icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

tanija133
17. okt 2011

@snowella No presne posadi sa a zacne kecat...Moje nervy.. a hodinu je hore.... 😉
@majka1981 no , kde uz nezabera ani prso, tak po pol hodine ho strcim do kocika, na chodbe mam dva, tak teraz uz do toho bez fusaku , mame taku vacsiu chodbu a tam ho kocikujem, od seba k sebe, hore dolu, nieked ymi zaspi za 5 minut a niekedy aj za 15 min...ak vobec ostane lezat 😉 No treba presunut kocik na noc hore a treba skusit.... 😉

uzu17
18. okt 2011

Ahojte, aj moj maly sa v noci budi tak 2-3 krat na papanie. Dlhu dobu sa to dalo, dala som si ho vedla seba a cicik do pusy a zaspali sme spolu, ale poslednu dobu sa pyta na ruky a tak ho musim nakrmit a az tak zaspi. Rano vstava okolo 7.30 a potom ide spat asi o 10 do 12. Niekedy len hodinu. A potom zaspi az o 16 a niekedy spi az do 18 a samozrejme ked tak neskoro spi poobede, tak vecer zaspi az o 22. Co by som za to dala aby chodil spat o osmej, nech mame aspon vecer klud 😅 A to ho musim o tej desiatej vecer este uspavat v kociku, inak neviem kedy by zaspal 😲

majka1981
18. okt 2011

@uzu17 neskusis ho trosku pobavit aby Ti siel spat neskorsie doobedu/na obed? moznoze by ste uz dokazali ho ulozit len jeden krat...
@tanija133 uvidim, ci to skusim, velmi sa mi nechce trepat kocik hore, ked si aj predstavim ze nie je cisty a potom musim umyvat aj dlazku vsade kde som s nim bola 😝 a ist dole a uspat ho tam - neviiem neviem, lebo co potom ked tam zaspi - vylozit ho zase hore - riskujem ze sa zobudi - nahat ho tam spat nespravim lebo je to daleko od postele, asi by som ho nepocula. no uz mi len ostava aby jednoducho prestal vymyslat a spal v posteli 🙂

uzu17
18. okt 2011

@majka1981 no aj to som skusala, ale uz o tej 11 len mrnci a mrnci a ked som ho este do tej 12 potrapila, ze to skusim, tak to bolo uplne hrozne. A aj ked sa naozaj par krat podarilo aby neskor zaspal, tak vecer o siestej uz nevydrzal a zaspal a aj ked spal len pol hodku, tak zas az o 22 ledva zaspal. Ale to sa asi pokazilo v lete lebo sme s nim byvali dlho vonku, tak proste v tom kociku o siestej, niekedy o siedmej zaspal. Ale postupne sa pokusam oddalovat ten doobednajsi spanok na neskor a teraz v zime sa mi to snad pomalicky podari. Uz nebyvame vonku tak dlho, tak snad sa to upravi 😝

alex1983
18. okt 2011

ahojte baby, boli sme na prev.prehliadke a ze dokina sa ma opytala ci dam malu zaockovat proti ovcim kiahnam, ze sa to robi v 15.mesiaci spolu s dalsim povinnym ockovanim. Pytala som sa jej na nazor a ona mi to odporucila. Tak neviem... Vy ako, date malych ockovat proti kiahnam? 😎

repi
18. okt 2011

ahojte maminy, citam vase trampoty s uspavanim, my sme na tom podobne cez den, jeden spanok je malo a dva vela. Velmi vam zavidim najme to 2-4 hod. spinkanie.To nemame sancu, nasa malicka vydrzi spinkat max. hodinku poobede, keby som ju este nakojila, tak zaspinka dalej, ale nechcem ju na to ucit. mam pocit, ze by si zvykla a budila sa na to kojenie. Tak len dufam, ze ked zacne behat a unavi sa, predlzi si ten spanok sama. Chcem sa vam ale pochvalit a povzbudit s vecernym uspavanim. My uz tyzden zaspavame sami v postielke..a to som myslela, ze sme beznadejny pripad a ze ja to v zivote nedokazem..ale uz sa to zacalo tak zhorsovat, ze mala sa budila pri kazdom prelozeni do postielky..na posteli som ju nemohlka nechat, aby nevypadla. Dva dni boli kriticke, ona plakala v postielke a ja pri nej na posteli...ale utriaslo sa to, teraz sa nakrmime, pomojkame,zaspievame, pustim jej premietacku (a monitor dychu -bez neho by som to zatial nedokazala) a odidem. Ona bez slovka zaspinka. Je to super a hlavne vidim ako jej to prospieva.Ma ovela lepsi, tvrdsi spanok, spi spokojnejsie, lebo spinka v polohe, ktoru si sama zvolila, v ktorej zaspala. Predtym sa mi budila po hodinke od zaspatia. Teraz po 3-5. Velmi sa z toho tesim, som na nu pysna.

tanija133
18. okt 2011

@majka1981 No treba 2 kociky...ja mam na chodbe 2, jeden uz s fusakom a druhy bez fusaku.....A v tom bez fusaku ho uspavam v tomto pripade.....Mozno nejaky lacny kocik co by si mala iba na spanie, a iba hore pri tebe v posteli....no ale to by si musela vyksusat ci by ti vobec takto zaspal....To je u nas vzdy uz posledna moznost ked som zufala a zaberie.... 😉
@uzu17 aj u nas to tak byvalo , ale postupne som mu to natahovala, a mame uz iba jeden spanok denne a je to tak lepsie ako o 22,00 este oci dosiroka...Skusaj pomalick yaj ty to natahovat.....
@alex1983 Ja dam iba povinne ockovania, u nas kazde ockovanie je peklo, a nebudem ho trapit viac ako treba....
@repi super, blahozelam aspon to vecerne uspavanie je u Vas take bezproblemove...Zavidim, my na prsniku, a ked ani to tak v kocari..tiez sme beznadejny pripad.....ja budem asikojit aj do 3 rokov....mam doma totalneho ceckosa...a nemam silu s nim bojovat...tak mu dam vsetko co chce a je klud.... 😉

horalka777
19. okt 2011

@alex1983 ja určite tiež proti kiahňam nedám. Raz ich - počítam - chytí v kolektíve a urobí si prirodzenú imunitu. Tiež dám len povinné, tiež každé očkovanie zle znáša... jediné, čo zvažujem, je proti kliešťovej encefalitíde, lebo bývame takmer v lese a kliešťov je tu more..

Pridávam sa do témy zaspávanie - moja si práve teraz sama prehadzuje dvojfázový denný spánok na jednofázový, niekedy vidím, že mi nevydrží ani do pol 12tej (od cca pol ôsmej ráno), niekedy ťahá aj do jednej a potom už spí len raz. Viem, že keď mi zaspí okolo tej jedenástej doobeda, bude spať ešte raz okolo piatej poobede. Ale u staršej som sa naučila jednu vec - nikdy nenechám poobede spať po šiestej večer, aj keby zaspala až o pol šiestej.. proste zobudím a hráme sa. Potom mi do tej pol deviatej krásne zaspí (aj so sestrou našťastie, lebo tá už cez deň nespáva asi rok a pol 😀 ) Ja keby mi obe idú spať okolo desiatej večer, tak aj s mm zošaliem 😅

horalka777
19. okt 2011

...a zaspáva na cicíku, prekladám hneď do postielky a v noci sa budí a od cca tretej - štvrtej už spí len pri mne na posteli, tak sa nebojtééé, nie ste samé, tie čo vám drobci nezaspávajú samé v postieľke po uspávanke 😉 - ale včera som sa presvedčila, že v kočíku v byte zaspí v prípade núdze aj bez cicíku 😀 Potom ma ale okolo pol 11tej vypila do dna 🙂

annu
19. okt 2011

@tanija133 Tak k tomu ceckosovi ako pises mozem aj mojho syna prihlasit...tiez sa budeme kojit asi vecne 🙂 a tiez zaspavat na ciciku alebo v kociku...ale co mama neurobi pre toho svojho drobca. Joj a strasne som rada, ze nie som sama 🙂

majka1981
19. okt 2011

@uzu17 tak to ho fakt este netrap, skus zase o par tyzdnov a moznoze si to sam zmeni ked sa zmeni cas. to bude u nas urcite katastrofa, teraz vstava o 6tej rano a to bude potom o 5 tej 😝 .

@tanija133 len neviem kde by som tak mala dat ten druhy kocik 😖 , miesta nieto 😖

@alex1983 ja tiez nedam kiahne ockovat, urcite to dostane v kolektive a bude mat imunitu na cely zivot...

@tanija133 @annu @horalka777 jeeej tak fakt niesom blazon, ze este uspavam na ciciku, resp. v satke 🙂 . Neviem si to predstavit ho dat revat do postielky. On by to nezvladol no a ja uz vobec nie.

@repi fajn, ze ste to zvladli, ja by som to urcite nezvladla dat jednoducho do postielky. a nemam ani monitor dychu, takze by som trpla a chodila okolo co robi.

uzu17
19. okt 2011

@majka1981 to fakt vstava rano o siestej? To musis byt vecer riadne unavena. Len sa bojim, ked sa davidko nauci zaspavat skor, aby zas nevstaval tak skoro. Mohli by tie deticky spinkat od 20 do 8 😀

majka1981
20. okt 2011

@uzu17 hej, o siestej to je akoze "normalka" a je vyspaty, vysmiaty 🙂 , mava dni kedy je hore o piatej a malokedy (1x do mesiaca?) ze spi do siedmej/pol osmej 😉
su deti co spia od 8 do 8, zevraj hej 😀
a vecer chodim o deviatej do postele, inak sa to neda... iba ked spim cez obed, tak vtedy "vydrzim" dlhsie. Moj manzel je uz na to navyknuty, ze sa o deviatej lucim a idem spat.

snowella
20. okt 2011

@uzu17
a ostatne, co bojujeme so "zlym" spankom - ja mam pocit, ze najlepsie to je nechat na nich- ich prirodzeny spankovy rytmus - nesilit do jedneho spania, ked si vyzaduje este oba - ty zas mas viac casu cez den, ako my, co spime uz davno iba raz- mozno stihnes urobit cez den to, co my az vecer. Uvidis, ze coskoro sa to zmeni, uz su v tom veku...

kattija
20. okt 2011

tak som po dlhej dobe nakukla a vidim, ze riesite spanok, vdaka bohu ja dam maleho o pol osmej spat a hned spinka do 7 - 8 az 9 ako napriklad dnes tak sme sa vyspali do ruzova, cez den spinka vacsinou 2 krat ale ked sa zobudi okolo 8 pol 9 az 9 tak len raz spinkame a to 2-3 hodky, drzim vam palce my sme sa ucili spat od 6 mesiaca podla tej knizky o spanku a odvtedy ked dam maleho do postele bez mrnkotu spi zavriem dvere aj je ko a uz chrupka spokojne

annu
20. okt 2011

@majka1981 🙂 tak nejak ani ja by som to isto nezvladla...davnejsie som skusila, ale vzdala som to a nechala tak...
co sa toho spanku tyka, tak ten nas je tak isto ranostaj 🙂 o 6:00 uz putujeme na nocnik...ani budik nepotrebujeme...no co uz. Aspon mam sviatok, ked raz za cas spime AZ do 6:30 🙂

monca1991
21. okt 2011

ahojte baby aj my mame problemy so spanim vstavame o 6:30 potom ide spat okolo 10:30 a spi len pol hodku na najvys ked ma dobry den tak hodku potom ide spat okolo 14-15hod a potom vecer o osmej to je asi jedna super vec na tom, ze tak skoro ide hajat.lenze o 20:30 je uz zase hore a to k nemu musim ist lebo by som ho zase uspavala pol hodinu a spal by 10min.v noci je hore asi tak 10x a ked 5x tak hovorime o uspesnej noci.inak mam este otazku mozu nase deticky smotanu?by som mu spravila koprovu omacku.kopor uz mozu ale ci smotanu?

majka1981
21. okt 2011

@monca1991 tak podobne spi aj moj syn 😝 😝 , az na to 10 x vstavanie za noc - take strasne to nemavame (iba teraz hej, lebo je chory...). Ale co sa tyka zobudenia po zaspani, tak ja tiez musim ist k nemu si po hodke a dalej ho kojit, lebo ked by siel mm alebo som ho nahala tak, tak to zacinam od znovu.
Smotanu - skus mu dat mensiu davku na priklad s chlebikom a potom uvidis...

dasa2804
24. okt 2011

@tanija133 Inak, aj ja mam doma ceckosku. Do roka mi nechcela ani nic poriadne jest. Niekedy len 2-3 lyzicky denne. Teraz sa trochu viac rozpapala, aj to len tekute. Nema poriadne nastaveny rezim, niekedy ide spat aj o 23:00. Potom sa v noci budi na kojenie, kojim ju aj 5krat niekedy. Najhorsie je to nad ranom, kedy sa budi aj kazdu hodinu dokym nevstane. Normalnu noc si uz ani neviem predstavit. Spi vedla mna, v postielke to ani neskusam, lebo keby som ju mala zakazdym co sa zobudi zdvihnut a kojit, tak by som asi prisla o krize 🙂 Ten vyvoj nechavam na nu. Uvidime, ci do 2 rokov prespi aspon raz celu noc. Uz sa neviem dockat 🙂

majka1981
24. okt 2011

@dasa2804 😀 😀 ze mas doma ceckosku 😀 😀 , som sa zasmiala ako si ju nazvala 😀
okay tak aj ja mam doma ceckosa 😀 😀 , paci sa mi tvoj nazov 🙂

tanija133
24. okt 2011

@dasa2804 presne tak, aj my spavame spolu v posteli a nemam silu to menit....a kojime s a v noci tiez cca 5 krat...teraz som u rodicov v TN a zazracne sa mi prestal budit v noci , na kojenie v noci to ano, ale nie je hodinu hore ako doma v Ba.....aspon to.... A moj krpec stale nepapa normalne, rano trosku ovocia tak 50 ml... na obed 2_3 lyzicky niecoho....predtym mi spapal aspon tie kupovane, teraz uz ani to...a vecer spapa 1 jogurt a niekedy trosku kase, nie vzdy.......trenujem hocico , ale nesilu sa mu neda dat nic.....Stale sa asi spolieha na MM, to je jeho kazdodenna radost cez den aj 4_5 krat ,ked zbada kozicku tak vyska od radosti... 🙂 Ja musim proste kojit aj keby osm nechcela.... 😀 😀 😀

dasa2804
24. okt 2011

@tanija133 Tak som rada, ze nie som sama, kto riesi papanie. Je to presne nas pripad. Ked mala 6 mesiacov, tak papala viac ako ked mala 10. mes. Teraz sa to zlepsilo, ale zase je iny problem, zje nieco len ked je zaujata nejakou cinnostou. Ked nema v ruke hracku, alebo nepozera v pocitaci pesnicky, tak mame problem, aby vobec ptvorila usta. Vsade pisu ako kojit, ale nikde nenapisu, ako s lahkostou oducat 🙂

slavuska30
25. okt 2011

ahojte babulky, tak po sto rokoch mam zas chvilu čas....Peťko mal rok, tak pridávam pár fotiek..už sa vie aj sám postaviť pri stole, ale ešte nechodí..ostrihala som ho prvý krat..aj to bolo len pár vlaskov, tak som mu to odlozila na pamiatku 🙂...ešte sa kojime ale nemá problém zjesť aj kaše z bežneho mlieka 🙂..inak poje všetko, minule aj kapustnicu..haha

..

mircova
25. okt 2011

Ahojte kočky, tak už aj my sme oslávili prvý rôčik 🙂 Ani sa mi veriť nechce, že ubehol rok 😕 Cez víkend sme mali oslavu, samozrejme tortička nechýbala, malý dostal kopu hračiek, ani nevedel s čím sa má skôr hrať.

mircova
25. okt 2011

@dasa2804 náš drobec začne pekne papkať s chuťou, ale po pár lyžičkách je to presne ako u vás musíme ho dačím zabaviť, aby sa poriadne napapl 😉 Snáď sa to zlepší, lebo niekedy ma ide poraziť 😉

dasa2804
25. okt 2011

@mircova No aj ja dufam. Chce to velku davku trpezlivosti. Ako tak vidim, kazde dieta je ine a inak aj papa. Moja dcera teda nie je jednoduchy oriesok k tomto. Ale o to, je to s nou zabavnejsie 🙂

janaspa
25. okt 2011

Ahojte baby, chcem sa opytat na Vas nazor, maly mal rok a este kojim, ked som sa pytala dr. na mliecne vyrobky, tak mi tvrdila, ze pokial kojim nemam mu nic mliecne davat, co si myslim, ze je blbost, ked napr. budem kojit do 2rokov, tak mu do vtedy nemam nic dat? ved moje mliecko mu uz urcite nestaci....S cim mliecnym je najlepsie zacat?

slavuska30
25. okt 2011

@janaspa ahoj aj ja este kojim a dr mi zas povedala, že môže už aj pribináky, termixy, syry jogurty...tak sme vsetko skusili a dokonca aj bezne mlieko-urobila som mu puding a len sa tak zaprašilo...my sme zacali s bielymi jogurtami..

nicky182
25. okt 2011

@monca1991 ahoj, vies co, moja Simka uz pije kravske mlieko, ale smotankou som jej este nezahustovala privarok, hmmm ...uz jej tento tyzden dam papat sosovickovy privarok, co budem varit pre nas s muzom, odoberem jej kusok a potom dochutim .... kysla smotana by nemala byt podla mna ziadny problem ... 🙂

nicky182
25. okt 2011

@janaspa ahoj, ja som zacala s mliecnymi vyrobkami ked mala mala vyse 8 mesiacov...zacala som activiou bielou, do toho ovocie ...jooj, sa sla zabit ...alebo ine probioticke jogurty, postupne som presla na tvarohove, smotanove kremiky ...podla mna je blbost, ze ked kojis nemala by davat mliecne vyrobky , akoze preco ??? ved dieta potrebuje spoznat nove chute, ziskat z jogutov aspon co to vapnika, hmmmm