icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

lucikan
25. mar 2011

@mircova aha, jasneeee, ano aj nam na poslednej poradni dokyna toto ukazala, ze toto mozme robit s malym - to tahanie za rucicky, aj to robime tak raz za den, ak nezabudneme, ale zatial len visi ako vechtik 😀 Diik za odpoved

jammka
25. mar 2011

@lucikan tak ako ti pisala @mircova, u nas sa este taha hlavickou hore, ked si ju polozim na stehna chrbatikom dole, tak si taha hlavu hore, tak jej dam prsty a pekne sa sama vytiahne. ja som niekde citala, ze do sedu sa deti nauci bud tak ako pisala mircova, alebo si sadnu na zadocek zo stoja.

slavuska30
25. mar 2011

@jammka aká krásna slečna je z nej a šikovná..téééda, frajerka aj stoji..my ešze nestojíme..xi..sedi len ked ho drži na rukách, ale ked povolim, tak by zaparkoval hlavou...to bude tou vahou..xiixix..zachvilu sa nenazdáš a veru nás dobehnete..xi

me
25. mar 2011

@lucikan alebo robí akoby brušáky 🙂

tak my sme zaočkovaný, zatiaľ všetko OK 🙂

gabina84
26. mar 2011

Ahojte mamičky, môžem sa k vám pridať? Občas sem chodim a čítam si čo tu píšete a páči sa mi aký kamarádsky vzťah ste si tu vybudovali 🙂 Ja mám tiež októbrovu princeznú. Nechodím sem síce často ale tak občas troska pokecat a vymeniť skúsenosti a rady nieje zleeee 🙂

majka1981
26. mar 2011

@gabina84 ahoj, vitaj 🙂
napis nam nieco o Tebe a o princeznej 🙂

Baby ja som dnes chcela ist von so SEbastiankom, bol v kociku a spustil von taky rev 😖 😖 som sa musela vratit, nebol na utisenie, az potom doma v posteli som ho cicikom ukludnila a pritom bol pred prechadzkou plno nakojeny ☹ . Ci to budu zuby? Alebo bude chory (dnes v noci chrcal, mozno ide soplik...) alebo zeby rastovy spurt??
Ideme teraz este raz von, ale uz len so satkou, lebo taky rev dnes nechcem opakovat. A pokial neprsi, musim to vyuzit, aby som nebola zamknuta doma 😝

gabina84
26. mar 2011

@majka1981 Ahoj, dakujem velmi pekne za prijatie medzi vas 🙂 Volam sa Gabika a moj drobec Sofinka. Mam 26rokov a uzivam si matersku ako sa len da. Sofi je velmi dobra,a robi nam len radost 😀 Neviem co by ste chceli vediet, kludne sa pytajte a pytajte a ptajte 😝

Sme nedavno prisli domov z vonka, len som ju nakrmila a este som vyslala polovicku nech sa ide s nou prevetrat kym sa bude kupkat a pojde hajat. Dnes bolo troska chladnejsie ale kym neprsi a nepadaju krupy tak sa dalo. 🙂

majka1981
26. mar 2011

@gabina84 no nas zaujima vsetko 😀 ved ked citas, tak vies, ako to tu bezi 😀
kojite? uz davate prirkm? ako zubky? ako spinkate? to su take veci, co nas zaujimaju 🙂

gabina84
26. mar 2011

@majka1981 zatial len kojim, ziadne prikrmy... nic nedavam len obcas cajik alebo vodu cistu . Uz som aj chcela zacat davat na obed nejaku zeleninku ale doktorka mi povedala ze mi kraaasne pribera a pekne prosperuje tak ze sa nemam kde ponahlat. A som si aj povedala ze si to este uzijem ved mliecka mam dost a celu noc mi prespinka tak jej to staci....
Zubky nastastie este nemame, lebo neviem ci by mi bradavky aj neodhryzla 😀 Obcas ma tak chyti tymi dasienkami ze mi ich ide odhryznut a este si ich veselo potaha a pokmita hlavickou ( pripomina mi to ked sa steniatko prisaje s mame 😀 )
Uz sa krasne gulame ale viac jej to ide do lavej strany a keca ostosest, aj dnes cely den len ako vstane tak takmer do vecera. A kupanie milujeme,musime sa kazdy den chvilu clapotat lebo inak je mrzuta a nechce mi zaspat.Uz sa tesime na leto ked sa zacneme clapkat troska.

majka1981
26. mar 2011

@gabina84 ani ja este neprikrmujem, plno kojim a tiez este pekne pribera. Ja planujem prvy prikrm 1.5. 🙂 .
Aj mne moj syn vela krat zuje bradavku, ale som uz viacej krat prisnejsie s nim hovorila ked to robil, lebo je to dost neprijemne, tak ako aj Ty pises 😝 . Lebo to nie je hryzatko 😀
Sebastian sa este negulka, neotocil sa este, ja ho sice viacej krat otacam a pekne cvicime aj na brusku, ale neako ho to este stale nelaka 😀 .
Ja nekupem kazdy den, zijem v Rakusku a tu odporucaju maximalne 1-2 x do tyzdna kvoli kozi aby nevyschla, tak ja kupem 3x do tyzdna, lebo ho to ukludnuje a aj on miluje vodu 🙂 .
Aj ja sa tesim na leto, lebo ho neham viacej holeho bez plienky, teraz byva tiez bez plienky ale predsa musim davat pozor, aby nevychladol.

gabina84
26. mar 2011

@majka1981 tak s tym dohovaranim to u nas nejako nefunguje, ona prestane, pozre na mna, usmeje sa a jazykom mu ju cez dasienka vytlaca von a to boli este viac a popri tom kybicuje ... no proste herecka je to riadna.
ja zacnem s prikrmom asi este pred ukoncenim 6 mesiaca nech si zvyka pomalicky. ale minule som jej dala len tak pocuckat kalerab ked som si ja ocistila a celkom jej to chutilo, len neviem ci jej nieco islo z neho 🙂 Ja ju zatial rozbalenu nenechavam, mame chladnejsie doma ale ked sa rano prezliekame a je len v plienke tak potom nie a nie ju obliect... Chlapci su vraj troska lenivsi ale nema sa kam ponahlat, nasa sa to sama naucila.

A uz sedkate? my len za pomoci alebo ked ju riadne popodkladam vankusmi, ale von ked ideme tak sedka a paci sa jej to.

lucikan
26. mar 2011

@majka1981 aj ja sa tesim na stabilne teplo, aby som maleho mohla nechat bez plienky trochu viac 🙂

majka1981
26. mar 2011

@gabina84 ja planujem dat jablcko ocucnut tak o 2-3 tyzdne a teraz mu davam olyzovat pohar vody 🙂 . aby si zvykol na studeny pohar, ja nechcem dat flasku.
ked je bez plienky abez gati, tak vtedy je sikovnejsi a vrti sa dokola, normal nechapem ako sa premiestni bez toho aby sa otocil a najdem ho uplne inak 😀
nie, my este nesedkame, lebo by sa to nemalo, tak co najdlhsie to nerobim, ani v kociku - je este vo vanicke, este par dni chcem vydrzat. Iba ked je na rukach a uz nechce byt na pleci a ked chcem dojest alebo co, tak vtedy mu dovolim "sediet" na kolenach.

gabina84
26. mar 2011

@majka1981 ides davat najprv ovocie? je lepsia zeleninka nie? ja jej davam pit z flasky alebo lyzickou ale v poslednej dobe mi flasku nechce moc brat... zo zaciatku ked som aj odsavala tak ani vtedy mi nechcela flasu a zacalo ju prehanat zo zamrazeneho mliecka a aj viac grckala tak som prestala... asi jej tam nieco vadi... tolko mliecka vynde nazmar ☹
Mne sa do vanicky uz davno nezmesti, je nejaka dlha sa mi zda- ma okolo 70cm a vazime cez 7kg.

lucikan
26. mar 2011

@gabina84 vitaj 🙂 @majka1981 inak ja tiez este neprikrmujem, len raz som mu teraz dala ocucnut jablko, len tak pre srandu, ze ako sa chyti a lubilo sa mu, normalne cele jablko - kozku som ochrumala a tak podala do ruky, drzal si to a cucal stavicku a moc stastne sa tvaril, ze ma take ako aj mamka mala 🙂 Tak ale prikrmy u nas az po pol roku a pekne pozvolna, ciel je do roka mat zaklad stravy MM u nas
@majka1981 to s tou vodickou ako robis? presne ani ja nechcem dat flasu, poharik uz kupeny, ale tym ze nesedi, tak mu ho davam len prazdny na hranie zatial, ty drobca pritom nejako drzis v lbu alebo ako? A pohar len omocis, ci das tam aj trosku vody?

gabina84
26. mar 2011

a chodite aj do nejakych materskych centier? My sme boli min.tyzden prvykrat a velmi sa nam pacilo...🙂 troska vypnem od stereotypu a mala sa okuka medzi detickami... sa tesime a v pondelok ideme znova 😀

majka1981
26. mar 2011

@gabina84 presne ako pisala lucikan to spravim, to aby sa zoznamil s inou chutou. ale prvy prikrm bude mrkvicka 😉
hej, ja chodim do materskych centier, mame tu na blizku stretnutie mamiciek a deticiek, je to fajn - on si pokuka deti ako sa hraju a ja si pokeciam
@lucikan ja mu davam pohar vtedy, ked ja pijem vodu, väcsinou ked ho mam v satke, tak mu dam len na pery a on vyplazi jazyk a cmula. Ale vodu mu este nedavam, to len aby vedel co je sklo, ze to ide k pusinke a tak

gabina84
26. mar 2011

@lucikan asi jej skusim dat najblizsie len tak mrkvu na tensie odkrojenu co bude robit. ved nas kedysi uz aj skor prikrmovali mamy a nic sa nam nestalo... ale je pravda ze aj ina kvalita tej zeleniny a ovocia bola

lucikan
26. mar 2011

@majka1981 rovno sklo, super 😀

majka1981
26. mar 2011

@gabina84 mozes skusit, len nie velmi malu, aby nezabehlo alebo tak...
@lucikan skus, ja mu davam uz par dni a normalne otvara pusu ked mu idem dat 😅

gabina84
26. mar 2011

@majka1981 jasne ze nie malu 🙂

lucikan
26. mar 2011

@majka1981 hej hej, skusim, ja nosievam v manduce, tak presne vtedy mu mozem skusit dat...dik za tip 🙂

gabina84
26. mar 2011

@lucikan ja ked jej davam z lyzicky kvapky a ked zbada len ked tu lyzicku berem a odstriekavam mliecko na nu, tak jej len tak ocka zaziaria... a chvilu jej ju potom drzim pri puse a cmula ju naprazdno

majka1981
26. mar 2011

@lucikan nemas za co 🙂

majka1981
26. mar 2011

@gabina84 🙂 🙂 aj s lyzickou sa zoznamit je dobre 😵
ja davam vigantol lyzickou a tiez olyzuje 😀

gabina84
26. mar 2011

@majka1981 a neboli chrbtica ked maleho nosis v satke? ja som tiez rozmyslala zeby som ju kupila aleboaspon nejaku klokanku len sa bojim ze ma bude chrbtica nejako bolievat pri dlhsom noseni

gabina84
26. mar 2011

@majka1981 aj my mame vigantol... a mali ste aj nejake kvapky na K neviem ako sa volaju lebo sme ich nemali ale znama ich mala a cudovala sa ze preco ich aj my nemame

lucikan
26. mar 2011

@gabina84 Kanavit asi myslis, hej ten mame tiez, teraz ho mam davat uz iba raz za mesiac, spytaj sa svojej dokiny, je mozne ze tam kde si rodila, sa vitamin K picha, apson tak mam pocit, ze som to pocula, ze aj take je mozne

majka1981
26. mar 2011

@gabina84 v satke neboli... ked je dobre uviazany, tak je to v pohode. on uz ma 8kg a je mi lepsie, ked je v satke a ked chce byt noseny ako ked by som ho navlacovala tak, vtedy ma boli poriadne chrbat/krize
nie vitamin k sme tiez nemali, to mu dali len raz v nemocnici a od vtedy nic.

gabina84
26. mar 2011

@lucikan ano ten som myslela... a zeby nam ho pychli a kamoske nie aj ked sme rodili v rovnakej nemocnici? no neviem, ale veru opytam sa ked pojdeme najblizsie