icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

lenok
22. mar 2010

Jaaaj.. zasek to tu dako strajkuje... 😝

Inak.. Andys, nic v zlom, ale ked chudes a nepriberas, mozes byt rada, ze si len domka a nie v nemocke na infuzkach, lebo ked som tam ja lezala, videla som som naozaj vselico... 😖 Mozno preto ti ich nedal, mas lezkat a nie prechadzat sa... Su zienky, ktore si odlezia komplet cele tehu s nohami hore, takze este mozeme byt rady, ze sme na tom, tak, ako sme 😉

mobilo
22. mar 2010

rodičovský sa zvýšit nedá dostáva každý rovnako prvé dva roky zvýšený potom menší a do troch rokov nesmie íst dieta do školky a žena do práce...trapné!!!!
no a tu zvýšenú materskú som ani ja nestihla ☹ som sa to neskoro dozvedela to je len nejaká diera v zákone takže vám to nikto nepovie...na sociálke máte pravdu sa tam vždy rozčúlimm..naposledy mi chceli stiahnut rok čo mám zarataný do dochodku...skoro infarkt som dostala kým človek robí a platí je všetko ok akonáhle je na materskej samé buzerácie od paničiek čo nič nevedia- čest výnimkam!!!!! nakoniec z roka boli len dva týždne lenže som sa tam prehánala ako tapa so synom ...a povedala som jej, že som si za vás pozistovala veci a povedala jej že ako to je ..na mna čumela a začala húkat, že čo som ja za nu robila? potom sa mi vyhrážala, že ona mi aj pokutu može dat normálne aj muž išiel dnu lebo ja som sa až triasla z nej no pred infarktom

mobilo
22. mar 2010

andys a kolko si schudla?
lebo vela žien v tehotenstve prvé 3 mesiace schudne ...
kámoška bola na infuziach ale ona preto, že chudla ale z toho že zvracala takže nemala žiande živiny ale pokial papáš a nezvraciaš tak podla mna by to malo byt ok, ved to dobehneš ešte 😉
a vychádzky by si mala mat, ved toto nieje choroba alebo si mala povedat dokt. že bud budeš doma alebo u rodičov a oni by ta nehladali kámoška to tak urobila 😉

mobilo
22. mar 2010

ozi s tou materskou mi ešte poradila, že keby som dala výpoved v práci stačilo by mi platit to dobrovolné iba polroka, pretože by sa tam rátalo aj to pred materskou ...pretože ja na materskej som ž so synom---lenže daj výpoved a kde potom pojdem ak bude kríza..som sa na to vykašlala

mobilo
22. mar 2010

bamb to preto ti oni neporadia, lebo je to len nejaká diera v zákone a už rozmýšlajú, že je nejako zrušia, lebo už mamičky na to prišli a vela mamičiek to využíva...tak ale ked može polroka dostávat 600 eur

krivka5
22. mar 2010

manee...13€ to mas lepsie ako ja, som tiez na PN a mam vyratane 10€ na den 😒
andys...ja mam termin ako ty a tiez idem v stredu na to sono 🙂 inac ja mam vychydzky tiez 2x 2hod. rano a vecer...

renatka9
22. mar 2010

baby aj mne sa scvrklo trošku brušeno, ale mne to asi aj bolo už treba, šak svokra ma furt presviedčala, že sú tam dvaja votrelci.

ja som tiež samí kráter po tvári a nepomáha ani fasáda. možno trošku to zachraňuje, ale nedaj bože, aby mi slnko zasvietilo do tváričky....

ja sa už len jeden krát vyspím a idem sonovať, odkrvovať sa a podobné veci k ujovi dokimu... už sa teším, už by konečne mala byť knižočka. dúfam len, že bude všetko v poriadku...

bamb27
22. mar 2010

mobilo, ved to mi je jasne... normalne ta odbiju, takze tych 600 ero na polroka je aj zasluzene, ze si to ustrazis, pozistujes a vysomaris sa z toho 😕
taky zly obedik ako dnes som uz dlho nemala, asi mi bude zase zle ...ale navyberam si ked vacsina menu je z kuraciny, co mne este stale nejak nepusti 😒

mobilo
22. mar 2010

bamb ved to ...ale zase je to o tom, že tie čo tam robia a ich známi to vedia a obyčajný ľudia majú prd z toho...fakt smutné

bamb27
22. mar 2010

mob, vsak ja viem, a preto som tam uz ani nesla traposit zmenit si vymeriavaci zaklad.. aj tak budem rada za to co mam, hoci len na pol roka... no a potom neviem co, ufff.. dufam ze to zvladneme 😉 ...nakolko mame cerstvucku hypoteku, no ale budeme musiet, inak sa to neda

andys11
22. mar 2010

Mobilo, schudla som 3 kg, co mi nepride taka hroza, len doki mi vravel, ze by som uz mala mat min. 1,5 kg prirastok, takze tak. Inak, ja nevraciam, je mi sice dost zle a boli ma krcovito zaludok a to hlavne ked sa zotmie a v noci 😝 (divne, ze?), ale snazim sa jest. Myslim, ze problem je, ze ja som pred tehotenstvom bola strasny zrut a zrala som proste furt (rychly metabolizmus) no a to uz teraz nedokazem kvoli nevolnostiam, tak proste chudnem. Ale urcite jem!

Krivka a ides v stredu aj na krv alebo len na sono?

Lenok, nestras s tou nemockou! To dufam uz nehrozi 😲 .... tu v Blave je to v nemockach strasneeee!

lenok
22. mar 2010

Andys... kazda nemocka je hroza... 😝 len daleko od nich.... 😉 az na porod 😀

matamisi
22. mar 2010

ahojte...s tou pn-kou vam neviem poradit,lebo ja som tiez na pn-ke tu v rakusku a dostavam 100 percentny plat... 😝
baby neviete mi poradit kde najdem info ohladom nizko ulozena placenta....
mne dnes doktor povedal ze mam prilis nizko placentu a preto budem uz stale marodit... 😲 a ziadne mliecne vyrobky jest 😅 a to ja syry a jogurty a tvaroch zboznujem... 😝 asi uz nebudem ani nic jest 😢 mna uz z tohto porazi uz nech je oktober ,lebo kazdy tyzden mi doktor nieco nove najde.... 😕 v piatok idem na to NT-meranie....som zvedava co tam mi povedia... 🤐

amadora
22. mar 2010

aj kamoška schudla 2kg lebo stále zvracala a bola tuším nejaké 3 týždne v nemocke 😒

môj čertík vonku spadol a rozbil si ruku 😒 von ho to ani nenapadlo, ale ako sme prišli domov tak taký herecký výkon, na Oscara, váľal sa po zemi, plakal, ruku pol metra od seba, no hrôza 😠 😀 tipický chlap!!! dúfam že poobede bude lepšie keď sa vyspí

andys11
22. mar 2010

No v Blave ani na porod 😲 ....

amadora
22. mar 2010

matamisi to ma mrzí 😒 a prečo nejesť mliečne výrobky? 😕 skúšala si tú placentu dať do vyhľadávača tu na koníku alebo do googlu?

lenok
22. mar 2010

Andys, a kde chces rodit? 😀 v mastalke na senku? 😀 😀 😀

matamisi
22. mar 2010

mliecne vyrobky nesmiem kvoly tej listerie... 😲 este som nic nehladala lebo mam naladu akurat tak spat.... 😔
ale poobede si to urcite nastudujem... 😎

amadora
22. mar 2010

a čo ti zistili že máš tú listériu či ako? nechápem to 😅

krivka5
22. mar 2010

andys...len na sono. inac ti tu vahu tak trochu zavidim.mne je tiez cely den ee a hlavne vecer a v noci mi je najhorsie.musim stale nieco zut aj ked mi jest nechuti a pribrala som uz 8kg.vyzeram ako v 6mesiaci a nie v tretom 😖

manee
22. mar 2010

inak zenusky, ja som zatial este nic nepribrala, ja zjem pol rozka a sa mi zavre klapka na zaludku, takze jem velmi malo, ale netrapi ma to, lebo babo rastie ako ma, len ja som trochu slabsia. Ale bruseno mi uz celkom vidno, v obvode pase sme narastli o 10 cm! ma muz v sobotu meral a boli sme v soku!!!

matamisi
22. mar 2010

amadora.....zatial mi povedal ze nemam jest mliecne vyrobky a zobral mi krv a poslal ju do laboratoria na vysetrenie... ☹

lienockaa
22. mar 2010

stojdulka-ja som bola tehotna za krstnu..🙂 drobce su v poriadku, aj tie pokrstene, aj ten moj.. 😉

co sa tyka hmotnosti, tak ja som este nepribrala nic, stale mam rovnako, aj pri synovi som zacala priberat az v druhom trimestri..a to teda fakt ze vela jem, pretoze mam pocit, akoby som nezvladala kojit aj byt tehotna, co sa tyka doplnania energie, takze jem..

matamisi-ako moze byt listeria v pasterizovanych mliecnych vyrobkoch?to je nejaka blbost, nie? 😕

andys11
22. mar 2010

Lenok, v mastalke na senku ... 😀 , uplne si ma rozosmiala 🙂 ....este neviem, kde budem rodit, ale mam kamosku, ktora je v deviatom mesiaci a to co zazila okolo priprav na porod v nemockach tu, tak to neprajem ani hadovi...

Krivka, vidis, ja by som zasa prijala par kil navyse, len aby bolo zasa vsetko v poriadku!

matamisi
22. mar 2010

lienocka...ja neviem,len doktor povedal ze nedavno tu bola velka afera kvoli mliecnym vyrobkom,ze obsahovali velke mnozstvo listerie,alebo take daco... 😕 som zvedava na vysledok krvi a potom sa uvidi co dalej... 😔

renatka9
22. mar 2010

ja som pribrala 2,5 kg už do siedmeho týždňa a teraz si to len stále držím. no a v páse 17cm... no sila.. a to som vždy bola vychrtlina 50 kilová a teraz som jak vychrtlina s tehu bruškom 🙂

lenok... tie tvoje hlášky nemajú chybu... sa tu šúlam z teba 😀

lienockaa
22. mar 2010

matamisi-aha..lokalna zalezitost asi..mozno sa boji, aby si si nedala nieco take kontaminovane..ale podla mna vyrobky z pasterizovaneho mlieka by listeriu nemali obsahovat, ta sa nici teplom..ani jogurty so zivou kulturou nemozu obsahovat listeriu, nema sa tam ako dostat, ked je jogurt vyrobeny tak ako ma byt..aj tvrdy syr by mal byt ok..v poriadku by mali byt aj jedla pripravene z mlieka, pudingy, kremy, kolace, tvaroh, ked mlieko varis, nemoze listeria prezit..

ale ved pockaj na vysledky a mozno ti doktor potom povie blizsie, ze co presne nesmies.. 😉 ja by som tehu celkom bez mliecnych vyrobkov neprezila.. ☹

matamisi
22. mar 2010

no ved ja mam plnu chladnicku jogurtov,lebo ked mi je zle dam si jogurt a ahned mi je lepsie....takze do teraz som vzdy 3-4 jogurty za den zjedla... 😀 a teraz nemam ziadne 😲 no to je pre mna katastrofa 😅 😕

andreaerdna
22. mar 2010

tak som vas konecne popri praci docitala. Vikend bol v pohode, sobota krasna, v nedelu sme sa tiez sli prejst, ale daleko sme nedosli, lebo zacalo prsat. A dnes, ked treba trcat v robote, tak na oblohe ani mracik! 😠 Ja som doteraz pribrala nejake dve kila a tiez si bez mliecnych vyrobkov neviem predstavit nielen tehu, ale celkovo zivot.

DNP si platim od augusta 15eur mesacne, takze mozno tretinu z maxima. Aj som rozmyslala, ze to navysim, ale potom sme sa na to nejak vykaslali, lebo fakt, riesit tam tie zenskeeee, koniec! A pracujem len od novembra, predtym som studovala, takze materska bude fakt len ta materska a chvilu to DNP. Vlastne ani neviem, kolko treba mat odpracovane, aby som aj z prace nieco dostavala tych 6mesiacov.... A nepochopila som, co ste tu pisali, ze vyssia materska a nizsia... ja som pocula, ze ta vyssia sa vyplaca len dva roky a treti rok nic. A kedy sa vlastne treba rozhodnut ci vyssia ci nizsia, ci sa vlastne da vybrat.... no nic, musim pozriet temy kolo toho.

A na sono ideme v stredu vecer a do poradne stvrtok rano, tak sa straaasne tesime a samozrejme, aj bojime 🙂

pusinqa
22. mar 2010

čaute baby,
no mne už "padla", ja som bola pri malej na dovolenke v 2 trimestri na Kose a bolo to ok, aj cestovanie, aj jedenie, zle mi už nebývalo,bazén som radšej oželela, more mi lekár dovolil ale bola som len pár krát, bála som sa a hneď som sa prezliekala aby som nechytila mechúr, teraz sme mali dovolenku už zajednanú, tak sme ju keď sme zistili že som tehu presunuli o 2 mesiace dopredu, vychádza to zhruba ako predtým, dúfam že to aj zvládneme ako vtedy, lebo manžel a malá sa veľmi tešia. Nafukuje aj mňa riadne, hlavne ráno ma to až budí že ma z toho brucho bolí, už som uvažovala aj nad espumisanom, lekár mi ho aj povolil aj probiotiká, ale skúsim počkať či to neprejde, a mne sa aj nie grgá ale tak odhekáva brutálne, to mám asi namiesto grcania, manžel sa zo mňa smeje jak kôň. S tými vyrážkami som to ešte nepočula, ale tiež sa mi vyhodili také divné malé pupáky na chrbáte, dekolte a prsníkoch a veru to môže súvisieť s tými vitamínmi, časovo by to sedelo a nikdy som takéto čosi nemala.
S tými poverami, myslím naozaj že ruky každá zdvíhame každý deň, ja furt keď idem do skrine. Naša malá mala raz omotanú šnúru, po hlavičke mi doktorka chcela nechať oddych, ale ja som vedela, že stači už len na jeden raz prvé ramienko vytlačiť a druhé pôjde samé, tak som potlačila nech je čím skôr von, a hádam aj dobre, bola modrá ako šmolko, ale po 1 min. už mala apgar 10 našťastie.
S upratovaním a pomocou manželov ticho závidím, náš tata tieto veci neznáša a teraz musí po sebe spratávať potraviny a prázdne taniere, poháre, fľaše s čím už má problém, mňa z toho naťahuje, upratuje strašným štýlom po prosení, tak sa radšej zatiaľ naťahujem sama, okrem chémie, to riskujem, že bude frflať a je mi jedno ako to spraví. Na okná by som ho neprehovorila ani náhodou, podľa neho to netreba umývať. Počkám na 2 trimester a umyjem aspoň sklá, rámy sú dnu ok a zvonku na šestke kašlem teraz na ne. Trochu sa obávam aj pečenia na sviatky, chcela by som aspoň 1-2 suché pečivá, čo manžel a dcérka majú radi, ale veru neviem či si trúfnem. S varením sa spoľahnem, že sa "nasáčkujeme" občas svokrovcom a zbytok nejak polepíme.