Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@ziza55 moj mail je mysena@centrum.sk . ved ja v principe viem, v akom poradi sa to odporuca, len ked mnohe mamicky tu pisu, ako to ich detom od zaciatku chuti, tak som len chcela vediet, ci je normalna reakcia dietata, ze mu to nechuti 😀 ale ako som uz pocula aj od inych mamiciek, tak to je normalne a chce to cas 😉 ale mozes mi to o tych prikrmoch poslat, budem rada 😉
@me tu soom.mam dost hekticke obdobie uz dva tyzdne sme neboli vonku.najprv erik potom vilko a nakoniec ja.do zajtra mam antibiotika penycilin.kurnik neviem ake icka.to mozem aj kojit mala som zapalene hrdlo kasel mam doteraz sople cely clovek ma bolel vysokanske horucky takmer 40.a popri tom starat sa o dve deti.no nenudila som sa.ale dufam ze uz bude dobre.citam vas zbezne ale vzdy ked docitam a chcem napisat oci rezu ako besne a idem radsej spat.
@mona777 ved hadam som az taku chybu neurobila, ze som na druhy den pridala k mrkve zemiak a fakt maly kusok petrzlenu. Mne mama davala ako prve kase a svagrina mi dokonca hovorila, ze jej mama robila od 4 mesiacov krupicovu kasu - a je tu, ziva a zdrava a zje vsetko 😉 a to si myslim ze je este fajn, pocula som aj horsie extremy, co mamy davali svojim detom takym malickym. Je to fajn, ze su take tabulky, kedy sa co moze, ale tiez treba brat do uvahy asi aj to dieta, ako mu to chuti. Ved dam vediet za par dni, ako sme pokrocili 🙂
@mysenac chybu si urcite neurobila najnovsie doktorky odporucaju zacat komplet so zeleninou napriklad polievkou, takze nad tym sa vobec netrap ani mne maly najprv nechcel moc jest a teraz sam otvara pusinku dokoran 🙂
@mysenac nič zlé si neurobila, ja som dcérke tiež dávala od začiatku mrkvu + zemiak a je všetko ok, aj teraz to tak spravím, len s brokolicou a karfiolom počkám, lebo malého často nafukovalo tak pred tým mám rešpekt 😉 , ale už sa na to teším, takto o týžden začnem, lebo vyzerá to tak že mu bude veľmi chutiť, všetko jedlo mi berie z ruky tak som zvedavá 🙂
@mysenac
@me ved ja nič - len uz si nepamatam niektorá tu písala že dávala aj čokoladu na jazyk 😀
a tú linku čo som poslala tam sa vyjadrujú odborníci z gastroenterologie.
Ja viem že dakedy dávali hocico malym babatkam - no bolo to aj zdravšie a ludia sa vyvíjajú - vzdelávajú - skúmajú - takže myslím si že sme na vyššej úrovni čo sa týka tochto a odporúčania lekárov sú založené na dlhoročných výskumoch. Co dakedy este nebolo tak preskúmané a to čo bolo si zase nemali možnosť mamičky si tak naštudovať všetko ako teraz napr. aj cez internet
@mysenac urcite si neurobila chybu.......mne doktor povedal ze mam zacat mrkvou asi desat dni a potom uvarit normalne polievku aj s maskom bravcovym dokonca.......ze je lepsie ako kuracie ma viac zeleza.......a my uz papame toho hodne mrvka, petrzlen, dokonca kalerab som jej dala do polievky, ovocne vyzivy vsetko papame a musim zaklopat ziadny problem
@malemimi ono ta stranka www.nobilis.cz sa dala prepnut aj do Sk, a tam boli vypisane na Slovenksu predajne miesta na Slovenku, len teraz to nejako zmenili, spytam sa mojej znamej, ako je to s tou strankou....ona bude vediet urcite...ale v Trencine je predajna kde predavaju tu kozmetiku...Ja si odtial beriem....a na kozu je Levantis vinikajuci
@ziza55 Budi tak 2,3, 4 krat asi, ale ja si myslim ze je to ok, ved chce si trosku cucnut a spi dalej,normalne, tak to bolo odmalicka, len teraz kasle, tak je to aj castejsie v noci, lebo sa zobudi na kasel...........Ty uz chces prikrmovat? Nemas sa kam ponahlat, Patko ma tiez super vahu
ahojte tak mame ockovanie za sebou 🙂 maly plakal ovela kratsie nez minule, a hned nam aj zaspinkal 😉
Ako vas tak citam neda mi, lekar mi vysvetloval,ze prave ze deti,ktore maju nad 8kg sa uz musia dokrmovat. To nie preto sa dokrmuje aby dietatko nabralo ale preto,ze tak tazke telicko uz potrebuje ine ako ma v mliecku a ze prave preto sa ma zacat prikrmovat. Susedka ma o den starsieho syna a chodime spolu do poradne, on ma cez 8kg a my sme vtedy mali 6900g a ked som sa opytala na prikrm povedal,ze najskor za 2 tyzdne a jej povedal,ze uz kludne moze zacat. Tak neviem co je na tom pravda len ma tak napadlo,ze asi nieco na tom bude....
@jammka tu som zlatinko, len mam toho vela, vybavujem krst, do toho pridu nasi na krst a budu u nas spat aj so segrou a frajerom, nemam ich kde ulozit, tak zhanam nafukovaci matrac, malinkej idu zubky, menej spinka, viac mrnci a placka, tak sa jej venujem a ja sa tiez necitim velmi dobre.... Dnes idem na preventivnu prehliadku ku gynekologicke, tak som zvedava co mi povie a hlavne mam strach. Mne od porodu byva teraz uz menej ale predtym dost casto zle... Aj vcera mi tak bolo. A hlavne cez den travim cas von s malou az do vecera a vecer, domace povinnosti, zehlenie, varenie, pranie... Udaje do tabulky som zapisala, krasne miery cmuk
@emily327 to ti verim, ze mas teraz starosti kopec, ja krst stale odkladam na jar, a ta sa pomaly blizi, ale nejak sa mi do toho nechce, hlavne kvoli tym vybavovackam a veciam okolo toho, ale budem sa musiet rozhybat aj ja...
drzim palce, aby vsetko dopadlo super a ty sa daj sup-sup do poriadku. mrzi ma, ze je Sonicka placliva, aj my sme si tym presli a teraz je uz dobre, ale tiez som bola z toho utrapena, ale uvidis, raz dva ju to prejde. drzte sa 😉
@emily327 Tazko povedat ktora teoria zacatia zavadzania prikrmov je spravna....vsade ,ale vsade pisu ze deti na UM zacinaju od ukonc. 4 mesiaca a deti na MM od ukonc. 6 mesiaca....Alebo je spravna teoria ze deti nad 8 kg?Nikde som o tom necitala, ale nikde.....A keby aj, Misko mal uz 8 kg v 3 a pol mesiaci, a nemyslim si ze jeho zaludok by uz bol pripraveny na prikrmy....a keby aj bol ,nedala by som mu to...Mame uz 9 kg, a stale nedavam prikrmy a az v piatok budeme mat 5 mesiacov...NA poradnu ideme 31.3 za dva tyzdne a som zvedava co povie moja doktorka na prikrmy pri nasej vahe.... 😉 😉
@emily327 tu teoriu o prikrmovani podla kil pocujem prvy krat 😕 Ved vyvoj sa urcuje podla veku a nie podla vahy. A prikrmy sa zacinaju vtedy, ked je traviaci trakt na to ako tak pripraveny. Sesternicin maly mal v 3 mesiacoch 8,2kg a to bol plne kojeny. Nemyslim si, ze by ho mala zacat prikrmovat - to je podla mna blbost.
Co ja viem, tak je dobre, aby bolo dieta plne kojene 6 mesiacov a potom zacat prikrmovat. Deti na UM od 5. mesiaca mozu zacat. My sme teraz tak pol na pol a lekarka hovorila, ze ku koncu tohto mesiaca uz pomaly mozeme zacat.
ja som to pochopila aj tak, že celé zavádzanie príkrmu záleží aj od doby kojenia, teda všade sa hovorí že kojiť aspoň 6 mesiacov je pre dieťa to najlepšie, sú matky ktoré po 6 m aj skončia jednoducho dieťa odstavia napr. aj kvoli práci a keďže zavádzanie príkrmu je lepšie tolerované za súčasného kojenia tak sa má začať už v tom 6 m - pokiaľ žena ešte kojí, ale ak mieni žena kojiť dlhšie tak úplne stačí ak ho zavedie neskôr teda po skončení 6 m, iný prípad je ak mliečko už fakt nestačí a zavedie sa i príkrm
Tak ja neviem, napisala som len to co pediater tvrdil, tiez som o tom nikdy nepocula, tak ma zaujimalo,ze co vy na to 😀 Ale logicky je to blbost, lebo sa rodia aj 5kg deti a tie maju 8kg aj za par mesiacov ☹
@emily327 Je to cudne co hovori ten tvoj pediater, ale ako napisala zucha, vyvoj sa urcuje podla veku a nie preboha podla vahy.... !!!!! 🙄 Tak podla neho, niekotre deti co maju 8 kg az niekedy v 10, 12 mesiacoch, tak to az potom by sa mali zacat prikrmovat? ??? urcite nie...to by uz povedal ze nad 6 mesiacov urcite.....

@emily327
@ziza55 Sofi asi zatiaľ stačí mliečko a ak vydrží tak až od toho ukonč.6mes začnem aj tak je to tu už za chvíľku 😉