icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ninison
30. máj 2013

@ivkasendy vies co...ani mi nehovor. tiez zaspava na prse a pri prekladani sa vzdy zobudi. nastastie, strcim cumel a vacsinou spi. ale co dava posledne dva dni...peklo. cez den sme mali len tri spanky - ze 8 minut 😠 a 2x 30 min. dnes som o 19,00 uspala a do 21,30 sa mi 3x zobudila. uz zurim 😔 zachvilku jej jednu nalozim na plienku... mozno to pomoze a nebude vymyslat 😀 v noci bolo peklo takisto. fakt neviem co sa deje a dufam ze to takto nemieni pokracovat...ze je to len nejaka vynimka.
inak pocuj, u nas funguje ze ju necham spat u nas vo velkej, v manzelskej a potom o polnoci ked ideme spat a sa nezobudi ked sa dnu vrutime (ja, moj stary a dvaja psi 🙂 ) tak ju prelozim a to uz je v takom hlbokom spanku ze sa nezobudi.

slady
30. máj 2013

@nikiniki wilcuch pije kravske a aj jeho tatuch na litre fakt, teda teraz uz som ho trochu oducila od toho (tatucha), takze uz si dava tiez len do kavy a sem tam si da kakavko alebo milkshake, ale ked sme spolu zacinali tak fakt vypil liter mlieka jak nic a ma astmu a brut alergie ale mlieko luchal jak dzivy... ach jaj. len tvrdohlavy je jak mul tk co uz a wilco bude po nom 😀 ja by som rada mlieko odstavila ale neviem sama bez syra prezit ani varit.

ivkasendy
30. máj 2013

@nikiniki to uz aby som zacala na tom chudnuti pracovat 🙂 ono spanie je celkom v pohode, i ked sa furt bojim ci ju nezapucim... ale rano ma ona budicek okolo 5 a to sa zacne mrvit, kopat, vselijak posuvat....jaaaaj, laska-nelaska, zabijala by som 😀 vtedy ju po nakojeni vacsinou svacnem do postielky no tam zacne kecat a mrncat, cize nespim tak ci tak 🙂

slady
30. máj 2013

inak zorca dnes 2x zaspala sama!!! ze by sa jej zase vracali stare zvyky? a teraz spi, sice lahla az po osmej ale spi, tak som hepi. a jogurt tiez nika nemozes? ja tlacim musli s bielim jogurtom 🙂 a prave sa obzieram tou zlacnenou zmrzlinou z teska 😀

slady
30. máj 2013

@ivkasendy toto vrtenie to ma moja pri zaspavani na didke, to som po 10 minutach uspavania taka dokopana a taky mam nerv, ze vacsinou odpojim prso a idem prec inak by som jej fakt supla po plienke aj ja 😀 a potom samozrejme rev, ja sa zatial vedla vydycham, idem do izby a zase 10 minut kopancov a natahovnia bradavky... vrrrr

ninison
30. máj 2013

@slady to je úžasné. Ak naša zaspi sama, buchnem sampús 😀

ninison
30. máj 2013

@slady haha 😀 som rada ze aj niekto dalsi chodí prevychovať 😀

petuska55
30. máj 2013

Malý nechcel nikdy zaspávať na prsku, ani nejaké cmulkanie, proste sa naje a hotovo, viac ho nechce. Ale je pravda že máme cumlík, ale zaspáva tak cca 10 minut a aj to viac šibrinkuje sebou kým sa utíši, to len ležkám pri nom a čakám kým ho to prejde a zaspí.

petuska55
30. máj 2013

@slady tak to máš dobré nervy 😉

slady
30. máj 2013

no ona toto presne robila aj s cumlom, ze sermovala rukami, vypluvala a zase hladala a kopala okolo seba jak zmyslov zbavena, potom ked som zobrala cumel nachvilu ju to preslo al teraz zase robi to iste len s prsom v puse, co je s tymi jej dvoma zubami navyse celkom vrazedna kombinacia, ale vravim, dnes super, sa nemozem stazovat 🙂 a idem spat tusim 🙂

slady
30. máj 2013

@ninison no predychavam statocne, ti poviem, to uz ked teraz musim predychavat tak co este ked pride obdobie vzdoru a podobne radosti 🙂 kokos zvysili mi lieky na stitnu a daka som po nich nervna, lepsie mi bolo ked som bola unaveny flagmatik tusim ako hyperaktivny nervak 😀

nikiniki
30. máj 2013

@slady jake beres a kelo?ka eutyrox75.jogurt ma tiez kravsku bielkovinu cize ee.to len ti mozu co maju na laktozu,lebo ta sa kvasenim znizuje.

slady
30. máj 2013

no brala som 50 a teraz 50 plus polku 25ky, cize 62,5 dohromady. a odkedy to berem poctivo jak treba (bo som bola zdrbana minuly piatok na kontrole) tak som ci daka nervna. a mozno len wilo zacal viac neposluchat 😀

slady
30. máj 2013

@nikiniki inak dneska na obed zaprazena sosovica zase a uz teraz mam na lavoboku suter 😀 sosovica je uplne najsamcool!

ninison
30. máj 2013

@slady a to aka? cervena? 🙂 ja straasne lubim strukoviny a kapustu. len pri tej mojej princeznej na hrasku neviem ci mozem 🙂 a za 2-3hodky revu mi tie hody zase nestoja.

slady
31. máj 2013

@ninison hej, tentoraz cervena a dala si aj zorca - robila som sosovicovo mrkvovu s koriandrom, zorke bez koriandra 🙂

nikiniki
31. máj 2013

@slady fuha ty si dala zorci sosovicu? ty si inak odvazna! ja jej aj mrkvu dava so stuhnutou ritou 🙂))))) No a to robis privarok, ci polievku? ja som nejedla strukoviny od kedy sa mala narodila, ale asi je nacase to urobit, zajtra mam skorby tak skusim, uz teraz mam bobky.

A s tou sz sa sleduj ci si tenzna aj dalej ak hej tak bude treba asi upravut davkovanie....ja som spokojna.

ivka228
31. máj 2013

@nikiniki červená sosovica je už lupana, čiže nenaduva. Ja sa ju tiež chystám zaradiť do prikrmov od ukonceneho siedmeho mesiaca. A akurát dnes si ju uvarim na obed pre seba.

nikiniki
31. máj 2013

fakt? ta ja som sto rokov za opicami, nevedela om ze existuje.....musim s aopytat v obchode. Najprv dam sebe a potom aj jej :🙂 Ivka a co davs malemu papat? mala by osm jej uz rozsirit jedalnicek dnes mame 8my mesiac teda zaciname :🙂)))

Cize oficialne sa chvalim, koncime dnes 7.mesiac, zaciname 8my 🙂))))))))))))))))

ivka228
31. máj 2013

@nikiniki tak to blahozelame k vymesaciu! My už papame zeleninku (mrkva, zemiak, cuketa, spenat, brokolica, karfiol, por, kalerab, petrzlen), mäso som pridala asi po 4 týždňoch (kuracie, morcacie, kralicie), už som dávala aj ryžu tento týždeň. Teraz sa trapite s ovocím. A keď zdolame tuto métu, tak prejdeme na lepok - asi cestoviny pridam. Síce sme už ochutnali korku z chleba, ale to len tak cuckal.

adel22
31. máj 2013

Baby ja som aj citala, ze ked vylejete vodu, v ktorej ste mali strukovinu namocenu, tak vtedy tiez vraj nenaduva...ale neviem, ja s tym problem nemam, takze je mi luto to vylievat....hovorim o mojej spotrebe, nie malej, ta ma este stale len mliecko🙂

slady
31. máj 2013

no ja som citkala ze cervena sa moze, tak som to riskla a v pohodke, spala mi vynimocne dobre a no problem.

slady
31. máj 2013

a ideme do dazda :-/

ivka228
31. máj 2013

@slady kam ideš do dažďa? Musíte? U nás zatiaľ neprsi, dokonca svieti slnko.

alyze
autor
31. máj 2013

Vcera o 20:20 som sa rozhodla dat Saške prikrm, reku ze vyskusam aspon 3 lyzicky, tak za pomoci vseliakych pesniciek a somarin co som robila a hlavne s obyc lizickou, lebo s gumenej ani bohovi pusu neotvorila, sa mi podarilo do nej naladovat tie lyzicky 😀
bola to mrkvicka+jablko+kuracie masko a stal sa zazrak ja som kojila v noci len 2 krat jupiiiiiiiiiii 😀 😀 😀 😀 a aj to okolo tretej a potom az rano o piatej, ale to sme uz vstavali, ale aj tak parada

alyze
autor
31. máj 2013

a uz nam rastie druhy zubok 😉

gabikaadam
31. máj 2013

Ahojte dievčatá. Chcela som vyskúšať látkové plienky, tak som kúpila kapsovú plienku s vkladačkou. Ide o to, že Dominik mi ju prečúral a tam kde sú patentky na brušku mal aj bodynko mokré. Tá vkladačka sa mu zosunula nižšie a preto to mal mokré. Neviete mi poradiť, kde robím chybu? Dávate niektorá z vás kapsovky chlapcovi?

alyze
autor
31. máj 2013

@gabikaadam ahoj, k tym kapsovym plienkam musis davat aj tu vrchnu, taku pogumovanu, inak sa ti bude stale precikavat 😉

alyze
autor
31. máj 2013

@gabikaadam
http://www.peluskovo.sk/plienky/bambi-roxy-kaps...
potrebujes nieco taketo 🙂 aj ja pouzivam aj kapsove aj obyc, ale take presivane-viacvrstvove a aj na jednu aj na druhu musim davat tu vrchnu pogumovanu 😉

alyze
autor
31. máj 2013

a toto je len cisto vrchna gatka 🙂 bez vkladaciek
http://www.peluskovo.sk/plienky/bambi-roxy-vrch...