icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

majka1981
10. aug 2011

@snowella on je rano okolo pol deviatej desiatu / ranajky, dokojim a pred spankom mu davam obed, lebo potom spi do pol tretej a nechcel by hned jest. Vlastne je to aj dobre, ze nabieha na takyto rytmus, lebo o 4 tyzdne ide do jasiel a tam davaju len na obednajsi spanok. On je o tej jedenastej v pohode, len ked uz cakam do tej dvanastej, tak vtedy to uz nezvladne.

slavuska30
11. aug 2011

..ahojte babulky, dlho som tu nebola, sťahovali sme 🙂 , takže konečne v domčeku ešte ma čakajú oznamy adresy a poisťovne-samá administratíva... 😖 ...
..inak Peťko je už chlap ako hora, má 4zuby 😀 😀 😀 😀 , pri kojení hryzie ako pes 😝 , aj my vlasy dupkom stoja, keď zhryzne a nechce pustiť 😀 , sedí pekne sám postaví sa v ohrádke, ale lozenie..to vôbec 😀 , krok ani jeden..ale zato vie urobiť indiána, zakývať na odchod a povie mama, baba tata 🙂 a velmi rád opakuje, keď niekto kašle 😀 😀 😀 , potom musí aj on
..je jedlík, zachvílu zje aj mna..má 10kg, 😀
..inak babulky kojíte ešte aj v noci? lebo ja mu dám večer o 20,00 kašu, zje celu davku, za hodinu nakojim a potom sa zobudi okolo polnoci zase nakojit a rano o 5,30 zas kojím 😀 😀 😀 v priebehu dna tiež..a ked chce mliečko, tak mi zaborí hlavu do výstrihu alebo ma ťapká s rukami po prsiach...hahahha

uzu17
11. aug 2011

@monca1991 dnes som to tak skusila a podarilo sa 🙂 dakujem za radu.

monca1991
11. aug 2011

@slavuska30 ahoj no tak to stahovanie ti nezavidim my to uz mame za sebou pred 5 mesiacmi...gratulujeme uz je z neho priadny chlap...neboj on zacne aj lozit aj chodit moj tiez zacal robit vsetko naraz 😀 😵

majka1981
11. aug 2011

@slavuska30 ahoj, tak aj ja kojim v noci. okolo siestej kasa, okolo pol osmej kojim na vecerny spanok, a o desiatej/jedenastej zase kojim, potom v noci 2-3x kojim neviem o kolkej a vstavame okolo siestej... Mna moj tiez hryzol, ale ja som ho hresila a tym som ho to oducila...

snowella
11. aug 2011

@majka1981a mas pravdu, ze s tym "vasim" jedenim je to tak lepsie. Ja davam aj ranajky a desiatu potom neskor. Ale skusim zatial tie ranajky vypustit, mozno bude ten (skory) obed chciet pred spanim (len ho musim stihnut navarit, co je dost tazke, kedze vkuse je postaveny pri mne a drzi sa ma, ved urcite to poznas..) Lebo naozaj posledne dni sa budi taky mrzuty, placlivy, len by sa chcel prisat - nakojit, co mu nechcem umoznit, lebo potom by z toho obeda - uz dost neskoreho - nebolo vobec nic.
A ze Sebastianko ide do jasiel? Ides do prace? Urcite aj tam davaju tak skoro obed (aj v skolkach byva takto)...
Pozeram do pasu, ze si bola sportovat 🙂. Veruze je tazke si to zorganizovat - ja ked chcem ist (na korcule), tak len ked je hore a nespi, manzel je s nim. Pocas spania (ani nocneho) nemam zaruku, ze do hodiny sa s krikom nezobudi a ukludni ho len "zivy cumel". To som uz skor pisala, ze nevieme ho inak ukludnit, nepomoze ani nosenie na rukach, hojdanie, cicikanie, prihovaranie sa, hladkanie, nic. Ked ide k nemu manzel, inak za bdeleho stavu jeho "liebling", tak este zlostnejsie place 😒

slavuska30
11. aug 2011

@monca1991 no ved aj ja si myslim...a chlapci bývaju lenivejší aj tak 🙂
..ozaj a hlasila si zmenu adresy aj v sociálnej poisťovni?

slavuska30
11. aug 2011

@majka1981 xixix..tak ja som mu už aj po zadku dala 😀 😀 ale len taku slabu...skusol a nepustil xi...dufam že ho to čoskoro prejde, lebo mám už vsetko bolave 😀

snowella
11. aug 2011

@slavuska30
@majka1981 kojime, kojime aj v noci... Minimalne ta 2-3 x, bez ohladu na to, aka bola vecera. Co pozorujem, tak vacsina z nas... Aj realnych kamaratok 🙂
To len moje 3-mesacne (kojene) krsniatko je take vzorove dieta, ze prespi krasne celu noc a po prvom rannom kojeni este spi dalej 😕. Ona od narodenia vedela spat v noci v kuse 6 hodin. Starsi syn (kojeny) tiez spaval od styroch mesiacov.Ja vidim u nas rozdiel v tom, ci mali cumle. Starsi mal, ale mladsieho som aj v duchu "kojenia na poziadanie" pri kazdom nocnom zaplakani kojila a cumel v prvych 2 mesiacoch nedavala (a neskor ho uz nechcel). Velmi som chcela kojit, a od zaciatku som nemala vzorovu laktaciu, tak som sa drzala tychto rad laktacneho poradenstva. Takze je to taka "obeť" za mliecko.
Ze ta, Slavka, maly tapka po prsiach, ked chce mliecko? Podobne, uz len cakam, kedy mi tricko vyhrnie 😅. Ja sa ho pytam, ci che "cici", zosiroka sa usmeje a uz sa hrabe ku mne - ti nasi mali "ceckoši" 😉

snowella
11. aug 2011

@slavuska30 hryzie tiez, aj po zadku dostal, aj som ho jemne cvakla do rucky aj ja- aby si to spojil, ze to boli, ale zatial to velmi nezabera 😒 . Tiez je to pre neho nesmierne zabavne, ked si kusne...

slavuska30
11. aug 2011

..no veru..aj maly má dudku, bez nej odpísaný 😀 , dneska som musela kupit novu, lebo sme ju zabudli doma a k rodičom sme šli bez dudky..no nervozny, nevdel zaspať ani na cickoch 😀 ..
s tým tričkom si pamatám, že dcera mi tak vytahovala..haha.. 😀

monca1991
12. aug 2011

@slavuska30 ano hlasila som musela som priniest ofoteny obciansky preukaz a bolo ale davali mi najavo ze by im vobec nevadilo keby som ani neprisla ale istota je istota

majka1981
12. aug 2011

@snowella u nas je to asi zato este tak, lebo ma doobedu len 1 jedlo (okrem kojenia), tak na obed musi mat ten obed. a ano, v jasliach podavaju o pol dvanastej obed,tak vlastne dobre ze sam nabieha na takyto rytmus. Ano, idem do prace od oktobra, sice len na 18 hodin do tyzdna, ale uz sa velmi velmi tesim. S dietatom je krasne byt doma, hlavne teraz cez leto, ale uz je toho dost... uz chcem mat trosku cas pre seba, ine myslienky a nie len papanie kojenie kakanie padanie a podobne. Takto prejdem na ine myslienky, on sa pohra v jasliach a pridem ponho a budem sa mu na plno venovat.
So sportom mi to zatial velmi nevychadzalo - bud z dovodu kojenia, alebo spanok, alebo proste mala som inu robotu a musela to vyuzit. TEraz dufam ze sem tam budem sportovat... ja som pred tehu sportovala vela a ked som otehu, tak tiez som sa este dobre drzala.
S cumlom mas urcite pravdu.. aj moj je nedudkovy, mal ho ale len v kociku von, aby nedychal studeny vzduch ked reval, tak som mu ho dala. A od marca ho uz vobec nepotrebuje...

majka1981
12. aug 2011

@slavuska30 ked ma hryzol, tak som mu demonstrativne pred ustami zabalila prsnik a hresila aby nehryzol, zabralo a hryzol ma asi tak 2 dni. Od vtedy (to bolo zaciatkom maja) ma uz nehryzie, iba ak sa zabudne ked sa nalaka ked je dade hluk alebo podobne.

gabina84
13. aug 2011

ahojte, rozmyslali ste uz nad oslavami prvych narodenyn drobcov?? ako to idete riesit? Ja pomaly rozmyslam, ale nejake napady by este bodli 🙂

locko007
13. aug 2011

@gabina84 Ahoj. Ja som už nad tým rozmýšlala tiež. My urobíme taký slávnostný obed u mojich rodičov, keďže bývajú v rodinnom dome. Bude samozrejme krásna tortička. Tvar rozmýšlam, buď auto, alebo havka, lebo náš malý je zo psíkov celý nadšený. A samozrejme budeme mať všetci narodeninové čiapočky a nafúkame zopár balónikov. A také maličké prekvapko (hlavne pre ocina, ten o tom ešte nevie) - objednám fotografa a pôjdeme si urobiť my traja také narodeninové rodinné fotečky niekam do prírody.

locko007
13. aug 2011

Inak baby, strašne mi je smutno z toho, ako ten čas letí. Keď si uvedomím, že to je len chvílka, čo som ho prvýkrát uvidela a teraz je už taký veliký. 😢

gabina84
13. aug 2011

@locko007 Ahoj, ja som tiez rozmyslala nad ciapockami a balonikmi -to predsa nemoze chybat ...a aj nasa za havami len hiiika ked ideme po ulici 🙂) ale to asi kazde dietatko 😀 Inak to prekvapko neni zly napad ale bohvieake bude pocasie predsa je to oktober a teraz je to uz nevyspitatelne.
to mas dobre ze mate domcek k dispozicii, ja si budem musiet nejaku miestnost zarezervovat, lebo v 2-izbaku to nebude take jednoduche, a rozmyslala som aj nad sasom- spravil by mi ho kamos ale to este uvidim.
A co planujes podavat na stol?

vejinka
13. aug 2011

ahojte u nas to budu hlavne baloniky na lustry na kluckach.mna caka 27 oslava ERIKOVYCH narodenim.tiez bude mat balony urobim tortu a pre neho este malu klobaskovu so slaninou salamou.lebo doteraz mu vravim ked chce klobasu ze dam ale az ked bude mat tri roky tak vsetko co mal zakazane napatlam do slanej torticky. A Vilko dostane tiez urobenu tortu a uz som kupila aj fisher price krokodil s kockami. Povodne som chcela trojkolku ale mame doma kadejake odrazadla tak som sa rozhodla takto.

monca1991
13. aug 2011

@gabina84 ahoj ja som tiez nad tymto uz rozmyslala.my sme mali este len teraz krstiny takze velku oslavu uz mame za sebou takze uz take stresy stacili.my mame 3-izbovy byt sice taky mensi ale staci...my sme uz pozvali starych rodicov a my.myslim, ze to staci.tortu budeme mat teraz na krstinach sme mali mc quina a teraz by som chcela tortu v tvare jednotky.tak uvidime ako to cele dopadne...

locko007
13. aug 2011

@gabina84 Júúúj, to ešte neviem. Asi slepačiu polievočku - tú majú radi všetci. A hlavné jedlo vymyslím nejakú špecialitu - to je moja parketa. Keby som to mala nechať na manžela, tak máme oslavu prvého rôčika ako takú menšiu svadbu. Krstiny sme mali v reštaurácií a bolo tam 35 ľudí. Ale ja to tak nechcem. Teraz budeme len najbližšia rodina. Obidvaja starý rodičia, môj brat s rodinou, švagriná s rodinou a prababka určite nesmie chýbať. Inak určite mi bude na tie fotky frflať. On na takéto pózovačky pred objektívom nie je. Svadobné fotenie mi vyčíta ešte dodnes. Ale snáď to urobí pre svojho syna. A čo dostane tvoja oslávenkyňa na narodeninky? My sme chceli kúpiť také autíčko na batériu (lebo manžel je blázon do áut), ale asi až neskôr ho kúpime a hlavne to stojí dosť peňazí, tak nech si ho moc nerozmaznávame.

gabina84
13. aug 2011

@monca1991 no ja som ratala asi 20ludi, to akoby mala svadba 🙂 a nakoniec to spravim asi len doma, a pozvem len starych rodicov,prastarych rodicov a krsnych a bude. necham sa prekvapit sama ako to vsetko dopadne

gabina84
13. aug 2011

@locko007 ja som ratala asi 20 ludi, a to je tiez dost si myslim, aj tak to asi ona este tak nebude vnimat no neviem. Akurat dnes sme boli na oslave mojej krsnej -mala 50 a asi hodinu sa len obkukavala a len na ruky sa pytala, kym si zvykla na tolko ludi. A darcek este veru neviem. chcem jej kupit trojkolku ale to by sa patrilo este vyuzit aj skor kym bude pekne pocasie, nieco vymyslim, ma rada psikov tak mozno nejakeho velkeho plysoveho hava s maslou aby mala co obzuvat 🙂 nejako sa jej pacia stitky na vsetkom a len tie obzuva 🙂)

locko007
13. aug 2011

@gabina84 To máš dobré, keď len obžúva. Náš všetko zubami trhá a je. najradšej má muškáty, ale keď sa mu páči aj umelú kvetinu požuje. Minule mi vytiahol spod stolíka olejček po kúpení a tú nálepku zubami potrhal a zjedol. Musím pred ním všetko schovávať a ani na chvílu ho nenechávať samého. On je strašný zver. A inak ako baby tu píšu, tak začal strašne hrýzť. Dneska moja mama vraví, že ako sa on pekne začal túliť a zrazu jej zahryzol do krku.
20 ľudí je dosť. Nás bude presneeeee - 10. No a tri detičky. Moc to nechcem preháňať, nech máme takú peknú spomienku na prvé narodeninky. On to aj tak vnímať ešte nebude.

gabina84
13. aug 2011

@locko007 ja viem ze je to dost, ale to bude len najblizsia rodina. stary rodicia,prastary, a priatel ma este 2surodencov a oni maju rodinu tak to by sa zase patrilo pozvat asi. tak nasa nehryzie nastaste, ale mala obdobie ked sa dostvorkovala ku mne, vyliezla po teplakoch hore a uhryzla ma do kolena, ale nastastie s tym prestala. vidis ty ho nemozes nechat sameho a ka keby som aj chcela sama neostane. len co sa od nej vzdialim tak dotrieli za mnou a uz je nalepena na mne. ma take obdobie ze by sa len tulila a nosila na rukach. Je to pekne, ale potom nic doma nespravim a obcas aj dietu drzim 🙂 lebo naranajkovat sa to je sviatok pri nej 🙂

locko007
13. aug 2011

@gabina84 Vy už takto vo veľkom chodíte? My ešte len po držiačky, za obe ručičky. No čo, sme trošku lenivší. Ale jedávať ma tiež nenechá. Koľkokrát sa na mňa tak pozerá, ako keby tri dni nejedol a to mi už aj tak chuť prejde.

emily327
13. aug 2011

ahojte, boli ste uz na 3.davku ockovania? My sme boli v stredu 10.8. a dalsiu poradnu mame az 15.1.2012... ☹ Zaujimalo by ma,ze ci idete s deturencami do poradne v roku. Lebo myslim,ze posledna by mala byt rocna poradna nie? Nejako sa mi to nezda...

gabina84
14. aug 2011

@locko007 aj my len za obe rucky ale ona ako tajfun doleti a potom sa pekne sama postavi... teraz ju ucim ako ma z postele zliezt lebo ta nehladi a len by sipky skakala dole hlavou .

gabina84
14. aug 2011

@emily327 ahoj, my sme este neboli a dokonca mi ani dr nenapisala ze kedy mame prist najblizsie do poradne... a ako to znasala? este je to stale do noziciek?

aamonka
14. aug 2011

@emily327 ahoj, my sa ideme ockovat az o mesiac...a mas pravdu..aj v karte ma napisane, ze ma byt rocna prehliadka... to si vas DR dost neskoro zavolala 😲