icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

hirunka
18. feb 2011

@emily327 no ucho prechadza........dala som si paralen, ja ked som chora mne to ide hned na ucho ....pred dvoma rokmi som mala zapal stredneho ucha a odvtedy ked som chora hned to citim na usiach......uvidim co bude do pondelka ked neprejde pojdem krcnemu aj ked tam byva milion ludi ☹ @tanija133 no oddychovat sa mi veru neda kym vsetko nachystam ale dakujem

mircova
18. feb 2011

@emily327 ďakujem, ja keď mi je ťažko si spomeniem na teba, že by si mi určite napísala nech vydržím 🙂 alebo na janku toky, že tá má stále dáke trampoty a nikdy sa nevzdáva a to ma tak na kopne 😉 fakt som asi závislá od koníka, ale už ste mi tu toľko krát poradili 🙂 🙂 🙂

jana_toky
18. feb 2011

cafte baby,
tak mame za sebou dalsie kojenie, trochu s tazkostami, ale nakoniec papal 8 min, ale potom opat zaspal. Mne 80% pri papani zaspinka, neviem, ci je to ok.
Aby som to zhrnula pre vsetko, ktore ste mi pisali.
Pijem min. 2 litre denne (vinea, caj na podporu kojenia, vodu, od vcera Gravimilk), zasmazenu polievku som teraz dojedla (aj ked moc casto polievky nejem, musim sa polepsit). Stravujem sa stale ako od zaciatku, ked maly na vsetko reagoval. Musela som vylucit posledne 2w mliecne vyrobky kvoli tym problemom na kozi - kozna prikazala, asi to urobilo vela na mlieko, lebo som jedna dost vela tucnych syrov, smotanovych jogurtou, tvaroh atd..
Mliecka podla mna uz nemam dost, lebo mam omnoho maksie prsia, ako predtym a to som ich nikdy nemala poriadne naliate. Ale uz aj ked sa prisaje maly, tak sa tak nenaplnaju. Tiez uz tolko nekvapka mliecko, ked si hocikedy stlacim prsnik.
V noci prespinka na mojom mliecku 2-4 hodky, ako kedy. Ale vstavame max. 3x v noci.
Napisem vecer tej laktacnej, nech mi da nejake tie rady.
Nepaci sa mi nazor pediatricky, ze po kazdom papani mu mam dat flasu, nechcem skoncit tak, ze bude prso odmietat uplne. Ked bude najhorsie, tak mu dam vecer este UM, ale inak sa skusim potrapit. Len niekedy ten plac je hrozny ☹ . Ale idem bojovat. Dakujem vsetkym 🤐

snowella
18. feb 2011

@tanija133 V prvych tyzdnoch som vobec nekojila poleziacky, maly sa nevedel dobre prichytit, stale sa pustal, aj som musela dbat na spravne prisatie kvoli rozbiehajucej sa (slabej) laktacii. Tak to bolo naozaj unavne niekolkrat v noci vstavat, sadnut, nezaspavat pri kojeni 😝 , sledovat ako pije, potom prebalovat, lebo sa vzdy pokakal - ved to poznate.
Teraz uz nastastie nam to ide lepsie, na prve nocne zobudenie ho beriem tiez k nam do postele a tahame a soskame po leziacky. Citala som tu, ze mame niektore rozne nazory na spolocne spanie s dietatom. Ja som zastancom toho, je to pekne a prirodzene pritulit si dieta k sebe, nenechat ho sameho - opusteneho v postielke (moj by sa tak- ci tak po polozeni do nej zobudil). Ja som sice dost aj dolamana, ze lezim dost nepohnute, aj prehriata niekedy, lebo sa ani podvedome neodkryjem, neodkopem, aby jemu nebolo zima -ale mam zas vacsiu istotu, ze je prikryty. V postielke po vecernom uspati sa veru uz riadne toci, odkopava, takze niekolkrat ho kontrolujem, prikryvam a riskujem, ze ho (pri jeho slabom spani) zobudim.
Aj starsi syn sice nie uplne od malicka, ale rad spaval medzi nami, aj ked uz mal svoju vlastnu velku postel v inej izbe, velakrat aj v noci, rano dobehol k nam. Ale to patri k tomu a vyrastu z toho 🙂

Ale neviem si predstavit, ako kojim po leziacky na navsteve 😀 alebo ako napr. dnes - v cakarni ambulancie. Boli tam lavicky, haha - kojaca bezdomovkyna 😀 😀. No jasne, ze ani vankus so sebou nenosim 😀

mircova
18. feb 2011

@me nám sú na dĺžku takéto vecičky dobré, ale cez hrudníček už začínajú byť úzke, malý je taký valček 😀

jana_toky
18. feb 2011

@hirunka
drzkajte sa zajtra, vsatky palceky drzim 🤐

mircova
18. feb 2011

@hirunka prajem vám skoré uzdravenie 😉 mm je super, že pomáha........nech to dobre zajtra dopadne 🙂

snowella
18. feb 2011

@jana_toky moj tiez v poslednej dobe podla mna kratko pije, su vraj vacsi, lepsie tahaju, tak rychlejsie vypiju svoju davku. Urcite ked pribera, dostatocne cika a ma stolicu dobrej farby (pozor, frekvencia nie je podstatna, ozaj nemusi niekolko dni kakat...), tak je to dobre. Pri prikrmovani flasou jednoznacne riskujes, ze postupne zacne odmietat prsnik- tam to ide tazsie, treba sa mu namahat k spusteniu mlieka. Ked tak, inak prikrmovat - cievkou, po prste (ja osobne som to ani nevyskusala, ale myslim, ze mona777 to ma odskusane - a ona ti bude vediet ovela lepsie celkovo v tychto veciach poradit). Mozes aj doodsavat po kojeni na zvysenie laktacie (aj ked pri castom kojeni to nema az tak vyznam). To ze sa casto budi na kojenie aj v noci, nemusi byt len vec hladu, chce sa uspokojit prsnikom.
Ved laktacna Ti to povie vsetko komplexne.
PONUKAM KAPSULE MORE MILK NA PREDAJ - CITAJ DALSI PRISPEVOK.

snowella
18. feb 2011

Kočky, podarilo sa mi zohnat velke balenie More milk plus kapsul za vyhodnejsiu cenu. Nieco si necham a zyvsok by som Vam predala, ak chcete niektora vyskusat, za tiez dobru cenu. Nechcem na tom zarobit, nezarobim...

Takze, ponukam 48 kapsul, na vyskusanie staci aj menej, mozem rozdelit, ak budete mat vacere zaujem. Cena 20 centov za kus+ postovne (sposob si vyberte).

hirunka
18. feb 2011

dakujeme baby

emily327
18. feb 2011

@hirunka no chuda, tak drzim palce, nech si cim skor zdravucka 😉 Drz sa moja a hlavne nech to vsetko dobre dopadne, ved rodina urcite pomoze,ked uvidi,ze nie si fit 😉

@mircova si zlata 🙂 Som rada,ze mozem pomoct, aj mne tu velmi pomahata, hlavne psychicka podpora robi vela 🙂 Urcite to zvladnes cmuk
@jana_toky zlatinko, tak ako som napisala skor, skus iba na noc a uvidis ako bude. Ja mam prsia tiez stale makke a mliecka mam dost. Neboj to vsetko co robis pre maleho robis z lasky a on to vie 🙂 Ja viem,ze to plackanie je strasne ale ak je to fakt od hladu, tak mu daj UM. Netreba za kazdu cenu chciet kojit ak dietatko hladuje a je mu malo mliecka, tak ina moznost nie je, predsa nenechas vyhladovat dieta.... Ale to vo vasom pripade predsa nie je. A skusala si odsavat? Ako casto kojis pocas dna? Ja kojim tiez casto v noci a mam pocit,ze asi preto,ze jej to nestaci alebo jednoducho,ze potrebuje citit cecik 🙂 Nevzdavaj to a uvidis ci po tyzdni, dvoch sa to nezmeni 😉 ty si cela ja 😀 ja tiez jem polievky iba pre mliecko, inak ich nemusim 😀 A kasli na rady pediatra, ak by bol maly podvyziveny, tak nepoviem ale inak rob tak ako to citis 😉 Urcite nenabehni hned na UM, mliecko mas a hlavne v hlave si to stale hovor,ze ho tam mas vela 🙂 Ani ked sa maly prisaje par krat, tak necitis ako sa prsko plni?

tanija133
18. feb 2011

Moj vrabcek ma dnes uz 4 mesiaciky... 🙂 A po vlastnom merani a vazeni mi to vychadza na 8400 g a 66 cm.... 😉

emily327
18. feb 2011

@tanija133 jej tak gratulujeme 🙂 Pisem do tabulky krasne cisielka 😉 cmuk

sofia2008
18. feb 2011

@tanija133 krasne cisla, aspon cm mame s vami rovnake 🙂

sofia2008
18. feb 2011

ahojte..my dnes mame za sebou mrkvicku 🙂 aj sme trosicka spapali 🙂

snowella
18. feb 2011

@mona777 Moni, nemyslim si, ze tie bolesti, co popisujes, budu suvisiet s mykozou. Mne to Katarina vtedy vyhodnotila skor z inych priznakov, asi skor z bolesti bradaviek, citlivosti na chlad a typickej reakcie na chlad. Aj na jej stranke v podclanku: "Ked dojcenie boli" priznaky mykozy popisuje inak. Tu moju bolest nijako specialne neohodnotila. Mne to preslo, tak som to nechala tak...
V tom casopise (neviem, ci nie skor v januarovom cisle, nemam teraz cas to pohladat), pokial sa dobre pamatam, sa zmienili len ako o pichlavej bolesti v prsniku...
Ved vies, ze najlepsie bude napisat a opytat sa jej 😉

snowella
18. feb 2011

@mona777 Zadaj do googlu senovka grecka a benedikt lekarsky a dojcenie. Podporu lepsie laktaciu, ked sa uzivaju sucasne (je to nejaky princip z farmakologie). A ten sposob uzivania, ked ich mas ako bylinky, je popisany napr. aj v tom speciali Mama a ja.. (semienka senovky treba aj zjest a tolko, aby si nou aj vonala atd....)
Princip ich ucinku je v tom, ze celkovo podporuju cinnost zliaz a teda aj mliecnej zlazy - je to novsia teoria, tak na vela strankach sa tento ucinok bylin nepopisuje.
V kapsuliach More milk plus, co som tu o nich pisala, je ich koncentrat... Aj ta nasa Katarina 😉 mi potvrdila, ze ma dobru skusenost s nimi. Su len dost drahe.

jana_toky
18. feb 2011

@snowella
ja by som ich vyskusala, kolko staci na zaciatok?
Ideme von, vecer ti napisem.

malemimi
18. feb 2011

@mircova to je dobrá diéta
.Akože dietá? nerozumiem 😒
no tak super...pekne si ho ogabala 😀 😉
@me my máme asi 6 ,68mičiek a skoro každá je inak dlhá! a aj strih iný no katastrofa
@hirunka juu no tak treba nasadiť nejaké lieky a vypotiť sa

snowella
18. feb 2011

o zavislosti aj na tomto fore 😉 Tanija, da sa stihat... 🙂
Ja si uz naozaj musim zadat pravidlo, kedy a kolko tomu mozem venovat, a aj inym internetovym zalezitostiam (ved aj taky facebook ... a to len par najlepsich priatelov a na ukazanie fotiek.. 😅 .).
Mne maly dost slabo spi cez den, najlepsie v kociari pocas dlhych prechadzok,. A vecer v poslednej dobe ho dost dlho a narocne uspavam, tak naozaj mi casto robota ostane na vecer... A je tu aj starsi syn... Minimalne musim pravidelne a poriadne varit, ved aj pre seba, ale najma starsiemu synovi som ustupila, ze nemusi chodit na obedy do jedalne, kedze nechce, aby sa necitil ukrateny a zanedbavany oproti malemu. Atd.
Lebo aj teraz sa uz veruze Danko jeduje pod hrazdickou a mama len tuka a tuka 😀
Majte sa zatial, kocky 🙂

malemimi
18. feb 2011

@jana_toky no držkáme palčeky a skús to prekonzultovať s laktačnou poradkyňou 🙂
@tanija133 jee gratulujeme 😀

snowella
18. feb 2011

mona777 uz len tebe rychlo 🙂
februarove cislo, str. 46, Zabka v ustockach i na prsniku.
Citujem: "Totizto kandidoza moze byz byt JEDNOU z pricin pichavych bolesti v prsiach, ramenach, ci chrbte pri dojceni".
Takze, moze to byt aj ine... Pytaj sa jej...

malemimi
18. feb 2011

@me inak poviem vám po tom všetkom čo tu píšete som si začala aj ja zarábať hipp pre kojace, človek nikdy nevie zo dna na den sa to môže zmeniť
...................mne to včera kúpil mm 🙂 a mi to pripomína čaj v škôlkach ...som ho milovala
neviete aký čaj robievajú v škôlkach deťom?

snowella
18. feb 2011

@mona777 uz len tebe rychlo
februarove cislo, str. 46, Zabka v ustockach i na prsniku.
Citujem: "Totizto kandidoza moze byz byt JEDNOU z pricin pichavych bolesti v prsiach, ramenach, ci chrbte pri dojceni".
Takze, moze to byt aj ine... Pytaj sa jej...

mircova
18. feb 2011

@malemimi doktorka ti povedala, že máš držať diétu a ty papkáš všetko 😉

mona777
18. feb 2011

@snowella už viem asi prečo ma picha - mam zase hrču na druhom prse - teraz lavom - ale od spodu som si to všimla v noci ked som spala inak sa to nedá nahmatať - hned som bezala k prsníkovému - v pondelok idem na ultrazvuk - ale ukludnil ma - nemal by to byt absces tak ako som to mala a pravom. Asi len upchatý mliekovod ☹
Inak z tej senovky greckej viem že sa majú jesť semiačka - ved ja si uvarím čaj a zjem to všetko aj semienka.
A s tou mikozou - picha len ked dojčíš - ale ja nedojčím. Cítala somto februárové číslo, mam ho doma a už som si objednala Mama a ja takže budem mať všetky čísla

mona777
18. feb 2011

@tanija133 všetko najlepšie k 4-mu mesačníku - vela zdravíča stastíčka a dostatok mliečka mamine stále

ziza55
18. feb 2011

@tanija133 jeeej tani zajtra krstite?

lenkaoravcova
18. feb 2011

@ziza55 urcite ano 🙂

lenkaoravcova
18. feb 2011

@emily327 ale tak to nebude pravidlom ako spal, tuto noc klasika o stvrtej mlieko a o siedmej si uz rozpraval v postielke jedna radost 🙂 ja to potom nechm rozmrazit vonku a zohrievam v malom hrnci