icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

jammka
4. máj 2011

@ela2710 tiez si myslim, ze ked bude velmi zle, tak vypije hocico🙂) aspon teda dufam...
to je skvele, aj nasa mala sa zacala piatok plazit, tak sa este stale neviem vynadivat 😀

lucikan
4. máj 2011

@jammka ja somkupila tento hrncek http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s...
my mame ten co ma dve rucky a v ramci hry ho dala malemu, okusoval a raz aj nahodou nasiel naustok a potiahol a ked isla vodicka aj trosku vypil, tak fungujeme takto, davam mu to ale v ramci hry, este moc neriesim ci naozaj pije, len si aspon zvykne na chut vody. Postupne uz pravidelne dava do pusy ten naustok a taha. Ono z toho ide voda len ked dieta aktivne cucka. A obcas hryze rucky toho poharika 😀

ela2710
4. máj 2011

@jammka ja sa uz neviem dockat ked bude lozit po styroch, ale to plazenie mu ide riadne, hral sa na koberci v obyvacke a nez som mu doniesla papat, uz ma cakal pri dverach 😀

jammka
5. máj 2011

@lucikan ja som si tiez uz objednala podobny poharik ale od aventu, tak som zvedava, ci bude mat uspech🙂

jammka
5. máj 2011

@ela2710 uvidis, ani sa nenazdas a bude aj lozit🙂 aspon ja mam taky pocit, ze pri malej kazdy novy pokrok pride velmi rychlo a ze si ten pred tym ani nestihnem poriadne vychutnat 😀 sikovne su tie nase deticky 😉

monca1991
5. máj 2011

baby ked varite masko pre dieta a nespapa vsetko moze sa odlozit aj do chladnicky na dlasi den?lebo mojmu neska moc nechutilo a nespapal to tak ci mozem

vejinka
5. máj 2011

@monca1991 kludne jeden den to vydrzi v chladnicke

midu105
5. máj 2011

Ahojte mamicky, chcela by som sa Vas opytat,malo uz vase babo obdobie kedy odmietalo mliecko, nasa mala uz 2 den strajkuje, nevypila ani 50ml, len tuhu stravu papa.....

miroslavazh
5. máj 2011

@midu105 fuj, už som si myslela, že to len ja mám taký problém. Môj malý 3 týždne ani za svet nepotiahne z fľaše mliečko. Čajík, vodu, to hej ale mlieko - hneď plače, také jedy ho chytia! Začala som robiť tak, že ráno mu do tanierika nalámem sušienky, zalejem mliečkom a dávam ližičkou, tak papá. Tiež inak papá všetko. Dr. povedala, že ho nemám nútiť. Neviem ale čím to je.

snowella
6. máj 2011

@monca1991odporuca sa pripravovat kazdy den cerstve... Este tak, ked jedlo rychlo schladis - nenechas dlho stat pri izbovej teplote- a das do chladnicky... Niektore bakterie a plesne sa mnozia aj pri chladnickovych teplotach, pri malinkom dietati je to riziko. A take jedlo, z ktoreho si ho uz krmila, v ktorom su teda navyse bakterie aj z ust dietatka, nadoby a lyzicky, pripadne ineho, toto uz, podla mna, naozaj nie.

snowella
6. máj 2011

@ela2710 Este k tomu zltku, ako si pisala- odporuca sa varit natvrdo - 10 min. Ked ina uprava, aj ta musi tak dlho trvat. Najma kvoli riziku salmonelozy...

ela2710
6. máj 2011

@snowella jasne, som pisala, ze sa da varit aj ,,prazenicovym sposobom" ze ho das jednoducho do hrnca - do spenatu a varis 🙂 ale my varievame len natvrdo tak do 20 minut, mame plyn a dako to na nom vsetko dlhsie trva, a zeleninku robime len na miernom plameni takze tiez tak 15-20 minut...

snowella
6. máj 2011

@ela2710 tak ten cas upravy mas dostatocny 🙂

ela2710
6. máj 2011

@snowella az prilis, chcela by som ale zacat robit nad parou, lebo varenim to vraj vela straca, tak uvidime, ale na pare sa mi zda, ze to trva dlhsie kym zelenina zmakne, ci? lebo casto pri malom nestiham dlho varit, preto mi to takto ,,len" uvarit a nie parit vyhovuje.. 😅

snowella
7. máj 2011

@ela2710 Ja tiez len varim, nemam parenie ani pri nasom jedle zauzivane. Aj ked je to urcite setrnejsi sposob pripravy. Mozno je to o par minut dlhsie, ale nerobim tak...

monca1991
8. máj 2011

vsetko najlepsie vsetkym mamickam k sviatku!!!

ela2710
8. máj 2011

@monca1991 dakujem a aj tebe vsetko naj naj 😉 my dnes oslavujeme dvojnasoben, maly Tomi ma dnes 7 mesiacov 🙂

me
8. máj 2011

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kristinagregorova
8. máj 2011

Všetkym mamickam prajem pekny dnik matiek 🙂 🙂 🙂

monca1991
8. máj 2011

@ela2710 gratulujeme prajeme vela zdravicka

mircova
10. máj 2011

Dnes som malému v pusinke objavila prvý zúbok 🙂 🙂 🙂 narástol nám v pravo dole 😉

dada52
10. máj 2011

Ahojte,som tu nová.Malý má 7 mesiacov a 1 týždeň a po zúbky ešte žiadne. Už by dáke mohli byť , je veľmi nervózny a zle spí.

kristinagregorova
10. máj 2011

@dada52 ahojkaj..vitam ta tu....a nema v pusinke navrete dasienka?aj my sme boli nervozny-no nie velmi....a zrazu sme si nasli zubok..a prvy bol ocny..tam ma nenapadlo ani pozerat.... 🙂 🙂 🙂

dada52
10. máj 2011

Má už navreté dasná, ved každú chvíľu čakám,že nájdem zúbok.Ale taký nervózny je už 2 a pol mesiaca.

sandra3
10. máj 2011

Ahojte kočky, tiež som októbrovka, neprispievam, ale rada Vás čítam.Máme už jeden zúbok, ale o inom som chcela. Končí mi už materská a chcem sa spýtať, že keď ste boli na SP, aké tlačivo ste vyplňovali? Ja prihlášku na RLFO, potom čestné prehlásenie o strarostl. o dieťa a do 31.12.2010 sa malo podať Oznámenie sporiteľa o účasti na starob. dôchod. sporení časť B - to znamená, že odvody platí štát a idú priamo do II. piliera. Ale pani na SP mi povedala, že od nového roka sa to tlačivo nevyplňuje. Chcem sa spýtať, či vy ste to tlačivo na SP vyplňovali? Ďakujem.

vejinka
11. máj 2011

@sandra3 ahoj.ja som to nevyplnovala len mi dali na urade tlacivo POTVRDENIE O NAROKU NA MATERSKE to ti potvrdia na SP.A ZIADOST O RODICOVSKY PRISPEVOK to treba vypisat a dat

mircova
11. máj 2011

Ahojte kočky,
dnes je tak krásne, že mám pocit, že už je tu leto 😉 Ideme s malým vonku trošku si to užiť a podľa počtu príspevkov vidím, že si to asi všetky užívame 😀

kattija
11. máj 2011

baby ako teraz obliekate drobcov?

ela2710
11. máj 2011

@kattija ahoj, my zvykneme na von dlhe body +teplaciky + jarna bundicka, ale dnes bolo u nas zas otrasne horuco, takze maly mal kratke body + teplaciky +jarnu budnicku, ale ked bolo u nas 30 stupnov, tak vtedy mal len teplaciky a kratke body. Dieta vraj ma mat oblecenu len o jednu vrstvu oblecenia viac ako ty, pri com sa za tu vrstvu rata aj kocik - to som niekde citala, aj ked ja sa riadim podla seba, ked vidim, ze mi je horuco, prisposobim aj malemu na take pocasie oblecenie a ked vidim, ze sa poti, tak mu dam dole bundicku. A na doma nosi len kratke body a ponozticky, my mame v byte az 23 stupnov, cez zimu sme mali 25 stupnov -susedia kuria ako blazniví a my sme sice nekurili ani cez zimu ale mame tu tak horuco, ako keby sme tu vykurovali non-stop 😒 takze maly po byte len v kratkom...

vejinka
11. máj 2011

dnes mal vonku body s dlhym rukavom teplaciky ponozky a siltovku. inak dnes sme museli urobit letny strih ..takze vyzera ako maly grazel 😀 inak aj muza som pekne masinkou a muz zasa starsieho...takze vsetci maju letny strih aj ja som sa xcela ale muz nedovolil no svojich dlhych vlasov mam po krk furt mi ich taha bud jeden alebo druhy