Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Baby, ako Vase deticky papaju prikrmi, lebo moja z kazdeho troska ochutna a viac nechce a dozaduje sa len prsa 😝 A kolko prikrmov im uz davate ? Mala bude mat o 5 dni 9 mesiacov. A neviem ako Vam ale v noci sa dozaduje prsa aj 6-7x. Uz som z toho zufala... 😒
@alex1983 ja si musim odklopat, ze moja mala papa naozaj ukazkovo, zatial vzdy spapala vsetko, takze som velmi rada, naozaj len parkrat sa stalo, ze nedojedla. prikrmy mame 4x denne, rano kojenie, o 9 jogurt, 12 obed, 15 ovocie, 18 kasa a pred spanim kojenie. este zvyknem aj v priebehu dna 1x kojit, ked si vypyta.
mne sa tiez casto budi v noci a je mrncava, tie zubky nam vsetkym davaju zabrat 😒
@alex1983 ahojteeeeeeee baby - spolu sme boli chvíľku na izbe v pôrodnici 🙂 ,mne sa narodila Nina.teśím sa,že Vás vidím.....sta zdravučké? My papáme odušu a teda zárezky na stehienkach máme riadne 😝 .Spapá úplne všetko a prsko dávame vnoci tak 2-3x.Inak,teraz sme mali vysoké horúćky a už je taká znechutená zo sirupu proti horúčke,že sa bojí mi otvoriť pusinku....Zúbky mamé tak srandovne - 3 spodné a hore očný zub - upírčatko moje 😀
@alex1983 môj malý papká v 1 max. 2x v noci....................niekde som čítala, že keď je bábo staršie nie vždy chce papkať, ale niekedy chce len cítiť maminkinu prítomnosť (prípadne len tak podudluje prso) skús to odsledovať, či naozaj aj papká.......ak nepapá tak ho treba len trošku povarovať a uložiť späť do postielky, lebo inak sa to neupraví 🙂 ...........no a možno je nazaj taká hladoška 😉
@alex1983 Aj nasa krasne papa, prikrm 4x denne podobne ako jammka. Na obed spapa do 150 g prikrmu, obcas trochu menej. Ked davam len zeleninu, spapa vsetko co ma na tanieri, masko nam chuti trochu menej, ale co uz, ked treba davat 😉 V noci kojime asi 2x. Pred casom sme mali rovnaky problem s nocnym kojenim, ale nejako sa to upravilo, aj teraz sa mi zobudi, ale staci jej dat cumlik, pohladkat a spi pekne dalej.
@alex1983 no tak to mas dobre tych 6-7x za noc.my sme este pred 3 mesiacmi boli cca 20x hore teraz je to uz len chvalabohu najviac 10x za noc hore.ja som uz rezignovala a maly spava s nami.my mame este len dva chody obed a veceru ako bude mat za 4 dni 9 mesiacov tak mu pridam este jeden chod
zeny ako kupete svoje deticky??uz vo velkej vani alebo este vo vanicke?ten nas potvorak mi uz neche moc byt vo vanicke uz mu je tam trochu tesno
My papáme o dušu. Zajtra začíname 10 mesiac.
Ráno piškotky s čajíkom, plnú misku, olovrant výživa, obed, olovrant Miláčik, o dve hodiny zase niečo, večer kašička a v noci sa budíme každé 3 hodiny na mliečko. Cez den mi mliečko odmieta, cucne si a ked zistí, že to nie je čajík nechce a už pusu neotvorí.
Ale velmi nás teeší, že tolko popá a pije veeela čaju, aj v noci medzi mliečkom pijeme čajík.
My aktívne lozíme od začiatku apríla, teraz chodíme krásne za jednu ručičku a pár krát sa ma už pustil ale ešte sa bojí.
@kika9449 jeeeej aho Kikuš, vies kolkokrat som ta hladala?! 🙂 Sme chvalabohu zdrave, prave sme dokovcili kurz plavania, az teraz sa jej prerezal prvy zubok a stale kojim 😉 Az som z toho na nervy, lebo ju budem kojit asi az do matury 😝 Zkazdeho prikrmu len ochutna a potom pyta len prso. A uz chodi za rucicky, ale davam ju aj do behaku, lebo bola stale iba na mne zavesena a teraz sa jej paci ze si sama moze spacirovat kam chce 😀 Nie si nahodou na facebooku?
@alex1983 ahoj, mozem Ta povzbudit, moj syn tiez ochutna jedlo/prikrm, spapa niekedy 2-3 lyzicky, niekedy aj viacej (15-20 lyziciek, to uz akoze "vela"), niekedy neotvori ani usta ked mu idem dat lyzicku do ust aj ked viem, ze je hladny. Takze je dalej "plno kojeny". Aj ja by som uz bola radsej, ked by sme kojili menej... ale dieta nedonutis papat, ked nechce, tak nechce a vie to lepsie. Treba to respektovat.
Ja mu ponukam aj z mojho taniera to co nie je velmi solene, aby sa zoznamil, varim mu kazdy den zeleninu a ovocie a na treti prikrm sa pripravujem tento tyzden.
@majka1981 jeeej no tak to mas dobre...ja by som sa nedockala asi aby ho isiel priatel okupat.ja ked ho kupem tak kope nozickami ako splaseny mrnci a uz sa mu vobec nepaci vo vanicke lebo je aj dost velky dlhy a straaasne tazky len sa ho bojim kupat vo vani sama.jeeej kiez by mi tak pomahal ako tebe 😀
@monca1991 ja nasu malu kupem uz vo velkej vani odkedy sama sedka...a tiez ju kupem sama lebo priatel vecer pracuje....na spodok vane dam tu protismykovu podlozku, na ktorej sa dobre sedka a tak sa mala nesmyka, dam jej tam kopec hraciek a mala sa vyhra...akurat pre mna je to trochu nepohodlne...ale ked vidim ten jej stastny usmev...a nakoniec ju necham si lahnut na chrbatik, a to je len radosti, kope nozickami o106 🙂 , spliecha a rehoce sa...vody davam cca tak 10 cm, ked si lahne tak ju ma po uska... 😉
@alex1983 ahoj, my papkame len 3x denne ine ako mamkine mliecko. desiata struhane ovocie, sem tam jej tam nastruham aj nestle susienku, obed zeleninka s maskom alebo zltkom a vecera kasa. jedine, co spase bez problemov je kasa. inak ma problem zjest polovicu z toho, co jej uvarim. teda zje asi polku toho maleho pohara napr. hipp.. co je podla mna malo, ale ona ked uz nechce, tak zavrie pusu a nic jej tam nedam, aj keby som sa poskladala 🙂 ale nenutim ju zjest viac, ona vie, kolko potrebuje...
baby dakujem za odpovede a za povzbudive slova! Ja viem ze nie som sama co riesi taketo "problemy", ale niekedy som uz taka zufala a vycerpana ze mam sto chuti skoncovat s kojenim. Tie ktore to nezazili, nepochopia
😉
@alex1983 ja Ta uplne chapem, ja mam niekedy aj slzy v ociach, ked vidim ako mu chuti moje mliecko a pritom by som ho uz chcela menej kojit. Nehovorim, ze prestat kojit ale jednoducho menej kojit...
vsetko sa napravi same, dieta vie, co potrebuje a je to nadhera, ked dietatu chuti tvoje mliecko.
my sa najnovsie kupeme s malou vo velkej vani. bud len muz, alebo vsetci traja 🙂 predtym sa ale my osprchujeme. aj mne zacina byt mala hrozne tazka:( hlavne ked jej cez den umyvam zadok a teda ju musim drzat na jednej ruke.
co sa tyka jedenia, tak u nas jednoznacne vyhrava detska ovocna vyziva s keksom marina. kase moc neoblubuje, najnovsie sme jej dali nestle bananovu kasu, tak tu ako tak zje. zeleninu s masom zje tak max 10 lyziciek, takze ziadna slava.
mamicky, neviete poradit nejake aktivity/hry, co sa s dietatom daju robit? skuste nieco originalne. my sa hrame na pinzetu 🙂 ked mala sedi oproti mne tak jej hovorim: "pinzeta, pinzeta ide chytit.... nostek, usko atd". pritom stlacam prst a ukazovak a priblizujem sa k nej a chytim jej nos alebo usko. velmi sa jej to paci 🙂
ak mame dnes 9 mesiacikov treba pridat aj treti chod do jedalnicka?doteraz sme mali iba obed a veceru.neviem preco ale mam strasnu paniku ze pridem o mliecko a to nechcem...vy co este kojite ako si udrzujete mliecko??odsavanim??
@vicsstef ahoj, no my sa hrame aj s hrackami, skryvam jej ich pod deku alebo pod ine hracky, tam jej s nimi hrkam, nech ich hlada, to ma strasne rada 🙂 rada sa pozera do zrkadla, gula si so mnou lopticku, teda ona mi ju skor hadze, ale akoze si gulame 🙂 ona sa mi velmi rada hra sama, je taky maly zvedavko a najradsej pozoruje.. tak neviem.. baran baran buc este sa hrame a skackam s nou na fitlopte. casto si pustame detske pesnicky apri tom s nou akoze cvicim, hrajkam sa s nozickami a ruckami, tlieskame si tap tap tapusky.. tak neviem, su to hry? 🙂
baby, neviete niektora nieco o znakovani babatiek? citala som o tom uz davnejsie, teraz sa mi to pripomenulo s novym cislom mamaaja, tak som nad tym zacala uvazovat.. nemate niektora nejaku skusenost, ci uz svoju alebo od kamosiek, rodiny atd, ze ci treba ist na kurz alebo si staci kupit knihu a skusat to doma s babom?

inak mala prckana dnes hrozny den.. mrncala vkuse, plakala odusu pri hocicom.. uz nech jej tie zubky vyjdu, ja ju normalne lutujem, ved ju to musi tak boliet ze az.. samozrejme cez den spat, to je problem, nevie zaspinkat.. ale v tom slzavom udoli sa naslo jasne svetielko - slecna pohodlna sa nam postavila na styri a kyvala sa dopredu dozadu a strasne sa z toho vytesovala 🙂 len sa jej to nedari este stale, tak je potom z toho nestastna, ze jej to nejde, ale skusa skusa.. tak sa tesimee 🙂)