icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

bridget
25. jún 2011

@sasa123 Ahoj, ja ovsene vlocky vzdy zaparim, aby zmakli. Obycajne na 1 porciu davam 1 rovnu polievkovu lyzicu vlociek (pouzivam obycajne bio vlocky, ziadne detske, to ani neviem ake su 😅 ), vlocky zalejem trochou prave zovretej vody, nedavam vela, aby to nebolo velmi riedke, tak zarovno s vlockami a chvilu necham postat. Vlastne taku chvilu, kym stihnem pripravit ovocie, ktore do toho pridavam, teda osupat a najemno nastruhat... potom len zmiesam dohromady a mnam mnam 🙂 Malej to chuti.

monca1991
26. jún 2011

prosim kolko trvaju horucky ked idu zubky???my ich mame uz od vcera rana

jammka
26. jún 2011

@monca1991 my sme mali asi tri dni 😒 Dufam, ze u Vas to bude lepsie

monca1991
26. jún 2011

@jammka ja len pevne verim ze to dne uz prestane chudatko moje malinke.a prestali jej horucky ked sa jej tak trosku prerezal zubcek?

dzanka25
26. jún 2011

@monca1991 och chudatko.. nech vam rychlo prejdu.. my sme zatial (klop klop klop) teploty pri zubkoch nemali, len take ze 37,2 a to je nic.. drzim palceky

jammka
27. jún 2011

@monca1991 nasa mala este aj po prerezani este jeden den, lebo jej sli oba horne zubky naraz, teda najprv vykukol jeden, na druhy tyzden druhy a mala strasne zapalene dasno... ale ten druhy zubok jej vysiel uz bez teploty.

monca1991
27. jún 2011

@jammka aj nam idu oba horne naraz.jeden uz je vonku no tomu druhemu staci len chlpok. 😵 vcera sme boli aj na pohotovosti lebo mal uz moc vysoku teplotu tak pre istotu sme sli.no a klop klop klop od vtedy uz teplotu nemal som mu dala panadol baby a uz to je dobre teplotka nam klesla 😀

jammka
27. jún 2011

@monca1991 tak to je fajn, ze uz mate potom 🙂 ja som jej davala cipky, lebo sirup nechcela, ale za chvilu ho hned ho aj vytlacila, takze ani nemal ako zabrat... cize sme sa vytrapili riadne ☹

vicsstef
27. jún 2011

baby, vedia uz vase deti chytat male predmety pekne medzi ukazovak a palec?

sasa123
27. jún 2011

@bridget Dakujem 🙂

sasa123
27. jún 2011

@vicsstef moja mala s tym zacala asi pred tyzdnom, take mensie uchopi, ale celkom malinke ako omrvinky este nie.

ela2710
27. jún 2011

@vicsstef ano 🙂 nas maly dokonca chyta este aj omrvinky zo zeme, takze vysavame ako diví 😀 on zacal tak pred 2-3 tyzdnami, ked zacal papat kukuricne chrumky, nejako zacal pouzivat aj palcek 😀

nicky182
28. jún 2011

Ahojte baby ☹ ☹ ☹ my zase nespime ☹ ☹ to je priserne ...pri zaspavani hystericky plac, postel nechce ani vidiet, cize sme sa vratili k staremu "dobremu" systemu uspavania na rukach ....nastastie trva to len par minut, ale ruky mam az po kolena vytahane ....do polnoci este ako tak pi, potom je hore kazdu polhodinku, mrnci, pretaca sa z bruska na chrbatik ako ventilator...zoberem si ju do postele, zaspi, prelozim ju a o polhodinku zase ...mrnci aj u mna v posteli ☹ ☹ ja neviem co jej je ...o 6:00 je uz hore, potom si este podriemka hodinku a pol od 7:00 - 8:30 - to je cas, kedy spim aj ja ....takto to trva uz tyzden, mozno viac ...neviete nahodou co to ma byt ? a o obednajsom spanku ani nevravim, kym ju uspim, to je horor, neviem preco sa uz nechce uspavat so mnou v nasej posteli, len na rukach ☹ ☹ ☹

vicsstef
28. jún 2011

@ela2710 ake su to kukuricne chrumky? kde sa daju zohnat? 🙂

ela2710
28. jún 2011

@vicsstef v jednote, kukuricne su aj solene, ale sol tam ani necitit a este zvyknu mat ryzove a pohankove

miroslavazh
28. jún 2011

@nicky182 ahoj, tak toto čo píšeš, je ako keby som ja písala... Malý presne tak. Podľa mňa sú to zuby. Dnes ráno sme ten spánok od 06:00 potiahli do 9:15 ale čo z toho, keď v noci plače ako tiger. ☹ Ja ho dám na poobedný spánok do kočíka a trošku ho povozím po byte a hneď spí, potom ho preložím do postieľky. Čo už musíme vydržať.

nicky182
28. jún 2011

@miroslavazh ahoj, aj ja si myslim, ze zuby, ale zaujimave je, ze dolne dva vysli uplne v pohode, ani som nevedela, a hore na dasienkach nic nevidim ...skor si dava hracky alebo piskotku akokeby dole na stolicky ...hmmm...davala si malemu aj nieco na bolest ? nejaky gelik ? ja mam doma, ale ked si nie som ista, ze su to zuby, nerada by som je to dala, len tak ...ci co ??? aj mne spi mala v kociku, joooj to ano 😀 😀

monca1991
28. jún 2011

@jammka no hej ja neviem ako to prezijeme to bol zatial iba jeden a este mame toho vela pred sebou... 😠 ☹

monca1991
28. jún 2011

@nicky182 ahoj ak sa mozem poradit ja som teraz davala malemu Calgel velice dobry malemu sa po nom tak ulavilo ze sme ani nevedeli ze nam nejake zubky idu

miroslavazh
29. jún 2011

@nicky182 mne Dr. poradila, že kľudne keď tak veľmi plače v noci, mám mu dať fenistil kvapky, že géliky nie sú bohvie čo. Tak teraz sem- tam dám fenistil kvapli a aspoň do tej 04:00 si fakt pekne pospí. potom mám pripravenú fľašu s vodou na noc, a dám mu z tej napiť, to mu ochladí pusu 🙂 ukľudní sa a zas na 02:00 - 03:00 hod. zaspí. Aspoň, dnes v noci to tak fungovalo 🙂 Ale mám doma gél kamistad a dologel. VŽdy v kočíku - pri sebe, pre istotu.

renka1311
29. jún 2011

@bridget ahoj možem sa ta ešte opýtať ake vločky to kupuješ a kde a vlastne ako to robíte ziež by som dala malému niečo na zasýtenie tie zeleninové polievky už odmieta ďakujem

bridget
29. jún 2011

@renka1311 no bavili sme sa o ovsenych vlockach, ktore obycajne davam na desiatu alebo olovrant s ovocim. Kupujem obycajne vlocky, ziadne super extra specialne 😉 Ved nech si deti zvykaju na beznu stravu... Teraz mam z takeho obchodu so zdravou vyzivou, vyzeraju trochu kvalitnejsie, ale pred tym som kupovala normalne z tesca. Ja zijem v Irsku, znacky su tu trochu ine ako u nas, takze presne ti nepoviem, ze tieto alebo tieto. A vyssie na stranke som pisala ako ich pripravujem. Moja mala tiez nelubi polievky, ked som jej skusala davat, zlosti sa mi pri jedle 😀 Musi mat nieco hustejsie, aby mohla aj pozut, inak velmi lubi papat. Co sa tyka obedov, vsetko pripravujem v pare, chuti to omnoho lepsie ako varene, mam pocit, ze pri vareni vsetka chut zo zeleniny odide...

Inak taky mily paradox, napisala som do tejto temy, lebo som hladala inspiraciu k jedalnicku, kedze mam pocit, ze papame trosku stereotypne, no a nakoniec inspirujeme my, celkom ma to tesi 🙂 Dnes sa chystam robit lososa, asi mala prvy krat ochutna rybu. Na Slovensku sice odporucaju az neskor, ale tu, ze uz od 6 mesiacov je ryba v pohode 😀 Dost sa aj cudujem ake rozdielne su odporucania v roznych krajinach, co sa tyka vyzivy deti. Obcas mam z toho trochu chaos, co dat, co nie, ale zatial mi to vychadza, ze najlepsie je drzat sa zdraveho rozumu a instinktu a celkom to funguje 🙂

dzanka25
29. jún 2011

@nicky182 podla mna su to zubky, aj nasa mala ma teraz presne take iste obdobie.. sice nastastie neplace tak strasne, ako tvoje babo, ale mame problem so spanim v noci.. zaspi o 7ej, o 10ej je uz hore, nakojim ju a dam ju spat do postielky, ale o hodinku uz je u mna v posteli, lebo mrnci.. a pri mne tiez spi tak nepokojne.. musime to lne vydrzat, hadam to rychlo prejde 🙂

dzanka25
29. jún 2011

@nicky182 ozaj a my pouzivame mundisal gel na zubky, ale casto jej ho nedavam, obsahuje kusok alkoholu 🙂

nicky182
29. jún 2011

@miroslavazh ahoj, no skusim teraz v noci sa tiez mrvila, ale bolo to lepsie ako minule ..tak som jej nepotierala ..zobudila sa o 4:00 do 5:30 mrncala u nas v posteli, akokeby si nevedela najst miesto, chuda male 😒

nicky182
29. jún 2011

@dzanka25 ahoj, aj ja dufam, ze to rychlo prejde 😀 a mozno sa im len nieco zle sniva, hm ?

slavuska30
30. jún 2011

..tak dneska donesú deti vysvedčenie, tak to som zvedavá 🙂 🙂 🙂 a ešte aj rýchlo ráno do poradne 😀

slavuska30
30. jún 2011

PORADNA: 9700g, 74,5cm..ale máme problém: veľmi sa potí, ja za poobedie musim aj 2x prezliecť akoby sa oblial..že má asi málo vápnika, slabý metabolizmus, tak máme Vigantol striedať 2kv/3kv a dene 1/2čl Calcium chloratum sirup za 3t na krvné testy..a ešte vbočuje obe nožky dovnutra, že to má súvis s klbikmi aj ked tie su ok..treba ortopedické boty..ked to bude nadalej..tak znova ortoped.vyšetrenie..a potom strava:do roka nesmie vobec mlieko! inak mám dať žltok, activiu len bielu, vsetky kyslo mliečne biele výrobky, ale nie ochutene, aj kyslu smotanu moze, strukoviny lúpane, ryby az tesne pred rokom, nič iné nepridávat...

jammka
30. jún 2011

@nicky182 u nas je presne taky isty scenar, ani za nic nechce spinkat a budi sa s takym prisernym krikom aj v noci aspon 3 krat, tak ju vzdy dam na prso a ukludni sa. tiez som jej po prebudeni dala gel na zubky a hned zaspala, takze to iste bude zubkami ☹ no co uz, zvladli to aj iní, musime aj my 😒
ja mam este problem aj s tym, ze pri kojeni ma uz neskutocne kuse, kedze uz ma zubky hore aj dole, takze je to pre mna strasna bolest, ale stale bojujem, dufam, ze sa to zlepsi a ja vydrzim...

dzanka25
30. jún 2011

@jammka mna lenka tiez kusala strasne, ked jej vysli dva spodne zubky.. normalne az krvave ranky som mala zo spodu bradavky.. des.. ale nejak zabralo, ked som jej zakazdym, ked ma kusla pohrozila, trochu zvysila hlas, ze nonono a vybrala jej prso z pusy.. teraz, ked ma omylom kusne, tak hned pozrie, ze co jej poviem 🙂 mudre su tie deti take, ze az 🙂