Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@monickapd ahoj, no to je super 🙂)) vies, u nas je to tak, ze som ju nikdy do nicoho nenutila,sadla si sama, lozit zacala sama, cely svoj vyvoj si sama "koriguje" 😀 keby pred dvoma tyzdnami neochorela, mozno uz by uz chodila ....viem, ze ma cas, len okolie sa ma vecne vypytuje, ze preco nechodi ...hmmm ...ale to zas neriesim 🙂 chodi uz pekne za rucku, aj sama sa pusti, pride ku mne par krockov, ale to je vsetko ....verim, ze do Vianoc to zvladneme , heheh .....na druhej strane, je velmi rozumna a "ukecana" ...az sa niekedy divim ako vsetkemu rozumie 😀 😀 tak mala je uz taketo "zubadielko" ? my mame 12kusov 🙂
Ahojte,
kolkokrat do tyzdna davate detom maso?
ahojte,nebola som tu tritisíc rokov,nestíham 🙂
súhrnné hlásenie : -máme 13 kíl,82 centi,nosíme velkosť 92/98 :O
-chodíme od 11 1/2 mesiaca,teraz už beháme,samozrejme s pádmi,ale svižne sa postaví,už zo zemi nie o nabytok
- máme 10 zubov
-papáme všetko + kojíme
- rozprávava vietnamčinou ale slovká záchrany,mama, mňam,papa,odu (vodu ) ovláda
-nočník je náš nepriateľ
a najobľúbenejšia hračka je práve tá s ktorou sa hrá brat 🙂 inak všetko čo sa da otvarať a zatvárať a lopty..
ahojte
maso mame 5 krat do tyzdna
uz sme spravili dva tri krocky mame aktualne 12 zubov tiez papame vsetko a kojime sa na nocnik velmi malo
prave to ma zaujimalo,ci treba maso davat tak casto ako ked boli mensi teda 5-6x do tyzdna,alebo uz menej.
Aaaach už 2 tyzdne sa trapime so zvysenou teplotou zo zubkov. Mali aj Vaše deticky teploty ked im isli zubky tak dlho? Mame 37,2 - 37,5. Zatial vyliezli 2 a teploty su stale. Este mozno pojdu dalsie ale ak nie mozu tie teploty trvat aj po prerezani ked uz je zubok vonku? Vyzera ze jej idu ocne zubky, no moze to byt? Lebo som citala ze ocne by mali ist medzi poslednymi a mala ma len horne 4, dolne teraz uz tiez 4, stolicky este ziadne.
Isli niektoremu z vasich deti ocne skor ako stolicky?
@sasa123 - nám išli očné so stoličkami na striedačku, vyšiel očný, potom dve stoličky, znova dva očné a znova stoličky a čakáme ešte posledný očný, je ho už vidieť, ale ešte nie je vonku, chválabohu na to že sa nám tlačili naraz 4 očné a 4 stoličky tak žiadne vážne problémy sme nemali ani teploty nie
@sasa123 L. ešte o očných ani o stoličkách nechyruje, jej ešte stále nevyrašili ani dolné dvojky 😅
baby je tu este niekto koho krpec ma len 4 zuby? moj maly ma a doktorka na poradni mi povedala ze na jeho vek je to malo.... a co mu mam dat zo svojich? 😕
@cukruska1920 - no vidíš tu je jasný príklad ako je každé dieťa iné a netreba porovnávať, vy máte 4 a my zachvílu 16, poznám veľa detičiek ktoré majú tiež ako vy málinko zúbkov, ale vôbec sa tým netráp, preboha ved mu narastú, nič nezmešká, do 2,5 r mu narastú všetky 🙂
@me no ved ja to neriesim vobec... to len doktorka tak poznamenala...a ze mu mam davat este vigantol lebo este nema celkom fontanelu zavretu
@cukruska1920 a to súvisí spolu ? lebo my máme uzavretú už veľmi dávno ale vigantol berieme ešte
@cukruska1920 neboooj, ved mu narastu, doktroka ma bohove poznamky, ved to neovplivnis 🙂
@cukruska1920 nám sa tento týždeň predral 6-ty zub...a starší syn mal v tomto veku tiež len 4 zuby...takže v pohode 😉
@cukruska1920 ani my este nemame zrastenu fontanelu a pri rocnej prehliadke nam doktorka povedala, ze vigantol uz nemusi brat, ze to sa dava do roka a ohladom fontanely nemala ziadne poznamky. naozaj je to u kazdeho dietatka asi ine
@cukruska1920 nedávaj mu zo svojich, jemu narastú zdravé a nové, nebój, aj my máme len tých našich 6 a pol stále, už asi 3 mesiace 😎 A Vigantol nie je len na fontanelu, celkovo na zdravý vývoj kostí, ale hlavne (čo sa už vie menej -) podporuje vstrebávanie aj ostatných vitamínov (vrátane Céčka), takže ja ho budem kvapkať rozhodne aspoň do tých cca 2 rokov 🙂
Ahojte,
kde staviate toho roku vianocny stromcurik? klasicky ako stale na zem,alebo na nejake vyvysene miesto mimo dosah a dostrel detureniec?🙂
@janaspa u nás to je vyriešené - na stene máme priskrutkovanú palicu (porisko z rýľa natreté hnedou), v nej sú vyvŕtané dierky a do nich dávame živé vetvičky 🙂 Vonia to, vyzerá to ako stromček, malí to nedočiahnu, darčeky sa dajú dať všade popod, takže ideálny kompromis 😉
Želáme Vám veľa lásky,
pokoj nech Vám hladí vrásky.
Manžel nech Vás rozmaznáva,
manželka nech neodvráva.
Aby ste sa nehádali.
A nech rastú Vaši malí.
Nech radostí veľa majú,
nech aj trochu poslúchajú.
Ak nechcete zísť z cesty,
poslúchajte aj Vy ratolesti.
Otecko aj maminka,
nech ste krásna RODINKA.
@cukruska1920 nám zas doktorka povedala, že mu mám dávať vigantol lebo je zima 🙂 a tiež ešte fontanelu nemá úplne zarastenú
@janaspa storomček sme posatavili umelý ako každý rok, len pár mojich najvzácnejších sklenených gúľ som nezavesila, pre istotu 😉 a priviazali sme ho aj o radiator, aby ho náhodou nezhodil. Malý okolo neho chodí obzerá sem tam optrne dáku guľku chytí a mi vždy pohrozíme, že no no no a bude bác a viac ho nechytá, tak dúfem, že mu to vydrží, lebo je to pre neho veľké lákadlo 🙂
my stromcek budeme mat v obyvacke asi len 2 dni (este stale ho nemame) lebo inak by zle dopadol 🙂 baby, aj vase deti tak casto padaju na hlavu? som z toho zufala, navyse mame vsade dlazbu :(
dievcatak,ake darceky urobili vasim detom tieto vianoce radost? rozmyslam, ze mojej malej este nieco dokupim, lebo to co dostala od rodiny je jeden otras! na ilustraciu: dostala 4 plysaky a 3 babiky, z toho s jednou ma zakazane hrat sa lebo bola zevraj velmi draha (darcek od svokry 😖 ). svagrina nam doniesla este taky latkovy domcek s farebnymi gulickami, tak ten mal jednoznacne v tej silnej konkurencii darcekov najvacsi uspech (len ja sa desim kazdodenneho odpratavania tych 200 lopticiek) 😅

@nicky182 ahoj🙂 aj ja mam Simonku rovnako starú ako Ty🙂 tiez je taka zubata🙂)) uz vo 4.mes.mala 1.zubok, teraz ma uz vsetky stolicky tiez, uz to vlastne ani neratam..)) ale taketo trapenia so zubkami sme nemali, tak nech jej to čím skor prejde 🙂 nasa Simi uz lieta po byte, nie chodí🙂) ak mozem poradit, nepustaj ju samu ak sa boji....nech citi istotu tak dlho ako potrebuje..az pride cas, ona sa pustí 🙂