icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

ela2710
22. feb 2012

@kristinagregorova rozprava cely den, ale len tou svojou recou a vie sa pekne zlostit, ked sa mu nieco nepodari, alebo sa mu nepaci, ale dake vety, atd. u nas vobec este nehrozia

kristinagregorova
22. feb 2012

@ela2710 hehe..musi byt zlatucky..s tymi gestami a recou sme na tom teda podobne 😀 ..a ved oni zacnu... 🙂

ela2710
22. feb 2012

@kristinagregorova snad, lebo vsade, kam ideme sa vsetci pytaju len nato, ci uz vie rozpravat, ako by to bolo daco hrozne, ze este nevie, no ale chlapci su uz takí, v rozprávaní lenivejsi 🙂

majka1981
22. feb 2012

@ela2710 aj moj syn nerozprava, hovori si na vsetko "kde?", ja mu rozumiem co chce takze sa dorozumieme 😀 , vtedy tiez absolutne nehrozia 😀

ela2710
22. feb 2012

@majka1981 😀 hlavne, ze rozumies 😀 aj nas vravi kde, a este co, ale nevravi to cielene, ako pises, ale na hocico 🙂 a neviem ci to u vsetkych tak funguje, ale upratujem malemu hracky, cely den ich ma na haku, vytahuje hrnce, policky, ale odrazu, ked vidi, ze mu upratujem hracky, chce sa zo vsetkymi hrat, takze upratane nebude nikdy 🙄

majka1981
22. feb 2012

@ela2710 moj je uz nauceny ked sa dohra, tak hracku da na svoje miesto. samozrejme to robi len ked je dobre naladeny a tak, ale velakrat to uz robi 😅
jaaaj co by som dala za ten poriadok, co som mala pred porodom 😀

majka1981
22. feb 2012

S cim sa teraz vase deti hraju? Moj syn miluje kocky, sortirovanie vsetkeho, knizky, auticka. najnovsie je ze zacina vsade daco zavesovat - zoberie konika na motuzku a zavesi o gombik na sufliku 🙂 . najväsiu radost ma, ked moze stlacit neaky gombik - na priklad na kavovare 😀 alebo vo vytahu 😀

locko007
22. feb 2012

@ela2710 Tak sme sa v rovnaký deň radovali. Ako pozerám, že už budete mať druhé. Tak pri tvojom druhom sa radovať nebudeme, lebo my ešte nie sme tehotní.
Tým, že ti Tomáško nerozpráva sa vôbec netráp. Poznám 2 ročného chlapčeka, ktorý vie len mama, oco, baba, dedo, a keď niečo chce tak povie toto. A nikto nič nerieši. Každé dieťa je iné. Napríklad môj malý rozpráva ako rádio od rána do večera ale doteraz sa kopce o vlastné nožičky.

locko007
22. feb 2012

@majka1981 No vidíš, náš sortírovať vôbec nechce. Najnovšie ho hračky nazaujímajú. Naučil sa otvárať šuflíky na kuchynskej linke. Lebo my nemáme klasické úchytky, ale také iné, tak som sa tešila, že mi nebude aspoň vysypávať múku zo skriniek. Teraz u nás frčia "miky, mikyyyy" (misky) a "dedeťka" (dvdčka). Dneska mi dokonca vylomil pánt zo skrinky kde tie dvdčka sú. Manžel sa poteší, keď na to príde, lebo obývačka nevydržala v zachovalom stave ani rok. A s tými gombíkmi sme na tom podobne. Najväčšiu radosť má z práčky. Teraz ma napadlo, že ešte sa ku každému na vecku dobíja a chce stlačiť voňačku.

majka1981
22. feb 2012

@locko007 jej zlaty je aj tvoj 🙂 . moj uz sufliky davno objavil, najviac ho v kuchyni bavi ked mi moze pomahat vyberat riad z mycky, je uz aj taky pozorny, ze mu dovolim odniest taniere 🙂 .
Moj nerozprava tolko, ale ja si z toho nerobim nic - lebo ako pises kazde dieta je ine, on je vychovavany dvojjazycne a okrem toho ja som zacala ako 2,5 rocna hovorit, takze nestresujem 😀

locko007
22. feb 2012

@majka1981 Ja sa tak veľmi teším z každého maličkého pokroku. Niekedy si pripadám ako debil, lebo vždy keď sa mu niečo podarí, tak vyvolávam celej rodine a chválim sa, aký je už šikovný.
Ty si cvičiš poriadneho pomocníčka. Musím aj ja začať, lebo môj je taký, že všetko porozhadzuje, ide spať a ja musím ešte pol hodinu pobehovať a zbierať po ňom veci.

majka1981
22. feb 2012

@locko007 on rad odklada, je to dobry navyk. pomahaju mi pri tom aj moji rodicia (je tam od pondelka - stredy 8 hodin, lebo ja uz pracujem) a tam ma len 2-3 hracky von zo skrinky, ked chce ine tak musi odlozit a dostane inu ktoru si sam vyberie. a ja som tiez poriadna a ukladam aj s nim, ked ho mam v satke, takze je to samozrejme 🙂 . On uz aj vie kde co mame, normalne sa so mnou zacne hadat ked nedam nieco tam kde si on predstavuje lebo to bolo dlhsie na tom mieste 😀 .
kludne zacni aj ty, ze zamestnas dieta, deti velmi radi pomahaju 🙂 .moj aj vesia pradlo so mnou, ja mu hovorim aby vyprasil a on vyprasi 😅 , alebo mi podava, alebo ho chyti rapel a odnesie naspät do pracky 😀 . zlaty je 🙂

locko007
22. feb 2012

@majka1981 Jejo, to je sranda. Je to poriadny šikovníček. No veru vyskúšam. Niekedy sa stane, keď upratujem kocky, že ich zbiera a hádže do vedierka, ale to musí mať náladu.

snowella
22. feb 2012

@majka1981 Neuveritelne ho mas vychovaneho a uvedomeleho 😕 . Moj prevazne rozhadzuje, pravda, nieco aj sam odlozi. Sranda je, ked nieco rozleje, ze donesie metlicku a zmetak 😀 (ale vie aspon, ze to treba poupratovat). Z umyvacky by chcel len vytahovat spinave veci, musim vzdy bleskovo zatvarat 😉

majka1981
23. feb 2012

@locko007 skus, uvidis, deti sa rychlo ucia, jeho to velmi bavi ked dava kocky naspät do kosika a tak 🙂
@snowella dakujem 🙂 . aj pred mojim synom musim rychlo zatvarat mycku, lebo by chcel vyberat aj spinave a to si nezelam 😀 . Aj tvoj je zlaty ze donesie metlicku a zmetak 😀 .

snowella
23. feb 2012

@majka1981 Vies, ze si ma naozaj aj inspirovala? Lebo doposial som ja automaticky a priebezne ukladala vsetko, co porozhadzoval, doposial sme to robili len v ramci cieleno hrania (skladanie kociek a tak)y. Ale dnes som naozaj trvala na tom, aby najprv veci poskladal alebo mi pomahal poskladat a aj sa celkom pekne zaapajal, a az potom som mu dovolila zaoberat sa (rozhadzovat) inym, alebo sme zacali novu hru. Chce to aj riadnu volu od mamicky, lebo jasne, ze rychlejsie a lepsie to je, ked to urobim sama, ale naozaj tym dieta aktivne ucime, nielen tak, ze to vidi u nas. A myslim, ze takuto chybu som roky robievala aj pri starsom synovi, lebo ten upratovanie nema v krvi, doposial ho musim dost dirigovat. (ale to uz aj puberta uraduje 😉 ).

majka1981
23. feb 2012

@snowella jej, dakujem, tak fajn ze som ta inspirovala 🙂 , len tak dalej budete mat poriadok a pritom sa Danielko aj pobavi a bude ho to bavit 😵

locko007
23. feb 2012

No a dneska k nám asi dorazil vzdor. Celý deň sa mi ide hádzať od jedu na zem, keď mu niečo zoberiem, alebo zakážem. Dokonca sa mi večer povrackal od revu, keď som mu nechcela dať na večeru chrumky miesto polievky.
Dúfam, že od zajtra to bude zase ten istý chlapček - inak ma asi porazí.
@majka1981 Keby som ho teraz začala učiť robiť poriadok, tak mi asi niečim rozbije hlavu. 🙂

majka1981
23. feb 2012

@locko007 fiha, to je neako skoro, nestraaas, vzdor si este nezelam 😝
zajtra bude urcite lepsie 🙂

locko007
23. feb 2012

@majka1981 Joj, to dúfam, lebo 2 dni ma bolela príšerne hlava. A dnes som sa našťastie zobudila bez bolesti a zase mi vymýšla tento môj tigrík. Možno je takýto, lebo sa mu tlačia stoličky.

me
25. feb 2012

@locko007 - no vzdor je už aj u nás, nie si sama 🙂

mircova
27. feb 2012

U nás je momentálne najobľúbenejšia zábava povyberať moje varešky a skúšať ich dávať za skriňu, alebo pod koberec, tiež rád vyberá hrnce a skúša na ne rôzne pokrievkvy 🙂

horalka777
29. feb 2012

u nás je stále rovnaká obľúbená hračka, tá, ktorú práve drží ségra 😀 Ale inak sa krásne hrajú obe baby, vedia sa aj chvíľu neklbčiť, vtedy sa až roztápam, keď ich ukradomky sledujem, hru si krásne menežujú samé 😵 Vozia jedna druhú na striedačku na tatrovke, alebo staršia bicykluje po celom byte a mladšia sa drží bicykla zozadu a prepletá šikovne nožičkami za ňou. Keď staršia zastane, malá sa zlostí a kričí na ňu POOOOĎ UŽ, BANKA! ÝCHO, ÝCHO!!! 😀 A to nadšenie, keď sa karavána zasa pohne... 😅

A strašne rada kočíkuje bábu, balí ju do rôznych šatiek, a potom ju horko ťažko vtesná do hračkárskeho kočíka, chvíľu s ňou hrká dopredu dozadu a potom sa veľavýznamne zamračí a povie nám: TI-O! Bába pinká. sssss.
Rada číta knižky, čmára pastelkami po papieri, keď staršia maľuje s vodovkami, tak jej dá nabrať na štetec farbu, to jej tak maximálne dovolí 😅 No a začal už aj vzdor (hlavne to vidí u ségry, tak som ani iné nečakala) a začali strašné boje pri obliekaní, chce už "ama ama", aj keď je v tom jasnačka úplne nemotorná, tak moja trpezlivosť, keď máme stihnúť niekde prísť načas, dostáva zabrať...
Plienky - keď niekam cestujeme, používame 4ky, 5ky sú jej ešte veľké. Doma látkujem, tak neriešim 🙂 Nočník - raz ju osvietilo a pýtala sa kakať, skončilo to jednou "hašlerkou" v šerblíku a veľkou náložou vzápätí v čistej plienke 😅 druhý krát ju osvietilo a sama mi šerblík priniesla a že CIKA. No tak som ju pokusne vyzliekla a ona sa fakt vycikala a ešte aj zahlásila HOTOVO MAMINKA. To bolo tak mesiac dozadu, odvtedy ani zaťať 🙂

Papá sama, potom vysávam a periem 😅 Už niekedy zvláda aj polievku nerozliať. No a pitie...už aspoň dve minifľašky čaju denne, nurofenovou odmerkou. Furt chce len moje mlieko, ostatné berie ako nepotrebnú srandu.
...ááá už sa zobudila, končím tento súhrnný traktát 🙂

janaspa
2. mar 2012

Ahojte tak aj od nas hlasenie:
teraz ma take obdobie,ze kazdeho koho lubi pusinkuje a hladka a vravi moj,plysaky si k sebe tuli a robi ze moj. Najpusinkovanejsia je samozrejme mamka a hlavne vecer pri uspavani,kedze este kojim. Aj rano ked sa zobudi prve mamka dostane pusu🙂 Velmi ma rad male babatka, aj v casopisoch ich pusinkuje🙂Potvorka mala uz na nas skusa, ze ci ked da niekomu pusu, tak dostane rychlejsie skor, nieco co prave chce. Tiez sa zlosti ked nieco nieje na svojom mieste, ked si napr. vyzujem papuce, hned mi ich donesie ze si ich mam rychlo obut🙂 A vsetko uklada a pomaha pratat🙂 Vysavanie najoblubenejsia cinnost momentalne, vysaval by aj 5x denne. Tiez pomaha vesat pradlo. A ked nehra radio, velmi sa zlosti, musime ho zapnut, hned ked otvori oci. Rad si pri nom spieva a tancuje s ocinom. Na nocnik sa pytame od cca 1roka a 2mes. Co sa rozpravania tyka, tak primerane na chlapa, cize ukecany este velmi nieje,klasicke mama tata, daj,neni, dida ked chceme papat mamkine mliecko, moj,mije to je moje, ďkjem je dakujem, ra je rak, ma taku formicku do piesku, zvieratka napodobnujeme uz davno, teraz sme sa najnovsie naucili vranu kra. Pokusa sa sam obliekat a obuvat, jasan ze mu to este nejde, akurat sa mu dari obut si tatinovu papucu, lebo ved to je akurat jeho velkost🙂 Babka ho naucila vonat kvietocky, tak vsetky vonia, dokonca aj na koberci co mame vzor a na nocniku.Minule som mu jeden nakreslila, tak aj ten sme vonali🙂 Sam sa najest nevie, so vsetkym sa len hra, da si do ust 3-4lyzicky a uz je to pre nho nuda.No a este sa nam pokazilo teraz papanie, prestal mu chutit chlebik a pecivo vseobecne. Co davate detom na ranajky a desiatu? Mne uz dosla inspiracia. Striedame, jogurty, pecivo, kase, ovocie. Mimochodom ovocie prestal papat uplne. Tak dufam, ze ked o chvilu bude sezona na cerstve ovocie tak sa zasa rozpapa.

radecica
2. mar 2012

Ahojte, pridavam sa dodatocne, nasa Ninka sa narodila 14.10.2010 v Bratislave🙂

majka1981
2. mar 2012

@radecica vitaj 🙂
napis nam nieco o Vas, ako sa mate, ake robi dieta pokroky a tak ... 🙂

radecica
2. mar 2012

No...dakujem za privitanie🙂 Mala je cele dni na nohach, ja s nou, akonahle si niekam sadneme, uz vstavame a ideme inam. Sama sa este velmi nezahra, vacsinou asistenciu potrebuje. Rada cita, staviame kominy z kociek, presuva hracky hore dole a je totalne ukecana, snazi sa zliepat slova do viet. Niekedy to vyznie smiesne - hlavne ked si zapamata vety a slova nami raz povedane, napr. Tato,pomoc,pavuk🙂 Terorizuje nas aby sme si obuli ponozky, papucky, "mama hacici sem". Zistili sme, ze spievanie a riekanky nie su marne, ked si opakujeme, vie doplnit slovicka na koniec versa. Na nocniku sedime len "na sucho", ale aspon uz vie ze sa tam cikakaka a ked jej dame knizku do ruky, vydrzi viac ako 2 sekundy sediet🙂 Jest neje sama, ked ju krmim, akurat mi babre v miske, este do ust netrafi. Takze tak na uvod🙂

radecica
3. mar 2012

Kolko sa vas tu zislo? A odkial ste?

nivejka
4. mar 2012

@radecica ..ahoj a kde si rodila v BA?...mne sa teiž malá narodila 14.10.10...ja som rodila v Ružinove.. 🙂

nivejka
4. mar 2012

@horalka777 ...ahoj zlatko moje...to už takto krásne rozprávate?.. 🙂 ...my vôbec--len si bľaboce svojou rečou,vykrikuje a jedine povie...pa-že ide von,mama a ked ju donútim tak tata,ale to sa jej moc nechce...