Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@jammka nie je za co moja 😉 som rada,ze moje pismenka vas povzbudili a ze sme tu take spriaznene dusicky 😉 Aj vy mi dost pomahate cmuk
@malemimi no ja minimalne raz za noc ju prebalit musim, je ine, ked dietatko spinka 10 hodin, tak to chapem, to by som ju ani ja neprebalovala ale kedze kojim minimalne 3 krat za noc, tak mi neda aby som aspon raz neprebalila. Ked bola Sonicka mala, tak som ju prebalovala pred kazdym kojenim, denne to bolo aj 15 krat 🙂
@hirunka ahoj moja, ako to dnes cele dopadlo? dufam,ze vsetko ok a ze sa citis lepsie 😉 cmuk
@aduska82 Vsetko najlepsie k narodeninkam 😉
@snowella ano presne tak, mala po prebaleni do pol hodky zaspi, takze to nie je take zle 🙂
Malinka v noci sa skoro nikdy nepokaka. Nepamatam si za posledne 2 mesiace aby sa pokakala v noci.
@aduska82 ze uz 29 😀 jaj to ja si uz ani nepamatam 😀 tak si to dobre uzi aj s rodicmi a aj priatelmi 😉 cmuk
@cukruska1920 vsetko najlepsie Simonkovi k 4.mesiacikom 😉 Jaj neskutocne to rychlo leti,ze?
@ziza55 dobre sa zabav a nech Patko dobre spinka 😉
@tanija133 Tanija, ani neviem ci nebezpecne, len baby ze to odsavaju, len ja som mala pocit ze nemusim, lebo on po chvilke uz dychal relativne cisto, pripadne len nejaky maly soplik na pozadi. Tak skor si myslim ze j e to ok, no tak ale opatrnost treba jasne. A pripadne aj odsat, ak by chrchlal moc.
V lekarni som si kupila cievku CN01 (bezne sa pouziva pre novorodencov s nizkou porodnou hmotnostou), tu ponoris do klasickej flasticky s mlieckom a druhy koniec prilozis na prsnik. Babatko je teda kojene a sucasne dokrmovane mlieckom, pije akoby zo "slamky". Ta cievka je tenucka, takze ani nevie, ze pije z niecoho ineho ako z prska 🙂 Stimuluje ti zlazy, takze tym padom to pomaha tvorbe materskeho mliecka ;)
My sme do pol roka kupovali MM...az od pol roka sme presli na dokrmovanie umelym a az teraz, po 7,5 mesiaci som prestala kojit 🙂
@jana_toky Homeopatika pomahali tvorbe MM, ja som mala pocit, ze som mala po nich plnsie prsia 🙂 samozrejme mlieckom 🙂 Brala som ten ricinus 5CH, 3x denne 5 guliciek...nie je to ani az tak drahe (balenie stoji do 3 eur), tie kapsule More Milk su o dost drahsie, avsak ja som pre istotu brala oboje 🙂
@aduska82
@tanija133 dakujeme...sme boli dnes u nasich tak sme prisli neskor domov... inak dnes boli pozriet maleho rodinni znami a zajtra pridu druhi... takze vikend mame taky navstevny... cakala som ako bude reagovat ked uvidi tolko ludi ale zvladol to dobre... obzeral sa vsade okolo seba a skeril sa... teraz konecne zaspal
@emily327 dakujem... ani nehovor..strasne...a prave zistujem ze nemame spolocnu fotku s malym a s muzom 😕
@jana_toky Inak Jani neviem ci stihas aj odsavat (ja som moc nestihala 🙂 ), ale ak ano, tak to odsate mozes pouzit na dokrmenie cez tu cievku, je ju dostat v lekarni, ja som ju kopovala za 0.80 centov 🙂 a vydrzi ti tak 2 tyzdne, potom som ju z hygienickych dovodov menila...(cistis ju prudom vody zo striekacky)
@ela007
odsavat neodsavam, pretoze bohuzial nic neodsajem, par kvapiek. Jedina odsavacka pre mna je Adamko. A teraz vsetko aj tak vypije.
Nejako nestiham citat vsetko co pises a pisete, tak neviem o aku cievku to ide? Skusim docitat zajtra, lebo uz dnes nevladzem a idem do hajan. 😎 papapa
@lucikan Jasne,treba byt opatrny, aj ja ked som to videla u krpceka prvy krat , tak som nevedela co to je...... ☹ Som si myslela ze ma sopliky,lebo chrapcal velmi.... no ale ked som odsavala, tak to sopliky neboli, iba mliecko. A ked to zopar krat mal , tak som to tiez v rychlosti odsala...ale uz to nemal aj dva mesiace 😉
@cukruska1920 no tak to treba rychlo napravit 🙂 My mame tiez malo fotiek kde sme vsetci ako rodinka, no ale ked nas nema kto odfotit ☹
@jana_toky no ved to, za kolko ho kupujes ty? Lebo naposledy som ho dala kupit mm v meste a ze 6,80 😲 skoro ma porazilo. Ja ho pijem iba jeden krat denne, lebo je fakt drahy. Tiez by som ho pila aj castejsie.....
@jana_toky aj mne tie ricinus homeopatika zabrali. Vydrzali mi tyzden, ako pisu baby - 5 guliciek 3x denne. Ja som ich brala ked som mala tu laktacnu krizu.... Vyskusaj, za to nic nedas. Stoja do 3 eur a hlavne nie su skodlive, nie su to lieky 😉 drz sa moja, neboj zvladnes to 😉 Krasne vam to s Adamkom ide a urcite to prekonate cmuk Velmi velmi drzim palce. Ty to nevzdas, preto verim,ze aj vdaka tvojej bojovnosti, to velmi rychlo prekonate a mliecka budes mat dost. Len z mojich skusenosti, neradim prikladat prilis casto, lebo sa ti nestihne vytvorit dost mliecka. Kedysi na zaciatku to tak bolo, cim castejsie tym viac mlieka, ale teraz to uz tak nie je....
@emily327 hej..zajtra sa pofotime..lebo maly nam vyrastie a nebudeme mat ani pamiatku nato aky bol ked bol malicky
@cukruska1920 no tak prijemne fotenie 😉 Urcite to budu krasne fotky, nadherna spomienka 😉 No velmi rychlo nam rastu tie nase deticky, to je pravda.
@horalka777 to zvladas pri dvoch detoch este aj latkove plienky? tak klobuk dole, ja nie a nie starsieho od nich oducit, neviem najst anto dost sil a taktiku ☹
@lenkaoravcova Leni a latkovala si pri starsom? Lebo ja nie, az teraz pri Lydke... hlavu si trieskam, ze som nezacala uz pri Blanke, mala som s nou ten isty problem, nie a nie ju odnaucit potom zo "suchych" plienok. Teraz mava plienku uz len na von a na noc... cakam na jar a budeme vonku cikat do travicky 🙂
@emily327 a vsetky ostatne baby...........vcerajsok dopadol uplne super, malinka si poobede pospala hodinu a pol, potom sa napapala, obliekli sme ju a isli sme do kostola, tak sa dobre vyspala ze hadzala jeden usmev za druhym........v kostole bola ako anjelik ani nemukla, farar okrem nasej malej krstil este jedno babatko a bol prekvapeny ze ani jedno neplakalo.......cele to trvalo asi pol hodku...........potom sme sa presunuli k nam, kde zacala hostina 🙂 postarsi :o) odisli okolo osmej vecer a my mladí sme skoncili okolo pol jedenastej......poctivo sa vsetko popapalo, ostalo fakt malinko jedla z coho mam radost ze vsetkym chutilo takze asi tak .......fotky dam potom na fb
@emily327 tym, ze spi tak 10 hod, nemyslela som, ze v kuse 🙂 Niekolkokrat sa budi na kojenie 🙂 Tym som myslela, ze je to kratsie (podla tabuliek by deticky v tomto veku mali spat 12 hod), tak ani nie je az tak extremne dlho v takej plienke. Aj vyrobcovia dobrych plienok garantuju na svojich vyrobkoch, ze vyse 12 hod pocit sucha ostane 🙂.
A u nas je to spanie naozaj problematicke..
Hej, v poslednej dobe to uz nie je o pokakani sa v noci, to naozaj uz nebyva (kaka skor uz pocas prebalovania 😝 ), ale budi sa mi na to, ze sa pogrcka na oblecenie. A to chladi, tak ho musim prezliekat (a zaroven prebalim)...
A uz to nechajme 😉 Kazda predsa robime pre deticky podla najlepsieho vedomia a svedomia a sil 😉

@mona777 Moni, tie More milk su naozajbylinkove extrakty hlavne s tymi 2 bylinkami - senovka, benedikt+ine (prhlava). Domperidone je ine... Aj z tej stranky o dojceni to tak vyplyva...
Ked som sa pytala na to Katariny- potvrdila mi, ze s Moremilk ma ona dobre skusenosti, tiez s Domperidone (ale to som ja nechcela...) a o ostatnych nemenovanych pripravkoch, ze maju skor placebo efekt. T.j. ked tomu veris, ze to je (liek) s ucinnou latkou, prejavi sa v organizme pozadovanym ucinkom...