Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Ake natierky robite na ranajky alebo cim natierate chlieb na ranajky? Uz mi dochadzaju inspiracie. A co davate detickam na veceru?
Este som zabudla k suhrnu, ze vacsinou kakame do nocnika, co ma velmi tesi 😉 . Akurat, ze na nom sedi niekedy aj 20 minut, no proste je to chlap... 😀
@uzu17 nie je každé bábo hneď v začiatkoch na knižky, absolútne nerieš 😉
@janaspa ja dávam na raňajky teraz väščinou len chlieb, vo všetkých možných variáciách - na sladko a na slano, striedam medový, lekvárový, s vajcom na tvrdo, čistý maslový so zeleninou, alebo s nakrájaným banánom, so syrom, občas hrianky... nakockujem a papá sama. Kaše (mliečne) mi úplne prestala jesť už dávnejšie, klasickú krupicu síce miluje, ale preháňa ju, ovsené vločky to isté, jogurt ráno to isté, takže sme momentálne na chlebe, mliečne a vlákninové veci dávam teraz radšej len pomenej a medzi jedlami, nie ako hlavné chody, to mi toleruje lepšie. Ako vidíš, tak u nás presne opačný problém ako u vás 🙂 A kaše Ti papá? Ak hej, tak mu tam sem tam prepašuj nejaké ovocie, tak pomenej, aby si nevšimol 😅 a skús postupne zvyšovať. To s tým chlebom a pečivom je podľa mňa tiež len taká prechodná vlna. Nejdú mu náhodou stoličky? Mne vtedy staršia jedla úplne príšerne, aj schudla, no natrápili sme sa s ňou, lebo to trvalo dlllllho... a teraz po sebe vylizuje taniere a pýta si duple. Ako prišlo, tak odišlo 😉
@nivejka ahoj 🙂 No veru...práve sme sa vrátili od svokra a aj tam čumeli, videli ju po 2 mesiacoch (boli sme furt chorí všetci 4 na striedačku) a ona na nich normálne že - prosím si - páťi sa - ďakujem - nie, necem, - eťe pohadkať hava - aj ja chťem cikáááť - najp chebík, potom ťajík... 😀
My sme sa dnes vratili z tyzdnoveho pobytu u mojich rodicov v nitre. manzel vcera po tyzdni pre nas prisiel a skoro z noh padol - este pred tyzdnom ho mala volala tato a teraz aha, tatinko🙂
@horalka777
aano idu nam stolicky, tak dufam, ze to bude iba tym. kasicky nam zatial chutia. vcera zjedol polku rozka tak hadam, to fakt bololen prechodne
Ako dlho a kolko spia vase deticky? ninka spi vecer cca od 20.15 a rano uz je hore o siestej - som z toho na nervy, este pred tyzdnom vstavala o 7.30. Neviem ci si mam zvyknut alebo sa chlacholit ze "ved to prejde". Este 2 tzdne dozadu spavala 2x cez den, doteraz uz len poobede, akurat od siestej rannej do obedato bolo uz velmi tazke vydrzat, hlavne pred obedom ked uz bola unavena a neviem ju nicim zabavit. Dnes to bolo na nevydrzanie, tak som ju o 10tej dala do postielky a spala 2 hodky, neskoro poobede este hodinu. Asi ostaneme pri vstavani osiestej a dvoch dennych spankoch, aby sme nestratili nervy a ja nemala kazdy den viac sedin...
@radecica Ach jaj, 100 x rozoberane spanie 🙂. Deti zvycajne okolo jedneho roku zvyknu prechadzat na jedno spanie denne, a vela deti aj z tohto fora to prekonali aj ovela skor. A malo to ( u nas) podobny priebeh ako u vas- najprv skore doobednajsie zaspavanie, poobede aj napriek unave uz nedokazal zaspat, skorsie vecerne zaspavanie. Bude sa to vyvijat dalej, tak ako vsetko ostatne v ich (a nasom) zivote A podla mna je ale najrozumnejsie dat tomu volny priebeh, vyhoviet prirodzenemu rytmu a potrebam dietata a nestresovat ani seba, ani dieta... A nocny 10 hodinovy spanok je tiez optimalny 🙂
@horalka777 Ahoj, registrujem dobre, ze pitie davas cez lyzicku? nurofenovu ? Tiez asi nemame idealny pitny rezim- okrem kojenia vypije tak 2 dcl - toho casu najlepsie cez obycajnu plastovu flasu so sosacikom. Ale napriek mojmu dobremu predsavzatiu to nie je cista (nesladena) voda - rozriedeny jablkovy dzus, s nicim inym som zatial neuspela 😅 .
@snowella ahoj 🙂 Takou tou odmerkou nurofenovou, striekačkovitou 😅 Už si vie beťárka aj sama naberať a vystreknúť do pusy. Žiaden ideálny štýl, ale zatiaľ iné nechce, tak som rada, že aspoň takto 😅 Mne pije výlučne nesladený bylinkový čaj (druhy striedam. Sladké nechce, vodu nechce, nič iné nechce 😕 a vypije tak cca 2,5 - 3 dl za celý deň (okrem môjho mlieka). Množstvo pomalililinky narastá, pije väčšinou iba tak, že zapíja jedlo, ako kačička 😅 A má rada polievky a ovocie a zeleninu, takmer akúkoľvek, tak sa teším, že aj tam je voda...
@snowella Viem ze saspanie strasne rozobera🙂 No ja uz som aj myslela ze sme presli na jeden spanok, ale zjavne nam to nestaci (mala ma 16,5 mesiaca). Vcera sa mi osvedcilo 2x spat, kedze tak skoro vstavame. Dnes o desiatej zase zalomime a hotovo.Mne je uplne jasne, ze jeto zase nejaka etapa vo vyvoji...len sa v nej musime zorientovat🙂 A do toho niekedy cez den vybuchy hnevu ked sanieco nedari alebo nevyhovieme malej.
ahojte maminky,my pijeme cez den z poharika,ale len vodicku,nic ine nechceme,aj ked by ma velmi potesilo,keby sme chceli kakavko,aby som pomalicky mohla prestat kojit 🙂
@horalka777 Hm, tiez jedavame polievky, ovocie, zeleninu, samozrejme, ze aj s vodou z jedla treba ratat. Ale priamym pitim zatial viac neprijme...
@kika9449 A preco rovno kakao namiesto ineho mlieka po odstaveni? Skusila si uz a nechce, ci? Ja by som uz tiez rada pomaly odstavila a okrem ineho budem musiet teda poriesit, co mliecne mu dat pit.
@radecica Hladala som aj na nete, ake je to detske kakao a nic.. ??? Jedine taliansky e-shop, ktory ho momentalne ani nema v ponuke. Zato som natrafila na clanky, kolko cukru take instantne kakaa obsahuju - a naozaj take klasicke Granko je az prisladke. Je aj Granko exclusive- so zvysenym obsahom kakaa, ale aj cukru tam je stale vela - pozrela som doma na krabicu na 100 g prasku, 71 g sacharidov, z toho cukru 68 g... A klasicke Granko podla netu az 85 g sacharidov. .Hej, ale deti naozaj vypiju mlieko najcastejsie v takej podobe 😅. Tak uvidime, co bude po odstaveni pit ten moj cvrcek...
@snowella ja som aj syna tak odstavovala - neuznavam ziadne susene umeliny,len plnotucne poriadne prevarene mlieko a mozno aj vdaka tomu je maly zdravy,vobec nebyva chory - uz 2 roky sme neboli u lekara a to je u dietata co povedat 😉.mala tak isto,najprv jej davam prevarene plnotucne mliecko a skusam nejako prichutit,ci jej to nebude viac smakovat,ale zatial nechce tak ju nenutim,ale ked vidi sestrinu malu ako pije kakao,aj ona ukazuje a pyta ,,pi´t" 🙂
Ahojte, neviete mi niekto poradit, kde sa da kupit ochranny kryt na vodovodnu bateriu? Uz som presla cely net a nikde nic...
😒
@kika9449 Je pravda, ze aj moj starsi syn pil od 6 mesiacov kravske mlieko... (len 1 mesiac predtym umele mlieko). Neprejavila sa u neho alergia na nho, ale ci dobry stav ma s tym suvisi, sa neviem vyjadrit 🙂 V tej dobe nam to takto odporucala aj pediatricka. Medzitym sa to zmenilo, umele detske mlieko sa odporucalo pit az do 3 rokov dietata. Ci to nebolo skor lobingom vyrobcov tychto mliek, je tiez na zvazenie. V sucasnosti opatovne poniektori lekari (alergologovia) opat odporucaju skore pitie kravskeho mlieka prave kvoli prevencii alergii vseobecne. Ale stale nie su jednotne nazory na to.
Baby ako robite tu natierku s mrkvou ?
Chcem nieco nove skusit, zatial som mu ju este nerobila lebo neviem ako na to. dajte radu prosim.
@uzu17 ahoj, máš na mysli ten teplomer, čo sa tam namontuje a pri prekročení teploty vypne vodu? Ak áno : http://detskaizbicka.sk/digitalny-teplomer-na-s...

Ahojte, no moj maly je skor na tie domace prace.Naklada pradlo do pracky, z pracky, potom mi ho podáva pri vesani a aj s nim potrasie 😉 . Vsetko stále utiera, najnovsie si oblubil miesto handry, vlhku spongiu.O vysavani ani nehovorim. A mal sopliky, tak si ich aj sam odsaval. Rad si umyva usta a ruky lebo sa moze clapotat vo vode. Miluje hudbu a tanec. Najnovsie sa neustale toci dokolecka. Vie urobit indiana, poslat pusinku, dat patku, podat ruku... S rozpravanim je to horsie, to mu nejak nejde. Cele slova povie akurat babo, mama, tato, toto. A mama a tato moc casto nepouziva. Velmi malo ma oslovuje mama, co mi dost chyba. A inak len ha(havo), ba(balon,lopta a vsetko gulate), papa(papat), papa(pozdrav), papa(papuce, ponozky, topanky), pa(paci sa). Knizky ho este stale nebavia, no akurat tento tyzden sa uz o ne o malo viac zacal zaujimat. Nevie ukazat vela zvieratiek v knizkach, uz som z toho zufala. Vie akurat tak konika, aj vie ako robi konik, hava, vtacika, kravu, ku krave aj mu a deticky, tety a ujov. To je tak vsetko, podla mna to je velmi malo na jeho vek. Len dufam, ze ho to coskoro zacne bavit viac. Papat sa snazi sam, obcas si aj do pusinky trafi lyzickou. Chlieb na ranajky papa davno uplne sam. Nastastie zatial papa vsetko a miluje ovocie a zeleninu. Snazi sa sam si obuvat papucky. Vie aky kus oblecenia, na aku cast tela sa oblieka. A velmi rad sa jasi 🙂 . A ked sme vonku, tak na kazdu babu(ci ma rok, 10, 30, 50) sa skeri a posiela pusinky 😀 .