Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@monca1991 A to s tymi tekutinami zas nemusis nejako striktne dodrziavat. Ale ano, prednostne nakojit... Keby bol potom este nespokojny, a vies, ze to nie je nedostatkom mlieka, vyskusaj tu (prevarenu) vodu. Alebo keby sa nechcel nakojit, ponukni tu vodu. To uvidis sama, vyskusas...
Ked mas teda vlastny zdroj vody, studnu, ktora nie je zabezpecena dezinfekciou, predsa len by tam bol vhodneji sirsi rozbor, nie tak, ako som Ti najprv napisala... Pokial verejny vodovod, tak ti, podla mna, staci overit, ake su v nich tie dusicnany.
Ale skus este presnorit internet, co hovori v prospech pouzivania balenej dojc. vody - myslim, ze jeden z argumentov bolo to, ze prevaranim vody dochadza k stratam vapnika v nej... Toto ja neberiem, je v materskom mlieku a v strave tiez... A pokial viem, taj aj dojcenska voda sa ma prevarit.
Ahojte baby, aj vasich drobcov tak napina z prikrmov? Moju malu velmi. Ale ked som jej dala namiesto zeleninky vyzivu, tak to az take zle nebolo? A este sa chcem spytat ze ako je to so zavadzanim lepku? 😉
@alex1983 ahojky, nasho nenapina, mi mixujeme uplne do kasicky a papa v polosede alebo po leziacky, skus davat popri jedle prevarenu vodicku na zapinie, mozno sa jej tazsie preglga, a dieta si ma zvyknut na nove jedlo tak, ze mu jeden druh zeleninky, alebo ovocia davas aspon 3-7 dni - nic ine, len mliecko + ten jeden druh, musi si nan zvyknut, su deticky, ktore najskor spapaju len lyzicku - dve aby si zvykli...netlac do nej nasilu, my sme s tymto vsak problem nemali, nas spapal na prvy sup vyzivovy poharik mrkvicky, a vzdy spapa tak 129-200 ml my robime doma cerstve papnie a nalievame si to do vyzivoveho poharika, lebo sa nam z toho lahsie nabera 🙂
ale naozaj staci lyzicka - dve a kazdym dnom pridat o dve - tri lyzicky + hlavne tekutiny, aj my ,,velkí" predsa pri jedle pijeme 😉 a tekutiny su pri prikrmoch najdolezitejsie, my mame flsticku polozenu vedla maleho ked krmime a ked je smadny zacne sa za nou nacahovat 😉
@alex1983 ahojky, nasho nenapina, mi mixujeme uplne do kasicky a papa v polosede alebo po leziacky, skus davat popri jedle prevarenu vodicku na zapijanie, mozno sa jej tazsie preglga, a dieta si ma zvyknut na nove jedlo tak, ze mu jeden druh zeleninky, alebo ovocia davas aspon 3-7 dni - nic ine, len mliecko + ten jeden druh, musi si nan zvyknut, su deticky, ktore najskor spapaju len lyzicku - dve aby si zvykli...netlac do nej nasilu, my sme s tymto vsak problem nemali, nas spapal na prvy sup vyzivovy poharik mrkvicky, a vzdy spapa tak 129-200 ml my robime doma cerstve papanie a nalievame si to do vyzivoveho poharika, lebo sa nam z toho lahsie nabera 🙂
ale naozaj staci lyzicka - dve a kazdym dnom pridat o dve - tri lyzicky + hlavne tekutiny, aj my ,,velkí" predsa pri jedle pijeme 😉 a tekutiny su pri prikrmoch najdolezitejsie, my mame flsticku polozenu vedla maleho ked krmime a ked je smadny zacne sa za nou nacahovat 😉
prajem vela stastia a najme trpezlivosti, ja mam zas taky problem, ze maly sa chce krmit sam, a ja som potom spinavsia nez on
Ahojte kočky,
tak po dlhom čase som sa sem konečne dostala, najprv som bola 4 dni mimo PC a potom mi niečo zblblo a nedalo sa mi sem prihlásiť. Idem skúsiť prečítať, čo ste popísali za ten čas čo som tu nebola.
My sme včera začali s mrkvičkou a malému veľmi chutilo, aj celkom pekne mu to išlo 🙂 A dnes sa nám sám podadil, ja som skoro odpadla 🙂 🙂 🙂 prichytil sa vankúšov a šup už bol hore.
ahojte, aj my už dávame mrkvu od piatku a ide nám to super 🙂 , aj mu chutí, aj dosť zje..pomaly sa chystáme na zemiak 😀
..len posledné 2 dni má zelené kakanie a v tom také čosi ako siz alebo sopel..tak neviem, či sú to není hladové kaky..?
@slavuska30 podla mna to nie su hladove 🙂 nas tak mal raz zo spenatu - ale to bol kupovany, inak minule nam kakal tak, ze bolo vidno aj jeden pasik mrkvicky 😀 nie vsetko stravi take male brusko
@ela2710 ..xi..mrkvu som mu tam našla tiež , aj hrudky mlieka, len ten ,,sopel,, ma zarazil..poslednu dobu je hlados a chce jest aj v noci, čo doteraz nejedával...
@slavuska30 nas maly zacal spinkavat cez noc, ale sem-tam sa este stane ze sa v noci zobudi 🙂 a samozrejme sa aj napapa, my krmime mlieckom rano, na obed ma prikrm, ako olovrant zasa mliecko a potom na veceru mliecko - teda 4 jedla denne + este ked sa v noci zobudi, tak mu doprajeme 🙂
@ela2710 aj ja davam mrkvu lebo len sme zacali s prikrmom, ale bol tak, že o 22tej zaspal tuho a zobudil sa až okolo 5-6tej na jedenie..teraz je hore na jedenie aj po polnoci, o 2hej aj o 4tej..zakaždým ho nakojim a o 6tej už sa zas smeje na na čo je hladný..nejak nestiham s mliekom..či?
ahojte prisli sme od koznej a poslala nas na ultrazvuk priklanala sa ze je to hemangion ale miatla ju farba.kedze to ma ako kozu len kraje nacervenane tak sama nevedela.ale vraj to nebezpecne nieje a do roka az 5 by to malo zmiznut.prekvapilo ju ze v slabinach vobec nema pigment ja som to pokladala za normalne sak aj ja tam mam svetlu kozu.ale ona na mna vyskocila kde som ho opalovala a preco.nechcela verit ze to ma od narodenia.videla ze je cely tmavy a nechapala jak je mozne ze v zahyboch pod pazuchami a v slabinach je biely.zahada.dala nam olej do kupela a nejaku mast namiesto rybacej.bude sa vsetko sledovat a o tri mesiace kontrola.no a utz co najskor.
@slavuska30 ale stihas mliecka mas dost.my to iste ale hore sme kazdu hodinu.materske mlieko je najrychlejsie stravitelne 1-2 hodiny.takze sme v norme. Ak nam deti pekne priberaju nieje dovoj na obavy.
ahojte po dlhsej dobe som prisla kuk co mate nove s babulkami 🙂 aj my davame uz prikrm na obed ale sme prisli na to ze nas mrkvicka zapeka a dost ja som zacala s nou po tri dni potom ku nej aj zemiacik a ked sa nemohol vykakat a strasny rev rano o pol stvrtej som mu musela trosku pomoct a potom mi sestricka od dr. povedala ze mu ju nemam davat...mna tapu ani nenapadlo ze mrkva zapeka ☹ vcera som mu uvarila cuketku so zemiakom a trocha kuracinky sa nesiel dojest....ale ako zacal papat obedik tak mi je casto vnoci hore a vkuse len cicik...som nevyspata viac ako na zaciatku ako sme prisli z nemocnice ☹ ☹
@vejinka no priberá dobre..mal 8600g v poslednej poradni..tak dufam, že sa to vsetko zlepší.. 🙂
idem dneska do sociálky vybavit rodičovský príspevok..bléé, čo som mohla som vypísala doma papiere, dúfam, že to bude dobre..ma šlak trafí, ked ma s tým vrátia, že dačo chýba..tak už len počkať na drahého, naložiť malého do vajca a šup k úradníkom..
@slavuska30 aj my sme zacali predvcerom s mrkvou a na prvykrat som jej spravila len taku mensiu mrkvicku a normalne jej to bolo malo🙂 takze super, aj nam chuti. Tak isto ako Ty pises, tiez sa budi v noci, 2-3 krat a to doteraz prespavala celu noc, takze je to pre mna taky nezvyk🙂 ale mne sa zda, ze sa to zmenilo po druhom ockovani, i ked netusim, co to s tym ma spolocne...
@me no aj maly tlacil a nedalo sa a taaak strasne plackal...ale uz je to lepsie dneska som mu dala zemiak s cuketou a brokolicou len to tak spackal vsetko....
baby a ked detickam uvarite a idete dat tak si to aj odvazite pred a po? ze kolko spapali? ja som dneska a maly spapal 90g..je to moc alebo akurat?
@aduska82 ahoj, maleho nevazim,ja si vzdy prelejem do vyzivoveho poharika papanie co doma spravime a krmim z toho, nas spapa 120-200 ml, napr. dnes spapal spenatiku 120 ml lebo som mu spravila hustejsi 🙂 90 g nie je vela - neboj daj kolko vladze 😉 podla mna je to akurat, su aj deticky ktore zjedia len par lyziciek, ja som rada, ze moj maly tak krasne papa, dnes sme ani oblecko nezakydali 😀
@jammka ja som rozmýšlala čím je tá zmena v stávaní..u nás to nepripusujem očkovaniu to už bolo dávnejšie, ale skôr tým hladom..aj teraz: včera jedol o 22,30 a už o 3tej bol zase hladný..už kratšie vydrží..potom jedol o 5tej a predxvílou..je z neho dáky hladoško 😀 😀 , dneska začíname zemiakom tak som zvedavá, čo bude..
..inak, nejako som pozabudla na ten Vigantol kvapky.. 😒 , musím si ix postaviť asi pred nos 😀 😀 ..
..a Peťko si dal včera palček z nohy rovno do pusy, takže máme novú zábavku..xixixi
@slavuska30 aj my uz mame podobne zabavky s palcekmi na nohach🙂
ozaj, podarilo sa Ti vybavit papiere v socialke? ake tlacivo si si davala potvrdit? treba nieco potvrdzovat aj u zamestnavatela?aj mna to caka koncom mesiaca a este mi zostala aj dovolenka z minuleho roka, takze ju musim vycerpat po ukonceni materskej a zaciatkom rodicovskeho, tak som zvedava ako to prebehne 😒
čaute baby, všetko OK, malý vykakaný, rodičovský vybavený a palce na nohách si už tiež cmúlame asi týžden 🙂

@snowella dakujem 🙂 takze uz zacneme aj masko....no my len mixovat, najskor som jej to pucila lyzickou, ak ked mala v puse nejaky kusok, nevedala co s tym, tak ju z toho napinalo, takze my zatial tak kasovito 😉