icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

snowella
16. feb 2011

@mona777 Takze k tej 2-fazovej odsavacke- tiez mam Medelu Harmony. Myslim, ze to je aj v navode alebo aspon nakreslene na krabici. Najprv tou kratkou packou v rychlejsej frekvencii odsavat do prvych kvapiek- imituje sa tym rychle sanie dietata do spustenia mliecka. A potom v polovicnej (pomalsej) frekvencii pokracovat v odsavani dlhsou packou - v takom tempe, akym asi dieta uz saje -pije.
Nie je ti to bolestive, ked hned dlhsou packou odsavas? I ked tebe sa asi velmi rychlo spusta mlieko...

mona777
16. feb 2011

@snowella bolestivejšie - hmmm - ani velmi nie - už to ani necítim. Ale v poslednej dobe ma začali bolieť prsia úplne hore - resp. tam kde začínajú alebo končia 🙂 tak neviem čo sa zase ide diať. Ale s tým dvojfazovým rytmom - s tym to už nerobím - sa mi to nechce 🙂 🙂

mona777
16. feb 2011

@sofia2008 vsak mi neposlali email na IP tak neviem - baby ktorá chcete ten materiál od sofia tak poslite e-mail bud mne alebo jej - inak sa to poslať nedá. Síca bývam na 20 poschodí ale tak daleko to neviem zahodiť ani lietadielka ked spravim tak to nezaletí ku vám 🙂 🙂 🙂

mona777
16. feb 2011

@tanija133 fíha tak vám sa páči viacej - že Kmentoband - noo mate recht 🙂

mona777
16. feb 2011

@emily327 dakujem za preklad do AJ ale už je neskro - potrebovala som to rýchlo vtedy - ale nevadí, nabudúce si už zapamatam 🙂

mona777
16. feb 2011

@jana_toky presne tak - váhu vrát a žiadne stresy - však je jeden z najtažších tu tvoj maličký tak teraz možno si dal pauzu - teda nieže velkú pauzu, len možno nepije tak velmi vela ako pil 🙂 teda podla tej váhy čo hovoriš - ale stále pije dosť

sofia2008
16. feb 2011

@mona777 😀

sofia2008
16. feb 2011

@snowella ahoj..pozeram, ze obe pochadzame z rovnakeho mesta 😵

ziza55
17. feb 2011

@tanija133
@mona777 hahaaaaa..baby fakt dobry vkus maju ti vasi drobci uz od mala...ale super napad...vyskusam aj ja pustat nejaku music...u nas bezi furt len Tv.. 🙂

hirunka
17. feb 2011

dobre ranko baby........tak sa hlasim dlho som tu nebola teda nepisala........situacia je taka ze ja som chora ale da sa to, malinka je o nieco kludnejsia, vyzera to na zubky takze potierame gelikom dasienka, v noci pekne spinkala.......v sobotu mame krst takze od dnes zacinaju pripravy, kedze hostinu robime doma tak musim vsetko nachystat ale tesim sa ze mozem malinkej urobit hostinu 😀

peta268
17. feb 2011

...dakujem za privitanie 🙂

peta268
17. feb 2011

@hirunka aj nas krst este len caka a ja sa neviem rozhodnut ci hostina doma alebo v restauracii...hmm 😕

nivejka
17. feb 2011

dobré ránko 🙂 🙂 ....tak sme spinkali v noci super,ale za to môže kašička--som to nezvládla a dala som do fľaše,ked sa po hodine spania zobudila--takže ani nevedela,že či má fľašu,alebo nie--podľa mňa,ked bola v polospánku....no a prvé kojenie bolo o 05hod--takže som až prespaná 😉 ....včera bola celý deň dobručká a len si celý deň rozprávala--no nechápem,ako je strašne zvedená za tatinom--pri ňom je úplne iná a mňa potrebuje len na kojenie....ale večer pri zaspávaní ho veru už nechcela--vrešťala ako divá,čo som bola ja v sprche a mm zúfalý---len som ju potom chytila na ruky a už neurobila ani muk a rýchlo zaspinkala--tak ma to hrialo pri srdiečku 🙂

malemimi
17. feb 2011

@emily327 jááj jasne hihi...

malemimi
17. feb 2011

@hirunka hmm tak sa rýchlo uzdrav...
jeee tak krstinky no super 😉
@nivejka ee no sper ja ako som včea písalAMALA SA ZOBUDILA O DRUHEJ HAHA

malemimi
17. feb 2011

@jana_toky ahoj moja...neiem čo vám predpisuje všetko na tie chrasty ale mne niečo dala také zarobené tiež tam je salicyl ale ešte okrem toho nejaké 3 veci a malej to prechádza a to som jej druhú noc natrela... 😀

nivejka
17. feb 2011

@malemimi ...no super som rada,že Sofinke tie fuj chrastičky už miznú 🙂

jana_toky
17. feb 2011

@malemimi
ahojky, my uz mame tiez pokoj s mliecnou chrastou. Pomohla Bioderma a kozna nam este predpisala tiez nieco take, co namiesali, neviem co konkretne, tiez viacej zloziek. Mali sme to natierat 2 hodky pred kupanim. Ale len 3x som dala, lebo odvtedy mame pokoj. klop-klop.
Tak som rada, ze vam to tiez uz pomohlo. 😀
Inak ako sa mavate? 😉

jana_toky
17. feb 2011

@snowella
no, ten moj sa odtrha vacsinou a to mu mliecko tecie, dnes to robil rano na zaciatku kojenia, ty kokso, sme boli obaja od mliecka 😀 . Ale potom uz pohoda. Na konci zacal zasa protestovat. Dala som mu druhe prso, ale uz nechcel.
Vecer aj cez noc sme kojili z oboch, takze asi ma vacsi dopyt 😀 😀 😀 .
Rozmyslala som nad tou laktacnou, ale potom som to vzdala. Viem, o com by to bolo, ze zle prikladam maleho. Lenze od chce len jednu polohu, na kojacom vankusi (sem-tam plne v naruci) a to nie ze je otoceny hlavickou a telickom ku mne, ale proste nozky si rozcapi do siroka, ako keby sa chcel vetrat a hlavicku povytaca ku mne. Sa ho snazim stale upravovat, ale nikam to nespeje tak, len k jeho nervozite, lebo aj tak sa potom vrti, kopka a vrati sa do "svojej" polohy.
Tak snad to takto zvladneme minimalne do 6 mesiacov 😀

malemimi
17. feb 2011

@nivejka aj ja ale dúfam že to už prejde ...
@jana_toky no my čo máme je na noc 🙂 jee tak konečne nám to prechádza 😉

jana_toky
17. feb 2011

@mona777
Po vcerajsku som opat pokojnejsia, lebo vecer opat papal aj ked s obcasnym odtrhanim, ale napapal sa a spinkal uz o pol osmej. Aj v noci uz papame z oboch prsnikov, ale hlavne, ze papame 😀 . Asi ho naozaj uz budem musiet prestat vazit 😅.
Vdaka za podporu. 😉

jana_toky
17. feb 2011

@malemimi a co kozicka? My sme dostali antibioticku masticku, ale uz to ma fakt pekne, az na chrbatik. Ale aj to sa snad upravi a budeme moct zaockovat o tyzden-dva. 🙂

mona777
17. feb 2011

@jana_toky neni zac 🙂

emily327
17. feb 2011

Dobre ranko, ako ste spinkali? @nivejka, ako vidim vy dobre. Ja som ti vcera radila,ze nespat s malou a mm v posteli a dnesnu noc som tak urobila ☹ Velka chyba, neskutocne ma boli cely chrbat, hlava mi tresti ako ho mam stuhnuty ☹ Ach jaj. Ale to mam za to,ze som bola leniva a nechcelo sa mi Sonicku davat do postielky.... Som rada,ze aspon vy ste spinkali dobre. Ono my sme spali dobre, len ja som zle spala, lebo tvrdo a v divnych polohach ☹ Ako kedysi som milovala a bola to jedina poloha na bruchu tak teraz som z nej velmi dolamana a neviem sa ani pretocit na bok z tejto polohy ☹ Ale krmila som len 3 krat, takze pohoda.
Som stastna,ze prve rano po tyzdni a malinka nema plny nostek a ani som nemusela odsavat po ranu 🙂 Tak aspon nieco pozitivne 😉
Co mate dnes v plane?
@hirunka drzim velmi palce, nech krst dobre dopadne a aj pohostenie s rodinou 😉 ty si sikulka, zvladnes to 😉
@peta268 tak vitaj 😉 my tiez sme este nekrstili a chceme asi v aprili. Ale pohostenie budeme mat urcite v restauracii, kedze u nas priestorovo nie su na to podmienky a ja si ani neviem predstavit varit pre 17 ludi. A vy uz mate termin kedy budete krstit???

me
17. feb 2011

ahojte, tak môj malý bol dnes hore už od pol 6, ale o pol 8 už zaspinkal, tak som si prvý krát lahla aj ja a konečne som si trocha pospala do 9.15 h, super, už dávno som to mala spraviť, nie hned frčať v domácnosti 🙂

mircova
17. feb 2011

Ahojte,
včera som ani nemala čas sem nakuknúť, lebo som kojila hádam 100 krát 😝 Malý mal včera akýsi čudný deň, stále len cucol a odtiahol sa, zasmaial sa ne papapal a ked bol hladný tak ma strašne hrýzol. Pár krát ma tak uhryzol až mi bolo do plaču, čo ma to tak bolelo, ale v zápätí sa na mňa škeril, akoby sa so mnou hral (teda s dudami 🙂 )
Včera som už bola totálne z neho zúfala a prsia som mala strašne ubolené, na večer som to už nezvládla a odsala si mliečko a dala mu z fľaše. Bála som sa ako bude v noci, ale našťastie v noci papkal v pohode a aj dnes ráno, tak ho už hádam to hryzúce obdobie prešlo. Neviem, čo mu bolo že by mu už išli zúbky, alebo len prišiel na to že vie hrýzť? 😕

mona777
17. feb 2011

@adrika202 ani nestras že nebude papat príkrmy - ja idem do práce ked bude mať malý 8 mesiacov - presne na druhý den - čiže začína deviaty - ak nebude ani trocha na príkrmoch tak to bude dost na prt

peta268
17. feb 2011

@emily327 dakujem 🙂 ....no my tak planujeme koniec marca alebo v aprili. Nas bude 11, doma by sme sa zmestili, navarit nie je problem ale predsa len to bude asi pohodlnejsie v restauracii. Ale u nas je problem ten, ze sa krsti o 8.30 rano, o deviatej uz budeme doma, takze tak ci tak vsetci pojdu k nam z kostola....no neviem 😒

me
17. feb 2011

@mircova - podobne aj mna bolia bradavky, malý si z nich spravil hryzátko 😒

me
17. feb 2011

@emily327 no ja plánujem ísť zachvíľu von, malá končí o 12.00 tak pôjdem pre nu a aj sa poprechádzam s malým, ale u nás je brutal zamračené tak neviem neviem 😒