Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
tak dnes nasa mala princezna urobila prve krociky sama 😉 Sikulka mala. Jaj ale nam rastu tie nase deturence ako z vody,ze?
Pamatate takto pred rokom? To som uz cakala,ze kedy to pride 🙂 A az o 2 tyzdne skoro :D :D
Baby, poraďte, ako pripravujete detičkám ryby?
@majka1981 https://www.amazon.de/Eichhorn-100002235-Holz-S......
Toto sa aj mne celkom pozdava, nevies kde sa to da zohnat na Slovensku?
Ahojte maminky, ake su vase deticky? Ten moj je celkom sikovny, ale zda sa mi, ze je dost zly. Teda neviem ci je zly lebo nepoznam ziadne deticky v jeho veku. No on kazdemu sklbe vlasy, este sa pri tom aj tak zlovestne zatvári. Ja sa k nemu naklonim, ze sa s nim pomojkam a on mi rukou sklbne do tvare a ked sa mu zadari, tak mi schmatne tie vlasy. Nono, nie, nesmies uplne ignoruje. Neviem ako na neho. Ked zvysim hlas, urobi naschval to iste a ked sa tvarim, ze to nevidim, tak vacsinou prestane ale neviem, ci je to dobre tvarit sa, ze nevidim to zle co urobi. A neustale krici, a ani chvilu sa nevie zahrat sam. Uz mam taaaaku hlavu z neho 😲
A este by som sa chcela opytat, v zime do kocika treba fusak aj nanoznik? Lebo ja ku kociku nemam nanoznik, tak neviem ci ho mam kupit. A ked dam malemu hruby overal, tak do fusaku alebo ten nanoznik staci?
@miroslavazh ja malej davam iba ked si robim sebe, upecena v trube na masle 😉
@uzu17 no to je take obdobie... musi ale vediet dietatko,ze to sa nesmie. Ja ked to mala sem tam urobila, tak som sa akoze rozplakala a ona len pozerala,ze co robim, ked to nepojde takto, tak razne treba dat dietatku najavo,ze to nesmie robit. Myslim,ze ked mu das jemne po rucicke,ze pochopi ( ak nie hned, tak casom),ze to nesmie robit. Lebo slova moc nezaberaju ani u nas. Drzim palce.. Neboj to prejde 😉 Ale treba to dietatku vysvetlit,ze to nieje dobre a ze to boli... hoci ono to velmi nechape, urcite pochopi,ze ked dostane jemnucko po rucicke,ze je to nieco co nema robit. Teraz su vo veku,ze sa sami moc nehraju a vyzaduju si maximalnu pozornost... bohuzial to je u vsetkych deti v tomto veku 😉
@emily327 ja som mu uz skusila dat po rucicke(to boli vycitky), ale nezabera. Myslim si, ze on to aj chape, ze to je zle, len ho to zle bavi robit. Len dufam, ze ho to casom prejde a nebude to este horsie. Nerada by som z neho mala ihriskoveho bitkara 😒 . Skusim sa teda akoze rozplakat, snad to pomoze 😕
Ahojte, práve som objavila túto diskusiu a som rada, že sa k Vám, októbrovkám 2010 možem pridať. Naša Nelka sa narodila 11. októbra 2010. Tiež už 3 týždne krásne sama behá a je všade strčená, hlavne tam, kde nemá. Tiež jej dám po ručičke, keď urobí niečo zlé. Niekedy to spraví naschvál ešte pár krát alebo si začne mrmlať akože čo, veď ona nič nespravila. A tak isto mi hneď dá facku, keď sa k nej nahnem alebo nás ťahá za vlasy. Ukážem jej no no no a ona mi tak isto ukáže no no no a už je vybavené. Tak to u nás chodí. 😅
ja myslim ze tie nase deti v tomto veku uz velmi dobre chapu, ked robia nieco zle, co sme im uz predtym zakazali. Nasa mala je taka prefikana, ze ked ide urobit nieco, co som jej predtym zakazala, tak sa pozrie, ci sa pozeram a uz si pracuje na svojom plane skazy 🙂 . Niekedy sa robim ze nic nevidim a sledujem ju co bude robit, niekedy jej hned pohrozim no, no, ale ona aj tak vzdy spravi co chce. A ked jej nieco zakazem, este viac ju to laka robit. Tiez dufam ze to prejde casom.
A vôbec ma neposlucha, ked jej poviem "Nelly pod ...", automaticky sa otoci a uteka prec 😢
Asi uz ma to obdobie vzdoru, tusim byva okolo roka. Co uz.
no tak vidím, že v tom nie som sama 😉 . ale pred manzelom ma respekt. Ten sa na neho len prisnejsie pozrie a maly uz vysuva pusinku a zacne fnukat. Ja mu mozem sto krat nieco povedat a smeje sa mi do tvare ☹
ahojte aj my sme oktober 2010 presne 7.10.2010 a volame sa dominik
Ja som mala tak isto termín 7.10 2010, ale Nelka sa narodila 11.10.2010.
@martina1303 rodili sme v ten istý deň 😵
Odkiaľ si? horalka777 Ja som z Čachtíc a rodila som v Trenčíne. 😉
@horalka777 Odkiaľ si?
BA, pôvodne BN 🙂 A rodila som v BN, kúsok za humnami od Teba 🙂
@miroslavazh my tiež dávame ryby, keď robím všetkým. Dám rybu do pekáča s maslom, rajčinami (na kolieska) a plátkami cesnaku (rajčiny som jej ešte nedávala a cesnak je tam len pre chuť). Ako prílohu k tomu robím ryžu...je to mňamka 😉 a Kristínke to veľmi chutí
Ahojte, som velmi rada, ze som vas nasla...aj nas syn bude mat o tyzden narodky, no a momentalne riesime denne spanie. Prosim vas maminy kolko razy a ako dlho spia vase deturence cez den? Ten nas doteraz 2x po 1,5hod. No posledne dni akosi odmieta popoludnajsi odpocinok...☹ teda aj moj cas na relax 🙂
Ahojte, ja sem nejak nestiham, maly uz chodi, tak sa mu to nejak zapacilo a len by chodil a chodil 🙂 a maminke moc casu nezostava 🙂 ...o 2 tyzdne mame rok...boze ako to len leti...
@annu nas maly spava uz len raz cez den...niekedy potiahne aj 2 - 2,5h ( ked si lahnem s nim) ale ak sam tak hodinku max. 🙂 ...dnes to bolo len 35 min
Ahojte kočky, ja sem tiež nestíham 😒 Ale občas večer aspoň rýchlo prečítam, čo ste popísali. Náš malý tiež behá. Spávame 1 - 2 krát cez deň, záleži od toho ako dlho si pospí prvý krát 🙂 Papkáme už skoro všetko a najradšej to čo papká mamina s ocinom.
ahojte aj ja mam oktobroveho fesaka, narodil sa 28. 10. 2010 a vola sa Oliverko.. termin sme mali v novembri, na inom fore sme teda v novembrovkach 😀 precitala som si sice len poslednu stranu ale nasmiala som sa az az.. nas maly je presne taky isty, nepocuva na nonono, ale veselo mi ho ukazuje, zacina sam bezkat, brble si popod nos, ale zasa ked mu poviem pod tak ide za mnou.. s tym spinkanim to mame trosku tazke ale hlavne ze spinkame, cez den v kociku este stale trikrat po hodinke, ale premyslam ze ho zacnem davat len dvakrat, lebo niekedy sa zda ze cez obed vydrzi dlhsie, no a vecer sa uspavame na rukach este stale, lebo on sa sam nevie ulozit, je to taky maly hyperaktivista.. no a s papanim sme si tiez uzili svoje, ale uz nastastie papa celkom dobre a tiez by najradsej papal to co mame my, ale ma len jeden zubcek, takze to ma chudacik tazke 😀 ak budem mat cas nakuknem sem castejsie
juuuj tak uz aj my mame rocik, velmi, velmi sa tesime 😀
@magali som rada ze nie som sama co este uspava. Moja princezna tiez nevie sama zaspat, cez den tiez v kociku, alebo pri kojeni a vecer len na rukach pri kojeni. Naucia sa niekedy vobec tie nase zlaticka zaspavat same? Ja uz prestavam verit a neviem si predstavit ako sa to stane az sa to niekedy stane 😀

@monca1991 @sasa123 blahozelam - aj ja sa tesim na tie prve krociky 😵
😵