Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@snowella jeeej snowella, moja rec s tym spankom, tiez razim teoriu ze u deti vela dobreho spanku vedie k este viac a lepsiemu spanku 🙂
a to nocne prebalovanie, ja prebalujem vsetko, aj ciku - tu cca 2-3 krat za noc. Ale je to aj mojim dietkom, on v tom nevydrzi, prebral by sa mi este viac (on aj cika v takom mierne prebratom stave). To prebalovanie ciky je v pohode, nevede k uplnemu prebratiu u nas. S kakanim je to ine, to on aj tlaci len pri total vedomi, takze buntosenie je v tom pripade zarucene 😖
A horalka, my sme na jednorazovkach, takze nist...
@aduska82 vsetko naj 😵 A kolko ze uz mas? 😉
@ela007
@mona777 vdaka, take daco asi presne potrebujem... Mne ak sa dobre pamatam, radila annag uzivat tento liek uz minue, to som bojovala s celkovou hormonalnou nerovnovahou, ale zial, uz som si ho nestacila zohnat, lebo som kvoli hormonalnym liekom musela prestat kojit zo dna na den. Dufam, ze teraz pri Lydke sa mi nic take nestane 😝 🙂
dakujem dievcata vecer ideme olavovat s priatelmi a zajtra pridu rodicia...no uz 29 🙂
@horalka777 no ten liek je zaručený, moja sesternica mala maličko mlieka a začala ho užívať a teraz ma uplne super mlieka - len už zase je neskoro k voli jej malej - ta si zvykla na flašu a pije kusok z prsa a potom jej odsáva mlieko do flaši a pije z flaši - lebo netahá z prsa ked už jej to ide tažšie 🙂 takže treba začať čo najskôr
@horalka777 za pokus to stoji 🙂 ja to brala tie kapsule, ricinus, pila cajiky pre kojace mamicky a hlavne som dokrmovala cez cievku (to mi poradila moja laktacna poradkyna) a kojila som 7,5 mesiaca 🙂 stoji to za to!
Tie kapsule sa daju dost tazko zohnat, lebo ich nemaju v kazdej lekarni a z netu chcu za dopravu tusim 5 eur, tak ak by si ich potrebovala a nemali vo vasej lekarni, daj vediet, kupim a poslem postou...
@mona777 a kolko dlho ho uzivala sesternica? Lebo vidim, ze je bez predpisu dost drahy... Skusim obvodnu, ci mi to predpise..
@horalka777 fúha - neviem - musela by som sa jej spýtať - ale predpokladám že nie dlho - tak 2-3týždne ho brala teraz ho už vysadzuje - postupne. Možno aj menej
horalka777 ak chces kojit, tak sa flasi vyhni 🙂 a fakt dokrmuj cez cievku, kym sa ti nerozbehne mliecko 🙂
@ela007 ja som minule kojila 8,5m, ale bol to boj od zaciatku az do konca.. Ked mi brali (kvoli inym problemom) ku koncu hormonalny profil, tak bol gnekolog prekvapeny, ze som pri tak nizkom prolaktine vobec nejake mliecko mala... takze u mna to bolo z velkej casti hormonalne.. Kolko si ho uzivala ty? Citam, ze sa ma uzivat 3x 30mg denne..
@ela007 jasne, moja flasu este nevidela, chcem to aspon mesiac este potiahnut pez prikrmovania, proste plne.. rada by som UM davala az niekedy oooovela neskor, od toho polroka iba nemliecne prikrmy, ale uvidime, ako bude mala spolupracovat 😎 Aj minule som tak chcela, ale tak som bez prestavky krvacala, tak bolo vsetko inak 😔
@mona777 to znie optimisticky, to nie je tak dlho...na stranke pisu, ze casto zaberie az po 6-8t uzivania..
@horalka777 no vieš čo, teraz neviem, ale mne sa zdá že tak krátko to brala - lebo až v januári som jej o tom hovorila a s počiatku bola skeptická a až neskôr po tom ako sa radila s rôznymi odborníkmi tak to začala užívať (ona pracuje v oblasti farmacie)
@horalka777 ja som dokrmovala materskym, kupovali sme ho...kym mal drobec pol roka...ale od jej 5. mesiacov sme zacali so zeleninovymi prikrmami a popritom kojenie...podla mna, ked by si prikrmovala na cievke (ak je drobec hladny a mas pocit, ze mu tvoje mliecko nestaci), brala tie kapsule a homeopatika, tak by si ti mliecko malo rozbehnut...mne este laktacna poradkyna odporucala casto odsavat, ale skakala som po plafon, ked sa mi podarilo z obidvich 30 az 40 ml odsat, takze to som moc nerobila...drzim palceky, ak chces posli mi do IP mailovu adresu, poslem ti nejake materialy od mojej laktacnej poradkyne 🙂 mozno tam najdes nieco uzitocne...
@lucikan Tak mozno aj u nas je to tak, ze mu trosku tecie nosom, ale minule ako mal maly sopliky, tak som bola u pediatricky,a ona mi hovorila ze moze chrapcat aj z mliecka v nose ale vraj to nie je nebezpecne....Mne ked ho vdychol, alebo ked mu mozno aj nosom tieklo, tak som mu aj odsala...Nebyva to u nas casto, len sem tam , mu aj vysparam zasusene mliecko z nosa.....A ty si sa co docitala?Moze to byt aj nebezpecne?
Ahojte... dnes ma drobcek 4.mesiace... hrooozne to leti
@cukruska1920 vsetko naj k 4.mesacniku 🙂
babulky dakujem velmi pekne za gratulacie...za posledne tri hodiny som zostarla asi o sto rokov...mm isiel do Budapesti po suseda na letisko a samozrejme si zabudol mobil doma o dvanastej vola sused v domneni ze mu zdihne muz...tak mu vravim ze nema telefon nech ho len niekde pohlada...ked ani po hodine chlapa nikde tak ma chytila nervozita ze ci sa mu nieco nestalo v duchu som aj nadavala na neho aky je nezodpovedny...no konecne po dalsej hodine a pol sa ozval ze uz je na letisku...ja som sprosta povaha som si zacala namyslat ze sa mu nieco stalo nema ani tel..nemoze dat o sebe vediet...uz cakam ked pride domov ako mu to vytmavim...volala kamoska ze vecer si hrkneme do nosa...jej mm mal vcera narodky tak to ideme vsetko slavit....fuuu musela som sa vykecat
@cukruska1920 gratulujeem Simonkovi vela zdravicka a maminke nech robi vela radosti... 🙂
@aduska82 juuuj nic prijemne..ale dobre to poznam..aj ja som taka domysliva povaha...hruuuza...ale esteze to dobre dopadlo...tak si hrknite..aj ja si..chichi..som mala narodky pred tyzdnom aj nieco...a idem dnes s nastavajucou svagrovou a dvomi kamoskami do harleya na disko...juuj sa tesim..aspon sa em trosku..aspon teda duf am 😀 ze maly pekne zaspinka a pusti maminu na take2hodky..tatino bude strazit
@cukruska1920 Blahozelame Simonkovi k 4 mesiacikom... 🙂
@tanija133 joo moja...dufam ze to pochopi ze maminka sa musi trochu odreagovat...ale vies ako to je...ako stym vianocnym vecierkom..oni to citia ked ideme prec od nich..tak protestuju..chi...zatial je v pohode---baby dojdu o siedmej vecer..tak sa idem pomaly davat dokopy 😀 ale pojdem tak max na2hodky..a myslou budem stale s malym..potom ti dam vediet ako bolo..

@aduska82 tak všetko najlepšie k narodeninám a vela zdravíčka, štastia, trpezlivosti a lásky prajem 🙂