Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@locko007 ja si už s malou normálne pokecám, celé vety začala hovoriť 😅 Čiže už úplne jasne a zreteľne na verejnosti spustí: "Maminka, daj mi mieko, posíííím. MIEKOOOO! Toto. Ips doééé. O-to-iť" a už mi aj rozopína zips na hrudi 😀 a tak ďalej. A nedovolí mi spievať Kukulienku, chce ju sama odrecitovať. 😕 Hlavne AJAJAJ KUKUKU, e-de-a ťom na puku. 🙂
@horalka777 ježiš to je milé, my takto vôbec ešte nie
@me začala asi pred dvoma týždňami. Uvidíme, čo z nej bude tak o 20 rokov... 😅
@horalka777 Veru, to je šikulka, náš zatiaľ len slovíčka mele a vety len také jednoduchšie. Ale na chlapca je to dobré. Maličká bude asi nejaká herečka. 🙂
@locko007 na chlapca je to úplne skvelé 😉
Ahoj mamicky, aj my sme oktobrovi 2010 a este aj 20.10., ako sa vam dari s detickami? ake ich mate velke? Nam sa moc nechce rozpravat
@sylvia78 ahoj..pekný dátum má malý..🙂 mne tiež nejak moc nerozpráva..tak akurát mama, da,ba, ded, ojoj...to je asi všetko... 🙂 a má skoro 11kg 🙂
@slavuska30 ahojcek, no nas tiez tak nejak, mama tata, tajtaa to je starka, zvieratka napodobnujeme uz velmi dlho, mimi je miska, maaa je macka, a taketo ale malo, na to co pocuvam, ze niektore uz pekne rozpravaju, ale za to po rebriku vyleze bez pomoci a je to velky betar, chodime uz od 11mesiacov. My mame 12,5kg a 87cm
@sylvia78 ahoj..my sa už pomaly chytame...mám kamošku logopedku a ta vravi,že na jeho vek je to super... 🙂
@uzu17 ahoj..my sme to nestihli my sme prekonali kiahne v troch mesiacoch..neprajem nikomu,čo sme si prežili ☹
@sylvia78 no to je výborné....🙂 riadny chlapik, dobrá váha 🙂
@slavuska30 a to nie je ani gulatucky, niektori ludia sa ho pytaku kolko ma rockov a on ukaze jeden prstek tak tomu ani neveria a pytaju sa mna ci ozaj ma len rok, ved je to normalna vyska na jeho vek ci nie?
baby a kolkatky plienky dávate drobcom?ja som kupila 5 huggies a su mu velke🙂 v páse mu ich zapnem tak, že sa sa mi stretávaju tie lepky a aj spodok mu visí ,,proklete nízko,, ..haha..dneska som skusila 4 a su super..ale napriklad 4 pampers ho zas uz tlačili v páse.. 😢
@sylvia78 ano v pohode..je to dobré 🙂
@slavuska30 my myme pampers 4 a este mu ich stale zapinam ze lepky sa stretavaju ale zacinaju byt kratke na rozkrok a tak som uz skusila 5 a tie su supis ale este ich nemusim kupovat. skusila som uz aj tie nohavickove pampers su uplne perfis aj ked sa nahodou pokaka
@slavuska30
@sylvia78 Pampers su este aj 4+...
Co sa tyka rozpravania, tak vetami, aj ked kratkymi, to je v tomto veku urcite nadpriemerne. A nas hovori len prve slabiky slov 🙂 - ja som "ma" (a pritom predtym hovoril mama), tato "ta", banan "ba" , Pingu "pi"... 😎. Ale zvieratka vie napodobnovat, aj nam rozumie, co hovorime.
nas sice hovori mama tata ale tak ako pises aj mi vecsinou prve slabiky, ale zato obcas sa mu nieco podari no viac krat to nezopakuje
baby,už davate deturence na nocnik?naš Aleško tam nechce sediet,ked sa pokaka do plienky povie že robil eee...ale na nocniku nehce byt 😒
ani my nenocnikujeme este.niekedy ked sa pokaka, tak si lahne na gauc a caka kym ju pridem prebalit. 2x si so sebou zobrala aj cistu plienku 😵 ale uz badam, ze si svoju potrebu zacina uvedomovat, tak zachvilu zacneme znovu experimentovat s nocnikom.
@kristinagregorova nas je na tom podobne 😀 ked ho dam na nocnik obleceneho, tak je mu super, ked mu dam dole gate, ze ma cikat, tak zacne plakat a hnevat sa a okamzite chce z neho odist, teda zatial neskusam, u nas v rodine sa to vzdy naucili deti az ked mali take 2 roky, teda dufam, ze do oktobra sa naucime 🙂
@ela2710 no aj mne vravia,ze ma cakat do leta apotom ho to ucit,ze ho nemam nutit...tak dufam ze do 2 rockov to budeme mat zvladnute 🙂 a uz aj rozpravate?maly nam povie slova ako mama,auto,papat,oco,kalka-to je natalka..ale vety este nie....to je vraj este cas... 🙂
@kristinagregorova nerozpravame, povie mama, oco, baba, sem tam zacne len tak, ze dadada alebo vavava, a par krat sa mu podari nonono ked ho hresim 😀 on vie skor ukazat, ze ked je smadny, donesie mi flasku, vie tlieskat, ked sa mu nieco pacit a ked sa mu chce tak navsteve aj zakyva, ked odchadzaju 😀 uz zo mesiac -dva nam tancuje, tak je taky podareny, a ked mu poviem rychlo rychlo tak zacne utekat, ked mu poviem, ze ideme spat, lahne si, alebo ked periem hadze mi veci do pracky, a zacal drzat vysavac a vysava s nami 😀 a obed uz papa sam, ale rozpravat ho neviem donutit, ako robia zvieratka ho absolutne nazaujima, a ked mu chcem ukazat knizku, vezme mi ju z ruky...teda uz neviem, ako ho to naucit, snad to pride same 🙂

Babulky, neviem ako vy, ale ja sa začínam s tým našim ksichtíkom strašne baviť. Vie použiť množstvo slov a práve vo vhodnej chvíli. 😀 A dokonca mi už žaluje, čo sa stalo u svokrovcov. Dozvedela som sa, že bratranček Miki mu robil zle a potom Miki dostal a plakal. Ako? Malý mi vraví: "Miki - no no no!" Ešte pri tom ukazoval tak chutne prštekom. Malý pokračuje: "Miki pače". Tak som sa išla spýtať muža, že či mu Miki bral zase hračky z rúk. Muž, že hej a potom dostal od svojej maminky a plakal. A čuduje sa, že ako to viem. No ja už mám spojenca. Už ma ani ohovárať nemôžu, keď tam nebudem. 😀