icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

lenok
22. mar 2010

Bamb, jeeej, supeeeer... a akej farby si si kupila? Ja mam tmavomodre, imitacka rifloviny a som v nich uz furtom natiahnuta, lebo su jedine, v ktorych ma netlaci bruseno.... dnes si asi behnem kupit nejake volnasove teplace... 😉

bamb27
22. mar 2010

lenok, kupila som si biele... hoci tie akoze riflove boli super.. ale planujem si aj rifle tehotenske kupit... najradsej take co sa tvaria ako klasicke rifle.. tak som si len biele.. ze v tom hadam aj vacsinu leta prezijem... 😅
peti, mne sa tusim tiez nejak scvrklo.. a to nevraciam, len mi strasne nechuti 😒

petra269
22. mar 2010

jeee super že nie som sama 😅 ale ved si ho ešte užijeme toho brušena...

lenok
22. mar 2010

Inak, babenky, ja momentalne riesim dobrovolne nemocenske poistenie, zistujem, co a ako...
Maminy, nemate nejake infosky, podmienky a skusenosti, aby ste nam poradili, ako si prilepsit?

bamb27
22. mar 2010

no to dufam Peti, ja sa na bruseno tesim.. i ked asi mi potom bude kustok liezt na nervy 😉 ...len sa neviem dockat stvrtku, prve prvucke sono v mojom zivote... dufam ze je vsetko ok, ved mimi sa stale nejak ozyva.. unavou, nechutenstvom, taha ma v podbrusku, po bokoch a posledne dva dni ma zas riadne zacali ominat didiky 🙂

bamb27
22. mar 2010

lenok, ja si DNP platim uz dost dlho, z toho co platim mi vyjde asi o 9euro nizsia materska ako minimum, tak som spekulovala ci si to do 8tt pojdem prehlasit na tu vyssiu sumu, ale vykaslala som sa na to...

krivka5
22. mar 2010

ahojte!
myslim ze patrim do vasej temicky 🙂 termin mam 5.oktobra. tak vam este bruska nerastu ?ja som uz pribrala 8kg od zaciatku tehu. musim stale papat aj ked mi nechuti, bo mi je strasne zle ked mam prazdny zaludok 😝
lenok... na to som sa aj ja bola opytat,ale zaciatok poistenia musi byt 270 dni pred porodom.

bamb27
22. mar 2010

jeziiiis, dobre somariny pisem,,, o 9 ero menej ako maximum, zas az taky grand nie som 😀 😀 😀

anjelik2509
22. mar 2010

Ahojte kočky, pridávam sa k vám, tiež mám trmín v októbri 🙂

magdalenocka
22. mar 2010

lenok to uz nestihnes...musis si to platit min. 270 dni pred porodom...ja som si to zacala platit 5. 1 a 31.1. som zistila ze som tehotna, tak teraz mam obavy co mi to vyjde, lebo 270 dni je 3.10. to je tyzden pred terninom, takze ked sa narodi skor nedostanem ani trt. Inak platim si zvysnu sumu, ktora mi chyba do najvyssej materskej, takze keby to vyslo tak by som dostavala 55% z tych 1084€, ktore je maximum. ALe ako vravim min. 270 dni musis splnit...

bamb27
22. mar 2010

ahojte krivka a anjelik 😉 ..vitajte

jaaj, no lenok, zrejme nestihas, skoda.. ja som to zacala platit este skor nez sme vobec cosi zacali skusat 😕 , magdalenocka neboj... male sa narodi tak aby to vyslo 😉

petra269
22. mar 2010

lenok aj ja som sa na to pýtala, tiež som zistila že už som to prepásla, kedže som sa začala ešte len pred 2 týždňami o to zaujímať

stojdulka
22. mar 2010

ahojte žienky, tak to s tým holením som nepočula...príde mi to dosť smiešne to akože teraz má človek vyzerať ako opica....
...inak ja som počula inú poveru, že tehotná by nemala ísť za krsnú matku, niektorá o tom niečo vie? ja sa chystám v auguste isť za krsnú neterke 😉

lenok
22. mar 2010

No, tak to ste ma nepotesili 😝 prvotne informacie som teda dostala zavadzajuce... a tak soom sa tesila... 😖
este mam kamosku na socpoist, pozistujeme, co sa da z tohto sku..veneho statu vytlct... 😝

krivka5
22. mar 2010

citam tu ze niektore mate problem s pletou ako ja. ze by to bolo naozaj vitaminmy? no neviem, ale mozne to je. alebo to bude dievcatko co nam bere krasu 🙂
anjelik... aj ja som oktobrovka, hoci tu mi ukazuje september. mavas tehu nevolnosti? ja od 5tt a hlavne na vecer mi je ee 😝

krivka5
22. mar 2010

lenok... trafila si do cierneho(sku...) 🙂 ved ja som az v 4tt vedela ze som tehu,ked mi vysli krvne testy pozitivne a to uz nebolo 270 dni do porodu takze smola 😒

krivka5
22. mar 2010

stojdulke...ja sa idem akurat osprsit a aj oholit 🙂 to holenie urcite neublizi...

stojdulka
22. mar 2010

baby ked si chcete pozisťovať veci okolo DNP tak si pozrite fora v paragrafoch, ja som tam zistila všetko čo som potrebovala je tam ja jedna veľmi ochotná pani gapa ktorá vám poradí ked jej napíšete svoj problém....pretože na sociálke sa človek nie vždy stretne s ochotou 🙂

bamb27
22. mar 2010

inak s tym DNP.. je to hotova veda, cim viac som toho nastudovala, tym som v tom mala vacsi chaos.. a ked sa pridete opytat priamo do poistovne na nejake konktretnosti, tak to ste sa vobec nemuseli unuvat... som mala pocit, ze sama viem viac ako teta za okienkom a okrem toho mi predsa nebude radit ako si zlepsit situaciu, no nie?

bamb27
22. mar 2010

ano v teme DNP je strasne zlata baba gapa, az mi je jej luto aka je moc ochotna 😉

petra269
22. mar 2010

oni to maju inak prešpekulované s tým pripojistením svine sú to. Aby ti náhodou nedali o cent viac ako je tá almužna materská (haha že 55% z platu) robiš jak debilka pomaly až do porodu a oni ti potom daju 55%. A k rodičovskému príspevku sa radšej ani nevyjadrujem, lebo tie vulgarizmy tu nechcem písať.
Inak baby držte mi palce, práve som sa odhodlala zjesť rožok so syrom, tak dúfam že ho v sebe udržím 😝

stojdulka
22. mar 2010

mne tiež veľmi dobre poradila a išla som na na do poisť. už nachystaná...i ked je pravda že ked sa nenazbiera 270dni tak je smola, ale zase by sa bolo treba poradiť ako to je s vyšším rodičovským príspevkom, aby potom zase nebolo neskoro 🙂

manee
22. mar 2010

ozaj to by aj mna zaujimalo, ze ako ziadat a ake su podmienky pre ten zvyseny rodicovsky prispevok, ved kazdy centik potesi. A sa baby nestazujte, ja som na rizikovom a dostavam 13 euracov na den, co moj muz zalomil nado mnou rukami, ze to co je za biedacina. A ked som volala do mojej zivotnej poistky, kde mam tiez narok na prispevok ked som na PN, tak mi povedali, ze na rizikove tehotne sa tento prispevok nevztahuje, tak ak budem hladna, nech ci cucam prst, ale len nech platim poistku dalej, ved ked ma zabije letiaca tehla alebo tak, tak manzelovi potom vyplatia....svine su to prespekulovane 🙄 😝

petra269
22. mar 2010

Manee tak to je sila, že oni si ešte aj z tej PN-ky urobia výnimku, že pri rizikovom to je akože iná pn-ka. Ved snad PN=PN, to je jedno či si tehotná alebo niečo iné. A že tehotné sa nemajú potom rozčulovať... 😒

stojdulka
22. mar 2010

ved to že dnes je doba kedy ti viac zoberú ako dajú.... ☹

andys11
22. mar 2010

Baby, s tymi prachmi na materskej je to hruza... Ale ja som napriklad na pn a radsej ani nechcem vediet, kolko eur mam na den 😖 ... aspon moj drahy sa vytesuje, ze je to stale lacnejsie ako ked beham po vonku a minam ako diva 😀
Inak, minuly stvrtok som bola na poradni a bola som si na 100 % ista, ze uz nebudem pn, ale doktor sa uplne rozculil, ze som zasa schudla a povedal, ze ma necha na pn,kym nepriberiem... pozerala som na nho ako puk! Lenze ja to uz tu nevydrzim. Nenapisal mi ani ziadne vychadzky a ja neviem, co mam robit. Som na pn prvykrat v zivote, ani ma nenapadlo sa u nho na tie vychadzky spytat... co mam teraz robit?
Tento tyzden idem na NT a papp, ci ako sa to vola... ale objednana som v stredu na desiatu. Neviete baby, ci musim prist nalacno alebo ako a ci na takyto utz moze ist aj muz so mnou?

magdalenocka
22. mar 2010

tie panie v socialnej poistovni mam pocit ze nic nevedia...som sa tam bola ja ja pytat na konkretne veci, kedze ja si to DNP uz platim a ked som vystala 10-min.radu s napisom na okienku dobrovolne nem. poistenie tak mi panicka povedla ze ona o tom nic nevie ona len zbera formulare amem ist vyckat dalsiu radu k okienku cislo 12...no na porazenie...a ta vytiahla nejaky zazltnuty papier s tabulkou s ktorej sa snazila nieco zistit a odisla som odtial este sprostejsia nez som bola...nebola si vobec ista v tom co hovori...na porazenie..
a da sa podla vas ja nejako zyvsit ten rodicovsky prispevok? pokial viem je pre kazdeho rovnaky 256 € do sovrsenia dvoch rokov dietata a potom sa znizuje na 164€

magdalenocka
22. mar 2010

andys preco nemas zidne vychadzky? mne povedal gynekolog ze by som mala 2 hod. doobeda a 2 hodiny poobede, keby som musela zostat na PN

fialllka
22. mar 2010

ahojte buduce maminky

dlho som tu nebola, ale od piatku sme majitelia najkrajsej knizky na svete 😉 a mame aj prve foto nasho bubacika, cca 6 cm od hlavy po zadocek meria .... mame sa krasne ku svetu, kopkame o zivot, kyvame rucickami a srdiecko neskutocne bije ... az mi slzy tiekli, ked som to opat videla 😉

magdalenocka: pokial viem, rodicovsky sa neda nijako zvysit ... a ak budes poberat ten zvyseny, teda 256 eur, tak nemozes dat dieta do skolky, skor ako bude mat tri roky a ty tym padom ist pracovat ... ak by si chcela pracovat skor, tak si nemas ziadat o zvyseny ... teda aspon nam tak bolo povedane, ked som si ziadala pri Terezke na cca este 5 mesiacov ten zvyseny ... ze ale ked ho chcem poberat, tak nesmiem do prace do jej troch rokov .. ak by som chcela ist skor do prace, tak nemozem ziadat o zvyseny aj na co i len jeden mesiac .. ale mne je to momentalne suma fuk, nakolko budem na dalsej materskej 😉

dievcata, uz vam ustupuju ranne nevolnosti??? ja som minuly tyzden mala pocit, ze je to kazdym tt tehotenstva horsie a horsie, ale klop klop klop, mam pocit, ze asi mi to vikendom uz ustupuje ... no ved bolo na case, lebo fungovat tak pri dvojrocnom sidle, je fakt o hubu 😉

zelame vam zaital krasny dnik, ideme sa na chvilu vyvetrat s Terezkou 😉

andys11
22. mar 2010

magdalenocka, tak ja neviem, keby som mohla chodit na vychadzky, tak by som to asi mala mat zapisane na tom zelenom pn papieri, co mi dal lekar... ale ja fakt neviem, co teraz. Ked som tam u nho minuly tyzden bola, tak som bola v takom soku, ze som sa ho na nic neopytala a take veci ako vychadzky ma napadli az doma cez vikend ☹