icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

me
2. mar 2011

@mona777 - áno, mne to doktorka hovorila, aj pri prvom som to tak varila, asi fakt ide o tie nasýtené mastné kyseliny ako emily hovorila, malú čajovú lyžičku som tuším dávala

horalka777
2. mar 2011

@mona777
@emily327 ste mi pripomenuli, ze mi mm kupil poukazku na masaz na "zlave dna" 😅 ...ma to byt klasicka masaz, plus reflexna masaz chodidiel, to sa dufam moze, kym sa koji... 😕 lebo ja sa strasne tesim 😅

horalka777
2. mar 2011

@slavuska30 egrese su super 😵 ja ak raz v dalekej buducnosti budem mat kus zeme pri dome, egrese musia byt 😉 a vlassky orech, aspon niekde pobliz 🙂

mona777
2. mar 2011

@me aký olej si dala? normálny alebo olivový? alebo stačí maslo?

me
2. mar 2011

@mona777
@slavuska30
@horalka - aké ste podarené, ja teda mám riadny kus zeme pri dome, ale veru neviem si predstaviť že by som sa ešte aj o ňu mala starať, ledva stíham deti a domácnosť, hádam ked budeme starší a deti odrastú aj mna začne baviť záhrada 🙂

slavuska30
2. mar 2011

@horalka777 to neni zly napad s tym orexom...xi...ale budem rada, ked mi vobec vyjdu tie egreše, hadam ix nejaka pliaga nexyti..mne sa paci este taky ibyštek alebo taky podobnx naszov to ma, tak to by som xcela pred dom nasadit , ma to pekne farebne kvety, bud biely alebo fialovy..

me
2. mar 2011

@mona777 ja obyčajný, ale možno by sme mohli kúpiť nejaký lepší ved to budeme mať na dlho ked tam ide tak málo, ale aký? v tom sa nevyznám, viem že olivový je naj - ale aj pre deti? asi áno či nie, no poraďte?

adrika202
2. mar 2011

@horalka777 taku obyčajnu masaž možeš kludne..mna mm masíroval minulý týžden vo štvrtok..prvý krát od porodu,som normalne kričala od bolesti 😉 ale potom velmi dobre mi bolo 😝

mona777
2. mar 2011

@me no ja neviem - ja by som dala maslo - to sa zdá byt lahšie strávitelné pre takého maličkého človiečika

horalka777
2. mar 2011

@me treba zapojit deti do zahradnych prac, v ramci hry, tak to robila moja sestra, ta mala dve deti 2 roky po sebe a oni boli od skorej jari do neskorej jesene furt s nou vonku 😉 A inak, orech staci zastepit, netreba sa on starat, len zbierat orechy a hrabat listie na jesen 😎

me
2. mar 2011

@mona777 - no ale rastlinné, lebo riadne je práveže ťažké a ešte k tomu je z kravského mlieka

slavuska30
2. mar 2011

@me xixixi..zahrada to je už iný level..na nej treba driet..stači len niečo na okrasu a pod zub daco nenarocne... 😀

horalka777
2. mar 2011

@adrika202 dik, tak sa budem tesit aj nadalej 😵
@mona777 tam sa da toho oleja len par kvapiek, hocijakeho kvalitneho 😉 nemusis sa bat.

me
2. mar 2011

@horalka777 ja viem, veď ho mám, aj jablone,viac nič, s nimi sme to totiž kúpili 😀

mona777
2. mar 2011

@me fakt - mas pravdu - však sme doma maslo robili 🙂

horalka777
2. mar 2011

@slavuska30 😀 😀 😀 daco nenarocne pod zub - ma napadla prva pazitka 😀 a na okrasu tam predsa budes ty, posadis sa na stokerlu hned vedla pazitkoveho zahonu a je to vyriesene, ziadna drina 😎 😀

me
2. mar 2011

@horalka777 a ktorý je kvalitný? poraď ktorý je dobrý, ja používam len bežné raciol, venus

me
2. mar 2011

inak dnes v tom dámskom magazíne zase hovorila tá doktorka, že má byť výhradne dojčené do 6 m, tak ja neviem či začnem v tom 5 a pol, ale zase na druhej strane dva týždne hore dole, nemôže to nič ovplyvniť, no nie? aj dcérku som tak začala ked mala 5 a pol a nič jej nebolo, no neviem čo spravím 😕 😕 😕

horalka777
2. mar 2011

@me daj kludne par kvapiek raciolu, je to kvoli tomu, ze telo lepse vyuzije vsetky zdrave veci zo zeleniny s olejom. Ale vobec ho tam nemusi byt nejako vyrazne, fakt par kvapiek, taka minilyzicka max. Ved vigantol kvapkame furt, aj tam je olej, aj v Bio Gai, co davam ja... a myslim, ze sa moze aj panensky olivovy, ale nemusis ho kvoli tomuto kupovat, ak ho nemas 🙂

slavuska30
2. mar 2011

@horalka777 xixixixix to je dobre....to skor tam budem na odstrasenie...xixixi...ale povedala som, že kupime velkeho psa na odstrasenie svokry..hahahah..a keby ju zanuxal..už by na vystarhu brexal...xi

horalka777
2. mar 2011

@me tiez to teraz riesim 😒 vcera mi na poradn povedala, ze uz mozeme zacat so zeleninovymi prikrmami, aj s mukou 😝 ja neviem, zda sa mi to zbytocne skoro... starsia mala prvykrat mrkvicku tiez ako 5 a pol mesacna a uplne v poho... Mne sa este nechce varit tie gebuzinky 😀

repi
2. mar 2011

@slavuska30 tiez mam taky poznatok o rotavirusoch, nam vravela lekarka, ze do dvoch rokov ho prekona kazde dieta, ale ide o ten priebeh, ci maminka zbada len redsiu stolicu a trochu menej nespokojne babo..alebo uplna dehydratacia az infuzie

horalka777
2. mar 2011

@emily327 jo a dik za zapis do tabulky, rastie tu niekto tak pomaly, ako my...? Teda vzhladom na porodnu vahu 😅

me
2. mar 2011

@horalka777 že už máš začať, ved máte len 4 a pol? ty kojíš, či nie?mne doktorka povedala, že v priebehu 6 mesiaca / ukončený 5m / ak je kojené a tie nekojené v priebehu 5 mesiaca/ ukončený 4 m /

slavuska30
2. mar 2011

@repi no tak dufam ze to prejdeme len s tymi hnačkami a vyražkami, zatial nema teplotu, zobudil sa na papanie a hed potom zaspal, asi je aj unaveny, este ze som mu nedala fenistilove kvapky lebo by spal jak drevo...

slavuska30
2. mar 2011

@me aj nam povedala dr v poradni že mam davt mrkvu, zemiaky od 4mes. aj napriek tomu ze plne kojim 😖

me
2. mar 2011

no idem si ja lahnúť, ktovie aká noc ma zase čaká, a mm príde zachvílu, bude sa mi smiať že som závislá na nete 😀 , tak dobrú, ránko si vás dočítam, papa 🙂

horalka777
2. mar 2011

@slavuska30
@me prave tu je to zhrnute, teraz som docitala...

Dve veci sa vo mne biju: nedovera k nasej pediatricke 🙄 a to, ze ja nemam sajnu, kolko mi mala vypije, podla mna mam mlieka len tak tak tesne akurat a ona sa narodila aj pomerne velka, tak ci fakt nie je hladna, co ja viem... teraz kojim castesie, ale podla mna je to typicky rastovy spurt. Najradsej by som kojila plne do toho 6.m, ale furt sa tie vyskumy menia... 😠

slavuska30
2. mar 2011

@horalka777 ved to..dcera ma 11r a ked bola malinka do pol roka okrem materskeho mlieka nedostala nic ani len vodu a až potom prikrmy, teraz aka zmena že od 4mesiacoch prikrm aj ked plne kojim, zda sa mi to skoro, ale mne to dr odovodnila tým, ze vraj aspon nebude mat alergiu, že telo si vytvori akoby pamaät na tieto suroviny este pocas toho ako kojim a potom že bude lahsie znasat prikrmy po polroku..no neviem...

lenkaoravcova
2. mar 2011

@mona777 neboj tam ti bude urcite chutit 🙂 len pockaj a prekvapi ta 🙂