Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
my sme sa prave dosmýkali z poradne, chodniky su cisty lad, no otras 😠
dostali sme ockovanie, len do jednej nozicky, zvladli sme to celkom dobre, obe 😉 takze som rada. dalsie mame za 6 tyzdnov. zatial je mala v pohode, hra sa, tak dufam, ze jej to aj vydrzi 🙂
jaj a mame 5670 g a 64 cm a doki vravela, ze pekne rastie, takze uz nestresujem, ze je taka malinka 🙂
@jammka jej tak gratulujem ku krasnej vahe a dlzke Stelinka je krasna princeznicka a s idealnymi cislami 😉 Vobec nie je malinka cmuk. Dobre sa o nu staras 😉 Doplnila som tieto udaje do tabulky, ale pockam na ostatne kocky, ked pojdu s drobcami do poradne aby som mala 4.mesiac aktualny so vsetkymi detickami 😉 cmuk A nemate teplotku? Som rada,ze to mala zvladla v pohode 😉 A to ockovanie do jednej nozicky to co vam dali to bol Prevenar alebo hexa? A o 6.tyzdnov idete na ockovanie do druhej nozicky alebo do tej istej nozicky????
@mysenac aha no ja z toho co som citala, tak nema to chutit nam. Dietatko nepozna co je to cukor alebo sol. Preto urcite neochutena mrkvicka jej bude chutit 😉 Ja zacnem takto mozno casom pridem na to,ze fakt to musi byt ochutene na to aby to mala zjedla. Bude to pre nu nove, tak urcite sa mi nehodi po lyzicke s mrkvickou 😀 Ale urcite tvoja polievocka je chutna a bude chutit aj Kristinke 😉 Ved aj ja pri druhom babatku budem mudrejsia 😀
Ahojte, kočky, tak sa po dlhej dobe opat k vam hlasim 🙂 . Mozno si ma este niektora pamatate. Tak aj ja mam oktobroveho chlapceka - Daniela. Narodilo sa toto drobatko 09.10.2010, vazilo 2800g a meralo 47 cm. Porod bol akutnou sekciou kvoli krvacaniu pred porodom kvoli odlucujucej sa placente. Porodne obdobie bolo u mna narocne, vyskytli sa komplikacie, dost ma aj toto vycerpalo. Aj u maleho sa vyskytli nejake zdravotne zalezitosti, ktore bolo treba riesit. Urcite cele sestonedelie som mala co robit aj so sebou, aj s malym. Sem som po porode nakukla asi po 2 mesiacoch a nestastne som si povedala, ze kolko stran ste popisali, kedy ste to stihali a kde ste na to brali energiu, ked niektore prispevky byvali pisane aj neskoro vecer - v noci... 😝 Prve tyzdne som ja casto odkvacla s malym aj cez den a vecer vzdy velmi skoro...
A neskor som Vas zacala sporadicky citat a povedala som si, ze ked pripravim konecne aj svoju fotecku, aj nejake z Danka, potom sa ozvem 🙂
Kazda sme to mali inak, aj prezivali inak. Mozno niektore tie, ktore mate tiez aj dalsie deti, mozete tiez povedat, ze rozdiel bol aj medzi nimi, ci v porode, ci v poporodnom zotavovani sa. A u deticiek v krmeni, spankovom rezime atd... Ale vidim, ze sme tu aj nejake podobne duse 🙂 Ktorym (kojene) deti nespia celu noc a ktore aj cez den spia ako zajace 😢 A ktore spia najlepsie v kociari , ale iba pokial sa neustale hybe 😉. A problemy s kojenim, padanim vlasov a pod.
Pridavam nejake cerstve fotecky maleho. Urcite si vsimnete na celicku velku krvavu bodku - hemangiom, ktory sa mu urobil , ked mal 3 tyzdne. Registrovala som, ze sa tu uz o tom pisalo, aj fotka tu bola... Len my to mame na napadnejsom mieste. Nic s tym neurobime, len musime cakat, ako sa to dalej vyvinie...
Tak musim koncit, lebo moj zajko sa uz zobudil a s velkym placom...
@emily327 dostali sme len hexa, vravela, ze ono to robia na dvakrat a predpokladam, ze najblizsie to dostane asi do druhej nozicky, neviem, nepytala som sa 😒
teplotu zatial chvalabohu nema, napapala sa a teraz spinka 🙂 dufam, ze ju ani nebudeme mat, ale preistotu som kupila cipky aj sirup.
@jana_toky ahoj, nemam sice presne precitany tvoj problem s kojenim, odmieta ti jeden prsnik, mas obavy, ze malo pije a ze nepribera? Ak mozem trosinku...
V 5. mesiaci vraj uz nebyva taky prirastok hmotnosti (podla WHO len 35-55 g) , je o tom pisane aj napr. v specialnom vydani Mama a ja: Vyziva deti, ale aj inde. Tak ako Mona777 pisala, nema kojene dieta len chudnut, moze aj stagnovat na vahe. A dolezite je aj to, ako močí :6-8 tazkych mokrych plienok na den a cerstvy moc nema pachnut a je svetly. Farba stolice zlta, obcas zltozelena. Cela kapitola je tam tomu venovana.
Aj moj sa mi zda, ze nejako slabo pije v poslednej dobe: bud kratko alebo zaspi... A pribral za posledny tyzden 90 g...
@lenkaoravcova jeeej dakujem pekne popozeram 🙂
@syssi ...dakujem moja....a som rada,že všetko dopadlo dobre a Renuško je v poriadku---fakt,ked sa začne chodiť po lekároch aj s banalitou--je to proste nekonečný kolotoč vyšetrení....a zbytočne nás stresujú ako rodičov---ale pravda je,že radšej dať všetko vyšetriť,ako keby sa na niečo neprišlo a bolo by neskoro.....aspoň keby všetci lekári boli milý,ale bohužiaľ to tak nie je--niektorý to robia ako keby na silu 😒
Babule, ked tu preberate ten nocny spanok - teraz som sa zlakla - lebo moj maly napr vcera: zaspal cca po 22:00 a spinkal do 08:00 a to mam skoro kazdy noc.... dufam ze to nie je nejaka porucha.... alebo ze by bol po rodicoch??? lebo my sme spachtosi 🙂
@malemimi Prepac ze sa tak blbo pytam ale naco je to sklenene struhadlo?
@emily327 Emily najnosie sa prikrmuje uz zeleninou naraz nedava sa po jednom, minule to tu aj enjaka baba spominala ze sa ma dat potom uz vsetko
Baby, musim vas povzbudit, nebojte, kila pojdu dole 😉 ja jem vela a hlavne aj dost sladkeho a vcera som si robila Modnu prehliadku 😀 a konecne na seba dam vsetky mikiny co som normalne pred tehu nosila a dokonca aj jedny rifle 😀 tak sa vytesujem ale ked sa vazim, tak mam kazdy den inu vahu, stale mi kolise 1kg hore dole, tak ale to uz neriesim. No len by to chcelo spevnit brusko a boky, lebo ked sa ohnem, tak ta pneumatika nepusti ☹ Ale zatial sa postavou netrapme, pride jar, leto, deti zacnu sediet, bude sa im treba viac venovat, budeme castejsie na vzduchu von s detickami na prechadzkach a kilecka pojdu dole 😉 Ja to tu mam dost blbe lebo okolo mna je na ulici asi 30 mamiciek a kazda s ukazkovou postavou :-/ tu ziadny stari ludia skoro nie su, len mlade rodinky s detickami .... ale je pravda,ze ja som nikdy pod 50kg nemala 😀 A aj som rada, moja sestra ma vzdy maximalne 45kg a meria 170cm a chuda ma problem pribrat, nechcite vediet ake je to zufalstvo, ze sa tesi aj z maleho gramu a za par dni je to dole ☹ Myslim si,ze je lepsie vediet priberat a formovat postavu cvicenim ako ked ma clovek problem pribrat a vyzera ako podvyzivena bytost ☹ no kazda mame nejake problemy co sa postavy tyka 😉 tak dufam,ze som vas aspon trosku povzbudila 😉 Cmuk
@yvett14 neboj to sa zlepsi ked zacnes prikrmovat 🙂 inak ked som to ratala oplati sa mit viac kupovat v dmke tam ked dam ten kupon na zlavu a uplatnim 30 percent zlavu vyjde ma to tiez 10 eur priblizne, ja davam terza babylove mlieko a som spokojna a stoji necelych 5 eur 600 gramov
@syssi aj nasa spi presne tak ako ty pises a pytala som sa pediatricky, ci je to v poriadku a ona, mi vravela ze hej a ze ju netreba v noci budit na kojenie, ked sa jej neziada. Keby bola hladna, tak sa zobudi... 😉 nasa mala spi takto uz dva mesiace, co ma tesi, lebo my si obaja tiez radi pospime 😀
@adrika202 ja som bola na masazi v pondelok a ujo maser bol zrozeny aky mam stuhnuty chrbat asi zacnem chodit trosku castejsie a inka teraz ma tak boli chrbat ze sa ma nikto ani dotknut nemoze 🙂

@emily327
dakujem moja. No, vcera vecer to bolo take, ze ked som ho polozila a vytiahla prsko, tak zacal nenormalne revat. Mohla som robit co som chcela-navnadovat bradavkou a reval o dusu. Ale bolo mi jasne, ze je to hladny plac. ☹ Alebo si predtym par raz cucol pekne tahal a potom prestal a zacal plakat. Ked som skusila, ci tecie mliecko, tak islo. Od zaciatku nemavam nejake naliate prsia, len cez noc, ked moc potiahol spanok. Ale inak sa mi trochu naleju, ked zacne cucat, tak ako pises.
Nevzdavam to, tiez si hovorim, ze to musim este tie 2 mesiaciky vydrzat, snad sa podari. Este raz vdaka za podporu 🤐