Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
...ahojte kocky....ej ale som tu davno nebola...
@monca1991 Kludne si dajte s Eliskou naspat do pasu vek, vobec ma to nenastve, ze je to o polovicu menej 😀 😎. Mladsie maminky, ale pomerne zrele, rozumne, vzdelane 😉 🙂
A to s tym cajom po kasi, to je cudne... To, ci doplnat ine tekutiny u babatka aj po zacati prikrmov, mas pekne rozpisane napr. aj tu:
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/12/pitny-...
Ak uz teda naozaj chces podavat ine tekutiny okrem kojenia, tak vodu - jej kvalitu si over na Vasej vodarni - ty by si mala patrit pod Trnavsku vodarensku spolocnost. Mozno na internete maju spravu o kvalite vody, dolezite su z chemickych ukazovatelov dusicnany, podla legislativy voda pre dojcata musi mat v tomto ukazovateli pod 10 mg/l. Pokial mas vlastny zdroj vody (studnu), mozes si to dat preverit (aspon tento ukazovatel, stanovenie je spoplatnene) cestou prislusneho Regionalneho uradu verejneho zdravotnictva.
@monca1991 Zas trosku vody mu mozes dat... skus pohar s naustkom... napr. pri stikutke to niekedy pomoze ( ked je cerstvo nakojeny a nechce to prestat...) Alebo, ked nas vidi, ako pijeme z pohara, ide sa potrhat, tak vtedy sa tiez takto trosku zabavime. A uvidime, ked bude velmi horuco v lete, vtedy uz ani lakt.poradkyna nebude proti.
@mona777 Tak Ti davam 3 linky na stiahnutie:
http://www.uloz.to/8591988/uspavanky-do-postiel...
http://www.uloz.to/8592048/04-hudba-rar
http://www.uloz.to/8592094/kocur-2-avi
Prve: Uspavanky do postielky od Pohradskej a Csanakyho
Druhe: Velmi pekne pesnicky od Koscovej a Husovskeho + Gumimaci+ vybrane pesnicky z rozpravky Kocur v cizmach (tu sa normalne chystam pozriet, je tam suprova hudba a dokonala animacia...)
Tretie: videa k tym pesnickam z Kocura..
@mona777 Moni, este k tomu Sportsdirectu som Ti chcela...
Vtedy si pisala, ze ti prisli zaprasene tenisky. Ono to su zrejme normalne kamenne obchody, ktore robia aj internetovy predaj. A pri niektorych vyrobkoch mali taky napis, co som vsak len cez slovnik prelozila: "priamo z vitriny, vykladu", moze to znamenat aj z predajnej plochy ? A aj na tovare boli visacky, ze je to o kolko percent zlacnene, s povodnou cenou a novou cenou - tak zrejme to je riadne vylozene na predajni (alebo pripravene na dolozenie na predajnu) ? A aj to zabezpecovacie zariadenie, s ktorym mi prisli jedny tenisky, tomu nasvedcuje (ale vsetka obuv je uplne bezchybna, cistucka).
@monca1991 Moj priatel sa zas rad stara, dokonca sa striedame pri kupani, on aj prebaluje, aj krmi, ked sa chcem ucit nieco pri com musim mat absolutny klud ide s malym von 🙂 moj mi pomaha az prilis, minule som si normalne musela vyupat, ze chcem maleho krmit mrkvickou a zemiacikom, lebo on mal poobednu a tak bol na obed este doma, a silou mocou chcel krmit len on
@snowella dakujem za linky. Davidkovi chutia príkrmy - dostala som pochvalu na gasroenterologii ako zavádzam príkrmy - najma lepok. Lebo som začala najskôr zeleninu, lepok a až na koniec budem ovocie - preto lebo idem do práce - chcem stihnúť ten lepok. Boli sme na vysetrení prečo sa hnevá pri papaní - lebo ma reflux ale on to robí aj pri pevnej strave a reflux by mal ustúpiť pri pevnej strave. Tak som im tam musela rozpravať ako zavádzam príkrmy a boli v šoku, že lepok - no potom zavolali odborníčku a tá tým doktorkam vysvetlila, že postupujem správne podla najnovších odporúčaní 🙂 😉
V piatok teraz sme boli na krčnom - kde mu cez nostek vsunuli sondu až do hltana - chúdatko -vieš ako kričal - trvalo to 3-4 minúty - mna skoro porazilo. doktorka ma upokojovala, že to nebolí - no vieš si predstaviť vsunúť takú hadičku cez noc až dolu do krku a nižšie - ono to svietilo - tak ako mu to tlačili tolu tak to cez neho svietlo - hrúúúza. A o tri mesiace znova - ale asi mu to nedám spraviť ak sa to zlepší. Zistili mu, že nema ešte dobre vyvinutú príklopku na pažeráku a reflux mu vracia jedlo do pažeráka a to ho páli - chúdatko moje. On by jedol ale mu to nedovolí papať - ma rad polievočky - najma teraz ked davam lepok - krupicové a aj ovsené vločky - striedam to do polievky kuracej.
@mona777 ahoj, citam tu,ze robis polievocky, tak sa chcem opytat - odkedy sa moze masko? a ked davas ovsene vlocky, po uvareni ich aj s polievockou rozmixujes? Dakujem
My sme uz tie zacali jest polievky, najskor ju zo zeleninky strasne striasalo a napinalo, tak sme zacali davat ovocie - jablcko, banan, detsku vyzivu jablkovu, postupne piskotku do toho, vecer papa kasicky a minuly tyzden som zas skusila zeleninku - taku skor polievku s krupicou aj bez krupice. Nehovorim, ze je z toho nejaka nadsena, ale po par lyzickach takeho prekvapenia, to uz papa celkom ochotne. Moc toho este nezje (tej zeleninky) ale aspon mi uz z toho nevracka a nenapina ju 🙂
@mona777 Hm, reflux... Tiez sme vela grckavali, ale prospieval pekne, tak sme to neriesili na gastre. Teraz uz, poklopem, ovela menej. Sedi teda, ze okolo toho 6.mesiaca to ma ustupovat. A samotna kyselinka mu tiez vybiehala casto az von, zachadzal sa pri tom, ja som myslela, ze sa dusi, az potom zacal plakat. Vam, ked len do pazeraka, tak to mate ako skryty reflux, ze?
Sonda cez nos az do zaludka? Ved ja dospela by som z koze vyletela :- 😖 Mojenko malicke 😲. Ozaj, ked sa to zlepsi, nie je dovod na take vysetrenie. Nema to predsa take, aby to bolo nutne riesit chirurgicky?
Ale nediagnostikuju reflux ( ktory je teda naozaj najcastejsie sposobeny nedokonalym uzavretim zvieraca medzi pazerakom a zaludkom) len pomocou ultrazvuku na gastre?
A ze nevedia na gastre, ako sa v sucasnosti zavadza lepok - ved to sa vsade pise, je to odporucanie z Europskej komisie, ale asponze pediatri to vedia.
Inak, este celkom sikovny sa mi zda tip, ze ako lepkovu zlozku namrvit do jedla trosku peciva alebo chleba.
Za tie linky, nie ja za co, vdacne.
@mysenac Monika Ti urcite tiez odpovie 😉
Maso (kuracie, morcacie, kralicie) sa moze podat uz cca na 7.-8. den zavadzania prikrmov. Trosku k zeleninke - cca 20 g. A raz tyzdenne nahradit uvarenym vajecnym zltkom. To vsetko kludne od ukonceneho 6.mesiaca.
Tie vlocky treba dobre rozvarit (10 min staci) a potom vsetko spolu rozmixovat. Ale ked vie zjest aj nie uplne hladku kasu, mozes to rozpucit cele len vidlickou.

@monca1991 nas mal na poslednej poradni 9820 g 😀 takze dufam, ze uz sa mu to zastavi 🙂 ja mam 18 rokov a ty?