Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ahojte ja som zo starsou dcerou cvicila Vojtovku vyse roka, mala ochabnuty svalovy tonus po porode a tam mi povedali ze chodak nieje dobre pouzivat. Ked sa tam da dietatko tak ono tam v podstate sedi a tym padom ma zohnuty chrbatik a takto si ho nespevni. Ale ked zacne lozit tak si tym upevnuje celkove svalstvo. Dcerka zacala lozit v 10 mesiacoch a sama chodit v 15m. dnes jej nic nieje je uplne zdrava. Syn mi zacal lozit uz od minuleho tyzdna a uz sa aj popri nabytku stavia. Ale si myslim ze obcasne pouzivanie chodaka vobec neuskodi..
teraz som pozerala video s vojtovou metodov a nezdalo sa mi, zeby sa to dietatu pacilo.ta zena to tam robila nejako drsno a babo plakalo.to sa tak ma robit?
nam Vojtovka velmi pomohla a nemyslim sa ze by ju to bolelo ale skor jej prekazalo lezat v urcitej polohe a zapajat telo na podnety...
my sme tiez cvicili a zo zaciatku som ten plac nevedela zniest, ale potom sa mi zdalo, ze plakala uz len zo zvyku a ku koncu dokonca niektore cviky uplne krasne odcvicila a vobec neplakala.. som si myslela, ze robim nieco zle, ale p.sestricka na rehabilitaciach povedala, ze nemusi babo plakat, aby to bolo ucinne.. ono nie vsetky mamky chcu a nakoniec aj poctivo cvicia, ale moj nazor je, ze to detom neskodi, neublizuje a moze im to len a len pomoct 🙂
ja neviem sak ked som videla ako to babo place...asi by som to s malym nerobila.my sme tiez cvicili a malemu sa to pacilo
@monca1991 NIE VOBEC, ALE Už JE DOBRE..
ahojte mohla by som sa vas na nieco opitat??V piatok som mala ducha na teste 7 dni mi to meskalo a dnes som zxacala krvacat ale nie ziadne kusy len cervena a ruzova krv poradte co mam robit????
..teraz mám zas problém s dcérou, asi dáka viróza, bola v škole v prírode, piatok sa vrátila a sobotu už zvracala a preháňa ju..no des..nič sa v nej neudrží ani čista voda 😖 , tak zajtra zas k dr..
@slavuska30 dufam ze to neni nic vazne, ale nieco musi byt rozsirene lebo aj kamoskyna dcera bola natom podobne ale ju aj horucky chytili a museli ist do nemocnice, ale vraj len nejaky vyrus chytila a za 2 dni bola doma.
@gabina84 ano aj mne v lekárni vraveli, že je dáka viróza hnačky, vracanie..po pár dňoch už ok..kupila som jej Imodium na hnačky a Motilium proti zvracaniu a dake probiotika ..celkom to zabera klop klop...dala som jej vybublinkovanu mineralku a slane tyčinky, aby aspon dačo jedla..teraz spi už asi 5hodin, bola už vyčerpana z toho tak zajtra ju nedam ani do skoly, možno pre pokoj pojdem k dr, ak jej to neprejde..
@slavuska30 drzim palce aby to preslo rychlo...
a boli ste u dr?
@gabina84 dakujem, prave sa chystáme, obliekam malého a vyrážame..to ešte po ceste pár x zastaneme lebo sa jej toči hlava.. 😖
@gabina84 ahojky hej mas pravdu len ja neviem ciarky na testoch boli velmi slabe aj ked viditelne mala som vysoku sliznicu ale ziadne kusy zo mna nejdu len cisto krv a niejedy taky ako keby hlen krvavy ale nie je kus ako sopel z nosu nieco take.....mna je blbe stale otravovat lekarku neviem co robit 😒 😒 😒
@slavuska30 a neni dehydrovana? ono vraj pomaha ze ked si lahne na brucho tak aby jej ruka trcala z postele. Vraj telo tak nabera rovnovahu. A pomaha to aj ked ma clovek opicu a je mu zle a toci sa mu hlava...tak len taka dodatocna rada
@gabina84 tak presne toto mi pomohla ked som mala riadnu opicu za mladi...xixi..na toto si spominam 🙂 🙂 🙂
dr povedala, že je to viroza, vela pit nesýtene mineralky, suchár, slane tyčinky, varene zemiaky a ryžu, čierny čaj osladeny glukopurom a probiotiká Enterina, že su vraj najlepsie na akutnu fazu..tak sa už liečime.. 🙂 🙂
@slavuska30 taaak je super, to jej prejde do dvoch dni a uz bude pobehovat akoby jej ani nic nebolo 🙂
Cavte baby, tak ako ? toto pocasie ma zabiiiija, len by som spala 😀 😀 chcela som popytat - ako je to s pouzivanim vankusika v postielke ? viem, ze by sa do roka nemalo kvoli chrbtici ALE vcera som dcerke dala uz vankusik, taky tenucky, viacmenej len obliecka...lebo je zvyknuta zaspat so mnou v posteli na vankusi a ked ju prelozim do postielky, po chvili sa zobudi, akoby sa nevedela "zahniezdit" ...tuto noc spala ovela lepsie .....
Momentalne sa prehadzuje z bruska na chrbatik a opacne ako v cirkuse, kym sa ukludni pred spanim, to je boj 😠 😠 neviem co to ma zase za "stavy " 😀 😀 😀
@nicky182 ja tiež dávam vankúšik, práve kôli tomu, že lepšie spinká, môj drobec. Aj keď asi týždeň sa už sám posadí a aj postaví v postieľke a toto jeho umenie robí aj pred ukladaním na nočný spánok, až kým sa neunaví do odpadnutia 🙂 takže len tíško závidím, že sa len prevaľujete, lebo tieto jeho akrobacie sú také, že sa až bojím, aby si nevybil tie jeho dva zuby 🙂))) ja si myslím, že takým tenučkým vankúšom nemôžeme nič pokaziť.

dnes sa nam synacik sam postavil tak, ze sa vzoprel o tatinove tricko a spravil to asi tak 5x za sebou!!!!!!!