Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@snowella Sonicka lozi, stvornozkuje, zacala sa pred 3 tyzdnami staviat na nozicky, tak teraz len chodit a chodit... Mame 2 spodne zubky a vrchne 2 sa nam tlacia. Je to zlaticko, blaboce - mama, tata, dede, baba, vie napodobnit havka, konika, ako robi auticko, posle pusku, je neskutocne vnimava a vsetko musi vidiet a vediet :D Stale ju kojim, mliecka mam dost a papame prikrmy - desiata, obed, olovrant, vecera. A co vy? Ako?
Ja jogurty a ine mliecne vyrobky nedavam. Zatial nevidim potrebu... a okrem toho tu kravske mlieko pred 1. rokom neodporucaju.
Baby a sme sa Vam prisli pochvalit, nam sa uz 6-ty zubok tlaci, sa mu dako rozhodli ist pekne naraz 😒 ale znasa to celkom dobre, len pri tych hornych mal hnacky 😒
@emily327 prosím ťa, čo to ty máš za postielku, že malú tak kojíš s postele? Aj ja by som chcela 🙂
@snowella Ja som úplne spokojná so svojim chlapcom. Myslím si, že je úplne na svoj vek normálny. začína nám pomaličky chodiť, plazí sa po celom byte a blaboce. Obyčajne sa naje pekne, len keď sa mu práve tlačí zúbok, tak je to trošku horšie. Len svokra ma stále otravuje s kravinami, ešte aj moju mamu si pristavila, že Dalko poriadne nepapá, že je slabučký. Moja mama skoro spadla z nôh, že čo to tá trepe za blbosti.
@emily327 Aj nas Danusko je milacik - celej rodiny. Ale dava nam aj zabrat, hlavne teraz, ked ma ˇ"štveracie" sa obdobie - stale sa stavia, najlepsie, ked sa zozadu chyti len za nohavice 😅. Sme na tom podobne s lezenim, chodenim za rucky, kojenim a jedenim, zubky mame 4.... Aj nieco "porozprava" - ale nie az tolko - baby su jednoducho ukecanejsie 😉. Aj rozpravaju skor.
Ked si pisala, ako v noci kojis, tiez som rozmyslala, ze ako cez postielku 😕 - mas zrejme so spustacou bocnicou. A kojis teda vzdy z rovnakeho prsnika ? Ja sa otacam okolo neho... 😕, aby som ich vystriedala. A ved aj potrebujem zmenit polohu (bok) pri spani. Ako to robite ine mamicky?
Ked ma dobru noc, tak sa zobudi 1x za noc a potom az rano (ktore byvaje skore - stale okolo 5.30, aj skor). Vacsinou sa budi castejsie.
Spi do prveho nocneho zobudenia v postielke, potom ho dam k nam. Je totiz vzdy aj odkryty a studeny ako zaba - mozno aj preto sa zobudi... Ked je pri nas, tak ho hned vlastne zohrejem, aj potom takto viac dozriem, aby bol prikryty. Oblecenie a prikrytie ma rovnake ako my. Aj ked je to mozno skor o "cestovani" po postielke ako o teplom prikryti. Pouzivate niekto spacie vaky?
caute zienky.. no vidim, ze nie sme sami, co sme taki nervozni :( lenka sa cele dni zlosti, pisti, krici, dudri sa, napina cele svoje telicko, trepu sa nam dalsie zuby :( stale ma nieco v puse, minule normalne tak sustredene hryzla vrchnak z pet flase (na flasi zasrubovany🙂), ze sme sa jej nemohli ani dotknut, lebo uz jacala.. strasne ju to musi svrbiet a boliet chudiatko moje.. uz nech su vonku.. a zase ju chytilo hryzenie pri kojeni, dnes mi 2x skoro odhryzla bradavku, normalne mi az slzy vysli.. dostala po plienke a bola spokojna.. prestahovali sme sa a teraz skuma cely byt 🙂 stale si najde nieco, za cim sa doplazi a samozrejme je to stale nieco, co nemoze 🙂 kabliky, srubky, spinky a podobne.. najnovsie sa jej pacia susiaky na pradlo, pride k nim, pozrie na mna a chyti.. takze nic nerobim, len ju upozornujem, same nonono, zoberiem, odnesiem do bezpecia medzi hracky a o 2min zas to iste.. ach jo.. a zacina sa stavat na nozky, snazi sa vyliezt na mna az neviem kde ;) takze asi pojdeme kupit topanocky uz.. a dnes si skoro sama sadla 🙂 miery aktualne az na buduci tyzden 🙂 ozaj a moja biely jogurt nechcela.. striasalo ju tak, ze az 🙂 skusim jej donho dat bananik 🙂 papa
Spia niektore vase deti uz len 1x za den? Doobeda to ide viac-menej v pohode (hovorim, ze dospava noc). Ale poobede uz malokedy, aj ked prejavuje unavu. A ked sme k tomu niekde mimo domu a vonku, to vobec nehrozi - aby mu nahodou nieco neuslo 😵. Az cestou v aute - bez vecere, neumyty. neprezleceny 😅 . Ale nastastie spi vacsinou az do toho skoreho rana (s obvyklymi zobudeniami). U starsieho syna sme to mali rovnako skoro. Kamoskina 11- mesacna dcera spi 3x denne 😒
@miroslavazh
@snowella postielke sme odmontovali bocnicu a spustili matrac do takej vysky ako mame postel 😉 A striedam prsia v noci, ale nie vzdy si to pamatam z ktoreho, kedze kojim v polospanku...
@vicsstef presne aj tak spava moj syn - ked pred siedmou, tak 2x denne, ked okolo siedmej tak 1x denne 🙂 taky rythmus sa mi paci...
ja tiez uspavam, ze som pri nom - kojim alebo hladkam, odist a nechat ho zaspat sameho - to nepoznam a ani to neskusam. nezda sa mi to prirodzene, dieta nas este potrebuje 🙂
@snowella ano, spi uz len 1x denne, podla toho kedy sa rano zobudi
@ela2710,
@emily327
@snowella
Vyskusala som ten biely jogurt. Moc mu nesmakoval, trochu ho striaslo. Tak som mu tam pridala banan a slivku, to uz bolo lepsie.
Tie natierky vyskusam, to znie celkom dobre.
A ked davate ovocie, tak uz davate surove alebo trosku podusite? Ja mu obcas dam do ruky len take cerstve, ale vacsinou vsetko podusim, len neviem ci je to naozaj potrebne do toho roka.
@snowella davidko je tiez do prveho kojenia vo svojej postielke. potom uz s nami lebo pri kojeni zaspim 😉 . v noci ho kojim tak 2-3 krat, raz z praveho potom z laveho. ale prikryvam ho len takou tenkou prikryvkou, ked ho prikryjem paplonikom, tak je vzdy spoteny. po mne asi nebude, mne je stale zima 🙂
@emily327 vieš aj ja som nad tým rozmýšlala, ale sa bojím že sa to rozpadne 🙂 malý stvára také veci, že sa len tak otriasa postieľka pod nim. 🙂
@ela2710 aj mi tak papáme ovocie a tiež bez problémov. Nie je dôvod robyť si robotu navyše, nie 🙂
@uzu17 ovocie trebalo podusit iba prvy krat jablcko 😉 Ja od vtedy co je od 7.mesiaca davam iba surove nastruhane na sklenenom struhadle 😉 Netreba do roka dusit... stracaju sa tym zbytocne vsetky vitaminy 😉 cmuk aj malu z toho bieleho striaslo ale zjedla pol poharika bieleho jogurtu, s bananikom alebo nektarinkou je mnam 😉
Ahojte baby, co vsetko zo zeleniny uz deturence papaju?

@locko007 len nasa porodna hmotnost bola ovela nizsia ako u vas. Ved porad sa s pediatrom alebo gastroenterologom.