icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

alenkam.
23. mar 2010

nivejka, daj potom vediet, ci a co si zohnala.. ja som to nechala na draheho.. vyslala do lekarne a dobre kupil.. 🙂
baby, ze chachana.. no ja som sa zacala tak smiat, ze som musela aj kolegyniam vysvetlit, co mi je pred koncom marca take strasne smiesne... 🙂

svet1
23. mar 2010

Nanulik, a co tak pasivny dom? Nad tym ste nerozmyslali?

spiruanka
23. mar 2010

bamb asi to veru bude tak ako pises,ved aj ja mam tvar celu cerveno flakatu ale to k tomu uz patri 😉

spiruanka
23. mar 2010

svet a to je aky pasivny?ja nevedoma 😀

svet1
23. mar 2010

Energeticky pasivny dom - v podstate je to veeeelmi dobre zateleny dom (bez tepelnych mostov), ktory ma zabezpecene vetranie rekuperaciou a tym vyuziva odchadzajuci teply vzduch na ohrev prichadzajuceho ( v lete ma rekuperacia ucinky ako klima). Jednoducho dom s najmensou spotrebou energie.
A pri stavbe su naklady len asi o 15-20% vacsie ako na obyc murovany, ale to sa do par rokov vrati.

Pozrite: http://www.iepd.sk/ tu je vsetko popisane

nanulik
23. mar 2010

ja viem nže existujú všelijaké zlepšováky ale mi máme obmedzený rozpočet tak musíme počítať s tým. mne by sa páčilo mať solárne kolektory ale to môžem len snívať

nanulik
23. mar 2010

no pekne kto ma učil slovenčinu 😲 akú hrubku tam mám

mobilo
23. mar 2010

ta kofola mi inak zabrala dnes mi nebolo tak zle 😝

renatka9
23. mar 2010

Ahojte bambulky.

tak sa poctivo hlásim, že som doma z prehliadky. dojatá ako nikdy pred tým. ujo mireček mi porobil komplet prehliadku aj stery zobral, odmeral panvu, povážil, odkrvil, zmeral tlak... no a sono bolo pre mňa jeden veľký zázrak. drobca som videla úplne krásne. všetky detajlíky. trepal sa ako divý 🙂 sridečko krásne bilo a nádherne mi to pán doki priblížil. ručičky, nožičky, kolienka, laktíky, prstíky... všetko vyvinuté, tak ako má byť, krásne sa nám ukázal aj z boku, kde bolo ešte aj náznak špičky nošteka vidieť. 😀
ledva drobca doki zmeral, lebo bol nejaký aktívny 😀 meriame 39,44 mm a som v 11tt. termín pôrodu mám 7.10. takže to aj tu musím zmeniť. len vraj mám rátať s tým, že možno budem o nejaký ten týždeň rodiť neskôr vďaka môjmu dlhému m.cyklu. inak je všetko ok. najbližšie kontrola koncom 13tt. dostali sme knižočku a prenatal box a PRVÚ fotečku (neskôr pridám)... skrátka mirec ma pekne nabalil a poslal oddychovať. 😵 😀 😅

jaaaaj babulky, som taká šťastná 🙂 🙂

bamb27
23. mar 2010

jeeee, renatka... super, dufam ze taketo nieco budem moct aj ja napisat vo stvrtok.. neviem sa dockat, kym neuvidim stale bude vo mne hlodat pochybnost... tak sa zatial tesim za teba 😉

mobilo, tak super ze ti kofca pomohla 😉

nivejka
23. mar 2010

už som späť a mala som čo robiť než som vás spätne prečítala 😀
tak mám len ten aspumisan,lebo lekárnička mi ponúkala len také veci,čo poznám a mne nezaberajú,ale nejako veľký prehľad nemala 😒 ...tiež mi ochutené minerálky idú hore krkom,tak preto som prešla na džusíky 😅
jááááj a ste tu fakt veselá kopa,že som sa aj dobre nasmiala 😀 😀 😀

renatka9
23. mar 2010

bamb ďakujem. neboj, ty budeš mať tiež určite podobné správy ako ja 😉

lenok
23. mar 2010

renatka, jaaaj... tesiiiim.... velmi, prevelmi... 😀
secky palcaaaky davam horeeee...
nabalena si odtial vychadzala, jak ja naposledy 😀 uz cil ve stvrtek mi nist neda 😀 ale stacia mi tiez len dobre spravy a foto drobceka 😀

amadora
23. mar 2010

Renatka bol to zážitok len čítať, som to normálne prežívala s tebou, takže gratulujem, muselo to byť krásne 😵 Teším sa na fotečku 😉

A ja idem chrnieť 😀

lenok
23. mar 2010

Presne, Amadora, aj ja som si to zivo predstavovala... ja este aj dokiho poznam, on tiez moj doki, takze som si presne predstavovala, ako jej to ukazuje na sonicku 😉
Renatka, prezivame to s tebou 😀

amadora
23. mar 2010

Juj už nech je 31.3., aj ja chceeeeeeeeeeeem 😀

alenkam.
23. mar 2010

Renatka, pridavam sa... 🙂 je to krasne vidiet a prezit.. viem o com si pisala... tesim sa s tebou... 😉
ja idem zajtra na skriningove merania k nejakemu dokimu, co ani neviem kde presne sedi... tak drzte palceky...
amadora, ty provokater.. aj ja chceeem... 🙂 ale vraj po tretom mesiaci unava opadne, tak dufam, ze za 4 dni budem ako rybicka.. 😀

lienockaa
23. mar 2010

renatka-super.. 😵 😵 😵

mne dal tiez fotku, uz minule, ale nie som z nej mudra este, tak cakam na dalsiu..😀 malinke babatko este bolo, nebolo toho tolko vidiet, akurat srdiecko som videla..🙂teraz idem az v pondelok 29...

o pasivnom dome som uz pocula, dokonca raz som pozerala nieco v telke o tom, aj to tam vysvetlovali, ze ako sa tie naklady vratia potom..aj ja by som chcela dom, len poprosim si nie poschodovy, aby som v starobe nemusela po schodoch chodit, alebo ich nedajboze este aj umyvat..len my nemame ani ten pozemok..☹ a tuto dobre lokality su drahe ako svina.. 😝

mobilo
23. mar 2010

Renatka viem, aký to je pocit som sa rozpamatala so synom 😉
a k tej materskej som len napísala, čo mi hovorili na sociálke a čo mi hovorili iné mamičky, čo si to platili..tie čo si platili 270 pred sa im materská navýšila.. tak neviem ale nehádam sa píšem čo som počula ja
ja idem na sono 30,3 sa veľmi teším

nivejka
23. mar 2010

ja som bola naposledy v 9.tt+2 a ked som videla mimčo až sa mi slzy hrnuli do očí--malo síce len 2.1mm,ale za to trepalo ručičkami ako na 1.mája 🙂 --naozaj krásny a dojímavý pohľad....teraz idem tento štvrtok na ten skrining a uvidíme,ako podrástlo

renatka9
23. mar 2010

ďakujem bambulky za to spoločné prežívanie 🙂
som nadšená. ani som nečakala, že toľko detajlíkov bude krásne vidieť. len na fotečke to nie je krásne zachytené, lebo sa dokimu už nepodarilo načapať ho v takej dobrej polohe ako pred meraním veľkosti... čo už, keď je taký čulý drobec náš 🙂
inak doki hneď poznamenal, že to je malý akrobat... bol otočený riťkou na hor a trepal sa a mrvil ako nejaký cirkusant 😀
jasné mobilo, ja sa tiež nehádam, to by ma ani nenapadlo 😎 šak mi tehule jedna za všetky a všetky za jednu 😀
ja som si tiež bola osobne zisťovať v socke. len mi povedali, že keď nastúpim na matersku v tomto roku, tak mi je zbytočné zvyšovať to v tomto 🙂

magdalenocka
23. mar 2010

reantka chapem ta ze si taka nadsena...ja som to videla v piatok a vsetkym to rozpravam do detailu a sa cuduju ze tak skoro je tam toho uz tolko vidiet...a so mnou to videl aj moj drahy a o to som radsej...aspon vie ze mam v bruchu drobca, kedze ziadne brucho este nemam...

no najhorise je ze teraz by sa mal robit ultrazvuk az v 20.-tom tyzdni to mame ako vydrzat?

magdalenocka
23. mar 2010

a baby co mate v tom prenatal boxe? ja som nic nedostala ☹

lenok
23. mar 2010

Magdalenocka, boli tam rozne letaciky a infosky + vzorka Persilu a Silanu pre babatko 😉
A fajnove brozurky o tehotenstve, tie uz mam preluskane 😀

inak, nasla som clanocek o problemoch s vyprazdnovani http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=fruc...

a o paleni zahy http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=538

prelistujte stranku, mne sa velmi paci... 😉

renatka9
23. mar 2010

áno? až v 20.tt? ja idem ešte v 14.tt na meranie NT, ale to som si ešte nenaštudovala, že čo to je.

sú tam vzorky aviváže, prášku na pranie vhodného pre bábätká, katalógy kočíkov, časopisy, reklamné letaký (na zariadenie pre kontrolu syndrómu náhleho úmrtia), knižočky o krémoch vhodných pre bábätká a mamičky, knižka o homeopatikách vhodných pre tehuľky, detičky a dojčiace mamičky a tak... zaujímavé čítanie. vlastne to slúži na to, aby sme si do toho kufríka odkladali všetky spomienky na tehotenstvo... milé, nič? 🙂

matamisi
23. mar 2010

renatka gratulujem....aj ja som mojho drobca minuly tyzden takeho aktivneho vydela trepal nozickami a rucickami...jej bolo to nadherne...a jasne ze aj manzel pri tom bol a teraz kazdemu vyprava zazitok zo sona... 😵 ja idem v piatok na meranie som zvedava ako sme podrastly....a este aj ja mam predpokladany termin 7.10. 😵 😵 😵
iem sa napapat -spravila som si melencovu polievocku....mnam....zboznujem ju.... 😵

nivejka
23. mar 2010

lenok...jéééj dakujem to je tak niečo pre mňa 😉 --hned som si to zapísala a hned ako to bude možné,tak pobehám lekárne 😉

pusinqa
23. mar 2010

renatka paraaaada, ja som bola pred 2 týždňami ale moc som toho nevidela, ale vraj všetko ok, že srdiečko bije, dostali sme knižku, ale ja som videla fakt len machuľku, ani to srdiečko som nevidela, asi nemajú moc kvalitný UZV. ani u nás nič nedávali, pri malej sme tuším dostali nejaký boxík, uvídíme
Baby chcem poprosiť o radu, zajtra fičím na krv na AFP a krvný obraz a až dnes pozerám že nalačno, fúúha to neviem či zvládnem, pri malej mi sestrička kým mi bývalo zle povolila tuším polovicu suchého rožka, tejto sestričke som volala, že čo, vraj sa mám napiť, no ale vydržať nalačno ráno takú hodinu kým sa vychystám, dojdem, vybavím neviem, neviem. Skúste poradiť.
A do prčic džús som zabudla, lebo v obchode sa na mňa hneď "vrhnú" všetky pachy, ostane mi zle a z hlavy mi všetko vyfučí, písať si ako dement nechcem

lenok
23. mar 2010

matamisi, aku polievocku? melencovu? to je coooo? 😲

nivejka
23. mar 2010

pusinqa....ja si ako dement musím všetko písať,lebo ak náhodou stane,že si nenapíšem,tak kúpim všetko možné len to ,čo treba nekúpim 😅 hmmm s tou krvičkou neporadím,lebo ja hned ako otvorím oči utekám si robiť raňajky..lebo mi je zle