icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

snowella
23. feb 2011

@emily327 Ale musime teda dobre spekulovat pri tych nasich ratolestiach, ze ? (so spanim). Tak vcera Ti to teda mimoriadne dobre padlo.
A ked su vonku aj v trosku chladnejsom pocasi, im je v hlbokych vanickach urcite prijemne, lebo su chranene pred vetrom a z fusakov im trcia pomaly len nosteky. To len nam je na pocit chladnejsie, ked nas dobre ofukne.

me
23. feb 2011

@ziza55 - cicuš tak aby si si nezaťažovala hlavičku - 17.9. nástup na MD a teda ti končí 12.5.2011, o rodičák požiadaj najneskôr týždeň dva pred tým, alebo aj teraz ho môžeš podať to je jedno, len nie neskoro, aby nepindali úradníčky.

me
23. feb 2011

malý sa vkuse pretáča tak ho musím dať do postielky keď idem napr. na wc alebo odbehnem, ale dnes sa tak nešťastne pretočil, že zostal tvárov dolu a noha zakliesnená v tyčkách , no horor, tak som sa zlakla, bol by sa hádam aj pridusil keby som nebola hneď pri ňom,

hirunka
23. feb 2011

@malemimi @emily327 dakujeme

me
23. feb 2011

Inak čo sa týka dudlíkov, ktorý mu budete stále " pchať" na ten si zvykne, môj na začiatku moc nechcel žiadny, potom si zvykol na NUK / čo má Hirunka/, ale potom sme dostali tento MAM a mne sa hrozne páčil aj retiazku máme k nemu tak som mu ho stále dávala a zvykol si naň, teraz ho oblubuje najviac a nechcem ho už mýliť tak som kúpila aj od 6 m MAM, svietiaci na noc a tieto dva I love, inak veľmi pekné sú aj LOVI a vraj aj zdravé ako píšu 😉

me
23. feb 2011

@emily327 držím palce, opýtaj sa ešte raz na to TBC, po skončení očkovaní cca 15 m by sa malo preočkovať ak sa zistí že naozaj nemá protilátky, a spýtaj sa aj na príkrmy, som zvedavá či sa potvrdí naše staré 100 lekárov 100 názorov 😉

nivejka
23. feb 2011

@malemimi ...no doma som bola--lenže môj drahý mm mal dovolenku,takže skončili veru moje zlaté časy pri pc 😀 .....úplne sa vždy zmení môj denný rituál.....neboj a bola som riadne nervozná že sem nemôžem ísť...on obsadil pc a hotovo a ked ma aj pustil,tak mne sa už nechcelo a tak dokola 😀

nivejka
23. feb 2011

@mysenac ....doktori veru najprv odporúčajú zeleninku--aj som akože skúsila ako prvý príkrm mrkvičku,ale bez úspešne....tak 2.krát nasledovalo jablčko a to už malo väčší úspech...zatiaľ máme za sebou len mrkvičku,zemiačik,jablčko a tie kašičky --dnes by som chcela vyskúšať trošičku z brokolice--no a uvidíme ako sa jej bude páčiť 😉

snowella
23. feb 2011

@mona777 ten kolacik je este lepsi variant toho, co poznam ja 🙂 Vyskusam

nivejka
23. feb 2011

@emily327 ...tak ja som sa snažila dávať cumlík už v pôrodnici---malemimi ti môže potvrdiť a ked sa jej ho na chvíľu podarilo udržať v pusinke bola som šťastná--mne povedala aj doktorka,že robím dobre,ked ju učím hned na cumlík,lebo jej podporujem prisatie na prsník a aj proti tomu náhlemu úmrtiu je to dobré.....lenže dlho sme sa trápili a nakoniec výsledok je na svete a ked je nervná--tak má konečne ukludňovák 🙂

nivejka
23. feb 2011

@tanija133 ....ty si teda..... jasne,že ja sem rada chodím,ale mm mi to nedovoloval tým,že čo len odlepil oči už si zapínal pc a už bolo po koníkovi ☹ ...ale je už od včera v robote--takže jupííí koníkujeme.....

me
23. feb 2011

moja mala dudlík do 2,5 r a milovala ho od prvého dňa v pôrodnici, kojila som ju 16 m a aj to som ukončila ja, lebo sa už nedalo vydržať to nočné stávanie každú hodinu / potrebovala podudlovať cici/ mliečka som vždy mala dosť neviem zatiaľ čo je laktačná kríza, takže nemyslím si že by dudel nejako ovplyvnoval kojenie alebo teda žeby začalo dieťa odmietať cici

mysenac
23. feb 2011

@emily327 kludne ti ho poslem, zatial som pouzila iba jeden - a kedze Kristinka mava dudku iba obcas, ten prvy (avnet)sme mali 4 mesiace, tak do siestich mesiacov urcite bude stacit tento jeden z DM-ky co mame 😉 posli mi adresu a mozem ti ten druhy poslat aj dnes alebo zajtra

mysenac
23. feb 2011

@nivejka tak skusim aj ja tu zeleninku najskor a ked nebudeme uspesni, tak ideme na jablcko 😉

malemimi
23. feb 2011

holky idete dnes von, ukazuje že je -6 ale pocitová -14 a dosť fúka teda aspoň tu u nás 😖

malemimi
23. feb 2011

@emily327 no držkáme a už to máte aj za sebou určite 😉

malemimi
23. feb 2011

@nivejka no áno lebo tam je cukor v jabku 😀
haha jasne aj mne sa nechce lebo tiež mm dojde domov a ide na PC a už o 21 sa mi sem nechce idem radšej spať 🙂

mircova
23. feb 2011

@nivejka ...ahoj...dávala som kašičku od nutrilonu tú ryžovú,ale už som minula a kúpila som od hami..marhulkovú a teraz dávam tú...
..........díky za odpoveď ja som včera kúpila tú od hami, zatiaľ som ju malému ešte nedala, ale ak bude treba nech ju mám doma 🙂 dúfam, že nám bude tiež chutiť 🙂

jana_toky
23. feb 2011

@majka1981
ahojky, no s tym papanim je to uz treti tyzden. 😒

jana_toky
23. feb 2011

ahojte baby, nestiham vas citat. Ale vy vsetky uz prikrmujete, ci co???? 😕 😕 😕

yvett14
23. feb 2011

@ziza55 ahojky moja, no dr. mi povedala že preto sa neotáčaju detičky lebo maju možnost v sede vidieť lepšie ale ked im to odopreme tak sa budu snažiť ťahať aby videli lebo su zvedavé. a povedala mi aby som vyložila hračky na postel že sa bude otáčať skor, lebo vraj farby už rozoznaju.
no ja som s vlasmi celkom ok, vypadávaju mi ale nie verudnika, od tej zumbla len za kefu. a zato som chorá ide mi priedušky vytrhnuť z hy ako som bola zadýchaná mi je na trt. ☹ ☹
malá má také sople že huste hlieny je vyberám a hrdlo ma chytené!! chripí ☹ ☹

mircova
23. feb 2011

Ahojte dievčatá,
včera som s Mirom bola v poradni, kde nás aj očkovali druhou dávkou. Malý bol mrzutý už keď sme tam prišli, lebo sme ho zobudili a ešte nás aj jedna trúba predbehla, tak plakal už v čakárni. Keď som ho dnu vyzliekla prestal plačkať, dokonca sa na sestričku škeril, aktuálne meriame 65cm a vážime 6620g. Doktorka bola divná, stále vybiehala z ordinácie a stále telefonovala som sa jej len stihla opýtať, či malému ešte stačí mliečko,lebo pýta papkať aj každú 1a1/2h až 2h., aj som jej povedala, že menej ciká, hlavne v noci som to postrehla, že koľkokrát ho rozbalím po 6h. a plienka suchá a že mi kakáva tak každé 3 - 4 dni v poslednej dobe, ale vraj keď kojím tak je to v pohode. Tak ma len odpálila, že ak sa mi zdá, že je hladný mám mu dať jednu dávku UM, ale nie prikrovať 😖 ani aké mlieko ani koľko. Ale ja si myslím, že mliečka mám dosť skúšala som odsať a dať mu z fľaše a 150 ml vypije úplne v pohode.
Potom malého pichla a strašne plačkal som ho ani na rukách nemohla utíšiť až potom vonku v kočíku asi po 1/2h. strašného revu zaspal. Potom spinkal 3h. v kuse a keď sa zobudil a prebaľovala som ho tak znovu začal strašne plačkať, lebo som sa ho dotka tých nožičiek, tak som mu dala obkladíky a nurofen sirupček (som si povedala po minulej skúsenosti, že už nebudem čakať kým bude srdcervúco plakať ako minule), takže noc sme prežili v pohode dokonca ma dlhom čase sme v noci vstávali len 2 krát. Takže o 6 týžňov si to znovu zopakujem ale to je už chvalabohu posledný krát. 🙂

Tak a teraz idem prečítať čo ste popísali, lebo včera som nemala čas. 😉

mircova
23. feb 2011

....a dnes máme 4 mesiace 🙂

mircova
23. feb 2011

@me fúha, ešte že si bola pri ňom, môj malý sa ešte nepretáča, ale skúša, ale nejde mu to, len keď mu trošku pomôžem 😉

tanija133
23. feb 2011

@emily327 Drzte sa na ockovani 😒 😒

@hirunka blahozelam k 5 mesiacikom 🙂

yvett14
23. feb 2011

@majka1981 ved to moja dr, vravela že navlhčené utierky teraz nemám použivať vidime a ani nebudem ked škodia.

tanija133
23. feb 2011

@me konecne to tu za nas niekto vypocital, ty si hlavicka, ja osm isla na matersku 18.9. takze iba o den neskor..DAkujemeee 😉

yvett14
23. feb 2011

@mircova gratulujeme k mesiačikom a pusinky posielame 🤐 🤐

hirunka
23. feb 2011

@tanija133 dakujeme

malemimi
23. feb 2011

@mircova jeej no krásne rastiete 😉 pekne ste to zvládli 🙂
a gratulujeme k 4 mes 😉