icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

monca1991
17. aug 2011

@kattija ahoj prepac moju zvedavost ale vy uz sa snazite o dalsie babatko?vies ja by som chcela tiez este jedno ale asi az nejako za 5 rokov.myslis, ze to budes zvladat?

kattija
18. aug 2011

@monca1991 @majka1981 @gabina84 ano snazime 🙂 a nebojim sa toho, ze by som to nezvladala, teda, ze by sme to nezvladali 🙂 teda neviem na co presne sa pytas-nezvladala tehotenstvo,dve deti alebo co presne? 🙂

kattija
18. aug 2011

@gabina84 pocuj draha uz by sme sa aj stretnut mohli!

monca1991
18. aug 2011

@kattija no myslim si ze tehotenstvo by bolo asi to najmenej ale ked si predstavim ze s mojim malym by som mala mat este jedno babo no neviem...moj sa este stale v noci budi asi 5x a ked bol malicky tak maval strasne koliky a teraz ked si predstavim ze moj maly este nema zubky vonku k tomu dalsie babo s pravdepodobnostou na koliky teraz kojenie ako vyriesit lebo moj je stale kojeny a ty budes potrebovat vitaminky pre vyvijajuce sa babo teraz papnie, ucit sa chodit ja myslim taketo psychicke zvladnutie.a pomaha ti tvoj muz?mozno v tomto si to ja neviem predstavit pretoze moj partner mi nepomaha vobec takze pre mna osobne by to bola asi dobrovolna samovrazda 😖

kattija
18. aug 2011

@monca1991 moj spinkava krasne bez prebudenia vlastne od narodenia len vari 2 mesiace bol taky ze sa zobudil ale dala som cumlik a bolo dobre, uz nekojim maly sa v osmom mesiaci odstavil sam, najprv papal len rano potom uz ma odtlacal aj rano a uz vobec nechcel, prebavit sa prebavi sam aj 2 hodky rano potom buva 2 h. potom ideme von a zase spi 2,5-3 hodky a uz je vecer. Co sa tyka mojho priatela ano pomaha mi a velmi takze stiham popri malom chodit aj na cvicenia taebo,zumbu... no druhe by nemuselo byt take ale nejak to zvladneme 🙂 😎

gabina84
18. aug 2011

@kattija no to by sme sa aj veru mohli, urobime spolocnu oslavu? 🙂 ale nie, uz sa aj patriii... kedy,kde o ktorej??

kattija
18. aug 2011

zajtra doobeda okolo 10,00?

gabina84
18. aug 2011

@majka1981 ja som predavacka, a myslim ze bezomna sa este dochodcovia zaobidu 🙂)

gabina84
18. aug 2011

@kattija , ak stihne priatel urobit balkon tak by sme chceli ist na maguru a ak nie, tak platiiiii. Vecer ti cinknem, moze byt?

kattija
18. aug 2011

tak to nechajme na buduci tyzden ak chces ja mam moooooore casu :-P

gabina84
18. aug 2011

@kattija moooore casu mam aj ja, len niekedy ten den ma nejako malo hodin 🙂

majka1981
18. aug 2011

@kattija no tak mas rozpravkove dieta 😵
to o takom mozem len snivat 😉
len tak dalej aby bolo aj druhe take dobrucke...
@gabina84 😀 ze dochodcovia zaobidu bez teba 😀

monca1991
18. aug 2011

@kattija no tak to ti teda drzim palceky a nech sa teda co najskor zadari 😉 a tichucko ti zavidim to spinkanie drobca 😀

emily327
20. aug 2011

@kattija no super, tak drzim palce pri snazilkovani. Urcite to zvladnes 😉 Ja si to tiez teraz neviem predstavit, lebo mala je zive dietatko a mam co okolo nej robit, ale keby sa pritrafilo, urcite by som to musela zvladnut 😉 No zatial sa o to nepokusame, ale urcite nechceme zostat pri jednom dietatku 😉

emily327
20. aug 2011

ahojte, planujete uz oslavu 1. narodenin pre nasich drobcov? Ja uz zacinam uvazovat co a ako. Krstiny sme mali v restike ale viem,ze narodeniny budeme oslavovat u nas doma ( bude nas asi 16 ludi, budeme ako sardinky ale dobrych ludi sa vsade vela zmesti 😀 ) Tak rozmyslam,ze v den narodenin si urobime iba my s mm a malou pekny den a cez vikend bude oslava. Zacinam vazne uvazovat co malej kupime k narodeninam... mate uz predstavu alebo viete co kupite drobcovi k jeho 1.narodeninam?

sasa123
21. aug 2011

@emily327 ano aj ja uz zacinam nad tym premyslat, hlavne nad darcekom. Chcela som kupit taky ten bicyklik s drzadlom vzadu, ale to uz pojde zima, tak neviem ci ho vyuzijeme, tak neviem, ale popritom nejakeho velkeho plysaka urcite, aby mala aj na pamiatku. A chcela by som taku ozajstnu detsku oslavu aj s balonikmi, takymi plnenymi heliom, len neviem kde by mi ich naplnili, neviete, kde sa to da urobit?

emily327
21. aug 2011

@sasa123 tak nad tym bicyklikom som rozmyslala aj ja ale tiez mam pocit,ze ho uz nevyuzije.... A oslavu taku velku detsku robit nebudeme, este je mala a nebude si to uvedomovat. Myslim,ze ked uz bude mat 2.narodeniny, tak to uz oslavi s kamaratmi 🙂 A kde by ti ich naplnili heliom??? nasla som na nete nieco take... pridavam link: http://www.partydoplnky.sk/balloonkit-helium-do...

monca1991
22. aug 2011

ahojte baby potrebujem radu (asi len pre upokojenie sa) teraz som dostala prvu mestruaciu po narodeni maleho.ja stale dojcim tak sa bojim ci to nevedie k predcasnemu a nechcenemu odstaveniu.nerada by som prisla mliecko...

emily327
22. aug 2011

@monca1991 ahoj, no toto ma nenapadlo ;-D Ale pre upokojenie 😉 Ja som dostala tiez prvu MS minulu stredu ( stale ju mam) od kedy sa mala narodila a v pohode. Malej mliecko velmi chuti dalej.Ale tiez som sa obavala, ci nebude mat inu chut a malej nebude chutit 😉 Ale nestalo sa tak a stale kojim a dufam,ze este budem 😉 cmuk

emily327
22. aug 2011

Ahojte, chcela som sa opytat, ci uz vase deturence papaju aj inu ako nemixovanu stravu ( obedik) a co im na obed varite? Mne mala chce len kupovane, no rada by som uz zacala s varenym len zatial co jej uvarim jej moc nechuti ale z taniera ked jeme, si vzdy rada zobne a chuti jej to.Dnes som jej dala malinko z knedle a kapusty :D :D Robievate detickam take,ako zemiakove pyre s nejakou omackou??? Mam pocit,ze mala papa stale to iste dookola.... jogurty, ovocie, vyzivky.... ( desiata, olovrant)

bridget
22. aug 2011

@monca1991 trochu som sem zabludila, tak idem aj niecim prispiet 🙂 Ste stastne, ze MS vam prisla tak neskoro, naozaj! Ja som dufala, ze nepride, kym budem kojit a to kojim na poziadanie, ale mrcha jedna, prisla uz 3 mesiace po porode aj napriek kojeniu. Urcite sa nemusite bat, ziadne odstavenie nehrozi, my pekne kojime aj dalej, mliecko stale chuti, ziaden problem 🙂

bridget
22. aug 2011

@emily327 Som prekvapena, ze stale mixujes stravu pre 10 mesacne dieta. Ja som mixovala stravu iba prve dva tyzdne, ked som zacala s prikrmami - od 6. mesiaca. Ani sa neodporuca davat dlho mixovanu stravu, deti potrebuju zut. Odvtedy uz nemixujem nic, maximalne pretlacim vidlickou, aby boli male kusky. Kupovanu stravu mala jedava iba vynimocne, ak potrebujeme niekam odist, cestujeme a podobne a aj tak jej to nerada davam, lebo prepacte za vyraz, je to hnus. Varievam jej vsetko doma, uvarim viac naraz a davam zamrazit po jednej porcii, mam rozne jedla odlozene masove, zeleninove, polievku a postupne vytahujem, aby mala pestru stravu. Dnes mala napr na obed dusene hovadzie masko na pore so zemiakovou kasou a brokolicou, skoro mi vylizalo tanier to moje dieta 🙂 Jej naoblubenejsie je karfiol so sladkym zemiakom /bataty/ a troskou masla, je to mnamka. Nasu stravu jej zatial nedavam, teda davam, ale odoberam pred dokoncenim, aby to mala bez soli a korenia.

me
22. aug 2011

@monca1991 ja som dostala MS hneď po šestonedelí pri dcére i pri malom a kojila som dlho i teraz ešte stále kojím, takže v pohode, neboj

monca1991
22. aug 2011

dakujem baby 😀 🙂

monca1991
22. aug 2011

@emily327 ahoj my este nemozme nemixovane lebo este nemame poriadne zubky ale v DM-ke(to bola rada od mamicky z MK uz si presne nepametam od ktorej)som kupila bio rajcinovy pretlak kedze ho nemozem mat zo svojej zahradky tak kupovany.len som ho zohriala v hrnci trosku prevarit ale iba chvilocku lebo na flaske je napisane neprevarat.malemu velmi chutil.k tomu pyre a zltok.vyborne chutilo to aj mne!!!

emily327
22. aug 2011

@bridget no davam jej mixovanu, lebo taka je kupovana, ktoru mi spapa. Mali sme problem s papanim a zo zaciatku prvy mesiac mi pekne papala moje varene a potom prestala a uz som bola rada,ze som do nej dostala kupovanu a zopar lyziciek. teraz sa rozpapala uz asi mesiac ale stale papa iba kupovane, lebo ine mi nechce. Nemam moc na vyber, nenecham ju predsa hladovat. A nie je to hnus. Aspon tie co jej davam ja, su celkom fajn. Ked dietatko dobre papa a tak to problem nie je ale ked moc nechce, tak si rada,ze zje aspon take. Skusala som kupovanu stravu taku od 8.mesiaca kde su aj kusky a malu napina a skoro sa mi dogrckala ☹

@monca1991 ani my este nemame vrchne zubky, mame iba spodne 3 takze moc jej to nejde ked su kusky.., vyskusam ten rajcinovy pretlak a urobim so zltkom a k tomu pyre 😉 Uvidim, ci jej to bude chutit Dakujem pekne cmuk

snowella
23. aug 2011

@emily327
@bridget Ze je to hnus? Myslis, bridget, konzistenciou??? Za zlozenie ruku do ohna nedavam, ale ta konzistencia pre 10- mesacne deti je, podla mna, vcelku primerana. Len som to pozrela, nekupujem to. Vzdy varim jedlo, ale stale to ma podobu mierne kasovitu s hrubymi kuskami (sekundu zmixovane alebo roztlacene vidlickou). V takejto podobe to maly zje, postupne mu to zahustujem na "normalnu" stravu. Este maju casu a casu 🙂. A samozrejme, ze im chuti nasa osolena strava, ale vsetky predsa vieme, ze do 1 roka ich oblicky nie su na takuto stravu pripravene, a od roka tiez len postupne. A varim zo zeleniny, masa, ktore su vhodne v tomto veku, kuracej pecene, vareneho zltka + cestovin, zemiakov, ryze, vlociek rozne kombinacie jedal. Trosku tvrdeho syra k niektorym. Ale este vzdy je to v zmiesanom stave - nie je to osobitne ako jedlo+priloha, tak je to v poriadku,tak naozaj vyzera strava pre najmensie deti... A davam mu do ruky ovocie, chlebik, rozok, chrumky a pod., aby este viac trenoval to prezuvanie (tiez len so 4 zubami, ale dasienkami to tiez dokazu). Emily, ved jej skus tu kupovanu stravu od 8. mesiaca trosku zmixnut, ale nie uplne nahladko, postupne jej zvacsuj tie kusky 🙂

snowella
23. aug 2011

@bridget ja malemu varim kazdy druhy den. Mrazim na porcie len uvarene maso, cele jedlo sa mi po rozmrazeni velmi nepozdavalo - voda sa oddelovala (hlavne pri jedlach so zemiakmi), tak som to zrusila. tebe v pohode vsetko?

snowella
23. aug 2011

@bridget A este nieco k tomu, ze preco chcu deticky nasu stravu 🙂 OK, zatial nesolis, ani nekorenis, odoberies mu predtym 🙂. Ale ta technologia pripravy je asi ina: por si zrejme najprv orestovala na oleji, potom dala maso a zaliala vodou? Je to urcite rozdiel, ked zatial varime vo vode a az po dovareni kvapneme olej 🙂. Je to umorne varit im osobitne...Okolo toho roku sa to uz naozaj skor, ale stale bude dost jedal, ktore stale nie su pre nich (pecene, vyprazane) alebo jednoducho, ktore nebudu mat radi. Roky treba varit aj ine jedlo, stastne tie matky, ktorych deti "nevymyslaju". Trva im roky (alebo aj nikdy), pokial nieco zoberu na milost. Ale poznam dost aj horsich jedakov, ako bol moj starsi syn. Ten napr. az v 11 rokoch zacal jest pirohy 🙂 (brokolicu) a az teraz taku klobasu (co mi zas nevadilo, to ma velmi netesi 🙂). A stale ma dost veci, co jednoducho nezje (nikdy nezaberalo, ze ked naozaj vyhladne, potom zje...).

dzanka25
24. aug 2011

ahojte zeny 🙂 dllho som sa neozvala, ale uz som tu.. vidim, ze sa zase rozobera oblubena tema papanie, tak prispejem aj ja.. nasa mala ma sice 5 zubkov,ale stale jej jedlo mixujem, teda zeleninku, o tej sa bavime.. nechavam jej ale take trosku ako keby nevymixovane uplne, teda nie na uplne hladku kasu, nech si zvyka pomalicky.. velmi mi hryzkat nechce, ked jej dam do ruky zeleninku alebo ovocie, tak cumi a nevie, co s tym 🙂 niekedy ma obdobie, ze odmieta doma uvarenu stravu (nechapem, bio zeleninka zo zahradky), tak jej to musim miesat s hippkami, nech ju troska osalim 🙂 ale skusila som na radu mamky mojej, ze jej najprv mrkvicku oprazim na kusku masla a tak zalejem vodou a toto jej chuti viac ako len vo vode varene, tak to riesim takto.. ona by mi popucenu zeleninu nezjedla, ked najde taky kuok, prevaluje si ho v puse a nechce papat, kym ho tam ma, co je niekedy aj 10min.. takze ked chcem, aby sa dieta najedlo za ten cas, co ju bavi sediet v stolicke, musim to riesit takto bohuzial... a vela veci nechce jest.. napriklad zltko neznasa.. a brokolicu detto.. tak neviem no.. ale inak ma faldiky riadne, 70cm a 9.5kg 🙂