Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
my spime 2x za den.. raz hned do cca 1,5h po zobudeni tak asi hodinku, niekedy dlhsie potiahne.. a potom spime az okolo obeda tiez tak hodinku.. a potom az vecer.. ale ona je unavena, vidim to na nej, len ulozit sa nenecha, lebo sa chce hrat 🙂 v noci spinka pekne, ale tiez sa budime 2-3x na papanie.. ale to mi nevadi, dam ju k sebe a spime obe..
@locko0007 moj syn spava maximalne 2x denne, uz vela krat aj len 1x denne, do kopy cez den tak 2-3 hodiny. Vecer ho kojim okolo osmej, zaspi okolo pol deviatej/deviatej (dufam ze uz skorej, ked bude menej slnka von...), zobudi sa okolo piatej pol siestej alebo trosku neskor, ak neskor, tak potom vydrzi do tej 12 tej na obednajsi spanok.
Ja by som na Tvojom mieste tiez dala skontrolovat zelezo...
@monca1991 hej, ja uz robim mensi satnik ale viac na jesen, na zimu este nie, ale za to ze mi kamoska predala veci, inak by som sa este nehnala...
@monca1991 no lenka popapa taku polku pekne.. siceje od toho cela zagebrena, ale vytesena, ze papa sama.. z jablcka sa az tak netesi, lebo sa jej to smyka v rucke, sice nieco z neho odhryzne, ale malo.. a bananik do rucky nechce.. este som skusala jej dat do rucky mrkvu alebo zemiacik alebo inu zeleninku, ale nejak nevie, co s tym.. 🙂
@locko007 No veď ani my to nemáme s papaním také ružové (my máme so všetkým problém 🙂 ), tiež sa nevie sustrediť na papanie, vždy vystriedame kopec "zábaviek", už sa teším, keď ju budem musieť nechať učiť sa jesť samu 😀 to budu horory 😀 . A ani mi veľa nespapa, už to prestavam aj riešiť. Ale najviac ma dojíma, keď jej celé dopoludnie pripravujem papanie a ona mi z toho zje pár lyžičiek 😖 , ale myslím že sa to upraví, keď prejdeme na normálnu stravu.
Vidíš ani som si nevšimla, že si "od susedov" 🙂 , si pracovala pred materskou v TO?
Dnes sme boli na poradni, maly Tomi ma 11540 g 🙂 a inak ma vsetko supis 🙂
@jammka este raz Ti dakujem za dobry napad, uz som Sebastiankovi ukazovala na obrazku zvieratka a pekne mi uz ukazuje macicku, psika, konika a kacicky 😵 😵 . Som velmi milo prekvapena, ako rychlo na to reagoval - trvalo to len 2 dni, najprv som myslela, ze to je nahoda ked ukazal na macicku, ale dnes sa mi to potvrdilo viacej krat...
@majka1981 to som rada, aj u nas to islo vcelku rychlo... vyzera to tak, ze nase deticky su teraz uz velmi vnimave a treba sa im v tomto ohlade viacej venovat a precvicovat s nimi. my sme par dni macicku a psika v knizke "nehladali", kedze sme sa ucili ine veci, a ked sme sa k nim vratili, uz ich neukazala spravne 😒 takze si to treba opakovat castejsie 😉
@brixina na nom zas ale nevidno tie kila dako extra, zas nie je tucko 😀 on je aj dost vysoky, zajtra ideme merat, pred dvomi mesiacmi mal 74 cm, takze ratam, ze do 80 cm by mal mat...a toto mi vravi kazdy o krizoch 😀 😀 ale nastastie nemam este ziadne problemy, pediatricka nechape, ako krpca vladzeme, ale nam ozaj nepride tazky 🙂
@jammka hej, treba to trenovat, ale mne sa to aj celkom paci, lebo je to aj pre mna nova hra 😅 , ak vies co myslim... a ako som teraz citala v tom clanku hore na mama a ja, tak treba ukazovat len tie zvieratka, ktore pozna dieta aj v skutocnosti. Tieto zvieratka pozna, tak tie ukazuje, darmo mu ja ukazujem aj kravicku a muuukam, on ju v skutocnosti nepozna 😀
baby uz ste poculi o tej stranke na FB???zevraj je to dobre a lepsie ako MK.uz ste tam boli??ja sa tam bojim nakuknut lebo sa siri ten virus po FB tak radsej sa spytam
ahojte baby, nemam nejako cas sem moc chodit, tak vam posielam mensiu rekapitulaciu 🙂) boli sme v poradni a mame len 7910g co je malo vraj. Ale je spokojna tak neviem. Brali nam aj krvicku ci jej nieco nechyba ale vsetko je ok, len som bola nepokojna, lebo mi od posledneho vazenia (7mesiac) pribrala len 30dkg. Len je strasne hyperaktivna tak to asi preto. neobsedi ani pri jedeni. Ked boi horucavy sekla nam s papanim tak sme len boli na mlicku a cajoch, a teraz sa horkotazko zase dostavame do starych kolaji. A tak ako krasne spinkavala tak sa budi niekedy aj 3-4krat. Neviete mi nieco poradit na noc? davam jej aj kase pred spanim a dokojim potom, alebo dam hodku pred spanim kasu potom po kupani flasu mlieka a este aj moje mliecko a aj tak sa okolo polnoci zobudi....Dakujem za rady
@gabina84 ze 7,9 kg ma byt malo, to sa mi zda sprostost... to ze pribrala len 30 dkg, to by ma neznepokojovalo, lebo dieta uz nepribera tak rychlo v tomot veku. ved 8 kg je krasne 😅 .
na noc Ti ja neporadim, ja nepoznam co je to prespat celu noc... je to uplne normalne, ked sa dieta budi v noci, dieta sa totiz nebudi len pre hlad, ale aj pre lasku, istotu, teplo, zimu, zle sniva... moznoze nieco preziva, ide rastovy spurt, idu zuby...
aj moj sa budi niekedy 3-4 x, to je v tomto veku normalne. ulahcit si to mozes len tym, ze ju nechas spat pri Tebe v posteli, aby si nemusela tolko krat vstavat.
@majka1981 podla doktorky je to malo, ale ona je ziva tak viac asi priberat nebude... mne sa tiez zda akurat, ani vychudnuta neni, no proste spokojne babo :-P
tak mi sme spavali do 7 mesiaca celu noc tak je to taka zmena,a budi sa aj po hodke od posledneho prebudenia a zakazdym chce pocuckat
joooj keby som ju mala dat medzi nas tak to nespime nikto 🙂 ona je ako ja , tiez si robim miesto v posteli co najvacie🙂)

@locko007 suhlasim aj s elou.aj ja som sa do nedavna bala ako ty tiez mi maly spaval strasne vela ako tebe cca kazde 2 hodky asi tak na pol hodku ale teraz si spava uz len 3x do dna po pol hodke a sam si to upravil ako mu to vyhovuje...tak nerob si z toho velku hlavu ale keby to neprestalo urcite by som to povedala pri prvej poradni ktoru budes mat