Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
prosim kolko trvaju horucky ked idu zubky???my ich mame uz od vcera rana
@jammka aj nam idu oba horne naraz.jeden uz je vonku no tomu druhemu staci len chlpok. 😵 vcera sme boli aj na pohotovosti lebo mal uz moc vysoku teplotu tak pre istotu sme sli.no a klop klop klop od vtedy uz teplotu nemal som mu dala panadol baby a uz to je dobre teplotka nam klesla 😀
baby, vedia uz vase deti chytat male predmety pekne medzi ukazovak a palec?
Ahojte baby ☹ ☹ ☹ my zase nespime ☹ ☹ to je priserne ...pri zaspavani hystericky plac, postel nechce ani vidiet, cize sme sa vratili k staremu "dobremu" systemu uspavania na rukach ....nastastie trva to len par minut, ale ruky mam az po kolena vytahane ....do polnoci este ako tak pi, potom je hore kazdu polhodinku, mrnci, pretaca sa z bruska na chrbatik ako ventilator...zoberem si ju do postele, zaspi, prelozim ju a o polhodinku zase ...mrnci aj u mna v posteli ☹ ☹ ja neviem co jej je ...o 6:00 je uz hore, potom si este podriemka hodinku a pol od 7:00 - 8:30 - to je cas, kedy spim aj ja ....takto to trva uz tyzden, mozno viac ...neviete nahodou co to ma byt ? a o obednajsom spanku ani nevravim, kym ju uspim, to je horor, neviem preco sa uz nechce uspavat so mnou v nasej posteli, len na rukach ☹ ☹ ☹
@nicky182 ahoj, tak toto čo píšeš, je ako keby som ja písala... Malý presne tak. Podľa mňa sú to zuby. Dnes ráno sme ten spánok od 06:00 potiahli do 9:15 ale čo z toho, keď v noci plače ako tiger. ☹ Ja ho dám na poobedný spánok do kočíka a trošku ho povozím po byte a hneď spí, potom ho preložím do postieľky. Čo už musíme vydržať.
@miroslavazh ahoj, aj ja si myslim, ze zuby, ale zaujimave je, ze dolne dva vysli uplne v pohode, ani som nevedela, a hore na dasienkach nic nevidim ...skor si dava hracky alebo piskotku akokeby dole na stolicky ...hmmm...davala si malemu aj nieco na bolest ? nejaky gelik ? ja mam doma, ale ked si nie som ista, ze su to zuby, nerada by som je to dala, len tak ...ci co ??? aj mne spi mala v kociku, joooj to ano 😀 😀
@nicky182 mne Dr. poradila, že kľudne keď tak veľmi plače v noci, mám mu dať fenistil kvapky, že géliky nie sú bohvie čo. Tak teraz sem- tam dám fenistil kvapli a aspoň do tej 04:00 si fakt pekne pospí. potom mám pripravenú fľašu s vodou na noc, a dám mu z tej napiť, to mu ochladí pusu 🙂 ukľudní sa a zas na 02:00 - 03:00 hod. zaspí. Aspoň, dnes v noci to tak fungovalo 🙂 Ale mám doma gél kamistad a dologel. VŽdy v kočíku - pri sebe, pre istotu.
@renka1311 no bavili sme sa o ovsenych vlockach, ktore obycajne davam na desiatu alebo olovrant s ovocim. Kupujem obycajne vlocky, ziadne super extra specialne 😉 Ved nech si deti zvykaju na beznu stravu... Teraz mam z takeho obchodu so zdravou vyzivou, vyzeraju trochu kvalitnejsie, ale pred tym som kupovala normalne z tesca. Ja zijem v Irsku, znacky su tu trochu ine ako u nas, takze presne ti nepoviem, ze tieto alebo tieto. A vyssie na stranke som pisala ako ich pripravujem. Moja mala tiez nelubi polievky, ked som jej skusala davat, zlosti sa mi pri jedle 😀 Musi mat nieco hustejsie, aby mohla aj pozut, inak velmi lubi papat. Co sa tyka obedov, vsetko pripravujem v pare, chuti to omnoho lepsie ako varene, mam pocit, ze pri vareni vsetka chut zo zeleniny odide...
Inak taky mily paradox, napisala som do tejto temy, lebo som hladala inspiraciu k jedalnicku, kedze mam pocit, ze papame trosku stereotypne, no a nakoniec inspirujeme my, celkom ma to tesi 🙂 Dnes sa chystam robit lososa, asi mala prvy krat ochutna rybu. Na Slovensku sice odporucaju az neskor, ale tu, ze uz od 6 mesiacov je ryba v pohode 😀 Dost sa aj cudujem ake rozdielne su odporucania v roznych krajinach, co sa tyka vyzivy deti. Obcas mam z toho trochu chaos, co dat, co nie, ale zatial mi to vychadza, ze najlepsie je drzat sa zdraveho rozumu a instinktu a celkom to funguje 🙂
@nicky182 podla mna su to zubky, aj nasa mala ma teraz presne take iste obdobie.. sice nastastie neplace tak strasne, ako tvoje babo, ale mame problem so spanim v noci.. zaspi o 7ej, o 10ej je uz hore, nakojim ju a dam ju spat do postielky, ale o hodinku uz je u mna v posteli, lebo mrnci.. a pri mne tiez spi tak nepokojne.. musime to lne vydrzat, hadam to rychlo prejde 🙂
@miroslavazh ahoj, no skusim teraz v noci sa tiez mrvila, ale bolo to lepsie ako minule ..tak som jej nepotierala ..zobudila sa o 4:00 do 5:30 mrncala u nas v posteli, akokeby si nevedela najst miesto, chuda male 😒
..tak dneska donesú deti vysvedčenie, tak to som zvedavá 🙂 🙂 🙂 a ešte aj rýchlo ráno do poradne 😀
PORADNA: 9700g, 74,5cm..ale máme problém: veľmi sa potí, ja za poobedie musim aj 2x prezliecť akoby sa oblial..že má asi málo vápnika, slabý metabolizmus, tak máme Vigantol striedať 2kv/3kv a dene 1/2čl Calcium chloratum sirup za 3t na krvné testy..a ešte vbočuje obe nožky dovnutra, že to má súvis s klbikmi aj ked tie su ok..treba ortopedické boty..ked to bude nadalej..tak znova ortoped.vyšetrenie..a potom strava:do roka nesmie vobec mlieko! inak mám dať žltok, activiu len bielu, vsetky kyslo mliečne biele výrobky, ale nie ochutene, aj kyslu smotanu moze, strukoviny lúpane, ryby az tesne pred rokom, nič iné nepridávat...
@nicky182 u nas je presne taky isty scenar, ani za nic nechce spinkat a budi sa s takym prisernym krikom aj v noci aspon 3 krat, tak ju vzdy dam na prso a ukludni sa. tiez som jej po prebudeni dala gel na zubky a hned zaspala, takze to iste bude zubkami ☹ no co uz, zvladli to aj iní, musime aj my 😒
ja mam este problem aj s tym, ze pri kojeni ma uz neskutocne kuse, kedze uz ma zubky hore aj dole, takze je to pre mna strasna bolest, ale stale bojujem, dufam, ze sa to zlepsi a ja vydrzim...
@jammka mna lenka tiez kusala strasne, ked jej vysli dva spodne zubky.. normalne az krvave ranky som mala zo spodu bradavky.. des.. ale nejak zabralo, ked som jej zakazdym, ked ma kusla pohrozila, trochu zvysila hlas, ze nonono a vybrala jej prso z pusy.. teraz, ked ma omylom kusne, tak hned pozrie, ze co jej poviem 🙂 mudre su tie deti take, ze az 🙂

@sasa123 Ahoj, ja ovsene vlocky vzdy zaparim, aby zmakli. Obycajne na 1 porciu davam 1 rovnu polievkovu lyzicu vlociek (pouzivam obycajne bio vlocky, ziadne detske, to ani neviem ake su 😅 ), vlocky zalejem trochou prave zovretej vody, nedavam vela, aby to nebolo velmi riedke, tak zarovno s vlockami a chvilu necham postat. Vlastne taku chvilu, kym stihnem pripravit ovocie, ktore do toho pridavam, teda osupat a najemno nastruhat... potom len zmiesam dohromady a mnam mnam 🙂 Malej to chuti.