icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mona777
13. apr 2011

@kristinagregorova príkrmy chutia, len reflux neustupuje 😖

benkovamartina
13. apr 2011

Ahojte, ja nemám vela času sme chodiť ale chcela by som aby ste mi poradili ak by sa dalo.
Malý mi spinká od 21:00 do 5:30 čo je velmi málo a budí sa skoro každú hodinu, mrnčí, chce jesť- piť- učičíkať atd.
Cez den ho chcem udržať dlhšie hore ale nedá sa, preto spávame 4x denne po 30 alebo 50 minutách, čiže vyspatý nie je nikdy ale po skoro prebdenej noci mi nevidrží hore viac ako 2-3 hodiny a zase ked spí 4 x denne v noci je málo unavený. ZACAROVANY Kruh
Každý rada dobrá ženy moje.

slavuska30
14. apr 2011

@benkovamartina ahoj a ešte ho kojíš večer, alebo už má aj kašičky či mliečko? či náhodou neni hladný? aked mrnká nestači mu len dudku dať do pusy, alebo sa ti úplne prebudí? aj mne poslednúdobu zle spaáva, zaspávame o 22tej a do 5tej aj 3x papa, ale hned zaspi, niekedy sa mi ho podarí oklamať dudkou 😀 , cez deň spí ked sme vonku 😀 , doma málo ale pripisujem to nervozite pri zubkoch 😒

me
14. apr 2011

@benkovamartina - ale to je úplne normálne, ak teda kojíš, a ak nie tak ste jedna z výnimiek, lebo deti na UM zvyknu v noci spať lepšie, kojené deti sú proste také čo sa týka spania, sú len svetlé výnimky 🙂

ela2710
14. apr 2011

Caute maminy 🙂 my sme mali dnes uzasnu noc, maly buval od 19:30 doteraz 😀 akurat sa napapal 🙂 ako davate kasicky? resp. od kedy ich davate? davate aj kasicku aj prikrm v jeden den, ci jeden den prikrm, druhy kasu?

vejinka
14. apr 2011

nas spaci harmonogram je:budicek 5.00.prvy spanok je okolo 9 do 10.druhy spanok okolo 13 do 15. A potom o 19 po kupani zaspava na nocny spanok.cez noc do cca 24 spi potom kazdu cca hodinu ale po nakojeni spi.a budicek o 5.

monca1991
14. apr 2011

@ela2710 tusim to mame presne naopak taki hnusni boli moji rodicia a svokrovcov mam takych super ze to az pekne neni.dost nam pomohli.teraz mame 3 izbovy byt a bez nich by nam vyslo asi iba na 1 izbovy.a moji rodicia sa na nas pekne vysrali.maleho nevideli asi mesiac.a to byvame v jednom meste.no okrem otca tem je kamionista a chodi 1x za 4 tyzdne domov takze ked pride je s malim ale moja mama, no skoda reci.mali nam dat nejake peniaze a uz sa to taha asi pol roka a stale len vyhovorky.a moj priatela neznasa mama od prvej chvile co ho uvidela ani tehotna som este nebola.byvame so svokrovcami aj na jednom sidlisku takze to je super

vejinka
14. apr 2011

@ela2710 ticho zavidim

vejinka
14. apr 2011

@monca1991 uff rodicia by mali byt ti co miluju svoje dieta bez toho aby z toho nieco mali.nechapem postoj tvojich rodicov.aj ja som velmi malo s mojimi rodicmi aj surodencami a byvame v tom istom meste.ale u nas je to uplne ine.keby mohli su tu kazdy vikend no z tym nesuhlasi svokra kedze byvame s nimi.ona uz nevladze okolo navstevi behat chystat piect a ked jej poviem nech si sadne tak povie ze si sadne az vecer pri veceri.takze ja som musela stanovit ze mozu chodit raz za cca mesiac.je mi to luto lebo svokrovci vidia vnucence furt ale moji rodicia malo.ale kedze uz mame auto budeme chodit my k nim a nebudem cakat kym svokra bude mat naladu na navstevu lebo viem ze navstevy neznasa a oslavy nenavidi.okrem obchodu nikde nechodia a od jari do jesene su v zahrade.ale pomahaju mi ako vedia za deti by dali zivot.ale ked ma prist navsteva alebo moja rodina vedia sa poriadne nasrat.oni miluju stereotyp ja ho nenavidim ale musela som si zvyknut.

slavuska30
14. apr 2011

@ela2710 my mame len zeleninový príkrm a kojenie..nám dala dr. rozpis kedy čo zaradit kvoli potravinovým alergiám..

monca1991
14. apr 2011

@vejinka tak to by mi tiez bolo luto keby sme mali dobre vztahy.moja svokra co sme tam byvali mi hovorila, ze si mozem priviest navstevu kedy len chcem vlastne to tam bolo super.panovala tam slobodna vola kazdeho.mozes si robit co chces a kedy chces v ramci normality.

mysenac
14. apr 2011

@mona777 dakujem, ja tiez ked nieco navarim, tak to chutnam, aby mi to chutilo (ked si odmyslim, ze mne tam chyba sol) - zatial tie moje polievocky boli celkom fajn, teraz som robila s brokolicou a chutilo jej,t ak sa tesim 🙂 Vcera sme boli akurat na poradni, mame 7130g a 59 cm a doktor povedal, ze uz mozeme kludne skusat aj to masko. Tak som zvedava co na to povie.

monca1991
14. apr 2011

@vejinka lenye oni sa staraju aj o vnucku lebo sa na nu mama vykaslala a to nebolo moc dobre.lebo moj mali zaspal a ona ho zobudila kazde rano plakavala co tiez vsetkych zobudilo a tak to bolo stale.mala je taka rozmaznana ze to az pekne neni

mysenac
14. apr 2011

@ela2710 my sme zacali ovocim, potom kase a nakoniec zeleninku, takze trosku nestandardny postup - zo zeleninky mi na zaciatku vracala a aj doktor mi radil zacat s ovocim. Mam ale pocit, ze jej mlieko uz nestaci, takze okolo desiatej zje polovicu detskej ovocnej vyzivy alebo ovocie s piskotkami (za tym samozrejme zapit mlieko 😀 ) potom ma okolo jednej polievocku, ale tej zje len par lyzic, takze vacsiu cast tvorim mlieko, ktore ma za tym a vecer kasu ...a tesne pred spanim mlieko - samozrejme aj pocas dna aj noci pije mlieko (to som len pisala kedy papame prikrmy. Vcera sme boli u doktora a povedal, ze na obed treba polievku a vecer kasu...no a my mame este aj to ovocie 😉 prikrmujeme uz cca 3 tyzdne, mozno idem na to trosku rychlo, ale vyhovuje jej to, chuti jej, vsetko je v poriadku, tak preco nie...

peta268
14. apr 2011

@benkovamartina ahoj...neviem ako ty, ale ja dojcim a mame to skoro tak isto 🙂 od narodenia papa kazde 2-3 hodinky a aj v noci, takze som uz zvyknuta...a v noci si niekedy pyta aj castejsie, kazdu hodinu, ale nevidim v tom problem...som rada, ze dojcim...a s tym spankom cez den, je to tak isto, doma vydrzi max 30 -40 min. vonku vydrzi hodinu, hodinu a pol...ale ja som spokonja, malinky pekne prospieva, je plne dojceny na poziadanie... este nevie co je to voda, cajik ;) ....ale cez vikend zaciname s prikrmom....tak som zvedava 🙂

benkovamartina
14. apr 2011

@me
@peta268
Práveťe od ukončeného 3 mesiaca sme na umelom mliečko, velmi o lutujem ale nedá sa nič robiť, aj do 3 mesiaca sme len ako tak horko ťažko kojili.
Preto sa čudujem, že vstávam tak často ako keby som kojila.

peta268
14. apr 2011

@benkovamartina aha, tak s tym uz skusenost nemam, len z pocutia a skusenosti inych mamiciek, ze deticky, ktore su na umelom mliecku, im prespia celu noc. Nejdu vam zubky?

ela2710
14. apr 2011

@monca1991 no nasi svokrovci nevideli krpca ani raz a ani neuvidia a uz vobec nam nikdy nepomohli 😖

snowella
14. apr 2011

@mona777 ahoj, s tym nasim grackanim som to zakrikla, ze vraj ustupuje... 😒 Grckame pravidelne nadalej, len niektor e dni je to teda menej. Aha, tak to krcne Ti dali preto, ci tam nie je aj ina pricina refluxu... Juj, nech sa mu to ozaj zlepsi 😲 .

snowella
14. apr 2011

Kocky, vcera som sa vyslovene nastvala pri vybavovani rodic. prispevku...
Pokial si tiez niektora chcete stiahnut tlacivo ziadosti len z internetu, aby ste uz prisli s vyplnenymi papiermi a s nalezitostami, ktore su uvedene v ziadosti... Upozornim, ze treba este k tomu Potvrdenie o naroku na materske, ktore Vam vopred musi potvrdit socialna poistovna. A aj kopiu karticky k uctu, pokial pozadujete vyplatu na ucet. Ze su potrebne aj tieto 2 veci, v ziadosti nie je uvedene.
Pohrozila som podanim staznosti, ze je to uz opakovany pripad, podobne situacie sme mali pri vybavovani prispevkov. A ze priamo v ziadosti ma byt KOMPLETNE uvedene, co potrebujete predlozit. A ze nie je uvedene ani na stranke urade a ani ustredia, ze prave toto tlacivo (ktore je tam sice na stiahnutie) budete este potrebovat...
Oni si to predstavuju takto: pridete najprv osobne po ciste papiere a povedia Vam, co potrebujete, pobehate, co treba, a este raz pridete osobne podat ziadost 😠...
Ale suhlasili, ze poslem uz len dodatocne postou to povrdenie zo socialky a ziadost prevzali. Ale aj tak napisem staznosti (ked budem mat na to cas a chut 😒) 😕

snowella
14. apr 2011

@benkovamartina Jaj, problemy so spanim... 😉 Pozname viacere...
To nocne spanie nemas az take kratke, jasne, ze nie predpisove. 😝 Ja poradim zabezpecit cez den co najlepsie spanie, pri prvych naznakoch unavy ho dat spat, urcite nenatahovat na nejaku predpisanu hodinu. Pri takych malickych detoch vraj plati, ze dobre spanie vedie k este lepsiemu spaniu (nocnemu). A zle k este horsiemu. Nechaj ho spat, kolko chce, ako si to jeho organizmus vyzaduje. Nam sa to prelomilo a zlepsilo sa to.
Mozno kasa ne veceru (ale nemala by byt tesne pred spanim, vtedy mlieko), aby bol sytejsi?
A ani to, ze je na UM, este nezarucuje, ze bude spat celu noc az do rana bez prebudenia. Maminky sa s tym zvyknu (na forach, aj v zivote) pochvalit, ale urcite to nie je uplnym pravidlom. Ja poznam aj dost opacnych pripadov. Asi podobne ako to, ze dieta po ukoncenom 6. mesiaci ma (musi) prespat celu noc...

me
14. apr 2011

@benkovamartina - tak potom patríte medzi výnimky ☹ všetky čo poznám na UM spia dobre až na jednu

me
14. apr 2011

@snowella to potvrdenie o nároku na materské tam je spomenuté, ale kartička nie, ja som ju ani nepotrebovala ukázať, hmm - iný kraj iný mrav 🙂 😉

snowella
14. apr 2011

@me potvrdenie alebo rozhodnutie? rozhodnutia som mala

snowella
14. apr 2011

@snowella Teraz som to pozrela, je tam len rozhodnutie. Oni, ze podla coho maju urcit, od kedy sa vyplati rodic.prispevok. To rozhodnutie vobec nepotrebuju, lebo tam socialka neuvadza.... Mne islo o to, aby boli nalezitosti KOMPLETNE uvedene. Tie ziadosti su na nete uz dlho. A dlhodobo sa musia stretavat s tymto problemom, ale nikto nerobi napravu...

peta268
14. apr 2011

@snowella ...to su nase urady...nam sa este pri vybavovani papierov pri narodeni maleho stala taka vec, ze sme si tlaciva stiahli z netu, vplnili a isli odovzdat a jednej pani uradnicke to nevyhovovalo, kedze sme mali kazdu stranu zvlast a ona mala take dvojharky, tlacene obojstranne, tak to ani neprevzala, ze si to mame prepisat na to "jej" tlacivo, lebo v tom "nasom" sa nevyzna...mna to pobavilo, snubenca nahnevalo 🙂

jammka
14. apr 2011

@peta268 nam sa stalo to iste🙂 pani frflala, ze preco mame kazdu stranu zvlast, ale nakoniec to vzala s komentarom, ze to musia archivovat 15(50? neviem presne 😉 ) rokov a kedze je to v takomto stave, tak jej to asi skomplikuje situaciu 😀 no hroza, potom mi dala tlacivo na rodicovske pridavky-dvojharok a vnutorna strana je komplet zle vytlacena (prekrivaju sa riadky aj pismena), ale vyplnila som jej to do toho, tak uvidime, ci to nebudem musiet prepisat na mieste... 😒

me
14. apr 2011

@snowella - potvrdenie o nároku