Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@nivejka to je super, ze Lili tak pekne papa...my zacneme za nejake 2-3 tyzdne a som zvedava, lebo zatial nic nechce - teda nechce caj, raz som skusala aj sunar (lebo som mala menej mlieka, ale radsej nechcela nic) a dokonca ked mala kasel a mala sladucky mucosolvan junior, tak aj to vypluvala - viem, ze to moc spolocne so stravou nema, ale dufam, ze budeme pekne papat 😉
@mysenac ...ja som moju prvú dcéru kojila iba 1,5mesiaca--potom som úplne stratila mliečko---teraz ,ked porovnám,tak Lili je veru vo veľkej výhode,že ešte stále mám z čoho....dnes si sama vypýtala moje mliečko--uprene mi pozerala na prso a začala mľaskať,tak som pochopila,že si pýta papkať a išlo sa kojiť 🙂...
--ja to beriem tak,že každé dieťa je iné a neboj aj vy sa naučíte papať lyžičkou a bude papať všetko 😉
inak ani mne nechcela sirup od teploty--ju napínalo z toho...
a otacaju sa vam uz deticky....lebo Kristinke sa vobec nechceee 😒 teraz ma 4,5 mesiaca...obcas sa prevali z bruska na chrbatik, ale mam pocit, ze to ani nie je nejake cielene pretocenie, ale proste nakloni hlavicku a nejako ju to prevazi...a synovec nema este ani styri mesiace a uz dva tyzdne sa z chrbatika na brusko pretoci behom sekundy....utesujem sa tym, ze kazde dieta sa vyvija inak a hadam ma este cas 😅 (doktor sa ma uz pred mesiacom na poradni pytal, ze ci sa uz pretaca, tak len z toho usudzujem, ze by uz asi mala)
@me ....ja jablčko pre istotu rozmixujem + pridám 2-3 piškotky a trošku vodičky--,lebo inak to nemám dobre rozmixované
dnes bol uvarený zemiačik--tiež rozmixovaný a pridaná trošku vodička a 2 odmerky UM--nemám odsávačku,tak by som sa veru narobila a malá by sa uplakala od hladu 😅 😅
@me nam povedala to iste doktorka (a to teda ja som s vyberom pediatricky super spokojna), ze od ukonceneho 4. mesiaca mame dat obliznut lyzicku s bananikom, hruskou, zemiakom, mrkvou..atd, od 5. mesiaca biely jogurt a ozuzlat chlebovu korku. Ale len obliznut par krat, inak plne dojcit. A ked zacneme prikrmovat od 6. mesiaca, ze telicko sa bude k tomu spravat ako k znamym veciam..
tak ja som práve vyčistila stoličku na papanie, máme ju ešte po Emmke, je to tá drevenná čo sa dá rozložiť na stolík a stoličku, myslela som že bude v otrasnom stave a vtedy by som kúpila tu z Ikei / 15€ /, ale je ako nová, tak sa teším 🙂
Ahojte mamicky - pripajame sa k vam 20.10.2010 sa nam narodila krasna dcerka SOfia🙂 Mam s malou mensi problem - mozno pre viacere by to bolo potesenie 😝 No nasa herecka strasne rada spinka - prespi aj 18-20 hod. denne a neviem ako jej nejako urobit rezim.... Citala som , ze rezimovanie nie je az tak super vec a ze deticky by si mali same urobit rezim ako im to vyhovuje... Mala zaspava okolo 22.00-24.00 a potom sa zobudi kolo 10.00-12.00 a aj poobede si pospinka rada. Myslite , ze by som ju mala ucit nejako inak, alebo ju nechat nech si robi vsetko posvojom??? Este musim pododtknut, ze tak neskoro zaspava odkedy brala 2tyzdne antb. dovtedy sme nemali takyto problem , ale takto je to uz asi mesiac....
@malemimi dakujem za gratulaciu
no a ako dopodla oslava?? v sobotu u kamosky celkom super a v nedelu mal prist oco so zenou a ked som mala kolac upeceny chlebiky a jednohubky urobene tak zavolal ze sa naeciti dobre tak o tyzden...skoro my svihlo mm akurat pobehoval s vysavacom a najvacsiu radost mala asi dcera to zhodnotila asi takto...aspon my viacej jednohubiek zostane 🙂 ...a musim sa pochvalit od vcera sa maly ustavicne otaca s chrbatika na brusko 🙂
@jana_toky gratulujeme adamkovi ku 4 mesiacikom a skus kuknut v DM ten Gravimilk ja som ho tam minule kupila okolo 5eur..a ked je v akcii sa mi zda ze aj menej...
dnes som malej dala dudel a prvý krát dlho dudlala haha ....dala som jej ho len preto že si začala palec cmulať skrz ďasná.... 😒
@nivejka jee no tak vy ste už veľké baby teda 😉 😀 super!!!
@mysenac nie ani moja... oni pomaly začnú neboj horšie by bolo keby až v roku sa začala prevalovať vieš...
@donatoni ahoj vítam ťa tu a neviem ti poradiť či je to zlé alebo dobré dobré možno preto že v spánku sa vyvýja všetko ale či to je veľa neviem....
@aduska82 haha to verím ...človek nachystá a nik nedojde poznáme také 😉
no ty sa máš tak super šikovný je
Samko sa dnes vkuse pretáča, už ho nemôžem spustiť z očí, dala som nad neho hrazdičku a normálne sa spod nej vykotúlal a šup na brucho, už si vie aj ručičku vytiahnuť, náramne sa mu to páči, pozerá ako puk a strašne sa mu páči sedieť v stoličke, môže už? asi nie čo? a odkedy môže? fakt netuším, lebo malá mala remienky takže tá sedela až v 7 mesiacoch
inak mm sa dnes činil, dostala som kyticu a keďže ma nemôže nikam pozvať 😀 / to by museli sakra rýchlo navariť a my rýchlo zjesť aby sme to stihli medzi kojením / 😀 tak kúpil pizzu , super, teším sa 😉
Ahojte
dlhsie som tu nepisala, ale citam Vas poctivo viacej krat tyzdenne.
My sa mame dobre, Sebastianko bude mat coskoro 4 mesiace. Kojim ho, neprikrmujem, planujem prikrm az od ukonceneho 6 mesiaca. Laktacnu krizu sme do teraz nemali, mam nadalej dost mliecka. Sebastian spinkava uz od Vianoc priblizne kazdy den 4x30 minut cez den, malokedy viacej ako 30 minut a ked tak len ked je pri mne na rukach alebo ked si k nemu lahnem do posteli. Kojim ho v noci len po leziacky a cez den vela krat tiez, mne to tak vyhovuje. Na zaciatku ked zacal spavat tych 30 minut, som bola z toho nervozna ze sa stale budil, ale po case som si na to zvykla a mame svoj rezim. Zaspava asi tak po 2 hodinach znova, tak to mozem priblizne odhadnut, kedy bude spinkat. Ale co mi robi problem je dade ist, kde potrebujem viacej ako 30 minut, lebo on v kociari nechce byt. Zaspat ano, ale akonahle sa zobudi, tak max do 5 minut ho musim vybrat, lebo reve o 106. Preto nechodim nikde okrem na prechadzky pri dome a do obchodu na blizkosti, jedine ked ide so mnou moj manzel, tak ideme aj do nakupneho centra a tam ked sa zobudi, tak ho navlacujeme na rukach alebo ho mam v satke pri sebe. Ale sama by som to nezvladla. Preto sa velmi tesim na jar, lebo ho budem moct vybrat aj ked som na prechadzke von a sadneme si v parku a tam ho budem kojit. Na prechadzky chodime poctivo kazdy den 1-2x.
Ja som uz aj skusala dat Sebastiana spat na balkon v kociku, nezabralo.
@donatoni tak Ty mas ten opacny problem, aj ked ja uz nase spanie nevidim ako problem... 18-20 hodin sa mi zda naozaj vela, deticky v tomto veku by mali spat medzi 12-16 hodin denne. Ja som minule citala, ze deti spia vtedy vela, ked maju malo stimulacie (malo sa s nimi hra alebo nevnimaju hracky) a este ked maju malo zeleza, vtedy je aj dospely clovek unaveny... Kedy ju kupes? Kolko mate stupnov v byte? Moznoze by VAm pomohlo daco zmenit - chladnejsie, vetrat. Mate cez den ticho v byte?

ahojte baby....akosi nie je času sem ani nakuknúť.....vidím,že ste zase riešili prikrmovanie....ja sa priznávam,že Lili mi papá aj jablčko s piškotkom--najprv to bola len štvrťka,ale včera mi spapkala už polku jablčka--aspoň raz denne jej dám z tuhej stravy---dnes to bol 1 menší zemiačik s pridaním mliečka a tak jej chutilo,že spustila plač,čo pýtala viac---mám tu sestru na návšteve a tá sa čudovala ako pekne papká lyžičkou....moje mliečko jej veru nestačí,ale kojím nadalej.....v noci dám ešte príkrm kašičku a zaberá to a lepšie spinká a ja s ňou... 🙂