Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ahojte aj sa chcem len spytat.kolko krat za den davate prikrmy?ja davam zatial obed a veceru.a vzdy potom este materske mlieko.staci tolko prikrmov?
ja som zacala malej davat okrem toho aj surove ovocie alebo zeleninku,doktorka mi totiz hovorila, ze uz treba dietatko ucit na taku chut, napriklad na desiatu dam banan alebo jablcko, na olovrant mrkvu (alebo niekedy detsku vyzivu), nech ma okrem vareneho obeda a vecernej kasicky aj surove ovocie a zeleninu a od prveho razu to velmi pekne papa a este sa tesi, lebo si "brusi" zubky 🙂 a popri tom tiez este nakojim, ako si zapyta...
@monca1991 najskor sa zadvadza len obed, po mesiaci prikrmovania sa dava uz aj dalsi chod. zvacsa olovrant alebo desiata, mala by byt ovocna, ale nic sa nestane ked pridas aj dalsi chod, v 9.mesiaci sa pridava terti chod a potom za zvysne 3 mesiace do roka, teda 10,11,12 sa pridaju dalsie chody, celkovo ich ma byt pat:ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera, ja to mam z tej stranky od annag, sa riadim tymi radami, lebo ta stranka je super, mas tam aj ake ovocie, zeleninku, ... od kedy smie. Takze ja sa riadim tym 🙂
@monca1991 http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p... o zavedeni chodov je dva ci tri odseky - teraz neviem presne nad nadpisom mäso, inak super stranka, ja sice nekojim, ale riadim sa nou
@ela2710 dufam, že u kožnej pochodite dobre 🙂, hlavne aby vam pomohla 🙂 , ja idem dneska objednat maleho na kontrolu na klbiky lebo sa zacina zapierat do nožičiek lebo sme mali ortezku ked bol malinky..
@monca1991 ano 3 niekedy to vyjde vlastne aj na 4. podla mna ide aj o to, ako dlho uz prikrmujes, lebo poznam mamicky, co zacinaju len teraz od 7. mes., ale ja lucku uz od 5. mesiaca a uz som to tak citila, ze treba nieco pridat, ze okrem obeda a vecera jej este "nieco pyta", tak som vyskusala... to akoby si ten maly organizmus sam reguloval najlepsie🙂 a taka sa mi zda spokojnejsia, proste moje mliecko uz jej bolo malo, teda som sa ani nebala, ze on pridem, lebo ona pije rovnako vela, len okrem toho jej dam nieco navyse... vies co, to dakedy treba aj tak intuitivne, ak to tak necitis ty ako maminka, ze treba dalsi chod, tak darmo sa riadit odbornymi radami, ze treba tolko a tolko chodov v urcitom mesiaci, ved kazde dietatko je ine...
baby potrebujem pomoc.svokra nam dala karicku a nema traky asi ich vyhodila.len to je taka karicka v ktorej uz nelezi ale je v takom polosede a uz sa snazi hacat si.lenze ked tam tie traky niesu bojim sa ze sa prekoti.neviem co by som ram dala nejaku prekazku abo co.uz som rozmyslala nad hocicim.nenapada vas nieco?potesim sa hocijakej trade.dakujem
ahojte mate skusenosti so sandalkami od Zirafy?chcela by som ch objednat cez net a nech uz ma kvalitne
@monca1991 fúú dosť drahé, tieto sú vysoko kvalitné a lacnejšie / ešte aj my sme v nich chodili 🙂 ale sú samozrejme vynovené 🙂 http://www.rak-obuv.sk/
@slavuska30 ako ste dopadli na klbikoch? 🙂 a dakujem, snad to nebude az take vazne, natierame zatial excipialom,lebo objednanie ku koznemu u nas trva aj dva- tri tyzdne kym sa dostaneme na rad..ale inak sme na poradni dopadli dobre, neviem ci som sem uz pisala, ach ta moja skleroza 😀 ale maly mal 10 920 g takze uz pribera podstatne menej, pribral kilo za 2,5 mesiaca, to bude asi tym, ze uz lozi a celkovo aj tym, ze uz nepapa tak casto 🙂
@ela2710 fuha to je riadna váha, to je viac ako my...xixix..ešte nemam termin na klbiky, som tam videla že robia len utorky..a my mame len zajtra 7mesiacov, tak len teraz ho možem objednat..
..pár fotiek
tak my sme mali včera 7 mesiacov, ale píšem len teraz lebo od 17tej máme nonstop 39°C nejde to zraziť a to davam na striedačku nurofen a panadol, boli sme o polnoci na kramaroch akurat ma zjazdila dr, že ako ho obliekam a čo mudavam jest ked ho je dost, a že dufa, že mu nedavam banany a piškoty..a nevie prečo ma teploty len dalej striedat a zábaly alebo kupanie vo vlažnej vode a nakojiť až ked zrazim teplotu..tak uvidim, čo dalej..dufam, že to rýchlo prejde..
@slavuska30 my sme takto mali ked mal maly 4 mesiace, bola to angina 😒
ale aj my dnes teplotujeme, malemu sa prerezava prvy zubok, uz ma vonku taku malu spicku 🙂 drzim palce, snad vam ustupi, ak neprejde do rana, chod radsej k pediatricke
dakujem..pojdem lebo zase teplty do 2hej mal 38 teraz to zas stupa des..som na nervy 😖 😖
@slavuska30 mozno ma nejaku virozu 😒 nasmu tiez vecer slusne vyskocila, ale cez 38,5 nesla. ja to pripisujem tomu zubu, lebo inak chory nie je, no a uz dva dni bol umrncany, a dnes sa mu kusocek prerezal, nech je uz rychlo vonku..no radsej s nim teda chodte, ja som takto bola na pohotovosti, ze je vsetko ok, ze mam robit len zabaly, prisli sme k pediatricke a ta, ze silna angina 😒 inak k tej koznej nas vezmu az v juni, skor nemaju volny termin, sibne ma uz ☹
@ela2710 super tak vy už budete zubati 🙂 , my stale nič, na pohotovosti mi povedala dr ze nevie z coho ma teploty, tak dneska k nasej..ta kožná to je des take terminy..ale co uz, hlavne keby ti poradila...
@slavuska30 dufam, ze poradi, snad mu spravia dake testy na alergie, lebo takto je to cim dalej tym horsie a tam vobec neuprednostnuju deti, lekarka mi vravi, ze vymenne listy sa rusili a tak musime cakat do radu...uz som rozmyslala, ze s nim pojdem rano o piatej, tam je taky papier a ty sa nan mozes aj zapisat a ked si v prvej 10-tke aj ta stihnu zobrat, tak ale teraz nepojdem ked teplotuje, pockame do stredy, aby nemal toho malinky vela naraz, zajtra uvidis, nam inak tiez paralen nezaberal, musela nam lekarka predpisat antibiotika, maly mal teploty 4 dni 😒 drzim Vam palce a k lekarke odporucam ist skoro rano, lebo potom tam pridu chore deti a este by ste od nich mohli nieco chytit....
@ela2710 a neda sa vam u kožnej zaplatit aby ta zobrali bez cakania?si z Blav? už som zabudla..my mame dr dneska az od 14tej bléé tak ja uz tam budem stepovat hodinu predtým.. 😠

@me no ona sa intenzivne stavia uz dost dlho, myslim nam na rukach, na sedacke... ale sama zacala az teraz🙂
ale je to skvely pohlad, dnes uz trosku ruckovala v postielke 😀