icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

nivejka
21. feb 2011

ahojte baby....akosi nie je času sem ani nakuknúť.....vidím,že ste zase riešili prikrmovanie....ja sa priznávam,že Lili mi papá aj jablčko s piškotkom--najprv to bola len štvrťka,ale včera mi spapkala už polku jablčka--aspoň raz denne jej dám z tuhej stravy---dnes to bol 1 menší zemiačik s pridaním mliečka a tak jej chutilo,že spustila plač,čo pýtala viac---mám tu sestru na návšteve a tá sa čudovala ako pekne papká lyžičkou....moje mliečko jej veru nestačí,ale kojím nadalej.....v noci dám ešte príkrm kašičku a zaberá to a lepšie spinká a ja s ňou... 🙂

nivejka
21. feb 2011

@jana_toky ....ahoj zlatíčko....tak isto gratulujem k 4.mesiačikom a vydím moja,že sa boríš zo svojím mliečkom,tak držím palčeky 😉 🙂

me
21. feb 2011

@nivejka - začala si dosť skoro, ale vidiš spokojná je Lili i ty, ja si myslím že je to na každej z nás ako ktorá uzná za správne a ako dieťa reaguje, tak nech Vám chutí, aj my za chvílu začneme 😉

mysenac
21. feb 2011

@nivejka to je super, ze Lili tak pekne papa...my zacneme za nejake 2-3 tyzdne a som zvedava, lebo zatial nic nechce - teda nechce caj, raz som skusala aj sunar (lebo som mala menej mlieka, ale radsej nechcela nic) a dokonca ked mala kasel a mala sladucky mucosolvan junior, tak aj to vypluvala - viem, ze to moc spolocne so stravou nema, ale dufam, ze budeme pekne papat 😉

nivejka
21. feb 2011

@me ...tak je pravda,že skoro,ale presne ako hovoríš--malej to takto vyhovuje a veľmi jej chutí--zatiaľ to len skúšame.....čo narobím,ked jej nestačí už moje mliečko a siliť nič nebudem 😉
v pohode sa aj pokakáme--hlavne z jablčka 😀

me
21. feb 2011

@nivejka samozrejme to je najdôležitejšie že jej chutí a je to ok - aj to spanie, ja som tiež veľmi zvedavá ako mu bude chutiť, dúfam že nebude vymýšlať lebo veru čaj ani vodu mi nechce ani za svet

nivejka
21. feb 2011

@mysenac ...ja som moju prvú dcéru kojila iba 1,5mesiaca--potom som úplne stratila mliečko---teraz ,ked porovnám,tak Lili je veru vo veľkej výhode,že ešte stále mám z čoho....dnes si sama vypýtala moje mliečko--uprene mi pozerala na prso a začala mľaskať,tak som pochopila,že si pýta papkať a išlo sa kojiť 🙂...
--ja to beriem tak,že každé dieťa je iné a neboj aj vy sa naučíte papať lyžičkou a bude papať všetko 😉
inak ani mne nechcela sirup od teploty--ju napínalo z toho...

mysenac
21. feb 2011

a otacaju sa vam uz deticky....lebo Kristinke sa vobec nechceee 😒 teraz ma 4,5 mesiaca...obcas sa prevali z bruska na chrbatik, ale mam pocit, ze to ani nie je nejake cielene pretocenie, ale proste nakloni hlavicku a nejako ju to prevazi...a synovec nema este ani styri mesiace a uz dva tyzdne sa z chrbatika na brusko pretoci behom sekundy....utesujem sa tym, ze kazde dieta sa vyvija inak a hadam ma este cas 😅 (doktor sa ma uz pred mesiacom na poradni pytal, ze ci sa uz pretaca, tak len z toho usudzujem, ze by uz asi mala)

mysenac
21. feb 2011

@nivejka ale to mi aj svokra hovorila, ze mozno sa jej nelubi ten dudel na flasi, kedze na to nie je zvyknuta a lyzickou to hadam pojde lepsie 😉

me
21. feb 2011

@mysenac môj sa pretáča ale len ked sa mu chce, bud sa pretáča vkuse, že ho ani nemôžem nechať bez dozoru, alebo potom aj týžden ani raz 🙂

me
21. feb 2011

@nivejka ako jej to robíš, tie príkrmy popíš, jablko ako? a zemiak uvarený rozmixovaný + materské mlieko? či ako?

nivejka
21. feb 2011

@mysenac
@me
tak mi už čajíčkujeme veľmi dávno kvôli kolikám a vypije aj vodičku--
....cumlík na fľaške má mäkkučký,tak možno aj preto--je to nerobí problém
no a my sa nepretáčame--raz sa jej to podarilo,ale to bol len nejaký omyl asi.....ale dokáže sa mi tak vykrútiť,že veru nemá od toho daleko 😉

nivejka
21. feb 2011

@me ....ja jablčko pre istotu rozmixujem + pridám 2-3 piškotky a trošku vodičky--,lebo inak to nemám dobre rozmixované
dnes bol uvarený zemiačik--tiež rozmixovaný a pridaná trošku vodička a 2 odmerky UM--nemám odsávačku,tak by som sa veru narobila a malá by sa uplakala od hladu 😅 😅

me
21. feb 2011

@nivejka jablčko uvarené alebo surové? ja som tuším davala volakedy surové, už si to nepamätám , dík

me
21. feb 2011

@nivejka aj malého bolievalo bruško, preto som chcela ten čajík, ale on ani za svet, potom som ho pila ja ale zistila som že ho nafukuje, dokonca som teraz prišla na to že ho nafukuje i ten čaj Hipp pre kojace, tak ho už nepijem, dúfam že mliečko bude

nivejka
21. feb 2011

@me ...surové jablčko dávam,ale aj tak to málinko musím prihriať v mikrovlnke,lebo nič mi nespapá a ni nevypije,ked to nie je teplé......skúšala som jablčko aj uvariť,ale zbytočne ničím vitamínky

nivejka
21. feb 2011

@me ..ja jej dávam granulovaný od hipp čajík a tem od 1,týždňa bábätka 🙂 ----veľmi jej chutí,ale hovorím pije mi aj vodičku a musí mať správnu teplotu ako od maminky

repi
21. feb 2011

@me nam povedala to iste doktorka (a to teda ja som s vyberom pediatricky super spokojna), ze od ukonceneho 4. mesiaca mame dat obliznut lyzicku s bananikom, hruskou, zemiakom, mrkvou..atd, od 5. mesiaca biely jogurt a ozuzlat chlebovu korku. Ale len obliznut par krat, inak plne dojcit. A ked zacneme prikrmovat od 6. mesiaca, ze telicko sa bude k tomu spravat ako k znamym veciam..

me
21. feb 2011

@nivejka no ja sa ti už aj teším na to prikrmovanie, som zvedavá ako bude mlaskať - aspoň dúfam, spánok sa asi moc nezmení, lebo ani pri prvom nezabrala ani kaša 😒

me
21. feb 2011

@nivejka aj ja ten, ale nafukuje ho

me
21. feb 2011

@repi - ved aj moja povedala, že po 5 m máme skúšať, ale ja počkám do poradne / 22.3./, nech mi dá ešte konkrétne inštrukcie, lebo ona mi povie ešte aj postup varenia 😀

me
21. feb 2011

@nivejka
@mysenac
@repi inak podla fotiek som prišla na to, že dcérku som pred 6 rokmi tiež začala prikrmovať po 5 m, akurát ten lepok sa nedával - až od 8 m, takže teraz to bude tak isto

me
21. feb 2011

tak ja som práve vyčistila stoličku na papanie, máme ju ešte po Emmke, je to tá drevenná čo sa dá rozložiť na stolík a stoličku, myslela som že bude v otrasnom stave a vtedy by som kúpila tu z Ikei / 15€ /, ale je ako nová, tak sa teším 🙂

donatoni
21. feb 2011

Ahojte mamicky - pripajame sa k vam 20.10.2010 sa nam narodila krasna dcerka SOfia🙂 Mam s malou mensi problem - mozno pre viacere by to bolo potesenie 😝 No nasa herecka strasne rada spinka - prespi aj 18-20 hod. denne a neviem ako jej nejako urobit rezim.... Citala som , ze rezimovanie nie je az tak super vec a ze deticky by si mali same urobit rezim ako im to vyhovuje... Mala zaspava okolo 22.00-24.00 a potom sa zobudi kolo 10.00-12.00 a aj poobede si pospinka rada. Myslite , ze by som ju mala ucit nejako inak, alebo ju nechat nech si robi vsetko posvojom??? Este musim pododtknut, ze tak neskoro zaspava odkedy brala 2tyzdne antb. dovtedy sme nemali takyto problem , ale takto je to uz asi mesiac....

aduska82
21. feb 2011

@malemimi dakujem za gratulaciu
no a ako dopodla oslava?? v sobotu u kamosky celkom super a v nedelu mal prist oco so zenou a ked som mala kolac upeceny chlebiky a jednohubky urobene tak zavolal ze sa naeciti dobre tak o tyzden...skoro my svihlo mm akurat pobehoval s vysavacom a najvacsiu radost mala asi dcera to zhodnotila asi takto...aspon my viacej jednohubiek zostane 🙂 ...a musim sa pochvalit od vcera sa maly ustavicne otaca s chrbatika na brusko 🙂
@jana_toky gratulujeme adamkovi ku 4 mesiacikom a skus kuknut v DM ten Gravimilk ja som ho tam minule kupila okolo 5eur..a ked je v akcii sa mi zda ze aj menej...

malemimi
21. feb 2011

@me jee si zlatá ďakujem....ja začnem od toho 6steho ukončeného mes... 😉

malemimi
21. feb 2011

dnes som malej dala dudel a prvý krát dlho dudlala haha ....dala som jej ho len preto že si začala palec cmulať skrz ďasná.... 😒

@nivejka jee no tak vy ste už veľké baby teda 😉 😀 super!!!

@mysenac nie ani moja... oni pomaly začnú neboj horšie by bolo keby až v roku sa začala prevalovať vieš...

@donatoni ahoj vítam ťa tu a neviem ti poradiť či je to zlé alebo dobré dobré možno preto že v spánku sa vyvýja všetko ale či to je veľa neviem....

@aduska82 haha to verím ...človek nachystá a nik nedojde poznáme také 😉
no ty sa máš tak super šikovný je

me
21. feb 2011

Samko sa dnes vkuse pretáča, už ho nemôžem spustiť z očí, dala som nad neho hrazdičku a normálne sa spod nej vykotúlal a šup na brucho, už si vie aj ručičku vytiahnuť, náramne sa mu to páči, pozerá ako puk a strašne sa mu páči sedieť v stoličke, môže už? asi nie čo? a odkedy môže? fakt netuším, lebo malá mala remienky takže tá sedela až v 7 mesiacoch

inak mm sa dnes činil, dostala som kyticu a keďže ma nemôže nikam pozvať 😀 / to by museli sakra rýchlo navariť a my rýchlo zjesť aby sme to stihli medzi kojením / 😀 tak kúpil pizzu , super, teším sa 😉

me
21. feb 2011

@donatoni vitaj medzi nami, a ty kojíš? lebo to som ešte nepočula aby tak fantasticky spalo bábo, na jednej strane máš výhodu, aspoň si oddýchneš, a či je to dobre to nech povie doktorka ak prospieva , priberá a inak je v poriadku tak si to vychutnávaj - nevieš kedy sa to zmení 😉

majka1981
21. feb 2011

Ahojte
dlhsie som tu nepisala, ale citam Vas poctivo viacej krat tyzdenne.
My sa mame dobre, Sebastianko bude mat coskoro 4 mesiace. Kojim ho, neprikrmujem, planujem prikrm az od ukonceneho 6 mesiaca. Laktacnu krizu sme do teraz nemali, mam nadalej dost mliecka. Sebastian spinkava uz od Vianoc priblizne kazdy den 4x30 minut cez den, malokedy viacej ako 30 minut a ked tak len ked je pri mne na rukach alebo ked si k nemu lahnem do posteli. Kojim ho v noci len po leziacky a cez den vela krat tiez, mne to tak vyhovuje. Na zaciatku ked zacal spavat tych 30 minut, som bola z toho nervozna ze sa stale budil, ale po case som si na to zvykla a mame svoj rezim. Zaspava asi tak po 2 hodinach znova, tak to mozem priblizne odhadnut, kedy bude spinkat. Ale co mi robi problem je dade ist, kde potrebujem viacej ako 30 minut, lebo on v kociari nechce byt. Zaspat ano, ale akonahle sa zobudi, tak max do 5 minut ho musim vybrat, lebo reve o 106. Preto nechodim nikde okrem na prechadzky pri dome a do obchodu na blizkosti, jedine ked ide so mnou moj manzel, tak ideme aj do nakupneho centra a tam ked sa zobudi, tak ho navlacujeme na rukach alebo ho mam v satke pri sebe. Ale sama by som to nezvladla. Preto sa velmi tesim na jar, lebo ho budem moct vybrat aj ked som na prechadzke von a sadneme si v parku a tam ho budem kojit. Na prechadzky chodime poctivo kazdy den 1-2x.
Ja som uz aj skusala dat Sebastiana spat na balkon v kociku, nezabralo.

@donatoni tak Ty mas ten opacny problem, aj ked ja uz nase spanie nevidim ako problem... 18-20 hodin sa mi zda naozaj vela, deticky v tomto veku by mali spat medzi 12-16 hodin denne. Ja som minule citala, ze deti spia vtedy vela, ked maju malo stimulacie (malo sa s nimi hra alebo nevnimaju hracky) a este ked maju malo zeleza, vtedy je aj dospely clovek unaveny... Kedy ju kupes? Kolko mate stupnov v byte? Moznoze by VAm pomohlo daco zmenit - chladnejsie, vetrat. Mate cez den ticho v byte?