Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Ahojte, ako vikendujete? Vidim,ze sme vsetky zaneprazdnene 😀 Tak vam prajem pekny zvysok nedele. 😉
@horalka777 nie ved stale romyslam co nanho bude platit, lebo on si to uz uvedomuje len ked mu nedam pleinku pocika sa mi do gati ☹ neviem aku taktitu nanho zvolit ty si Blanku ako oducila?
Ahojte mamicky,pisala som Vam asi pred mesiacom ohladom suchej pokozky u malej Ellky a najviac pomohla modra indulona.Dakujem za rady.Chcela by som sa Vas opytat, ci ma niektora z Vas podobny problem:nasa mala spi cez den velmi malo, po papani si zdriemne na pol hodinky, co je v priemere asi 1,5-2 hodinky a to je velmi malo, potom je cely den mrzuta a uplakana.Pospi si len vtedy, ked sme vonku, co sa niekedy naozaj neda, hlavne ked fuka silny vietor.Ako ju naucit si pospinkala trosku dlhsie...Vopred dakujem.
@horalka777
no, sumy su to riadne, co za to pytaju. Snad to ma aspon nieco do seba, ale vela k tomu zavazi aj psychika. Treba tomu asi verit, inak to je nanic. 😉
cafffte kocky, som tu len na skok, idem do postele, lebo noc bola zla.
Ale este stale sme bez UM, bojujeme, tak nam drzte palceky 😉
bru nocku
A dnes mame 4 mesiaciky.
@midu105 ahoj u nas to bolo take iste..cez den vobec nechcel maly spinkat..max 3x po 20min...co bolo strasne malo..nakoniec sme si pozicali od kamosky stary kocik na doma..kedze nas je dole v kocikarni a v kociku prespi cez den aj 3hodiny v kuse...fakt je kocik jedina vec kde cez den spi..vyskusaj 🙂
@midu105 ahoj, no tak toto doverne poznam, nasa malicka cez den tiez tak biedne spinka, pospi si len na rukach, ked ju polozim, je hned hore. Mne sa ale tieto posledne dni osvedcilo, doobeda jej dat ciapocku, zabalit do deky, dat do kocika (mame vo vnutri este jeden) a otvorit balkonove dvere dokoran. Takto mi zaspi sama a pospinka si, ale musi byt ospala. Je dolezite odsledovat, kedy je dietatko cez den unavene. A potom poobede ideme normalne s kocikom von, kde zasa spinka. Moja ma silny reflux, tak ja ju aj tak nemozem nechat v postielke zaspat, lebo cim viac sa tam kruti, tym viac grcka.Niekedy to bolo tiez uz zufale, ked som bola sama, ale toto uspavanie cerstvym vzduchom sa mi zatial osvedcilo. Len sa desim, co bude v lete. Mna by tiez zaujimalo, ako uspavaju ostatne maminky.
@jana_toky moja u nas v lekarni ho maju za 5.50 euro 😉 co je super cena. A v Tescu v Petrzalke za 6.10 tusim. Inak mne teraz velmi pomaha - mam zazracne naliate prsia po kave Inka. A to si davam malinku salku 😉 Ale gravimilk je lepsi, lebo obsahuje vitaminy a mineraly, co je velke + . Dufajme,ze zaberie 😉
@me aj my sme boli von a venovala som sa malej a mm 😉 Ale citam poctivo 🙂 Ako ty xixi
@midu105 ahoj, ja som naucila malu v rovnaku hodinu ak je zle pocasie alebo nemozme ist von,ze ju dam do vanicky od kocika do izby k otvorenemu oknu, alebo balkonovym dveram. Mame v izbe sedacku, tak na nu ju polozim a v izbe je tak maximalne 10 stupnov( sledujem to teplomerom) a malinka je oblecene o trosku menej ako ked ideme von. Ale je klasika v overale a fusaku.... A takto vzdy spinka 4-5 hodin denne. od 13:00. Alebo ak idem s nou von, tak ju o 13:00 dam do vanicky k otvorenemu oknu ( predtym uz bolo otvorene, nech je tam chladno) a ja si urobim co potrebujem, najem sa, obleciem a potom idem s nou von, ked sa vratime, tak ju tam dam zase a ona este pekne spinka 🙂 Vyskusaj, kamoske som toto poradila a zabralo to 🙂 Ale musis to robit kazdy den v rovnaku hodinu, aby dietatko vedelo,ze v tento cas sa ide buvat 🙂 Drzim palce, daj potom vediet, ci si to skusila a ci to zabralo. pa
@midu105
@repi tak mi spíme cez deň len v kočíku, vlastne dá sa povedať že v postieľke sa len hrá, lebo ani v noci tam nechce spať, keď bol menší tak prespal aj 3 h vkuse ale len v kočíku, teraz je to väčšinou hodinka, ale keby som ho dala hocikde inde tak max 30 minút, poobede ideme von - tam spí najlepšie a v noci spí so mnou v posteli, v postielke vôbec nechce byť, tým že ho niekoľkokrát v noci kojím a po ležiačky - tak veľmi skoro prišiel na to že je mu tam najlepšie, celé spánie závisí od toho o koľkej vstaneme ale najnovšie to vyzerá asi takto, max. o dve hodky ako vstane ideme zase spať, čiže vychádza to asi tak cca doobeda , cez obed, a poobede, navečer sa mu už nechce a to bývame cca od 16.00h hore do tej 19.00-20.00h, ale u nás sa to veľmi často mení, takže možno už zajtrá to bude iné, ale vonku je to najlepšie, ak ideme na prechádzku tak mi zaspí aj po hodine, už aby bolo pekné počasie lebo väčšina našich deťúreniec spí najlepšie vonku
@jana_toky gratulujeme k 4.mesiacikom 😉 a moja drz sa, si statocna, obetava mamina 😉 Urcite ti to Adamko kazdy den dakuje usmevom 😉 Nech to bojovanie dobre dopadne cmuk
@ziza55 aj u nas to iba takto funguje, iba v kociku, ked ju necham v postielke alebo na sedacke, zaspi ale len na hodku max. ale v kociariku spinka aj 4 hodiny 😉 No asi si tie nase deticky myslia,ze su na prechadzke 😀 Nevadi, hlavne,ze spinkaju a oddychuju 🙂 Ako bolo vcera? Zabavila si sa? Co Patrik, spinkal?
Chcem sa opytat, bola uz niektora z vas s babatkom na druhu davku povinneho ockovania? Dobru nocku, idem ja spat, ved zase je zajtra pondelok a budeme zavislacky 😀
idem aj ja spať, sú prázdniny, takže mám "na krku" od rána dve deťúrence, papa 😉 😉 😉
@midu105
my takisto vzdy zaspime 2 hodky po tom ako naposledy vstal, doobeda spi pol hodku a poobede bud ideme von v kocariku alebo ho dam na balkon a vonku mi vzdy spi tak 3 hodky poobede. A na vecer malokedy sa stane ze zaspi , a ked tak, tiez tak max na pol hodku. Takze ak chces dlhe spanie u dietatka, tak bud von, alebo na balkon na vzduch, alebo v izbe pri otvorenom okne v kocari.... 😉
@repi
My mame 4 druhy zaspavania:
1 - doobeda v hojdacke , preto ak mas hojdacku tak je to naozaj super vec, ked je dieta unavene, ta ho hned zlomi
2 - na prsniku ked kojime poleziacky ,
3 - vonku v kocari
4 - uhojdam ho v lehatku tom perovaciom
ale vsetky 4 druhy funguju za predpokladu ze je uz aspon 2 hodky hore predtym
@me Stale to mam, uz sa chystam ku koznemu asi mesiac, nic si na to nedavam, ten Tee 3 som si dala raz a mala som z toho mastne vlasy a potom som si to uz nedavala. Aj kadernicka mi povedala ze toto je uz na kozne..... 😉 Tak ked sa tam vytrepem, tak ti mozem potom povedat co mi dal. Ale aspon vlasy mi nepadaju.... 😉
@ziza55haloooo, ako bolo vcera?
@tanija133 no veď ja už tiež rozmýšlam, ale ja som tiež taká, že sa chystám chystám a nakoniec nič z toho, včera som hladala na nete, ale na nič som neprišla, ten tea tree oil milujem ale v tomto prípade nepomáha skôr ešte viac vysušuje, už som hotová, asi sa pôjdem poradiť do lekárne nech mi volačo dajú
@me sranda, u nas detto, ked vecer moj maly nema cici, konec, znici kazdeho....bude plakat dovtedy , kym nepridem... 😉 2 krat som sa tak pokusila odist, a ked som sa vratila, tak priatel mal sedive vlasy, bol totalne frustrovany , NIC nezaberalo, iba ked som prisla ja, cici, a za 3 sekundy zaspal....A odvtedy radsej uz ani nic neplanujem... 😉
no vidíte, závislosť, už som povedala že idem spať a stále som tu, ale teraz už ozaj idem, dobrú noc, papa
@me ja som si uz vsimla, ze mame zopar veci podobnych, kojenie poleziacky, neprebalovanie v noci, chrasty v hlave, krpci zaspavaju vzdy za 2 hodky, vecer bez cici nezaspim.... 😀 Ze? 😀
Ja to zatial neriesim tie vlasy, nie je to momentalne az take hrozne....v lekarni mi ponukali iba taky sampon za 15 e, taky setrny, vodovy, co vrazj nedrazdi pokozku, to som si nekupila, lebo si myslim ze je to blbost, treba ist s tym k lekarovi, ja som aj myslela ci sa mi nerobi psoriaza, alebo co, moja mama ma taku slabu 😒 Ale dufan z enie...
Aj ja fat uz idem spat...BRUUUU

@horalka777 ja som čítala o homeopatikach z nemeckého inštitútu taký článok - kde vedci upozornujú že ich liečebné účinky nikdy neboli dokázané a upozornujú na nebezpečné pôsobenie kedže ich úlohou je vyvolať rovnaký účinok ako je choroba......