Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Mamičky, PROSÍM vás, aká je výška a váha vašich detičiek? Naša je 74cm/9550g. Myslím, si že s výškou a váhou sme úplne v poriadku. Len moja svokra si myslí, že synovi nedávame jesť a je moc maličký. Tak netrpezlivo očakávam nejaké správy, aby som mala čím argumentovať 😅 😅 😅 .
@locko007 ahoj nas ma 74cm a 9,52kg myslim si &e mate krasnu vahu a je to v poriadku.pokial je dietatko spokojn etak je vsetko v najlepsiom poriadku...milujem takychto ludi...nech si ide mrkotat do kurina!!!!prepac ale toto su reci "mudreho" cloveka, ktory ti navyse nema do toho co kecat.ked si aj ty spokojna nevidim dovod zapodievat sa tym
@gabina84 ahoj nas drobec tiez spava s nami v posteli od 4 mesiacov lebo vtedy byval hore cca 15-20x za noc a to sa uz naozaj nedalo 😖 teraz sa mu to trosilinku upravilo a budi sa cca 5x za noc a to vzdy si ho k sebe pritiahnem ucicikam a nakojim ho a popri kojeni uz spim ani neviem kedy dopapa
@monca1991 tak vy ste uz asi zvyknuty ked drobec spinka s vami, ale ja som ju od malicka ucila na postielku a neviem si to ani ja predstavit zeby mala somnou spat. Raz som to skusila ked sme boli na chate a to sme sa ani jedna nevyspali ☹ ona kopala stale mna a ja som bola v strehu aby som ju neprivalila 🙂 ale kazdym dnom sa to lepsi tak dufam ze som to teraz nezakrikla 😀
kocky, davate uz detom na obed polievocku aj hlavne jedlo? my zatial papame len jedno, aj to s miernymi tazkostami, ale zevraj od 9 mesiaca by sa mala davat polievka a aj druhe...
@jammka nedavam, ja davam len jedno alebo druhe, maly je spokojny, najedeny, jemu netreba este dva chody a ani mne 😀 ja polievky jem len vynimocne, radsej spravim viac druheho. A pre deti je v preklade polievocka = druhe jedlo, lebo rozdiel je len ten, ze ked chces polievku, tak zriedis vodou, ked druhe, tak take kasovite, nie?
Ahojte maminky.Dávate vašim detičkám papať jogurty?Ked áno, tak aké? Čítala som,že 9-10 mesačné deti už môžu chlebík natretý maslom a s džemom alebo plátkom šunky.Mne sa to zdá skoro, ale ten môj drobec je taký mlsný, tak by som to chcela skúsiť.Čo dávavate deťom papať?Ďakujem za vaše rady a názory 😉
@uzu17 salamy nedavam, ale minule sme skusali natriet malemu kusok rozteka masielkom a velmi mu chutilo 🙂 a jogurty sa zvycajne zavadzaju uz vo osmom mesiaci - mal by sa biely smotanovy,ale nas maly ho nechcel, tak nam pediatricka poradila,ze mozme davat take ovocne prichute, ake ovocie uz moze, teda broskynove, marhulove, bananove, a ze mozme skusat aj vanilku, cucoriedku a malinu, maly sa nevyhodil, nie je na nic z toho alergicky, a vsetko mu to chuti, hlavne nekupuj dake nizkotucne, a tak, my kupujeme zvolenske a take nase - lovcicske 🙂
dakujem za rady. a tie smotanové jogurty neobsahujú mlieko? a na desiatu a olovrant čo dávate papať? my stále papáme ovocie, len by som mu to trošku chcela spestriť.
my papkáme aktiviu, naša detská lekárka mi povedala, že môžem dať aj kyslú smotanu 16% s ovocím, alebo piškotom, ale to som ešte neskúšala.........všetko treba po troške zavádzať 🙂
@gabina84
@majka1981 aj ja k malej vstavam v noci minimalne 4x na kojenie... ale mam postielku hned vedla postele, tak len vytiahnem cecik a spime obe dalej. Som rada,ze uz s nami nespi v potesteli, lebo sme boli obaja s mm velmi unaveni, hlavne ja a moja chrbtica. A takto je to fakt pohodlne... Ale mne to ani nevadi,ze tak casto k nej vstavam a kojim. Dospim s nou cez den 😉
@monca1991 o akej stranke na FB? Virus mozes chytit iba tak,ze nieco spustis alebo das instalovat, nakuknutim - prihlasenim nic nechytis, netreba klikat na linky, ktore nepoznas a nepozerat videa 😉
@uzu17 presne som toto mala potrebu urobit aj ja, spetrit to... tak davam bud na desiatu alebo olovrant jogurt smotanovy biely zvolensky s cerstvym ovocim.. A chuti 😉 Smotanovy jogurt obsahuje smotanu a jogurtovu kulturu 😉 Ani sunku ani dzem by som zatial nedavala... sunka je moc slana... ale roztek alebo chlebik s maslom moze 😉
@uzu17 Jogurty - ano- ako tu uz bolo napisane, najidealnejsi je jogurt biely (smotanovy) a probioticky, dochutit mozes cerstvym ovocim. Jogurty s prichutami ovocnymi a vanilkovymi v pripade, ze to inak nechce (co je, bohuzial, aj nas pripad) - tie su uz prisladzane cukrom... Ano, je to mliecny vyrobok, ale je kysnuty a lahsie stravitelny.
A aj ten chlebik alebo rozok s maslom kludne davaj, pripadne maslo vymiesaj s nastruhanou mrkvou, uvarenou brokolicou, kalerabom - take zeleninove natierky, aj do nich mozes pridat biely jogurt.
Alebo este ovocne vyzivy mozes dat, idealne doma urobene, ktore nie su prisladene ako kupovane. Detske susienky do toho, ked chce - su aj take, ktore neobsahuju vajcia (rizikovy bol teda doposial bielok). Ale pokial viem, od ukonceneho 10. mesiaca aj klasicke piskoty (ktore teda obsahuju cele vajcia) by nemali byt problemom.
@locko007 Ahoj, ved to musis mat krasneho a dobre ziveneho chlapceka 🙂. Moj ma na 9 a pol mesiaca cca 8,5 kg a kazdy lekar (nielen pediater) mi povedal, ze je dobre ziveny a dobre vyzera 🙂. V rannom veku treba dbat na spravnu vyzivu (nepridavat cukor, ani sol do jedla) ako prevencia obezity, navyku a preferencie na sladke, presolovanie. Nedaj sa odradit, tiez som pri spolocnej dovolenke musela bojovat s rodinou, aby mu nedavali napr. gulas 🙂)) a nenazyvali jeho jedlo "ze vyzera uz ako raz pouzite a bez chuti"...
Na 1 rok ma dieta dosiahnut 3-nasobok svojej porodnej hmotnosti. Podrobnejsie je napisane napr. aj tu: http://www.choredieta.sk/index.php/rast-vyvoj/r...

ahojte, davno som tu nebola, verim,ze deturence vam rastu ako z vody a ze robia pokroky... Chcela som vas len pozdravit, nemam sancu vas precitat od kedy som tu nebola..... Hlavne nech su deticky zdravucke 😉 cmuk opatrujte sa. Vidim tu vela novych tvari... tak sa minuleho roku v oktobri narodilo fakt vela peknych a dobrych deticiek 😉