icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

emily327
15. feb 2011

@malemimi tak my sa radi vyzliekame ale obliekanie ee to uz place. Kedysi to tak vobec nebolo. Hmm no ale rastie, uz si vie povedat co chce a co nie, co sa jej paci a co nie 😀 Jaj to je nadherne,ze? Ked sa tak zo srdca dietatko tak nefalsovane krasne zasmeje 🙂 To nasa Sonicka sa smeje takto minimalne raz za den, hlavne ked sa sali s tatom 😀

ziza55
15. feb 2011

@emily327 uz asi nie moja...jednak nie su peniazen na to a ako som pisala nivejke...mam pocit ze tento porod ma znicil nejak..furt ma vsetko boli...citim sa ako znicena stara baba ☹

emily327
15. feb 2011

@ziza55 ved uvidite casom s mm ako bude 😉 Ale je to samozrejme na vas. Ja som tiez ubolena ale viem,ze aspon jedno dietatko urcite chceme 😉 Je to krasne mat doma vonavucke babatko 🙂 Este aspon raz si to chcem zopakovat. A my tiez nemame moc penazi ale nejako hadam 2 deticky vychovame.

vejinka
15. feb 2011

@emily327
@tanija133
@me dakujem kocky ze ste na mna mysleli..no hej som zena..ale uz mu nedam 😀 😀 😀 asi idem dostat mrchu vyzera to tak 😅

adrika202
15. feb 2011

@emily327 ja jem úplne všetko a malemu nic nie je..

emily327
15. feb 2011

@adrika202 dakujem. No ono je pravda,ze niektore alergie sa ukazu az casom, nemusia sa prejavit reakcie na potravinu hned.... Preto sa cokolada a citrusy nemaju jest v prvych mesiacoch ked zena koji.... Ale dufam,ze vas sa to tykat nebude 😉 Ja este vela veci nejem ale viac menej uz skoro vsetko 😉

jammka
15. feb 2011

@emily327 ja si tiez davam pozor na stravu, ale uz myslim, ze by sa postupne mohli pridavat aj problematicke suroviny i ked ja osobne sa plesnivych syrov urcite kym kojim vzdam i ked ich tiez zboznujem. napr. moja mama mi vravela, ze by sa ani udene syry nemali jest, takze som ich do teraz ani nejedla, ale min. tyzden som si dala a vsetko bolo ok 🙂
strukoviny som ale neskusala, ani kapustu a citrusy, nejak sa toho stale bojim 😒 zato cokolade som uz neodolala...

monca1991
15. feb 2011

ahojte dnes sme boli na poradni a doktorka nam povedala ze mame prikrmovat.lebo ze ma skoro 8 kg a to by sa malo uz prikrmovat.ze rozne kasicky a neskor aj uvarene kuracie mäsko.a ze sa v noci na papanie budi 2x a ze aj to je vela na 4,5 mes dieta.co si o tom myslite?

emily327
15. feb 2011

@jammka tak som rada, ze nie som jedina, co neje vsetko, ja ani cokoladu nie a udene syry vobec, ale to skor kvoli obsahu soli, ako kvoli alergii 😉

emily327
15. feb 2011

@monca1991 no o prikrme ked je dieta tazsie ako 8 kg to neviem co na to napisat, a co sa tyka papania v noc, moja kamoska ma 7 mesacnu dcerku a koji kazdu hodinu 🙂 Ja kojim 3-4 krat za noc a to mame rovnako stare deticky. Pediatricka je v tomto nejaka divna, to je jedno kolko krat dietatko papa, hlavne,ze prijima materske mliecko a pribera... vobec sa tym netrap 😉

me
15. feb 2011

@jana_toky mikina je super, a to čo vygrcol asi už dievčatá písali, to bude krvička z tvojej rozžužlanej bradavky 🙂

me
15. feb 2011

@vejinka - pozrela som tvoje nové fotky, no tak teda na Vilkovi riadne vidieť že papá skoro každú hodinu, veď to je chlap ako hora 🙂

adrika202
15. feb 2011

@emily327 no čo lekaár alebo kniha to iny nazor,ja kojim uz tretie dieta a vzdy som jedla vsetko a ani jedno nema ziadnu alergiu chvalabohu...ale to je moja skusenost,moj nazor 🙂

monca1991
15. feb 2011

@emily327 tiez ma to zaskocilo ze mam uz tak male dieta prikrmovat.

me
15. feb 2011

@emily327 ja sa vyhýbam jedine nafukujúcim potravinám / fazula,kapusta / i keď trošku už ochutnám a citrusy nejem vôbec

me
15. feb 2011

@monca1991 mne min. týždeň povedala, že začneme prikrmovať v 6 mesiaci

monca1991
15. feb 2011

@jana_toky ahoj my sme tiez mali krv v stolici a isli sme aj na pohotovost a neskor aj k pediatricke a ma to z bradaviek.to sa neboj

monca1991
15. feb 2011

@me no hej ale ze to koli tomu ze ma tak vela kilov.kolko ma tvoj malicky?

me
15. feb 2011

@monca1991 7 kg

monca1991
15. feb 2011

@me moj ma 7,8 a ze uz prikrmovat...ja to nechapem ale v kazdom pripade prikrmovat este nebudem

ziza55
15. feb 2011

@adrika202 ja zdielam tiez ten nazor..jedla som a jem vsetko..ved pokial to dietatku nerobi zle..nebudem mysliet na to co moze byt o x rokov...aj tak to nieje 100%vedecky podlozene ze vznikne nejaka alergia..dolezite je ked je aj mamicka zdrava...a ked organizmu odopiera...je slaby a nachylny na rozne choroby...
akurat citrusy nejem

emily327
15. feb 2011

@adrika202 ved ano, ja si odopieram vela, teraz uz nie tak vela ako predtym. ale zase vysledok je,ze Sonicku skoro vobec nebolelo brusko od kedy je na svete a nebola ani vysypana a nechodime po lekaroch. Ale je pravda,ze mozno po rokoch bude mat alergiu a nepomoze ani to,ze ja nic nejem, zdielam tvoj nazor,ze co kniha a lekar to iny nazor. Kazdy robme tak ako citime 😉 A hlavne nech su nase deticky zdrave a aj ich maminy 😉
@ziza55

mona777
15. feb 2011

baby čítali ste niektorá temu na tomto fore "Začiname s príkrmy" alebo "Prvé príkrmy"?
Nechce sa mi to celé čítať - je tam okolo 600 stán - to je vela - neviem kde začať čítať - mam v tom chaos v tých príkrmoch - ako začať, kedy dávať zeleninu a kedy sa dáva kaša, aký lepok (čo sa považuje za lepok) sa ma zo začiatku davať babatku - mam v tom riaden guláš 😒

me
15. feb 2011

@monca1991 presne ako hovoria baby, čo lekár to iný názor, lebo napr. vejinka i tanija majú najväčších valibukov a im to lekárka nevravela, že prikrmovať, ale ktovie, stále sa to mení, ale odkedy sa bavíme tak stále natrafíme na rozdiely, takže 100 lekárov 100 názorov, my ideme na poradňu 22.3. to bude mať cez 5 mesiacov a vtedy nám povie že môžme začať variť "polievočku" 🙂 , ja na tvojom mieste by som tiež počkala do ukončeného 5 mesiaca a potom veselo "vyvárajte" 🙂

me
15. feb 2011

@mona777 mne min. týždeň povedala doki toto, najprv zeleninu/ zemiak, mrkva,../ do toho lyžička rastlinného tuku, chudé mäsko / kuracie/ a dva krát do týždňa žĺtok uvarený do polievky, potom ovocné - banán do jogurtu, piškóta, sušienka, dokonca i slížiky do polievky, lebo vraj si črievka skôr zvyknú a potom je menšie riziko celiakie v neskoršom veku, a s týmto máme ako čisto kojený začať v 6 mesiaci / v priebehu 6 mesiaca/

monca1991
15. feb 2011

@me ano vykaslem sa na to

mona777
15. feb 2011

@me v priebehu šiesteho? to znamená že ja možem začať tak o dva týždne? my máme 22.2. pät mesiacov . Nemá sa začať od ukončenia 6teho? A píšeš že piškota - to fakt ? lebo na tom fore píšu že začínajú s ovsom, jačmenom - nechápem z kade to berú - či to je v tých kašiach - alebo si jednoducho kúpia ovos a pomelú ho to sa mi nezdá

emily327
15. feb 2011

@mona777 no ja mam v tom tiez gulas ☹ Ale mam jedno vydanie mama a ja kde je vsetko o prikrmoch, co a ako kde a kedy, tak to skusim nascanovat a mozem ti to poslat mailom 🙂

mona777
15. feb 2011

@emily327 ja to mam - myslíš to špeciálne vydanie "Výživa detí od narodenia do školského vekuu" - ved práve to som čítala - a preto mám z toho guláš. Základ viem: začať zeleninou a každý tretý ten pridávať novú zeleninku, lepok zavádzať ked sa kojí - ale ked čítam na tomto fore tie baby tak také pestré stravovanie že až 😉 a stále neviem čím ako lepkom začať - mne sa nezdá že by som mohla hned dať piškotu - ved je sladá, cestoviny - bezváječné - to áno ale to je všetko čomu rozumiem

me
15. feb 2011

@mona777 áno, tak v polke 6 môžeš začať, ak chceš, a piškóta sa pomrví napr. do jablčka, prípadne banánu, alebo do jogurtu