icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

locko007
14. aug 2011

@gabina84 To máš teda riadnu šikulku. Náš si sám nechce ani sadnúť. Len krúti ručičkami ako na motorke a vôbec sa nesnaží.

locko007
14. aug 2011

@emily327 My sme boli 4. augusta na prehiadke (10 mesiacov), ale očkovanie sme ešte nedostali. Vravela že nabudúce. Voláva si nás tak raz za dva mesiace.

monca1991
14. aug 2011

@gabina84 no hej my keby sme mali zase kazdeho z rodiny pozvat tak je na s ako na krstinach 27 a to uz fakt nehrozi.my mame krsnu v anglicku a myslim ze je to tak najlepsie(nemam ju moc v laske.ked na nu spominam tak mi ide mraz po chrbte) moj priatel si totiz postavil hlavu ze musi byt krsna ona.(je to jeho sestra) takze tato osoba nam odpada

gabina84
14. aug 2011

@locko007 neboj on nato pride.

gabina84
14. aug 2011

@monca1991 ved este uvidim, akurat sme sa dnes o tom s priatelom bavili, ze 20ludi je ozaj vela a aj tak si to mala nebude pamatat. To potom radsej neskorj jej nieco vystrojim. Aj my mame krsneho v anglicku (je to moj brat) ja som zase z priatelovej rodiny moc nechcela, tak sme sa zhodli aspon na tomto 🙂

alex1983
14. aug 2011

@emily327 no nam povedala dokina ze teraz mame prist do poradne v roku a ze ju aj zaockuje 😉

locko007
15. aug 2011

@gabina84 veď aj ja dúfam, v postielke sa postaví aj na štyri, ale pohybovať sa tak zatiaľ nevie. My sme už inak vymysleli darček na prvý rôčik. Ešte nemáme pre neho detskú izbičku, tak mu ideme v septembri prerábať jednu miestnosť a kúpime mu na narodeninky parádnu detskú izbičku. Veď o chvílku nato budú zase Vianoce a tam zase podostáva kopu hračiek.

gabina84
15. aug 2011

@locko007 coskoro sa ti postavi aj mimo postielky, nasa sa po tyzdni nato zacala aj popri nabytku stavat ... a vsetko zacala stahovat...

emily327
15. aug 2011

@gabina84 ahoj, znasala to - ockovanie hrozne plackala ked jej sestricka pichala ☹ A ja s nou, sa mi chudatko skoro dogrckala ako sa zajakavala :( Sestricka necakala,ze mala bude mat taku silu a tak jej pichala na 2x do jednej nozicky ☹ Ano do oboch noziciek ☹

@aamonka no nas Dr. podla mna ani nevie na kedy nas sestricka objednala. Ja sa na to asi pojdem opytat, ked pojdem okolo. Ale zase budem vyzerat ako matka co vsetko prehana... citim sa tam ako debil.... Dr. od PC ledva vstane a sestricka je z generacie,ktora vsetko berie... ale no mamicka....

emily327
15. aug 2011

@alex1983 no ako vidim, vsetci idete v roku do poradne. Musim sa toho svojho Dr. opytat,ze preco my nie.... ☹

emily327
15. aug 2011

@locko007 ano to aj my sme doteraz chodili kazde 2 mesiace ale to sa takto chodi iba do roka, potom uz nie su poradne, iba ked je dietatko chore alebo ked ma prist na ockovanie.

gabina84
15. aug 2011

@emily327 ako tak citam tak mas dr asi tiez starsej generacie, ze? ja mam dr co som este ja k nej ako decko chodila, reku mi aj pomoze ked som prvykrat mamina, ale ked mam nejaky problem tak nejako ani snahu nema ☹ minule som sa jej pytala ze mi nechce papat a ze sa mi casto budi v noci, a ona stale dookola ze mam slabe mliekko, ale co s tym ma mlieko ked mi cez den nechce prikrmy neviem ☹ ale mlieko mam podla mna dobre, lebo ked si kvapnem na nechet tak mi ani nestecie, a to vraj je huste....
ale kazdy dr je iny... ja uz ale rozmyslam ze ju zmenim.

monca1991
15. aug 2011

@gabina84 ja by som krsnu hned menila.krsna by mala byt osoba podla mna taka, ze keby sa s nami nedaj boze nieco stalo tak sa ma o krsnatko postarat ale nasej krsnej by som maleho nezverila ani na hodinovu prechadzku...

emily327
15. aug 2011

@monca1991 presne podla toho sme my vyberali malej krstnu mamu a krstneho otca,ze to maju byt nahradni rodicia ak by sa nam niekedy nieco stalo. A nikdy by som nikoho takeho co by som mu neverila a nechcela zverit nedala za krstnych rodicov, no len niekedy asi nie je na vyber,ze? Poznam aj takych co dali kamaratov ako parik, ti uz davno nie su spolu a on je krstny otec dietatu, co ho uz nikdy neuvidi.... ale kazdy ako chce 😉

gabina84
16. aug 2011

@monca1991 nasa ma zatial len krsneho, lebo brat je este sam, ale aj moja sesterka chcela byt, ale tu som usetrila druhemu babu 🙂 lebo by to bolo nefer keby Sofi mala potom ked si obaja najdu partnerov 2krsne a2krsnych a druhe len 1nych.A nemali ste na vyber niekoho ineho?

gabina84
16. aug 2011

@emily327 ono sa stava aj keby boli za krsnych rodinny prislusnici tak na krsnatko kaslu... Moj priatel ma takych , naposledy ich videl este v detstve a to uz prekonal kristove roky xixi

majka1981
16. aug 2011

@gabina84 ahoj, citam ze Ti mala "malo" prikrmov papa. Moj syn tiez nie je velky papkac a kojim ho tiez este dost aj cez den - sice uz menej ako kedysi, ale predsa je to este dost casto. Nerob si z toho starosti - ver tomu, ze kazde dieta vie najlepsie, co potrebuje! A prestan rozmyslat nad takou sprostostou, ze nemas dobre mlieko!! Kazda maminka ma to najlepsie mliecko pre svoje dietatko 😵 😵 . Ved je dcera spokojna nie? Ona sama vie, co potrebuje. A mliecko obsahuje nadalej vsetko co potrebuje dieta. Ja som citala jednu knizku od spanielskeho detskeho lekara, ktory napisal toto co som Ti v skratke pisala. Su deti, ktore odmietaju dlhu dobu prikrm a napriek tomu su zdrave. Pokial Ty kojis na poziadanie a malej nedavas caj s cukrom a ine somariny, co len brucho naplnia ale nemaju taku hodnotu, tak mala dostava vsetko co potrebuje. A netreba vobec porovnavat deti medzi sebou, ktore co a kolko zje, lebo kazde dieta je ine... Raz mu chuti viac, raz menej...
Ja by som na Tvojom mieste tiez dr zmenila...

gabina84
16. aug 2011

@majka1981 dakujem ti velmi pekne. Na malej vidim ze je spokojna, to ano, len ma to troska zo zaciatku vystrasilo, ale uz to po troche vypustam z hlavy. Davam jej prikrm na desiatu,obed,olovrant a potom pred kupanim taku polhodku kasu a po kupani kojim a zatial jej to asi staci...
Dr chcem zmenit, ale kazda druha je pomaly na dochodku a ja by som uz praveze chcela taku co je este mlada a ma lepsi rozhlad v starostlivosti.
ja sa znepokojujem aj koli tomu ze za posledne skoro 3mesiace mi pribrala ani nie polkilo, a to je malo sa mi zda

snowella
16. aug 2011

@majka1981
@gabina84 moj maly tiez nie je velky jedak 😉 Vymyslam, menim, pripravujem, varim - a kolkokrat zje par lyziciek, proste nechce. Stale mu je milsie kojenie.... Pred casom sme sa bavili o tom, ci mu dat obed obed pred spanim alebo po nom. Nechce velmi ho ani tak, ani tak. Gabi, ten vahovy prirastok je podla tabuliek mozno dost maly, nei je to ovplyvnene aj tym, ze je napr. velmi pohybliva ? (neviem sa u teba zorientovat, ci lezie, stavia sa a tak).

snowella
16. aug 2011

@majka1981 Este k tomu, ze ides do prace (na par hodin denne). Tu socialnu deprivaciu pocitujem uz aj ja... Ale este by som nezvladla pustit ho od seba. Dufaj, ze nebudete mat problem s adaptaciou v jaslickach - mozno v tomto veku este nie. To este pamatam na skolku, ked starsi syn dlho a zufalo plakaval a vies, ako tazko sa odchadzalo do prace? Dlho si zvykal a v podstate nikdy vyslovene rad nechodil do skolky a bol rad, ked tam nemusel ist., napr. ked bol chory. A to pred nastupom do skolky sa isiel zblaznit za detmi. Ale skolka bez mamy a s rezimom to je uz nieco ine. Drzim prsty, aby to klapalo podla Tvojich predstav 🙂

gabina84
17. aug 2011

@snowella ahoj, ano je dost pohybliva, ale aj preto si myslim ze by mala viac papat, ona mi neobsedi ani pri jedeni, a aj v spani putujue po celej postielke... ale je aj vyssia a chuda ale ked si sadne kotlicek malicky ma 😀 Ale asi to bude tak, kym papa ako tak, a je spokojna, tak sa asi nemam preco trapit, ved kolko deti aj ked uz maju 5-6rokov jedava pomenej a su zdrave...

majka1981
17. aug 2011

@gabina84 mozem Ta upokojit, ze aj moj syn pribral za posledne 2,5 mesiacov len 450 g. dnes sme boli v poradni a je to uplne okay 🙂 .
@snowella dakujem, pevne verim, ze bude dobre v jasliach... inak tu je trosku iny pristup co sa tyka jasiel a skoliek. Adaptacna doba je taka dlha aku ju dieta potrebuje a tym ze je moja mama na blizku, tak ponho bude chodit na obed, pokial si nezvykne tam zaspat... Moja neter chodila ako 1,5 rocna uz do jasiel a dobre to znasala, chodila tam velmi rada. Dam Vam istotne vediet, ako na tom budeme 🙂

gabina84
17. aug 2011

@majka1981 dakujem, tak som rada ze niesme same..ale stretla som znamu dnes a ma vnucku 1,5rocnu a vraj je taka velka ako nasa a keby mi neukazala ake body jej kupila, ze velkost 74 tak som sa len prekvapivo na nu kukla, a ze ma tiez len 8kg, tak ja sa uz ozaj potom nemam coho strachovat
a uz si sa rozhodla skusit jaslicky?? ja este moc nerozmyslam nad tym, este si ju chcem vychutnat, lebo ten cas strasne rychlo leti ale uz ju planujem dat zahlasit do skolky, lebo potom je vraj problem s tym

monca1991
17. aug 2011

@gabina84
@emily327 ja som chcela dat svoju velmi dobru kamosku s ktorou sa pozname no uz od mala a potom ked sa niekedy vyda tak by mal maly aj krstneho otca ale moj priatel nechcel ziadneho kamosa/ku len sestru alebo brata ale kedze ja mam brata takeho aky je takze tam cesta neviedla.no a dodo ma 2 sestri dvojicky jedna je fetacka a druha je ta ktoru ja moc nemusim.takze nebolo moc na vyber

gabina84
17. aug 2011

@monca1991 fiiiiha, a to jemu nevadi?? a co tak sesternice a bratranci? to by som potom radsej ani krsnych nechcela

kattija
17. aug 2011

no po dlhej dobe som nakukla a vidim, ze tu riesite oslavu 1 rocika, co sa tyka nas my neplanujeme ziadne velke oslavy, rodicia,stary rodicia a prastary rodicia a je hotovo 🙂 😉

kattija
17. aug 2011

@gabina84 a vam sa to papanie stale neutriaslo?

gabina84
17. aug 2011

@kattija aj utriaslo aj nie, jeden den papa pekne -tak sa potesim ze huraaaa a potom tyzden protestuje, je asi ako vykyvy pocasia ☹ ale uz si aj zvykam pomaly. Ale vidim ze vy sa snazite... nebodaj uz pracujete na sestricke ? 🙂)))

majka1981
17. aug 2011

@gabina84 hej, su deti, co vazia ako 1,5 rocne 8-9 kg, takze Tvoja je uplne v poriadku 😉
hej, ideme do jasiel 🙂 . Ja som danova poradkyna a nemozem si dovolit dlhsie ostat prec z roboty. Takze takto...
@kattija jeej Vy uz planujete druhe babo ? 😅

monca1991
17. aug 2011

@gabina84 to zase nechcel...no sak ani ja som nechcela ale tlaky z jeho rodiny ma dostali a tak som povolila lebo pocuvat som to uz naozaj nevladala