icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

majka1981
25. dec 2011

@vicsstef tak mozem Ti poslat nase hracky, ja som si nezelala vela hraciek pre syna a skoncilo to tak, ze mu ich idem skovat a dam o par tyzdnov, aby nedostal naraz vsetko - dlhsie mu vydrzia. Plysaky atd vobec nemusim, to kazdemu zakazujem 😀 . Dostal ale celkom pekne hracky, vela z dreva a tak, som spokojna.

janaspa
25. dec 2011

@vicsstef u nas jednoznacne najvacsi uspech zozali sanky co dostal od babky a dedka. Este som ho nevidela tak sa tesit, veru az nam slzy vysli od stastia. Vsetky ostatne darceky isli bokom.Ked ich zbadal zatlieskal rucickami a zvyskol (podotykam ze nikdy v zivote sanky este nevidel, ani nevie na co to je🙂))) utekal k nim, dlho okolo nich chodil,vytesoval sa z nich posadili sme ho do nich a vozili po obyvacke, velka prevelka radost bola🙂 A pre nas bol toto najkrajsi darcek, rozziarene stastne ocka, fakt toto nenahradi nic na svete ani najdrahsie dary. Tak cakame kedy nam nasnezi a pojdeme sa vytesovat do snehu🙂

slavuska30
29. dec 2011

...ahojte dievčatá, konečne zas po dlhej dobe som tu 🙂 Peťko sa tešil zo stromčeka, híkal ako somárik, keď ho videl svietiť aj s darčekmi ale nehrnul sa nejako na rozbalovanie..haha..to sme mu museli pomôcť 🙂, dostal lego duplo a plienky a oblečenie...ale najkrajším darčekom bolo, že presne na vianoce začal chodiť a aj jazyk sa mu rozviazal 🙂...takže dnes už behá ako drak 🙂 aj s metlou 🙂a vykrikuje mamaaa, daaj, a keď dopije a má prazdny pohárik kričí nen (nie je) 🙂

yvett14
29. dec 2011

ahojky dievčatá, tak aj ja sa ozývam po pekne dlhej dobe a hned na zaciatku vám prajem krásne dničky ešte v starom roku a do nového roku hlavne zdravíčka pre všetkých a hlavne pre maličkých, šťastičko a pohodičku v kruhu najbližších. No ako sa máme, sviatky prebehli hadam ako u každých rovnako, tv a kolačiky a papaničko , pribrala som 5 kg a je mi fajn, rodinka poslucha a maličká robi pokroky. chodime už od 11 mesiaca a teraz už fičíme a vobec Dianku nezaujíma kde sa nachadzame, vyjde sama na postel ale dole nevie, hovorí mama ale mna sa to asi este netíka, tatat, baba, papa, dada ale to su tiež len take mrmlanice. no je utešená a strašne rada zazerá, uplne až jej nevidno zreničky!! Diavčatá moje - Slavka, Emily,Simonka,Tanička,Zuzka..... a ostatné na fb sa mi nedá chodiť, mam dohodu s polovičkou že si dam pokoj- ved vy viete prečo tak ak niečo tak budem sem pisať ..... zatial sa mi opatrujte paa Pusinky

emily327
1. jan 2012

@yvett14 cau pusa, no som rada,ze si sa ozvala aspon tu cmuk babam som toto skopirovala, tak aspon takto o tebe budu vediet, drzkaj sa a verim, ze novy rok bude pre celu vasu rodinu skvely a hlavne pokojny a plny porozumenia a lasky :-* cmuk cmuk

emily327
1. jan 2012

Ahojte zienky, neviem ci je tu este niektora co si ma pamata, ale aj tak.... chcem vam popriat v Novom roku, hlavne vela zdravicka, stasticka a more lasky od vasej rodinky - deticiek a mm. A co ake mate plany do noveho roka? Aj niektore mate v plane dalsie babo? 😉

emily327
1. jan 2012

@cukruska1920 moja tym sa netrap poznam deti v nasom veku co maju este iba 1 zubok... je to individualne.... cim neskor vyjdu,tym dlhsie vydrzia 🙂
@janaspa my sme postavili stromcek normalne na zem, malej sme vysvetlili,ze ked ho bude chytat, tak urobi bam a ona chodi okolo, vzdy ho len pohladka a pozrie na nas,ze BAM BAM a je vybavene 😉 Okrem rohov, na ktore sme dali take tie ochranne gulicky sme v byte nic nezmenili, nic nedali na vyssie miesto a nerobili ziadne opatrenia. Vzdy to malej pekne vysvetlime a po par dnoch to pochopi 😉

nivejka
1. jan 2012

@yvett14 ...ahoj moja...ja som sem nakukla len tak náhodou a zbadám tu svoje meno 🙂 ..postrehla som,že si sa nejako vytratila z fb..ohhh škoda-snád to počase mm omrzí tá vaša dohoda a vrátiš sa k nám naspäť....ja sa teraz radšej ani nevážim,ale v najbližšej dobe to budem musieť urobiť,lebo chcem začať z nejakou diétou.....

nivejka
1. jan 2012

@emily327 ..no ja si ťa pamätám cica...🙂 🙂

emily327
1. jan 2012

@nivejka vazne? A co ty tu? Zeby to co ja? Aka nahoda,ze takto rovnako sme sem nakukli 🙂

slavuska30
1. jan 2012

@emily327
@nivejka
ale ale... 🙂 ja si pamätám obe 🙂

emily327
1. jan 2012

@slavuska30 no toto :D to sa tu pekne schadzame stare oktobrovky 🙂

slavuska30
1. jan 2012

@emily327 veru 🙂 no by bola sranda, keby sme sa stretli zas v nejakom spoločnom termíne haha..

emily327
1. jan 2012

@slavuska30 no co nie je moze byt 😀

slavuska30
1. jan 2012

@emily327 mne by sa to pozdávalo 🙂

miroslavazh
4. jan 2012

ahojte, mamiky, dala som malého zaočkovať proti tou rozšírenou vakcínou proti kiahňam a na druhý deň mi začal vweľmi horúčkovať... ☹ tak, že večer o 17:00 zrazu nával teploty, ktorá rýchlo stúpala, dala som mu nurofen a na 30 min. zaspal a potom znova v noci ale tak, že sme mali 40-ky ☹ chúďa moje až som sa vyľakala, nešlo zraziť teplotu. Vyskúčala som prestriedať nurofen s paralenovou čípkou ale nejako nezaberalo. Mali ste niekto takú reakciu? Naša Dr. nič o tom nehovorila pred očkovaním, ale teraz keď som jej volala, tak povedala, že to je jednoznačne z vakcvíny, že sa nemám báť. Ale nejako ma to neupokojilo...

letty86
4. jan 2012

@miroslavazh moj malý ochorel po vakcíne, ktorú sme absolvovali na rok. Večer dostal horúčku a začal kašľať, lekárka mi na druhý den povedala, že ochorenie mohla spustiť vakcína ☹ Predošlé očkovania zvládol o.k., bez teploty... Tak aj vo vašom prípade tie horúčky spustila vakcína,resp., je to reakcia na vakcínu, ako vám dr. povedala. držím palce, nech ste rýchlo fit 😉

miroslavazh
4. jan 2012

@letty86 ďakujeme pekne. Aj my sme mali všetky očkovania bez problémové, tak ma to zaskočilo, tak som sa vyľakala, keď to prišlo s takým rýchlim nástupom ☹

emily327
5. jan 2012

@miroslavazh urcite je to z vakciny, telicko bojuje so zivymi virusmi,ktore dostalo do telicka a vytvara si protilatky, verim,ze je uz drobcek v poriadku 😉

janaspa
8. jan 2012

Ahojte, od kolkych zubkov ste zacinali umyvat detom zubky?

majka1981
9. jan 2012

@janaspa od prveho 🙂 a so zubnou pastou ked uz boli zuby tak von, ze sa dalo aj poriadne cistit 😀

slavuska30
9. jan 2012

@majka1981 a nechá si umyť zuby?lebo my s tým bojujeme 🙂 a ked mu dám pastu, tú vyžužle a potom kefku už neda do pusy..keby som sa rozkrájala 🙂))

majka1981
9. jan 2012

@slavuska30 vecer cistim s pastou a postavim ho na stolicu k umyvadlu, tam sa hra s vodou a pekne si da cistit. rano je to problem - niekedy - lebo rano mu vodu nechcem dovolit, lebo by som ho zase musela preobliect 😒 a na to nemam nervy (ja uz pracujem, takze sporim rano cas 🙂 ). neako ho prehovorim, cistim si ja zuby, dam mu do ruky svoju kefku, s tou sa pohra a v dobrom okamihu mu ich vycistim, ale priznam sa ze to nie je tak dokladne ako vecer 🙂

slavuska30
9. jan 2012

@majka1981 ja mu skusam najskor sama čistit, potom mu dam na pohranie 🙂 ale zatial to nezabera 🙂

emily327
9. jan 2012

@janaspa my ked uz zubky vysli von cele zubky a hned od prveho 😉

me
9. jan 2012

@janaspa -aj my si radi umývame, strašne sa rehoce pri tom, asi ho to šteklí hlavne stoličky, no my si už musíme lebo ich už máme 16 a hlavne na stoličkách vidím že sa mu usadí jedlo takže sa snažíme, ale samozrejme že aj zabudneme 😕

miroslavazh
10. jan 2012

@emily327 ahoj, no tak my sme dneas boli u Dr.. Len zhrniem. 2.1. my drobca zaočkovali prosi kiahňam, druhý deŇ po očkovaní horúčkoval - to sme teda pripísali tomu očkovaniu a teraz my od nedele večera začal as horúčkovať v noci 40,5, striedala som nurofen a paralen ale vždy teplota klesla len o niečo napr. na 39,2 a zas po čase stúpala, tak sme dnes išli k Dr. urobila mu CRP vyšetrenie s výsledkom 15 - čo vraj zanamená, že s niečím v tele bojuje. V moči nič nejašli až na prítomnosť acetonu, čo je vraj to, že málo pije, a keď teda on pije podľa mňa dosť, veď len v noci vypil 250 ml fľašu harmančekového čaju. Žiadne iné príznaky choroby, žiadny kašeľ, sople, nejaké ťažké dýchanie, no nič. ☹ bojím sa ☹ Čo mu tak môže byť????

emily327
10. jan 2012

@miroslavazh fuuha no ked ma tak vysoke CRP, tak ma v telicku zapal.... keby CRP nemal tak vysoke, tak by to mohla byt 6 choroba, co sa prejavuje vysokymi teplotami a trva 3 dni ( da sa zrazit liekmi ale iba na chvilku a potom zase stupne) a na 4 den vysyp. Ale podla CRP ma v tele zapal.... Jasne,ze je dehydrovany, ved ma teplotku a vysoku a to co bezne pije je mu teraz malinko.... trvaj na hlbsom vysetreni z coho ten zapal je... nech urobia kontrolne CRP, este raz vezmu moc a mozno aj krv a podla toho nech zistia o co ide. Vysoke CRP a teploty nieco znamenaju... nedaj sa odbit.. drzkajte sa cmuk daj vediet ako je malemu :-*

slavuska30
11. jan 2012

@miroslavazh ..no veru, tiež si myslím ako píše @emily327 , že to treba prešetriť to CRP lebo svedčí o zápale ešte by mohli urobiť sedimentáciu krvi a ten moč by mohli poslať na kultiváciu, nielen vyšetrit tým lapstixom (papierikom), CRP ma u deti hodnotu myslim do 5 hranicu ..pokial ma ,,len,, aceton, može byt že málo pije, keby tam bol aj cukor v moci už by to bolo na zamyslenie..tak dufam, horucky rychlo prejdu, prajem skore uzdravenie..my ideme 24teho na ockovanie, ale ja nedavam proti kiahnam, len tú základnu schému..tak som zvedava ako dopadneme 🙂

miroslavazh
11. jan 2012

@emily327 stále je zle.... nechce papať, len trošku sem tam niečo zobne. V noci veľmi plakal. Vypínal telíčko, tak, že naťahoval rúčky a nôžky a vypúčal bruško ☹ teplota už nie je taká strašná, cez deň neklesne pod 37 ale drží sa do 38. Okolo 14:00 nám v&stúpne na 38,5 to dám nurofen a do hodinky klesne na 37. Aj teraz večer ostal zas bez života. taký smutný, prilepí sa na mňa a vzdychá, je taký spavý, to teda aj cez deň, ale večer obzvlášť. V noci mal tiež horúčku 38,7 dávala som paralen. Už nechce ani tie hlúpe lieky, len vidí odmerku a už plače. Má strašne studené nohy, ako ľad, nedajú sa zohriať. Zapisuje teplotu každú hodinu. Dnes som volala Dr. znížila nám dávku antib. z 5 ml na 1,5 ml a zajtra mám zas volať a ak to bude takto, budem sa pýtať na vyšetrenia.