icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

jammka
22. jún 2011

@slavuska30 @ela2710 jogurty mam nakupene bielu activiu a este daky bio, tak uvidime zajtra aka bude reakcia. Vravela doki, ze ak by jej to nechutilo, tak mam primiesat ovocie alebo dzem, ale ten kvoli cukru iste davat nebudem...

jammka
22. jún 2011

v com inak davate deticky spat? ja jej este dlhorukave pyzamo, ale sa mi zda, ze je v tom uz dost teplo. Len sa obavam toho kratkorukaveho, kedze ona v noci strasne cestuje po postielke, takze prikryvka neprichadza do uvahy, max tak na pol hodinku 😉

ela2710
22. jún 2011

@jammka no nas by sa asi zblaznil v dlhorukavovom pyzame, nas maly sa tiez odkopava ale mame doma naozaj teplo, takze mi to ani nevadi, a nozky ani rucky studene nema, davam mu na spanie bud kratke tricko, alebo ked mame vecer otvorenu vetracku tak kratke body aby mal zakryte krize, prikryvam ho len tenkou deckou, ktoru si zvacsa aj tak odkope 😀 a nedavam mu ani ponozticky

jammka
22. jún 2011

@ela2710 u nas doma bolo doteraz dost prijemne a v noci mame tiez vetracku otvorenu a kedze boli este chladne noci, tak to zniesla. Dnes uz dam aj ja len kratkorukave body 😉

slavuska30
22. jún 2011

@jammka body s krátkym rukávom a ponožky, prikryjem dekou, ak je xladnejšie, tak dávam pyžamkové gate 😀 😀 a to je potom odkopaný 😀 😀

dzanka25
22. jún 2011

@jammka nasa mala spinka v body kratkom, nema ani ponozky, lebo si ich aj tak skope dole.. prikryvam ju tenkou merino dekou, ale sa aj tak odkope.. a ked je tak, ze dva tri dni chladnejsie, tak jej dam normalne pyzamko s dlhymi nohai aj rukami, mame totiz severnu stenu v spalni.. myslela som, ze jej kupim nejaky letny spaci vak, ale nejak som sa k tomu este nemala.. 🙂

monca1991
22. jún 2011

dnes sme posunuli postielku o nieco nizsie lebo uz sa stava v postielke ...fuuu to je velka udalost

alex1983
22. jún 2011

@jammka no ja malej davam chlebik s Lučinou 😉

jammka
23. jún 2011

@alex1983 vdaka, vyskusame aj my 😉

sasa123
23. jún 2011

@jammka ja davam malej pyzamkovy overal s dlhym rukavom, niekedy pouzijem spaci vak, vtedy dam len body s dlhym, tiez cestuje hore dole po postielke. A nám doktorka kazala už od 7 mesiacov davat chlebik s maslom, jogurt, aj tvaroh ten jemny s troškou praskoveho cukru (taky domaci milacik). Dala som len bielu activiu, lebo ju nechcem zvykat na sladke, ale ta jej nechuti, tak som skusila bielu sladku a ta jej berie. Niekedy do jogurtu pridam aj rozmocene piskoty.

sasa123
23. jún 2011

@monca1991 gratulujeme 🙂 Aj my sme cez vikend posuvali, lebo boli naznaky stavania a hned pondelok sa to malej podarilo, a jasali sme od radosti spolu s nou 😀

monca1991
23. jún 2011

ahojte ideme sa trosku pochvalit...vcera sme uvideli prvy zubok 😀 😀 😀 horny lavy uz je milimetrik vnku 😀 ani sme nevedeli maly nemal ani horucky ani nebol nejako extra nervozny...takze uz som kupila aj prvu kefku 😵 taku co sa nastokni ne prst zevraj je to dobre lebo v prste mame najvacsi cit.kupila som mu tie makke puzzle na zem a trosku sa uz uci lozit takze dufam, ze uz sa to rozbehne

ela2710
23. jún 2011

@monca1991 ahojky, a kde si kupila tie puzzle? cez net, ci v dakom obchode?

monca1991
24. jún 2011

@ela2710 ahoj no bola som aj v draciku aj v tescu aj v roznych inych obchodoch.presla som celu trnavu pesi a nic a na konec ich mali v takom obchode kde predavali koberce.PNT sa to tusim vola.mali iba taketo tak som zobrala aj tie

bridget
24. jún 2011

Ahojte, trochu sa vam sem votriem 🙂 Ja mam tiez oktobrove dievcatko, o par dni budeme mat 8 mesiacov. Chcela by som sa opytat, co davate papat vasim detickam? Myslim kompletny denny jedalnicek. Nie som si ista, co uz mozem davat, co este nie... Som dost opatrna so stravou, ale mam pocit, ze malej davam stale dokola to iste a uz by to chcelo zmenu, desiata - ovocie s ovsenymi vlockami (davam jablcko,hrusku,slivky,broskyne,banan), obed - zeleninovo-masovy prikrm so zemiacikom,ryzou,alebo cestovinou, alebo len zeleninovy (zatial sme vyskusali kuracie,morcacie, telacie masko a zo zeleniny mrkva,pastrnak,cuketa,sladky zemiak,brokolica,karfiol,spenat), na olovrat jej davam zas ovocie, bud s piskotkou, alebo bio jogurtom a na veceru instantne kase - zatial mala ryzovu a kukuricnu. Prosim poradte, co este mozem davat, alebo zmenit, uplne mi dochadza fantazia a vobec si nie som ista, co malej dat a pripravit ☹ Citam tu, ze davate chlebik so syrom, to normalne na ranajky? Ako s tym deticky krmite, moja mala este nema zubky, zvladaju to aj tak spapat? Budem vdacna za kazdu odpoved!

monca1991
24. jún 2011

a uz mamina objavila druhy horny zubcek!!!

dzanka25
24. jún 2011

@bridget ahoj, podla mna celkom dobry jedalnicek 🙂 ja som nasej malej prckani uz davala cucoriedky, na obed paradajkovy pretlak so zemiacikmi, mozes skusit koprovu omacku zahustenu solamylom. skusila uz aj dynu.. ale musim povedat, ze to aj mne sa zda, zeje dookola to iste, ale zas vela veci este nemoze, tak to neriesim.. sem tam si otvorim dieta alebo mamaaja a tam najdem inspiraciu.. ja zas chlebik este nedavam a sunku uz duplom nie, mne to pride na nu este skoro, ale zas kazde babo je ine.. moja by to nevedela pozut 🙂) takze podla mna jej davas dobru stravu, to, ze sa ti zda monotonna by som neriesila, jej to chuti.. od 10m mozes zacat davat strukoviny, tak bude mat zas nieco ine 🙂

vejinka
24. jún 2011

caute baby nemam ani cas vas citat trocha ma tu chytili sutaze na konovi tak celi den fotim ako blazon.kto chce moze mrknut moj album ci sa mi vobec oplati do toho vrazat tolko energie.diky kocky

daniella_vivien
24. jún 2011

ahojte mamicky, nechcem sa vam tu miesat do tem.chcem sa len spytat ci uz vase deticky same sedia. nasa este nie, pediatricka ze ju mam pomaly ucit 😒 no neviem

ela2710
25. jún 2011

@daniella_vivien ahojky, ja som mala podobny ,,problem" ked mal maly 7 mesiacov a 2 tyzdne pediatricka nam dala ,,ultimatum" ze ak nebude pevne sediet do 29.6. (co by mal uz 8 mesiacov a 3 tyzdne) tak ze nas da chodit na rehabilitacie, ze ho mam ucit sediet, atd. aj tu na koniku som sa maminiek pytala co si o tom myslia, nakoniec som sa rozhodla nasilu sediet nedavat!! a co sa nestalo? 🙂 zo dna na den sa nam maly sam postavil, klakol si pri gauci a chytil sa ho, mal presne 7 mesiacov a 3 tyzdne, za tyzden nato sa z plazenia dostal na stvornozkovanie a stvornozkoval len necely den a vecer si prvykrat sam pod zadocek podlozil nozicku a nacuval si do sedu, a tak je to dodnes, stvornozkuje, stavia sa, a sam si sadne kedy sa mu zachce 😀 najradsej ked papa piskoty alebo kukuricne chrumky, alebo ked sa hra s autickom, dokonca nam zacal byt daky odvazny a zacina sa sam v stoji pustat, za kazdym drce na zadok 😀 ale podareny je, teda moja rada je, nic nesil!!vsetko ma svoj cas, nas maly sedel po tyzdni od poradne pekne sam, s pevnym chrbatikom a to lekarka ratala s rehabilitaciami, taketo pokroky robia deti zo dna na den, teda len trpezlivost 😉

monca1991
25. jún 2011

@dzanka25 ahoj ak mozem, prosim ta ako jej robis ten rajcinovy pretlak?to normalne kupis konzervu ci ako?

dzanka25
25. jún 2011

@monca1991 ahoj, mam stastie, ze moja mamka zavara pretlak kazdy rok. rozvari paradajky zo zahrady, prepasiruje, prida stipku soli a vysterilizuje. takze pouzivam tento "nas bio" 🙂 ale nasla som v DMku pretlak paradajkovy, bio, ich znacka alnatura, je to tusim 7dcl a ten by si mohla pouzit. na konzervy pretlaku som nepozerala, skus pozriet, ak neobsahuju vela pridaneho cukru, soli a konzervantov, tak ich pouzi kludne ;)

monca1991
25. jún 2011

@dzanka25 no konzervy by som mu nerada davala...teraz nas chytili horucky takze dnes asi nikam nepojdeme ale v pondelok do DM-ka urcite zbehnem.a potom ho len prevaris pridas zemiaciky a je to?

daniella_vivien
25. jún 2011

@ela2710 jaj to som rada, gratulujem malemu, vsetko naraz dobehol 🙂 moja sa plazi uz vise meisaca a zdviha sa na styri asi 3 tyzdne tak dufam na to coskoro dojde aj ona 🙂

ela2710
25. jún 2011

@daniella_vivien jasne, ze na to pride, nerob si z toho tazku hlavu, mna nasa pediatricka normalne odrovnala tymi rehabilitaciami, ale aj tak som vsetko nechala na malom a naucil sa sam, chce to len cas a trpezlivost, uz mozno zajtra sa ti rozbehne po 4 a bude sedkat 😀

dzanka25
25. jún 2011

@monca1991 ja som to robila tak, ze do pretlaku som dala nakrajany zemiak a pockala, kym sa neuvari.. ale skusim tak, ze uvarim zemiak vo vode, tu vodu potom zlejem, pridam pretlak a necham len zovriet a pomixujem a dam papat 🙂 inak som tam dala aj masko, ale mozes aj zltok.. len si odsleduj, ci sa ti nevyhadze po paradajke, lebo je to alergen..

monca1991
25. jún 2011

@dzanka25 jj dakujeme za receptik

dzanka25
25. jún 2011

@monca1991 nemate za co 🙂 nech vam chuti

sasa123
25. jún 2011

@bridget ved Tvoja mala ma celkom pestry jedalnicek. To ja davam malej len kuracie mäsko, ovocie ako ty, len slivku som este neskusala, zo zeleniny davam aj kalerab. Chlebik davam take male štipky, ona si ich jazyckom tak ožužle a v pohode spapka, ale zo zaciatku ak mas strach, ich mozes omocit napr. do cajiku. A ja sa ta spytam, tie ovsene vlocky (asi davas tie detske, ze?) aj dopredu namocis, alebo ako?

sasa123
25. jún 2011

@daniella_vivien ved tvoja malinka je na tom podla mna super. Moja sa dlho len pretacala, potom tesne pred 8 mesiacmi za trosku zacala plaziť, ked mala 8, tak sa posadila, o tyzden sa zacala stavat, ale zasa nelozi po styroch, takze to je u kazdeho dietatka individualne. A niekde som citala, ze prirodzene by dieta malo najskor lozit, potom sa postavit a potom zo stoja sediet, takze sa nad tym ani nepozastavuj, ono to pride samo, niektore najprv sedi, potom stoji, ine naopak. 🙂