Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
dakujem baby, papali sme biely jogurt a masielko, len tak sa zaprasilo🙂 ake syry ste davali? Lucinu?
ahojte baby. napíšte - kludne sem alebo aj IP čo robia vaše ročné detúrence 🙂
- nočníkujú už alebo ste v plienkách, alebo už úplne bez plienok
- papajú sami lyžičkou, alebo sa už aspon trafia sami do úst alebo ich krmite vy
- chodia - nechodia samé
- čo vedia povedať
a tak... 😉
@tosijo ahoj, takže:
- nočník u nás nehrozí - stále mi z neho uteká, tak som si povedala, že ju nebudem trápiť - dáme sa na to na jar (pri synovi som to mala rovnako - na jar mal tiež rok a pol a ako dvojročný už plienky nemal ani v noci)
- Kristínku kŕmim ja, keď príde k polievočke alebo kašičke tak si namáča lyžičku a kreslí po stole 😀 ale keď má čistú lyžičku, tak si ju do úst v pohode trafí
- sama chodí od 11,5 mesiaca
- keď mala jedenásť mesiacov tak si blabotala mama, tata, baba...od roka nič...keď jej poviem aby niečo povedala, pokrúti hlavou, že nie, keď chce papať alebo piť, tak ukáže čo chce a začne cmukať pusou (ako rybka 😀 )
- jej obľúbená hračka je plyšový macko Pu (ku ktorému sa stále túli), má rada knižky a hračky čo vydávajú zvuky a zvieratká /niektoré vie v knižke ukázať/
- máme 5 zubov 😉
@tosijo tak u nas je to takto 🙂
- my bezplienkujeme, takze cez den je vela krat bez plienky, na vychadzkach ma latkovky a ked mam vela prace doma, tak ma vlniaciky+stvorec. v noci ma plienky
- Sebastianka krmim ja, jedlo ktore uz moze zobrat do ruk papa aj sam 🙂
- este nechodi, a myslim ze to este potrva
- hovori najcastejsie "kde je?" a " to ", "toto"
- velmi rad ma zvieratka, knizky, auticka, prazdne flasky, vsetko co moze krutit
- ma 8 zubov
@tosijo Ahoj, nas Samino sam nepapa, lyzickou ho krmim ja, ak mu dam nieco do rucky, napr. rohlik tak krmi vsetkych okolo seba, len seba nie,este aj pitie nuka najprv sa musim akoze napit najprv ja a az potom on. Vcera krmil dokonca obrazok v knizke🙂 Pouzivame latkovky, kakanie uz zvladame do nocnicka. Chodit este nechodime, ale zo zeme vylezie nagauc, postielku. Co sa hovorenia tyka,tak tata, mama, baba, deje to su dvere, kedze su jeho najoblubenejsia hracka, vie napodobnit ako robi macicka, ovecka, kozicka a teraz sme sa naucili kravicku. Tapusky, indiana a az ako posledne sa naucil kyvat papa. Vie ukazat na veci v domacnosti a vonku. Z beznych hraciek vedu knizky. Zubkov mame 6.
Ahojte.. jeeminenku 100rokov som tu nebola..co mate noveho?? ja som maximalne vytazena...doma mam duracela takze sa zastavi az ked ide spat vecer... papame uz vsetko samozrejme neochutene len trosku vegety davam...a co vy... ako vasi drobci?
@tosijo
- u nas nocnik zatial nie je oblubeny
- krmim ja, ale uz to zacina byt horsie lebo aj on chce lyzicku a ked mu dam teda druhu, tak mame jedlo uplne vsade 😲, jablcko papa sam
- vcera zacal Davidko chodit 😉
- zatial vie povedat len mama a ba(balon)
- aktualne oblubene "hracky" su metla a handra, o utieranie prachu mam teda postarane 😀
- knizky nema moc rad(co ma dost mrzi) snad si ich casom oblubi
- zubkov mame 6
@tosijo Ahoj,
- nocnik nepouzivame, Simka si nan nesadne ani bohovy, raz sa vycikala, skusim neskor
- nepapa sama lyzickou, ked jej dam do rucky ovocie, to si pekne hryzka,alebo susienky, tycinky atd. , skusala som jej dat lyzicku do rucky, aby skusila sama jest, ale este to nechape, ako to funguje, nezaujima ju to zatial
- chodi za rucky, sama sa este boji, ale ked si ju pred seba postavim, prejde 2-3 krocky ku mne, z toho ma strasnu radost, velmi sa jej to paci 🙂
- a k tomu hovoreniu - to je papulka riadna, skoro vsetko vie "pomenovat " po svojom, zvieratka pozna, hlavne ked vidi TV ,mama uz patri mne 😀 😀 napr. ccaaa - cica, ooo - havo, babn - paci (nech sa paci 🙂 ), dedn - teta, ale aj starka,bobo - zajko, ktoreho ma v postielke, grrrr je krtko, hehe ... potom ovlada kadejake gesta, ked pocuje hudbu "tancuje" teda sedi na zemi a kyve sa v rytme, chyti si hlavku akoze "moje nervy" .....je velmi ucenliva, vsetko sa snazi opakovat .... 😀 😀 😀
ahojte 🙂
tak aj ja podávam súhrnné hlásenie:
- nočník zatiaľ e e, sme na látkovkách, ale pomaly ju tam už začnem učiť... kako hlási až keď už tlačí a keďže kaká bez problému a zakaždým inokedy, tak nestíham posadiť 😀
- kŕmim ja, ale musí mať lyžičku, ktorú pchá do pusy na striedačku s mojou, trafí si do pusy bez zaváhania, ale hrozne švihá rukou, takže všetko z lyžičky odstrelí na okolo. Papá všetko čo my, piť chce najradšej materské mlieko potvorka 🙂
- chodí sama cca 2 týždne 😵 a už asi mesiac vylieza všade, dotlačí si najbližšiu stoličku a vylezie aj na stôl 🙄
- najčastejšie slovo je "pozriiii" - jasnačka bez R 🙂 ale rozpráva toho viac, musí stíhať, aby sa popri sestre dostala k slovu chúďa 😅 Na otázky odpovedá jasne áno, alebo hej a nienienie..
- obľúbená hračka je zásadne tá, ktorú práve drží ségra 😠 klasika... ale hlavne kelímky, lyžičky, kocky stavia už aj 3-4 na seba, lego vie už nielen vysypať, ale aj nadšene upratať (vtedy chvááálim ako najatá 😀 ) a to stredne veľké lego ( pre 2-5r) napodiv už aj krásne skladá - odkukala od sestry.. knižky tiež, bábu už vie uspávať v kočíku, rada si dáva na krk hocijaké handry ako šáliky a strašne sa z toho teší. Keď jej sestra vezme hračku, hádže sa protestne o zem ako mohamedánka..
- zubov 6 a tlačia sa ďalšie dva v posledné dni..
aj my sa hlasime:
- na nocniku sa vie uz vycikat, ale nevie sa pytat. kaka zakazdym v iny cas (v zasade vtedy ked jej dam cistu plienku tak do 5min sa do nej vykaka aj ked bola predtym na nocniku)
- krmim ju lyzickou ja, este sme neskusali dat jej lyzicku do ruky. mame skor problem s tym, ze mala neobsedi a tak za nou beham s lyzickou ja. mate nejake rady ako sa tomu vyhnut? ona neje vela naraz a potom vyjeda ked vidi jest nas alebo si pyta chrumky (stoji pri skrinke a vykrikuje mnam mnam)
- mala chodi od 10,5mesiaca
- hovori mnam mnam, vydava taky neurcity zvuk ked je smadna, a este hovori mte-to ked chce abz som jej pustila macarenu a potom na nu tancuje🙂
- nema oblubene hracky, pri nicom dlho nevydrzi. rada sa kupe
- mame 8zubov plus jedna stolicka
@tosijo tak my nočník nepoužívame,lyžičkou sami nepapáme - ja ho krmím, on by aj chcel ale všetko skončí inde než v ústach 🙂 ostatné veci ako rohlík piškoty,...papá sám, zoberie si do ručičky a papá, aj flašu si drží sám a pije, prvé samostatné kroky sme spravili presne na 1 narodky a teraz už nie chodí, ale uteká po dome :D , samozrejme že ešte sem tam spadne, máme 8 zubov vonku a 4 sa nám práve prerezávajú 🙂
@vicsstef nebehaj za nim s jedlom, nauc ho ze sa papa pri stole. ked nechce tak nechce a ponukni pri stole neskor. chcel to robit aj moj syn, ja som demonstrativne odsunula hrncek s jedlom aby videl ze dopapal kedze nechcel sediet a pochopil. davam mu ale nieco na hranie do ruk, momentalne vsetko na krutenie (flasku zatvorit, atd) a vtedy posedi. Ked ho dokrmim jeho jedlom, tak papa dalej so mnou, varim tak aby mohol aj on papat, uz celkom pekne papa sam ruckou bez lyzicky.
u nas je to tiez podobne ako u väcsiny z Vas:
- nocnik nehrozi, az raz sa nam podarilo vykakat sa, aj to tak, ze som videla, ze sa chysta tlacit, tak som ju rychlo vyzliekla a stihli sme to akurat. inak ked ju nan dam, tak tam vydrzi max. minutku a uz vstava a obzera nocnik z kazdej strany
- sama tiez nepapa, ale ked dopapame musi mat lyzicku a este s nou pracuje sama, akoze sa krmi, len ju akurat dava do ust opacne, ale skusa poctivo a krmi hracky naokolo, tak snad onedlho zacne uspesne aj sama
- chodi od 11. mesiaca
- vie napodobnit uz vela zvieratiek, pozna ich v knizke, spozna strom, dom a pod... rozprava: mama, tata, teta, det (deti), pť (poď), tam, papť (papat) - nasa oblubena cinnost a este par dalsich slov, ktore som zatial nerozlustila🙂
- oblubene hracky su knizky a vsetko co "pokradne" z kuchyne, ako varecha, naberacka, misky a pod.
- zubkov ma 9, z toho jednu stolicku
z coho Vam piju deticky? ja mam teraz dilemu, lebo my mame ten zazracny hrncek z aventu, ale sem tam si tak potiahne, ze sa zadusa a kasle z toho, tak rozmyslam nad zmenou. Mate skusenosti s takymi slamkovymi flaskami? alebo ake sa osvedcili u vas?
sme uz na UM a to jej davam z dudlovej flase, ale tiez rozmyslam, ze by som jej uz zmenila na nieco ine, len neviem, ci je to potrebne, alebo este mame cas...
@jammka my z pohára s cucákom, su na nom len 2 dierky-chvalabohu, lebo dostal aj taky kde boli 4 a nevedel z neho pit , celý bol obliaty, velmi mu to tieklo a zabehovalo mu..
ahojte my sme na tom takto:
-nocnik v ziadnom pripade uvidi a reve ako najaty nesadne si nan ani ako obleceny..kaka vacsinou rano po ranajkach tak som chcela dat vyskusat tak chudacik asi od strachu cely den nic nestvoril ani do plienky.
-krmime ho my je velky papkac a papa to co aj my..este na nic nepovedal nie
-na vsetko povie nam nam este mama a ojo -oco ale potom len tie svoje hatlaniny ked vyslovne nieco chce pride chyti za ruku dovlecie do kuchyne a ukaze prstekom ze toto..vacsinou je to flasa s cajom toho vypije denne aj cez liter.
-zacal chodit ked mal 9ma 3 tyzdne a chodi vkuse v poslednej dobe uz skor uteka 🙂
-a najradsej sa hra zo vsetkym vybavenim z kuchyne a zo svojou sestrou ktoru zvali na zem vytrhne sponky z hlavy aj skopou vlasou a vala sa po nej 😀
-a zubkov mame zatial 6 dva dole styri hore a nevyzera ze by isli dalsie
ahojte baby co davate detickam na ranajky?ja mu davam ovocnu kasu s rozdrvenymi piskotami a nastruhanym ovocim a teraz som mu tam zacala zmychat pomaranc, mandarinku alebo mu tam dam obcas lyzicku medu.a uz mu to nejako nechuti z jogurtov je uz tiez prejedeny...dakujem
tak ideme sa pochvalit aj my
-nocnik- kazde rano sa vykaka ale nepyta sa sam ani naznakom
-aj my krmime sam nejako ani neche
-uz tiez rozpravame o sto sest a najradsej sa vadi.slovicka ako mama tata baba dede haf haf ece a vselijake hatlaniny
-zubkov mame 7.4 hore a 3 dole a vizera to tak ze ide asi 10 zubkov naraz
-najradsej sa hra so vsetkym co vydava nejaky zvuk.a najlepsie je ked rozprava alebo spieva.teraz mame v oblube psika ktory spieva a zaroven ho aj uci(rucka nozka brusko usko...)
@monca1991 ahoj my máme chlebík so syrom alebo maslom, striedam s jogurtom a pribinákom, niekedy však len nakojený a nič ine nexce 🙂
@slavuska30 dakujem za typ ale chlebik sme skusali a so syrom mu vobec nechutil a s maslom spapa ale velmi malinko
@monca1991 ahoj, ja davam na ranajky väcsinou varene jablko + ryzu, to uz mam predvarene s pred dna, lebo toto mava rad aj na olovrant. Toto papa väcsinou 3-4x do tyzdna. Zvysok este dostava kasu s ovocim.
Vela krat si zobne aj z mojich ovsenych vlociek, ktore varim vo vode a dam si na ne med. To mu velmi chuti, ale zalezi ci som ho kojila tesne pred tym este v posteli, tak potom nema hlad a ranajkuje 1 hodinu neskor svoje jedlo.
@jammka ahoj, simka som uz davnejsie kupila obycajny hrncek - flasku od Canpolu..Je taka ruzova, gumeny naustok, nekvapka ...je pisany od 12m..ale pouzivame ho do 9m...je super, pekne sa sama napije. Vie pit aj z pohara, no chce ho vzdy chytit do rucky a to viete ako dopadne .... 😀 😀 😀 Rano a vecer pije mliecko z normalnej flasky s cumlom.

@majka1981 Jasné, večer tam pôjdem nakuknúť. 😉