icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

locko007
25. okt 2011

Joj baby, ja sa idem trošku pochváliť. Ten náš malý sa už zopár dní pýta kakať. Cikanie ho nezaujíma, to urobí do plienočky. Keď sa mu chce, tak vykrikuje "kaka, kaka", dám ho na nočník a urobí mi bobočky a potom sa z toho strašne teší. Som zvedavá ale dokedy mu to vydrží.
Ale ešte sa chcem spýtať, čo dávate detičkám na večeru. Lebo my sme doteraz dávali mliečne kaše, ale nejako sa nám malý zaťal a nechce. Vlastne čo je sladké mu moc nechutí. už neviem vôbec čím mu mám spestriť ten jedálniček. 😒

monca1991
26. okt 2011

@nicky182 a das jej cervenu sosovicu alebo normalnu bledu?

monca1991
26. okt 2011

@janaspa ahoj aj my sa este kojime a uz mu davam mliecne vyrobky...jogurtiky uz vselijake pribinacikov termixi milacikov no proste vsetko co mu chuti.syr som mu tiez davala ale nejako nesmakoval a najviac asi co mu chuti je kockove maslo.za tym sa ide zabit.normalne mlieko som este neskusala

aduska82
26. okt 2011

ahojte baby tak aj my sme uz maly narodky 🙂 oslava bude asi cez vikend ...kedze tatko bol tento vikend pracovne mimo mesta..nas maly uz papa vsetko a dost co som velmi rada este na nic nepovedal nie...a to sa este aj kojime ale uz iba ked on chce a to je vacsinou rano a v noci co by uz ani nemusel....lem ma hneva za vsetko strasne pisti a to doslovne uplne zalahne v usiach...a neustale v pohybe a uz nechodi ale beha a ja za nim susedia pod nami uz maju hlavu v smutku... 😀

peta268
26. okt 2011

@locko007 sikovnicek je Daliborko, nas maly nie je s nocnikom kamarat, posadim ho tam, on sa postavi, zoberie maca a posadi tam maca 🙂 ...maly na veceru papa krupicovu kasu, taku klasicku, alebo chlebik s nejakou natierkou, maslom, syrom...alebo doje to co mu zostalo z obeda ;)

mircova
26. okt 2011

@locko007 Ja dávam malému občas na večeru polievočku, buď s rezančekmi, alebo ryžou, alebo haluštičkami. Väčšinou zeleninovú. Už mal na večeru aj zem. kašu s mäškom, ale to moc nechcel, ale na obed takéto spapká v pohode. Tak zatiaľ to len striedam občas kašu, občas polievočku. Záleží od toho čo mal na obed a olovrant. 🙂

peta268
26. okt 2011

@janaspa Ahoj, aj ja stale kojim a davam malemu mliecne asi od 9 mesiaca, zacali sme probiotickym jogurtom, bielym smotanovym jogurtom, neskor uz milacik, teraz uz aj termix, uz aj syry papa, tvarohovu natierku...a asi od 10 mesiaca pouzivam na krupicovu kasu polotucne mlieko, aj na privarky ( zacala som plnotucnym, ale dr.povedal, ze nasmu staci aj polotucne :D ) ...ja si tiez myslim ako @nicky182, ze mliecne vyrobky su dolezite...MM asi uz nestaci...a to nase dieta to je taky mliecny kral...vsetko co je mliecne mu strasne chuti 🙂

majka1981
26. okt 2011

@locko007 gratulujem k nocnikovaniu. ja viem, ake je to ulahcenie ked nie je kaka v plienke, moj syn uz davno zacal kakat na wecku/na nocniku (my bezplienkujeme)...
co sa tyka veceri, tak ja som zacala davat tu istu zeleninu co zvysi na obed a chuti mu velmi. to vobec nevadi, ked nema vzdy nieco ine... a po jeho veceri este ma to co ja, väcsinou chlebik s natierkou a z toho este tiez spapa.
@janaspa to je velka sprostost, ze mliecko nestaci. to nie je pravda. do jedneho roka sa ma kojit este minimalne 3x denne a ked to nedosiahnes, tak musis dat umele mlieko alebo kravske vyrobky. a po roku je to uz len 1x kojenie na den a dieta ma vsetko co potrebuje. Ja mliecne vyrobky velmi nedavam, z inych dovodov - ja sa drzim podla cinskej mediciny, takze aj moje dieta tak stravujem a tam mliecne vyrobky sa neodporucaju. ja mu davam maslo, syr. Jogurty a tvaroh obmedzujem a mlieko som zatial nedala.

horalka777
26. okt 2011

@locko007 gratulujem k šerblíku, to u nás nehrozí. Ale včera začala chodiť 🙂 Na večeru jej tiež prestali chutiť kaše, chce už to, čo my - chleba s dačím 🙂

nicky182
27. okt 2011

@monca1991 he, ja jej davam hnedu sosovicu 🙂 biela a cervena je fazulka nie ? fazulu ani kapustu som jej este nedala, dnes skusime trosku pomaranc, asi najprv len stavicku ....Ale kamoska robi malemu, uz ma skoro 1,5 mesiaca fajny priavork zo zelenej fazulky, to je vyborne 😀

nicky182
27. okt 2011

@peta268 myslim, ze je to dobre, aj mne mala zje cokolvek, rano a pred spanim vypije plnu flasku mlieka a ked dopije este na mna kukne, a povie "neni " ? ....ale syry ju az tak neberu ....

vicsstef
27. okt 2011

@locko007 ako si ho naucila aby sa pytal? nasu ked dame na nocnik tak sa tam vycika, ale vobec sa nepyta.

locko007
27. okt 2011

@majka1981 Vy ste na tej bezplienkovej metóde. To vás veľmi obdivujem. Ja som na to ešte len teraz niekedy prišla.

locko007
27. okt 2011

@vicsstef Ja ani sama neviem. Zo začiatku sa tiež len vycikal. Pokakal sa nám vždy po prebudení. Ale jemu sa začalo páčiť to slovíčko "kaka" a to ako sme sa my s manželom z toho tešili, že nám urobil bobok do nočníčka. Asi máme akurát šťastie, že sa mu to takto kakať páči. Preto som písala, že dúfam že mu to aj vydrží a nie je to len chvílkové. 🙂 Držím palce!!!

monca1991
27. okt 2011

@nicky182 no u nas predavaju v jednote cervenu sosovicu.ja som uz tiez skusala dat stavicku z mandarinky a nic nemal ziadnu reakciu tak ideme skusat dalej

locko007
27. okt 2011

@horalka777 Tak to gratulujem k bežkaniu. Aj my sa púšťame, stále prechádza čoraz väčšiu trasu. Ale ešte sa trošku bojí.

nicky182
27. okt 2011

@monca1991 hej hej, aj u nas ju maju 🙂 🙂 uvidim ci vobec bude chciet aj to moje dieta ....hihi ale vies co ? vcera na noc som jej dala od nestle mliecko s kasou kakaove a teraz som pred spanim prebalovala a mala ritusku vystipanu, chuda ☹ tak to nehchapem, lebo uz som jej dala granko vecer do mlieka a nic ...hmmmm

majka1981
27. okt 2011

@locko007 hej, my sme na bezplienkovej komm. metode. mozes aj Ty skusit pri druhom babätku 🙂

monca1991
27. okt 2011

@nicky182 juuuj chudatko...skus jej spravit repikovy kupel .ty uz jej davas normalne mlieko?ja budem teraz varit svieckovu tak dufam ze to hercovi bude chutit...

nicky182
28. okt 2011

@monca1991 no do vecera mala tu ritusku taku strasnu, plakala pri cikani aj kakani, vecer som jej spravila repikovy kupel, ani sediet nechcela .....do rana sa jej to trosku zlepsilo....vecer ju este raz okupem .....kakaove mliecko zahadzujem do kosa !!!! ano ja uz davam normalne mlieko - kravske. Ale toto bolo od nestle hotove mliecko s kasou...

locko007
28. okt 2011

@majka1981 No to je super. To ti teda závidím. Pri druhom určite skúsime. Ako ste to zaviedli? Ja som na to náhodou narazila asi pred mesiacom a normálne ma to dostalo. A nikto v mojom okolí tomu nechce veriť, že tak malé bábo dokáže byť bez plienočiek. 😕

monca1991
28. okt 2011

@nicky182 jaaj ano pocula som o takom mlieku uy som to aj vela krat chcela kupit len vzdy som to nejako zabudla.a mlieko este prevaras alebo uz netreba.mz sa stale kojime tak som na vazkach ci uz zacat s mliekom.som rada ze sa vam to lepsi chudatko malinka nech uz jej to prejde

nicky182
28. okt 2011

@monca1991 dakujem ti 🙂 je to lepsie, inak to mliecko s kasou bananove je vyborne, z toho jej nic nebolo....mlieko prevaram, rano aj vecer vypije ....cez den nechce, hmmm...ja som dcerku kojila do 7mesiacov, potom som ochorela, musela som brat ATB ..

monca1991
28. okt 2011

@nicky182 to je dobre ze uz ti takto pekne vypije.tak to pozname ja som bola uz 3x na ATB som mala zapaly prsnikov uz som naposledy myslela ze aj o mliecko pridem ale nic stale tecie ale uz som si povedala ze ked chytim este jeden tak ho uz odstavim

nicky182
28. okt 2011

@monca1991 vies co, ja som mala velku dilemu ci sa morit a odsavat si pravidelne mliecko pocas choroby, vylievat aby sa mi neprestalo tvorit, ale najhorsie na tom bolo to, ze sa mi to stalo z dna na den, chvalabohu, simka to zvladla vyborne, hladala hladala ale v pohode ...ma aj cumlik, tak uz dudala len ten 🙂 🙂
boze dobry, to je velmi bolestive vsak ? klobuk dole, ze mas tolko vole 🙂

majka1981
29. okt 2011

@locko007 zacali sme tak, ze som ho dala rano nad wecko a tam sa vykakal, to bolo ked mal 5 mesiacov a potom som postupne pridavala situacie - po spanku, po kojeni, ked bol nespokojny, ked zacal tlacit atd a teraz je doma bez plienok, v noci a na vychadzky ma latkovky 🙂 . Plienky som mu zobrala ked bol 9 mesacny ked zacal stvornozkovat (pred tym sa plazil a kazda nehoda znamenalo ho kompletne preobliect, aj body, tak to ma nebavilo...). Ja to len odporucam... to neznamena, ze babo je hned uplne bez plienok alebo ze nemas cas na nic ine.

locko007
29. okt 2011

@majka1981 Ja som ale čítala, že bábo sa môže toto naučiť len do 4 mesiacov. Takže aj neskôr to ide? A ako ti dával najavo, že sa mu chce na vecko? Aj my sme často na nočníčku, ale aj tak má pocikané plienky. Napríklad moja 2 ročná neter si na nočník ani nesadne. Chytá hysterické záchvaty a vypýtať sa jej nechce vôbec. Už z toho majú všetci nervy. S druhým bábom to určite skúsime. 😉 Potom si budem chodiť k tebe po rady. Teda ak tu ešte budeš. 😀

monca1991
29. okt 2011

@nicky182 tak fakt netusim co by robil ten moj dabel lebo ked mu odmietnem dat v noci cicik tak zacne tak vystrajat az to pekne neni tak mu ho vzdy radsej dam.to mas velmi dobru dcerku rychlo to pochopila.no hej je to bolestive uz dufam ze nikdy nebude lebo neviem ako by som to zvladla.pri poslednom keby nedosla k nam moja mama a nepomohla by mi neviem ako by to bolo.aka by som bola rada keby sa odstavil sam na silu to nechcem...

majka1981
29. okt 2011

@locko007 no moj syn kakaval na prebalovaku a uz vtedy som mu hovorila kakaci signal, to som este ani nevedela ze to potom bude dobre 🙂 . Takze sme to zastihli este v poslednej minute a od vtedy sa to lepsilo kazdy mesiac. Moj syn o nocniku tiez nechce vela pocut, to skor si sadne na wecko 🙂 .
Je tu aj extra tema o bezplienkovani, takze ked budes studovat na druhe babo bkm, tak choj aj tam 🙂 .
Signaly sa menia, male babo dava ine signaly ako väcsie dieta. Je to aj vela casovania a intuicie, nakukni do nasej temy a budes vediet viacej 😉 .

me
29. okt 2011

čítam že riešite kojenie, no ja mám dve skúsenosti, dcérka bola veľký ceckoš, čím bola staršia tým to bolo horšie, napriek tomu že dudlík milovala v noci chcela len cicík a to niekedy aj každú hodinu, už som bola taká unavená, že som ju začala v 16 m odstavovať a celkom fajn sa to podarilo i ked som ani neverila, teraz tento môj chlap ten tiež bol ceckoš ale len dovtedy kým nezačal jesť vo veľkom príkrmy, cca od 9 m úplne odmietal cicík cez deň takže sme kojili len v noci, ale teraz si už potiahne len raz v noci a aj to len že mu dám, vôbec nepýta. len ked sa trochu prebere a mrnčí tak mu dám cucnúť lebo som chcela silou mocou ešte kojiť, ale ružovo to nevyzerá,asi zachvílu skončíme, škoda, do 1,5 r som chcela potiahnuť, takže moje dieťa sa odstavilo samé, nikdy by som tomu neverila že je to možné ☹