icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

miroslavazh
20. júl 2011

Ahojte, idem otravovať a prosiť o ďalšiu radu. Čo dávate detičkám na večeru? Ja som dávala kašičku, no malý si zmyslel, že už to nechce papať, len vidí, že ideme papkať a už mrnčí, zatvorí pus... alebo sa tak zašpiní, že si ju natiera po tváričke, po tácke.... no strašné. Tak rozmýšľam, čo s ním. Potom skončíme pri jogurtíku, chlebíku s masielkom... Len neviem či to je správne. Čo papkajú tie vaše detičky?

ela2710
20. júl 2011

@miroslavazh nas maly papa na veceru len mliecko, ja davam ovocne kasicky len na olovrant .- aj to mal asi len dva - tri krat lebo on papava cerstve ovocie, ja davam na ranajky mliecko, potom jogurt - desiata, na obed prikrm, na olovrant ovocie, alebo kasicku a na veceru len mliecko, s tym, ze cez den este schruma piskotik, alebo roztek 🙂 ja som kase nedavala na veceru z jedneho dovodu, ze ked som malemu skusila dat, tak sa prebral po papani, ze spat ani za svet, aj druhy den to iste, na treti den som dala mliecko a maly hned spinal, ono t 🙂 ie kasicky maju aj vyssiu energeticku hodnotu, a mliecko mi pride aj ,,lahsie" na veceru, maly sa z neho zaroven aj napije a krasne prespi celu noc 🙂

dzanka25
21. júl 2011

@majka1981 hodila som si to do googlu prekladaca a precitala sice skomolene, ale predsa 🙂 no nie velmi som potesena tym, co som si precitala.. takze asi celkovo obmedzime pitie z plastovych flias, ci uz je to alko alebo nealko.. niezeby sme nepili nic ine, ale predsa no.. a aspon to bude na nieco dobre, podporime predaj sklenenych flias a znizime odpady.. dik za info..

monca1991
21. júl 2011

baby uz aj vam tancuju deticky na hudbu??

aamonka
21. júl 2011

@sasa123 ahoj, neboj, nie si sama...nas maly zaspava na rukach...pri ludovkach, detskych pesnickach alebo mu pustim Nedveda. tiez som sa pokusala nechavat ho v postielke...aj to zaberalo...ale raz sa tak rozplakal...moj ocino sa nastval a vybral mi ho...vraj to nebude pocuvat...a tak sme stale len na rukach...

miroslavazh
21. júl 2011

@ela2710 ahoj, no však miňliečko by bolo fajn, len mne malý mliečko odmieta, nanajvyš tak z tanierika a z rozlámanými keksami. My ráno papáme toto mliečko z taniera alebo kúsok rožteka s masielkom, desiata jogurtík, kˇďže nechce mlieko, Dr. povedala, že treba jogurty, tak papáme activiu, miláčika- ale len smotanového a v Bille majú teraz nové probio. Lipánek. nas obed tak ako vy, podtom výživa, neskôr jogurtík a večer to naše trápenie ☹. Samozrejme medzi tým v priebehu dňa tiež piškňoty, grumky, pijeme vodičku, a ovocné šťavy. 🙂

majka1981
21. júl 2011

@dzanka25 ja tiez obmedzujem umele flasky, niekedy sa ale neda zit bez nich, ale tak aspon doma nemusia byt...

aamonka
22. júl 2011

@majka1981 no aj to som citala...ale myslela som konkretne Lucku.. Ja uz pomaly nikomu neverim...davam malemu to, co mam z doma...asi len okrem ryze, tu nepestujeme 🙂

dzanka25
23. júl 2011

baby, aj vase deti vas tak strasne hryzu? nemyslim len pri kojeni, to sa asi neda vyhnut :( ale aj do ruky napriklad.. mna lenka kusla uz 3x, raz normalne do krvi.. som jej dala zakazdym po plienke, nech vie, ze to nesmie, aj zaplakala, ze co sa deje, ze mamka zvysila hlas, ale nejak ju to nepreslo.. normalne sa jej bojim, ked sa ku mne ta jej mala pusa blizi 🙂))

ela2710
23. júl 2011

@dzanka25 nas krpec ma vonku zatial 4 zubky ale este sa toto nastastie nestalo 🙂 on zase rad trha vlasy, to zatial nepresiel ani den bez toho, ze by som o nejaky vlas prisla 😀

ela2710
23. júl 2011

@dzanka25 tak chvilu po tom, co som ti pisala mi maly kusol do zapastia a hned tri odtlacky 😀 tak dufam, ze si na to nezvykne 😀

monca1991
24. júl 2011

zienky uz ste davali detickam telacie masko??ja som mu kupila detsku vyzivu s telacim a tam je napisane ze je mozne davat od 5.mesiaca ale to sa mi nejako nezda.sice ja mu davam vyzivu len ked niekam ideme na celi den, cize ta vyziva sa tam moze ohriat este dobre dlho ja len ci mu to mezem dat

me
24. júl 2011

@monca1991 samozrejme, že áno, telacie môžu

me
24. júl 2011

@dzanka25 - môj veľmi hryzie, už ho aj hreším za to 🙂

dzanka25
24. júl 2011

@ela2710 no tak to dufam, ze sme to neprivolali 🙂))

dzanka25
24. júl 2011

@monca1991 ano kludne, telacie aj zajka mozu papat.. to ja som skor zmatena z prikrmov v obchode, ktore maju bravcove a hovazdie v sebe a s prehladom od 6.mesiaca.. na to sa nejak necitim este.. chude biele masko je ok, ale bravcovina? nejak skoro nie?

aamonka
24. júl 2011

@dzanka25 jooj nas maly ma budi tym, ze sa na mna vrhne...prve idu vlasy a potom hryzie..vsetko...lica. usi, nos, bradu...vsetko co vycnieva...hrozne tie zuby :(

jammka
24. júl 2011

@dzanka25 aj moja mala strasne hryzla, mala som na kazdom ramene permanentne aspon tri modriny... tiez som ju za to hresila a dala jej troska po ustach, nech vie, ze to nesmie a asi to zabralo, lebo uz dva tyzdne mam ruky bez modrin 🙂

monca1991
24. júl 2011

@dzanka25 no tak bravcove by som mu nedala to je podla mna skoro na tmave.a uz obycajne sladke piskotky davas??lebo ja som bola vcera u mamy a ani neviem ako a dala mu ju.dnes rano ho bolelo brusko a nemohol sa vykakat...

jammka
24. júl 2011

dnes ma nasa hviezdicka 9 mesiacov a ja som z nej strasne unesena 🙂 mame doma velku sikulku, uz vo velkom dava "papa", vie poslat pusu - krasne naspuli ustocka, zvlada "tap-tap tapusky" a ked "tancujeme" pekne kruti ruckami. V knizke uz vie ukazat hava, cicusku a zabku... Je ale strasne ziva a nestiham ju nahanat, cely den by najradsej stala a chodila, co uz pocitili aj moje krize... ale zatial sa drzim 😀
akurat s tym nocnym spanim to nie je ktovieco, kedze sme hore min. 3x, ale snad aj to sa casom upravi...

monca1991
24. júl 2011

my sme asi svetla vynimka s tym kusanim moje zlato to este neobjavil...kuse len do hraciek.mna sice kusne len malokedy aj to nie velmi a teraz kuse vsetko okolo lebo nam idu 4 zubky naraz

majka1981
24. júl 2011

baby tak aj moj Sebastian krasne hryzie do pliec az to boli 😝 , ja ho hresim, ale on sa mi smeje do ksichtu 😝 .
Sebastian sa naucil posledne 2 tyzdne strasne vela - najprv zacal plazit, potom sediet, potom sa posadit, zbiera omrvinky, hovori "babababa"... Toto vsetko sa stalo posledne 2 tyzdne.

@jammka jeej to uz tolko vie? nas Sebastian este vobez nedava "papa", sice to trenujeme, ale neako nechape, co od neho chceme 😀 . Knizky obzerame, moznoze skusim sa ho spytovat, kde je cica atd, dobry napad 😅
S nocnym spanim Ta mozem upokojit - aj my tak nocujeme, z hruba 2-4x kojim, ked 2x tak som happy, ked 4x tak som groggy...

monca1991
24. júl 2011

ahoj aj my uz vieme dat papa aj tap-tap tiez tancujeme na hudbu a chodime za jednu ruku.vie ukazat kde je lampa a okno a poslucha na povel nono ale vzdy si trosku zazundre(sak ako chlap) dobry napad s tym havom a cicou skusim to s nim.tiez kojime v noci asi 5-6x ale mne to moc nevadi lebo spava s nami a tak len vytiahnem prsnik a spim dalej problem je ze niekedy naozaj zaspim a nedam si ho spat tak potom mliecko tecie na postel 😖

janaspa
24. júl 2011

Ahojte chcem sa opytat, kde vsade ste uz s detvakmi boli a ako casto chodite von?

locko007
24. júl 2011

@monca1991 Náš už asi mesiac. Najradšej má reklamu "Vidíte tu superkočku-môžem mať jej mobil, alebo tú potápačku - môžem mať jej mobil....". Alebo mu stačí jednoducho povedať "tini-lini" a už sa natriasa. 😀

locko007
24. júl 2011

Ako často vám cez deň spinkávajú deti? Lebo náš malý spáva asi tak každé 2 hodiny a spáva 1-2 hodiny. Všetci mi hovoria, že je to moc.

ela2710
25. júl 2011

@locko007 je to teda naozaj dost....nas spinka tak pol hodinku az hodinku do obeda a 1-2 hodiny po obede, casto aj menej.. porad sa s pediatrickou, moze mat malo zeleza...

locko007
25. júl 2011

@ela2710 Myslíš? On je inak veľmi živý. Len keď príde jeho čas, začne si pretierať očká a začne byť zlý.

ela2710
25. júl 2011

@locko007 no nas vydrz hore 5-6 hodin...mozno tvoj spinka len z toho pocasia, je tak na spanie cas, ale spytaj sa pediatricky, ja som mala malo zeleza po porode a stale mi bolo do spania... na 9,5 mesacne babo je toho spanku dost...no samozrejme davaj ho spinkat, ked chce 🙂 ale spytaj sa tej pediatricky, aby v tom ozaj nebolo to zelezo

monca1991
25. júl 2011

baby robite uz satnik pre deticky na zimu??