Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
aj ja skúsim tu kolu uvidím, lebo ráno je to strašne---ale to som vobec nepočula zatiaľ zase viem niečo nové
Ja som sa pytala mojho dr. ked som cakala karolinku, ze ci mozem letiet a ist na dovolenku a on mi povedal, ze ma pacienty co lietaju od zaciatku tehu, aj take co az ku koncu, ale ze proste sa mam rozhodnut, ze ja budem ta, ktorej to nebude vadit a hotovo, dal mi pre kazdy pripad nejake lieky a ponaucenia a povedal ze sa mam stastna a pribrata vratit 😀
mobilo, ja som vyslala muza teraz kupit aj z dcerkou, mne je strasne, aj ta hlava ma boli 😝
mobilo ja som len skusila lebo uz som bola taka zufala , ze boli aj dni ked som plakala od zufalstva....tak mi to na nervy islo to vecne lezanie a furt zle a rano ani asa nenadychnes atycku hodis....potom sa zbieras z toho cely den....no proste sila...
o to väcsia je taraz moja radost , ze mi je lepsie.... 😵 😵 😵
ale moze byt , ze proste uz aj moj cas dosiel...sa hovori , ze po 12.tyzdni zacne byvat lepsie.....tak neviem....ale za skusku to uricte stoji.....drzim vam palce vsetkym..... 😉
mobilo, ale tých 270 dní sa ti ráta na zvýšený príspevok, ale to nie je materská ale rodičovský príspevok. najskôr totiž pol roka dostávaš materskú od sociálnej poisťovne, ktorá ti to vyráta z priemerného denného vymeriavacieho základu za predchádzajúci kalendárny rok (čiže 55% z tohto základu)... samozrejme za podmienky, že máš zaplatené nemocenské poistenie za 270 dní za posledné dva roky. no a potom prechádzaš na rodičovský príspevok. ten už ti vypláca úrad práce, sociálnych veci a rodiny. buď poberáš tú vyššiu čiastku (cca 256€) alebo nižšiu (cca 164,22€). na ten nižší máš nárok automaticky, no a na ten vyšší musíš splniť určité podmienky.. ako napr. prechod z materskej na rodičovský príspevok/alebo uhradených 270 dní nemocenského poistenia, vyplácanie len do dovŕšenia 2.roka dieťaťa, matka nesie mať žiadny zdaniteľný príjem (ani na dohodu, živnostníčky musia prerušiť živnosť)...
tak to asi tak v skratke. 🙂 dúfam, že som to napísala polopatisticky 😀
ja som sama nemám koho vyslať, ale zavolám asi tatinovi nech ráno donesie z práce ´mne teraz ako tak..
celé poobedie sme boli vonku teraz už drobec spí a ja som mala chut na pečené zemiaky s mliekom!!!!!tak využívam , že mi ide mlieko na chuť
bože žienky ja mám takú hroznú chuť na zeleninu posledné dni 😕 paprika, paradajky, reďkovka, jarná cibuľka... dnes som zjedla za sáčok papriky a mám normálne absťák že mi došla, sa neviem dočkať kedy pôjdem zajtra do obchodu a nakúpim si. a ovocie mi vôbec nechutí, maximálne banány 😅
renatka ja som sa bola pýtať na materskú nie na zvýšený rodičovský to som vedela, že mám nárok..
neviem ako to je, ked napr. niekto robí..ja som so synom na materskej a povedali mi, že by som si to musela platiť 270 pred narodením bábatka- čo som nestihla..
a ozi sesterka robí a tiež jej povedali, že by si musela to dobrovoľné poistenie platiť 270 dní pred narodením bábatka ...takže neviem ale ja to mám pozistované takto...
mne sa teraz materská bude vyrátavat z platu aký by som mala teraz keby robím tých 6 mesiacov
amadora ja zase tie cherry rajčiny by som ich zožrala aj kilo 😀
a pomaranče pritom pomaranče som ja niekdy nemusela 😉
bože píšem ako talian to ma byť nikdy nemusela nie niekdy nemusela jaj
renatka baby myslia to, že chcú mať maximálnu materskú aká sa dá! a keď pracuješ a priplacáš si dobrovoľne poistenie vyde to 600 eur tých 6 mesiacov to je maximum aký dostaneš . no a vtedy si musíš platit dobrovolné 270 dní pred narodením bábenka , keď to nestihneš vyrátajú ti iba z platu
mobilo,amadora len pekne papajte vitamnky zavidim vam to je zrave 🙂 ...mne take nic nechuti....okrem hrozna.... 😉 .
ahoj niekto z mi a okolia
AhojNiqi,jasnačka 😉 Ty si tiež októbrovka?
kathi neboj, keď je zle tak ani vitaminky nejdu na chuť 🙂 vždy keď mi je zle mi ide na chuť nejaký šalát napr. vlašsky a tak nechápem 😲 😲
vyzera to tak i ked to nie je stopercentne uvidime co povie doktorka po ultrazvuku ale nam to tak vychadza
🙂
A kedy ideš na ultrazvuk?Držím palce 😉
koncom mesiaca dakujem pekne je to vytuzene vymodlene tak dufam ze to dopadne dobre
niqi držím palčeky určite to bude ok!!!! 😉
Tak teda gratulujem a ešte raz silno držím palčeky 🙂 🙂 🙂 Ako dlho ste naňho čakali?
áno mobilo, to ja viem, že musíš mať 270 dní zaplatených, ale to je len podmienka, ktorú musíš splniť, ale vyrátavať výšku materskej ti budú z platu z predchádzajúceho kalendárneho roka (predchádzajúci rok tomu roku, kedy si nastúpila na MD), tak je to aj v zákone. robím mzdárku, tak preto si to dovoľujem takto s istotou tvrdiť. 😉
pripájam aj link na infošky o materskej:
http://www.socpoist.sk/materske/1293s?&lang=sk
a keď si v časti výška dávky rozklikneš "rozhodujúce obdobie", tak je tam jasne vysvetlené, že je to predchádzajúci kalendárny rok. 😎
no bude to viac ako tri roky najprv sme to hned nechceli a tak to dopadlo ze sme si nan nakoniec museli pockat a potrapit sa
No ale určite to teraz bude stáť za to 😉 Ako sa cítiš?Nejaké nevoľnosti?Mňa teda trápia poriadne ☹
mozem sa spytat odkial si od mi?
bambulky, pridávam čítanie pre tie, ktoré sú v 10.tt:
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=1
😀 😀 😀
celkom dobre nevolnosti nemam i ked som si myslela ze sa im nevyhnem som len strasne unavena
Tak unavená som teda aj ja a poriadne ☹ To pôjdeš prvýkrát k doktorke teraz?
Renatka ďakujeme 🙂 🙂 🙂
Baby,ja si idem ľahnúť,lebo mi je dosť zle,ale teším sa,lebo zajtra mám voľno,tak si oddýchnem...Dobrú noc 🙂 🙂 🙂
nie to je uz tretikrat my sme prisli na to ze som tehotna a hned sup ku doktorke asi v 5tyzdni

no ja som pribrala tiež 2 kila ale mne zase doktorka hovorila, že na moju váhu je ideálne pribrat 10 kíl za tehotenstvo ale to mi hovorila pri synovi ja som taký vychrtlík 😝 a ja som pribrala 14 ale hned po porode išlo 10 dole a potom ďalších 10 po porode, kedže syn bol aký bol 😀 😀 😀
ale som počula, že prvé 3 mesiace niekt. ženy aj schudnú preto som to písala..ja som pri synovi nepribrala prvé nič a teraz už mám 2 tak uvidíme
inak k jogurtom a mliečným výrobkom ja keď to vidím mne hned na zvracanie príde 😲 nechápem tiež viem, že by som mala kvoli bábu ale mne sa nedá..tak ked mám vynimočne chuť zjem aj viac naraz ale to je málokedy