Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@me
@majka1981
@mona777 NOOO, takze ja plne kojim, v noci mala papa tak 1-3krat bez toho aby sa zobudila, len sa napapka a spi dalej,pekne rastie a pribera... V byte mame 22-23°C takze to je tiez v pohode,vetram aj ked spi, radio je zapnute stale a aj s vysavacom beham okol nej v pohodicke 😉 kupeme sa o 19.30... Cez den ked je hore, tak sa venujem len jej hrame sa - kotulame , hracky ma interaktivne a vsetko ju zaujima, pekne si vsetko vezme do rucky a meta tym po dome 🙂)) V podstate, vsetko je v poriadku, len si rada schrupne :P
Ahojte, tak spinkanie v kociariku sa velmi neosvedcilo.Spinkala sice hodinku,ale aj to je malo, ona asi vedela, ze mamina ju chcela osalit, ze vonku to inak vyzera.Zajtra skusim znovu.
@donatoni tak by som to potom neriesila, mas proste spaca 🙂 . Pripadne by som sa spytala este dokiny pre pokoj v dusi...ale myslim, ze kazdy clanok o spani co som citala, obsahoval vetu, ze potreba spanku je velmi individualna a rozdiely su velke. A ja osobne si myslim, ze horsie je, ked deti malo spia. Dnes sa nam to stalo, maly vynechal svoj podvecerny spanok (po hodine dvadsat nosenia v manduce som si povedala, ze ok, tak uz asi fakt nezaspi a plus bolo 5 hodin, cize uz sa blizil cas nocneho spania tak som to vzdala), no a to ste mali vidiet to vecerne ukladanie. Isiel jasan aj skorej spat, ale to sa nedalo ani placom uz nazvat, to bol uplne sialeny vreskot, chudatko moje male. Ale netrvalo to dlho, po 15 minutach bol tuhy.
A ozaj, len pre zaujimavost sa ta spytam - je mala placliva alebo nie? Ja mam totiz taky pocit, ze teda aspon u nas, placlivost vzdy suvisi s tym ze maly chce uz ist spat. Podla tejto "teorie" by tvoje mimi malo byt stelesnena pohoda.
@midu105 no aj ja som to kedysi skusala na balkone, este ked bol tak 2-mesacny a neslo nam to ("kocik, ktory sa nehybe, si mama myslis ze som blby?" 😀 ). My denne spanky mame but v manduce alebo vonku na prechadzke. A tiez max 2 hodky hore ako pisali aj ine zienky, inak nervicky velke.
@majka1981 ahojky moja no ako dlho si tu nebola, už som sa aj čudovala čo je s tebou, moja malá tiež buvká len po polhodke a tak ako tvoj maličký po 2 hodinách , medzi tým sa hráme a kecáme a potom znovu buvkáme. Teraz máme taký problém že má zaparenu prdelku a už som použila sudokrem, rybaciu masť a nakoniec som išla k dr a dala mi imazol. a máme velké soplíky až hlieny, tak sa kurirujeme ☹ ☹ ☹ a som velmi rada že si sa nám ozvala cmuk xxx
Kedze uz sa zacinaju nase dietky pretacat (nas drobec este nie, ale vidim ze uz je to naspadnutie, aj ked mozno to tak bude aj nejaky ten mesiac este, to nemozem vediet, ale vsak je to jedno nakoniec, raz to pride), tak sa vas chcem spytat, co budete robit ked sa pretoci babo v noci v spanku? Ja sa trochu toho bojim, uz to vidim ako sa pretoci a ja v panike ho schmatnem a pretocim spat. Aj ked je to mozno zbytocne, chcelo by to zachovat chladnu hlavu....hmm, co myslite? co s tym potom? Mozno aj zienky, co mate aj starsie deti, mali ste niekedy pocit, ze je to nebezpecne u takych niekolko mesacnych babetiek, ked by spali na brusku?
@emily327 Ahoj Emily my ideme v stredu, maly sme ist minuly tyzden v utorok, ale kedze starsi syn aj manzel boli chori nesli sme na ockovanie takze v stredu 🙂
@me urcite surove naco zabijat vitaminy, aj my sme dnes mali jablcko s piskotkou a veru chutilo, ja davam napriklad bananik s umelym mleickom trosku, a to velmi lubi 🙂
@donatoni Ahoj vitaj medzi nami a co nato vravi doktorka? mne sa to zda dost na 4 mesacne babo, aby tak vela spalo, ale neviem
@mona777 to kde vraveli s tym papanim v noci, ja som zase pocula ze pol rocne dieta by uz malo prespat noc, ze hladne nie je, ak pyta jest je to len zvyk, mne prvy syn spaval od 4. mesiacov celu noc ale Leo je vacsi jedak 🙂
Ahojte kocky, co sa tyka toho spanku cez den my sme sa uz naucili aj na postielku,ked bol mensi tiez nechcel zaspat len tak, teraz ho polozim do postielku dam mu dudu a zaspoinka sam, doobeda si pospi cca hodku a okolo obeda poobede spi tie tri hodky a potom este na vecer si obcas trosku schrupne. Takto priblizne fungujeme kazdy den plus minus, ale nema problem s postielkou co som rada 🙂
Ahojte baby pozerajte zajtra po 17tej reflex, bude tam o ockovani deticiek a ich moznej skodlivosti, bude tam nasa detska doktorka 🙂 som zvedava
@lucikan No my neplaceme - ani raz, ja som ju nepocula plakat, ked je nervozna tak len tak mrnci 😝 Dokonca ani pri ockovani neplakala a to som bola z nej hotova 😉 U nas je znakom pre spanok - suchanie si ociek.... len to tiez neviem ci ide o spanok , lebo my mame od narodenia zapal slznych kanalikov, tak ja si myslim, ze ju to mozno svrbi.. brala doteraz len ant. masticky a kvapky ale zajtra ideme k inej ocnej - k primarke, tak dufam, ze ta nam da nieco co konecne zaberie.... 😒 A doktora sa musim na ten spanok opytat, ale ideme tam az 23.3. tak to dovtedy sa mozno aj upravi 🙂) Vy chodite kazdy mesiac do poradne??
@lenkaoravcova neviem kde som to čítala - asi v časopise Mama a ja - odpovede na otázky, tam bolo písané že by malo dieta jest cez noc aspon raz
caute baby uz som zufala...........s malinkou bojujem pri kazdom jedeni, neviem ci je to tym ze sa jej tlacia zubky ale kym spapa jednu flasku tak nam to trva strasne dlho, iba sa jeduje, pluje
baby dnes mam užasný den 😢 včera mi robili sono a absces v pravom prse je stále na mieste drzí sa tam ako lep ☹ len čakať kedy zase vyvrie vonku - dnes som sla po výsledky zo sona a mamografie a povedali mi že ich este nemajú - vraj mam prísť vo štvrtok - vonku na mna čakalo auto s papučou - zaplatila som pokutu - manžela poslali domov z práce kedže bol rano s malym a potom prisiel- vraj pre neho nemaju robotu na dnes 😢
este ze ma dnes David 5 mesiacov
Ahojte, este vcera som tu bola mierne zufala z toho, ze sa Kristinka neotaca a dnes od rana nerobi nic ine, len sa otaca z chrbatika na brusko a ked ju dam naspat, tak za par sekund je zase na brusku...uplne zo dna na den...sikulka nasa 😉
citam, ze niektorym detickam sa uz tlacia zubky....to ja tak skoro necakam...mne vysiel prvy, ked som mala 10 mesiacov, Matkovi ked mal 10,5 mesiaca, takze myslim,ze pri Kristinke to bude podobne, zatial ziadne naznaky. (Matko mal jeden rok a mal len tie dva dolne zuby 😀 )
tu uz sa prikrmuje a zuby rasia? My este nieeeee 😅 Ja chcem mat este aspon mesiac pokooooj 😀
@mysenac moja sa este neotaca, ale vobec ma to nemrzi 😉 Ked sa zacne, tak sa zacne, ja to nesilim. Pokusy uz dava, ale este nedosla na princip. A ja ako mama trucujuceho starsieho dietata si to neotacanie este par dni uzivam 😎

@donatoni jeej tá ma krásny dátum narodenia 🙂 🙂 a s tým spaním-akurát hovorili v TV že bábatko do roka by sa malo zobudiť aspon raz v noci na papanie. Tak asi fakt vela spinká - ale záleží čo ti povedal pediater