak sem tam som skúsila a myslím, že jej to ani nevadí že neviem spievať ... ;) kamarátka mi spomenula že jej obe deti zaspávali na prsníku a že jedného krásneho dňa zaspali sami a bez prsníka tak budem optimista a čakať na tento deň ;) my chválabohu zaspíme aj pekne v posteli resp pekne, no na prsníku ale vydrží mi spať dlho, aj teraz spíme už 2 hodiny a to mi spala do 10hod, chodíme spávať ale tiež o 22hod skôr mi nezaspí ani za svet, skúšali sme nedávať spať cez deň že pôjde skôr, ale dopadlo to tak, že sa mi po hodine prebudila a bola hore do jednej rána, čo už bolo aj na mňa dosť a potom keď som mala ešte každé dve hodiny kojiť, no bol to nápor, ale chválabohu, opäť sme niečo našli, ako tie naše kašičky a verím, že sa to polepší to nočné spanie, aj keď spať ideme neskôr a babkám sa to moc nepáči, že musím jej urobiť režim ... ved ona má svoj režim, ja ju nechávam nech si sama určí, resp nechcem ju nútiť do niečoho čo nechce a ako som spomínala, nie vždy to má význam, tým že som dala na babky a dala ju skôr spať, iba som si sebe uškodila lebo to dopadlo len horšie.

ninison
30. máj 2013

kocky zehlim a mala sa mi hra na posteli ale este som dobehla s dalsimi otazkami 😀
davate cajik? a ak, tak neprisladzate? a skusate davat vodicku alebo nedavate ziadne tekutiny navyse mimo mliecka ci uz UM alebo MM. pytam sa preto, ze mne pride ze tie prikrmy malej stoja v brusku a ci jej nemozem pomoct hydrataciou alebo cim... fakt uz neviem 😒

ninison
30. máj 2013

@miriamarepova a aku kasicku presne davas? davate tie instatne ryzove s materskym mlieckom?

ninison
30. máj 2013

dneska mam tisic otazok 😀 sorry kocky.

miroslawka2255
30. máj 2013

@ninison ja davam prevarenu dojcenecku vodu..ale moc toho nevypije.

miriamarepova
30. máj 2013

@alyze a čo sa toho príkrmu týka ja väčšinou robím len mixovanú zeleninku ale nevyskúšali sme všetku, veľakrát robím aj to isté dokola, a ono sa mi osvedčilo že dôležité je aby bol dobrý pomer aby to bolo také sladunké viac mrkvičky ;) a potom sa naša zalizuje. ked som skúšala karfiol tak to bolo také nahorklé aj som to hned vyhodila, no ono samo nechápem ako to tým detičkám môže také chutiť ale tak nie si jediná ktorej odmieta príkrmy, verím, že rýchlo prídeš na to, čo tvojmu pokladu chutí a nebudeš stíhať variť ;)

miriamarepova
30. máj 2013

@ninison no práve sa mi bábo po 2 hod zobudilo ešte ti napíšem, ja som kúpila ryžovú kašu od HAMI kamarátka mi odporučila bez príchute ale myslím že je mliečna, ale riedim to len dojčenskou vodou, ktorú len ohrievam nepreváram to mi pediater povedal že sa nemusia a hustotu radšej robím redšiu aby nemala potom bruško boľavé postupne budem robiť hustejšiu ale my sme teraz mali len 6 mes tak postupne budeme skúšať ;) dostali sme kašu od HIPP v porovnaní s HAMI nie je taká nasladlá resp je tam tá ryža cítiť a malá vyskúšala jednu lyžičku a odmietla mi to úplne, možno keby tam pridám niečo do nej tak mi ju zje, nebudem ju vyhadzovať, skúsim ju zmiešať so zeleninkou a rozmixovať, ale tie HAMI sú také nasladlé, neviem možno niekomu sa to páčiť nebude, ale mne to nevadí, a to tiež nechcem aby moje dieťa prišlo príliš skoro na sladké chute, ale tak dávam jej banánik jablčko, takže prírodné cukry hej a že je to v tej kaši, aspoň jej viac chutí ...

nikiniki
30. máj 2013

@miriamarepova aj ja som sa bala, lebo baby pisu ze sladke chute az nakoniec, lebo si babo zvykne a nebue chciet ine....a je to blbost, lekarka mi vravela ze to vobec nemusi byt pravda, ze dokonca su deti, co sladke nemusia 🙂 a aha nasa cica je zivym prikladom, vyzivy so nej musim len po trosicke a velmi sa jej nepaci. a zeleninove polievocky mixovane na obed dava tak, ze aj lopatou by sommohla do nej hadzat 🙂)))len sa tak zalyzuje uz 🙂

slady
30. máj 2013

@miriamarepova vitaj! 🙂 ani my nedudlujeme, ale ja som dudku zrusila kvoli oparom okolo pusinky co z toho mala, a teraz obcas rozmyslam ci by jej lepsie nebolo s cumlom, bo niekedy inak ako s didkou v puse nespi, a to nemyslim len zaspavanie ale cely spanok 😀 zaspavanie na didke je u nas pravidlom, aj ked dnes mi sokujuco zaspala po obede sama od seba, dala som ju do postielky ze pockaj idem chalanov obriadit, bo som strazila kamoske syna, a ona zaspala a spala 2 hodiny, co je uplne ze wow rekord u nas, tak dnes som slecny stihla dvojchodovy obed a este aj kolace!!! hahaaa
@ninison ja zatial davam len mliecko, caj nie, ani sa nechystam, len vodicku.

slady
30. máj 2013

a bab y zorka konecne cestuje po celej obyvacke ked ju dam na zem, tak sa tesiim 🙂