icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

bamb27
23. mar 2010

ama, skus nieco co je rychle a jednoduche a lahko davkovatelne,... a to ma napada len nieco na sposob cestovin s vajickom.. ale to mozno preto ze ja teraz vyjedam podobne druhy jedla... cim jednoduhsie jedlo, tym pre mna momentalne lepsie 😉

stojdulka
23. mar 2010

inak baby chcela som sa opýtať, čo myslíte škodia nám jahody? neviem ako to bude ked sa pomaly začína sezona na jahody a ja neviem či si budem môcť rozkázať nejesť, malé deti jahody nemôžu kôli alergii, ale ako je to s tehotnými
...myslíte že bude blbé, ked sa to zajtra opýtam dr. v poradni... 😅

svet1
23. mar 2010

Ja chodim na sukromnu kliniku. Platim sice 150€ rocne, ale mam tam vsetkych odbornikov a hlavne ze beru nacas - nikdy som necakala viac ako 10 minut po termine, na ktory som objednana. Hlavne aj kvoli tomu som sa k nim prihlasila. A pani doktorka je super, velmi mila a nema problem so ziadnou otazkou - ani hlupou, ktorych mam teraz asi dost 😉

lienockaa
23. mar 2010

ahojte..

ani ja nerada varim, ked sme iba dvaja s malym..ako neviem odhadnut mnozstvo a potom to jeme dva dni..🙂u nas dnes na plane rizoto a kuraci vyvar mame uvareny, to je maleho naj polievka..a robim viacej aj rizota, muz si da, ked sa vrati z prace..🙂on inak teple vecere vobec nemusi, preto varievam zvacsa len pre mna a maleho..vynimocne si da aj muz a to mam vtedy radost, ze uz mozem normalne navarit.. 😀

amadora-aj my tak..radsej zaplatime, ale necakame..teda, kym som nemala dieta, tak mi cakanie nevadilo, ale odkedy dieta mam, nemozem cakat niekolko hodin v cakarni..vzdy ideme prednostne za prachy..niekde si pytaju aj za dieta, napr. na krcnom sme niekolkokrat s malym boli a aj sme platili, hoci bol este babo malicke..a to som teda nechapala, aki dokazu byt ludia zli, dochodcovia ktori maju more casu, by nepustili matku s malym placucim teplotujucim babom pred seba ani keby neviem co bolo..a dr. v tom tiez nema system, take male deti by sa mali brat vzdy prednostne a bez platenia, no ale to sa v tej amb. nedalo, tak som sa nastvala a platili sme..

lienockaa
23. mar 2010

stojdulka-neskodia, preco by mali?ked nemas alergiu, kludne si daj..🙂

u gyn. neplatim, chodim na presny cas, ako sa dohodneme, aj vecer hocikedy..necakam dlho, tak sa mi neziada platit za prednostne..tam je to ok..ale inde-katastrofa.. 😝 hlavne tie take amb. ako ocne, krcne, kozne a tak..tam vzdycky prednostne..

amadora
23. mar 2010

no veď presne to, zase nechcem jesť to isté týždeň 😝 ale zase tak na dva dni, to je akurát, nech nemusím vyvárať každý deň. sa to zle vymýšľa. aj som premýšľala že spravím cestoviny s tuniakom, ale včera sme mali špagety tak zase cestoviny? neviem fakt 😅

Lienockaa presne ako píšeš 🙂 Keby som sama tak mi to nevadí. Ale keď je malý so mnou alebo mi ho niekto stráži sa ponáhľam a radšej si zaplatím keď sa dá. U môjho gynekológa sa objednávam tiež na čas a vždy tam čakám max. 10 minút 🙂

Z tohto mám ja trochu traumu keď si predstavím koľko vyšetrení máme pred sebou počas tehu, čo budem stále robiť s malým 😒 Mne ho tu veľmi nemá kto strážiť a muž si nemôže zakaždým vybaviť voľno. A zase brávať ho so sebou stále tiež nemôžem, hlavne keď idem hneď ráno na krv alebo tak 😒

Stojulka jahody kľudne môžeš pokiaľ z nich ty nemáš výsyp alebo tak 😉

pusinqa
23. mar 2010

júúúj baby, konečne som nás dočítala, ja som kvôli tomu menila lekára, prišla som o pol siedmej a tam ženy v polotme čakali a už neboli ani čísla, reku toto nie, ja nie som krava a čo s malou celý deň? teraz chodím poobede, kým je malá v škôlke, zadara a čakám okolo pol hoďky čo sa dá, platím len ultrazvuk navyše a fotky. pri prvom tehu som tam čakala celé stredy v čakárni, síce všetko zadara ale systém na hlavu
petra269 si ma potešila popri obetavých manželoch, že v tom nie som sama, veď on aj pomôže, ale ako to vyzerá a čo tomu predchádza a furt kontrolovať, hrôza, proste na tieto veci nie je, a inak by aj pomáhal len je stále v práci, tak je všetko na mne
renatka - diky za pekný link, pocitali sme o 10 tt., manee - toho mlieka by som sa trošku bála, nie je pasterizované, dúfam že preváraš, mobilo - pomaranče vraj majú veľa kyseliny listovej tak aj ja baštím lebo ostatné z tých potravín mi moc nevoňajú, ale mám aj femibion, kmikav - nevoľnosti asi len vydržať, viaceré držíme, pozerám že tým "pokročilejším" to už prechádza, cola zaberá na grcačky aj u detí, krivka - teší ma že sme na tom rovnako, tiež od 3-ej ráno nemôžem spať
niqi- my sme prvé bábo tiež najprv nechceli, potom chceli a trvalo to 2 roky, tak toto sme že zvoľna skúsime a na prvý šup, keď som videla test som plakala zo šoku, som neverila, až potom som sa začala tešiť, sranda, potom sa lekár smial že to spravili lieky na predmenštruačný syndróm čo som brala, to som ja zas netušila 🙂

lenok
23. mar 2010

Ahojte dievcata...

Ja som vam tu napisala celu esej, este aj z lunarneho kalendara som kadeco povypisovala, a ono ma to zrusilo, ze "porucha nie je vo vasom prijimaci" 😠 , tak som to ledva rozdychala 😝 kks, tak nech nespustaju stranku, ked nie je celkom OK... inak, ja som teraz taky "samonasieraci typ" 😝 moj Martin ma z toho strasnu zabavku 😀

bamb27
23. mar 2010

lenok, porucha nie je vo vasom prijimaci, zatial si zalejte kaficko.. ci co to tam bolo .. ze? ..haha, vtipne 😀

tak sup sup... napis esej este raz ;)

lenok
23. mar 2010

Krivka, odkial si? Na fotke sa mi vidi nr hrad, ci? 😉

Bamb, jj... sa tesakujem k dokimu.. snad bude vsetko OK...

Renatka, daj infos, ako bolo? Co je new? Cakam.. 😉

Stojdulka, aj ja sa tesim na jahodky a cerstvy hrasok. Mami so starkou sa realizuju v zahrade, takze budeme mat aj malinky, cerstve paradajky a papriku, salatove uhorky zo sklenika, kapusticku, kukuricku... jaaaj... budem zase v zahrade za kobylku lucnu, vsetko im spasiem 😀 😀 😀

Renatka, Amadora, ja som na tie linky uplne zabudla, zeby tehotenska demencia 😀 ale som si po dlhom case pocitkala, ako nase citroniky napreduju, ako si v brusku nazivaju 😉

Ja som vybrala bravcovinku, neviem, co idem z nej narychlo urobit... zeby masko na hribikoch a varene zemiacky? hm...

Poobede musim do mesta, kupit si pyzamko bez gumy na pase, len na snurovanie, lebo ma uz vsetky gate skrtia na bruseno a som z toho na prasky 😝

bamb27
23. mar 2010

ja som si zasadila semiacka lesnych jahodiek, budem chovat na balkone, dufam ze mi cosi vyrastie.. len to bude asi len taka jednohubka.. potom som este sadila cherry paradajky a chilli papriky, ale tie len na ozdobu, nejak moc to nejeme 😉
lenok, ja odjakziva pyzamko neznesiem.. ja len v tricku a nohavickach spinkam, omotana o muza, ten ma hreje 😅

lienockaa
23. mar 2010

lenok-presne, to pyzamo mam aj ja uz velmi neprijemne na bruchu..presedlam na nocne kosele asi.. 😅 a potom na leto mam take s kratkym rukavom, gate na snurku, to este pri malom som si kupila, no velmi nevyuzila, lebo najvacsie brucho som mala v zime..tak teraz vyuzijem.. 😉

a aj ja som samonasieraci typ..😀 😀 😀 muz si zvykol.. 😎

amadora-ani mne veru nema kto strazit..☹ cely den muz v robote, byvame len sami, rodicov mam 400km daleko, svokor tiez este pracuje a svokra umrela uz davno..tak sme pekne sami na seba odkazani, tiez maleho vsade taham so sebou.. 🙂

nivejka
23. mar 2010

ahojte 😉 môžem sa k vám pridať???..dnes začínam 11.týždeň 🙂
ajoooj krivka 😀 -našla som ťa 😝

bamb27
23. mar 2010

vitaj niv, jasne ze pridaj..uz si tu davno mala byt 😉

lenok
23. mar 2010

Bamb, tak vam to budem teda davkovat... 😉 😀

Z lunarneho kalendara este na dnes:

Blizenci ovplyvnuju pluca, priedusky, dych a ruky. Narovname sa, bude sa nam lepsie dychat. Vedome dychanie ma vyplv pri vytvarani dusevnej a citovej harmonie a zvysuje obranychopnost organizmu.
Pri chripke a prechladnuti upokojuje caj z kvetov ciernej bazy. Pomaha pri bolestiach nosovych dutin, je protizapalovy, podporuje potenie, je vhodny pri kasli a sennej nadche.
Spime na kvalitnom matraci, aby sme sa nezaborili, ale ani nelezali na povrchu. Spime v dobre vyvetranej, neprekurenej a tmavej miestnosti....

😉 😉 😉

A davam aj na stredu a stvrtok, iste Vam to padne vhod:

Rak ovplyvnuje zaludok, dvanastnik, hrud, mliecne zlazy a travenie. Pri rannej nevolnosti zjeme rano este v posteli suchu susienku (zvysi sa nam hladina cukru v krvi). Pri naduvani a bolesitach brucha pomaha salka caju z anizu, maty alebo roztlceneho feniklu.
V marci treba posilnovat zlcnik. Organom travenia (zaludku, podzaludkovej zlaze, peceni) prospieva zeler. Vysoky obsah mineralov posobi aj na kosti, klby a tepny. Cerstvy zeler podavame do salatov alebo ho nakrajem na tycinky a namacame v nejakej pikantnej omacke.

nivejka
23. mar 2010

bamb dakujem 🙂 ..ked ja som stále ešte blúdila 😉 ,ale už som sa snád správne zaradila... 😵

bamb27
23. mar 2010

lenok, hned som sa na stolicke narovnala 😉 ...a dneska mam na obed zelerovu polievku...jeheeej, no ja budem fit

niv, uz si spravne... a ako prebieha tvoje tehotenstvo, noze prispej kusok do nasich statistik 😅

lenok
23. mar 2010

Nivejka... nivejku mam rada, noze hybaj, djovka... uvar caj, kavu, ci iny omamny napoj a diskutuj s nama do zblaznenia 😀

Bamb, aj ja som tak doteraz spavala, dokonca v muzovych natelnikoch a jeho trenkach 😀, ale pyzamo potrebujem, ak sa nahodou trafi nemocka, nikdy nevies... 😖 chcem to mat doma, kdyby neco, radsej nie, ale ved s takym musim u mna ratat 😝

Lienocka, ja som v nocnej kosielke spala parkrat, ale bud som si ju prekrutila tak, ze som vyzerala ako kukla, alebo som si ju prilahla a nemohla sa otocit na druhu stranu, alebo som sa zobudila s koselou vyhrnutou po cecky a hola rit trcala spod periny... 😀

nivejka
23. mar 2010

tak mne ešte stále býva zle,ale je to už oveľa lepšie 😉 -snád to už čoskoro pominie...bruško ma pobolieva-hlavne ľ.vaječník.....
a mám neuveriteľný problém s trávením a nadúvaním 😠 😠 ..dnes si určite kúpim espumisan--pokiaľ ho môžem užívať...
bruško mám už viditeľné(cez deň) a navečer ani nehovorím--som úplne nafúknutá...toto je moje 2.tehotenstvo.....

bamb27
23. mar 2010

lenok, podone zazitky s nocnou koselou mam aj ja... a pyzamko ja pre mna trauma, neznesiem ani v nemocke.. vlani som to vyriesila tak, ze som mala so sebou tenke teplaciky a pri kazdom vylezeni z postielky som si ich pekne krasne navliekla... ale asi mas pravdu, mozno si niekedy nejake zadovazim.. no do porodnice sa myslim aj tak len nocne kosielky nosia,,, aby si v pripad potreby mohla hned pred hrbou ujov doktorov vyhrnut, aby sa ti mohli rovno na mieste posmatrat... ci? ..neviem, maminy radte 😅

nivejka
23. mar 2010

ááá lenok dakujem 😀 😀 --ten príbeh s košieľkou je supeeer 😀 😀

bamb27
23. mar 2010

niv... aj ja premyslam na espumisanom, kedysi som ho sem tam uzivala .. a vzdy pomohol, v reklame vravia ze ho mozeme, tak snad neklamu 😉 ...a neboj, tu s nami ti bude uz len a len dobre 😅 ..a ked nie tak aspon veselo

stojdulka
23. mar 2010

baby inak aj ja mávam dosť často problém so stránkou a kedže nepijem kávu tak ma to vie poriadne vytočiť..... 😖
no u nás už vykuklo slniečko aj teplota stúpa tak snád bude celkom pekný deň... 🙂

pusinqa
23. mar 2010

nivejka vitaj, espumisan môžeme som sa už u lekára pýtala. ja sa len čudujem, že v práci ešte tí čo nevedia nič nezbadali a hlavne študenti, ešte sa nevypytujú, nedošlo nikomu ani že nosím tehu rifle 😉

nivejka
23. mar 2010

bamb..ja som espumisan tiež už užívala,ale len začiatky mi pomáhali--potom už ani nie...mne asi nič nezostáva len si ho kúpiť...
má tu tiež niekto taký problém ako ja so zácpou??-ked ano ako to rieši???....ja si musím pomáhať senným čajom-aj ked viem,že by som ho nemala,ale podľa mňa je určite lepší(prírodnejší) ako nejaké laxatíva

nivejka
23. mar 2010

pusinqa...ahoj...a dakujem 😉 ---hm..ľudia sa niekedy robia slepý.....ty už nosíš tehu rifle???ja mám ešte jedny nohavice,ktoré ešte ako tak navlečiem,ale počítam s tým,že čoskoro si musím kúpiť aj ja 🙂 ....ja som už aj dosť pribrala

bamb27
23. mar 2010

pusi... urcite si uz sepkaju, studenti si to vsimaju mozno viac ako tvoj vyklad 😉 😉

niv, ja mam 2 dni zapchu, teda akoze nic sa nedeje a 2 dni ma prehana, tak neviem... no a najprv skus ten espumizan, ja som vzdy mala po nom pocit, ze trosku "posunul" 😉

nivejka
23. mar 2010

bamb..tak to moje nešťastné trávenie mám pokazené od 1.tehotenstva..vtedy som nešla aj 2týždne a to bol horor...aj som si musela bohužiaľ pomáhať preháňadlami 😒
pusi....bude to tak určite ako hovorí bamb.....

bamb27
23. mar 2010

niv, to teda je horor... viem o com hovoris.. mala som jedno obdobie take zapchove, dokonca netehu... a to som mala pocit ze jem len vyrobky s megaobsahom vlakniny a nic... potom sa to nejak upravilo... neviete ci mozeme jest nejake vlakniny rozpustne vo vode, co dostat v lekarnach?

nivejka
23. mar 2010

bamb...ja myslím,že áno-ved lekárnička poradí.....ale mne to nezaberalo už som to skúšala...mne nakoniec ako tak to upravilo aloe vera...len ten sa teraz nemie používať!!! síce môžem si spraviť aj klystír,ale aj ten je pre mňa o ničom 😖