Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Pusi to vyzerá super, osviežujúco a šťavnato, až mi slinky tečú 😵
Retkvicka tak sprav len takú jednoduchú, daj variť zemiaky, pretlačený cesnak, cibuľku nakrájanú, mletú rascu a hrášok a keď ti zmäknú zemiaky tak hoď zápražku s mletou paprikou a hotovo 🙂 My ju máme radi a prípadne tam môžeš pridať aj inú zeleninu, podľa chuti 🙂
peti, ak ti jedno ku ktoremu tak to isto nemusis vysolit tolko peniazkov, ja len viem, ze tu to zaviedli preto aby zabranili podplacaniu.. takze na jednej strane je to aj dobre, lebo aj tak by si tomu doktorovi musela dat nieco do vrecka aby prisiel trebars z grilovacky ked to na teba pride, takto musi kazdopadne.... a kebyze tam ziadneho nepoznam tak mi je to fuk, ale tento moj doktor ma vlani operoval a urobil dobru pracu, okrem toho je dobry aj ako clovek, hoci moc ukecany nie je.. vzdy musim tahat info a potom sa tvari akoze sa pytam banalne otazky.. ale inak je zlaty, a dobry odbornik
co sa tyka priberania, tak ja som vlani vysadila HAK, sla sa dat operovat a prestala som pravidelne sportovat a hned sa nalepilo 5-6 kg, no ale kaslala som na to, ze ved aj tak chcem tehotniet, tak nejdem blbnut... potom mam ambicie byt aktivna mamina, tak snad to pojde dolu 😅
Zlaté ste, čo by som ja bez vás robila... 🙂
Caute bambiiiny...
Ja mam hned od rana naruseny kazdodenny stereotyp, od pol 6 som hore, vyhnal ma mechur.. mm isiel dnes do skoly, prave buchol dvermi, tak som taka vykolajena, lebo nezvyk 😉 😀
Ked ste hovorili o tom porode, ja si neviem predstavit, ze by ten moj bol pri mne, ved on sa boji lekara ako certa, nie to este, aby ich tam potlkol od nervov 😀
Jedna kamoska aj s mamou v dome chovali kadejake macky z ulice, no mali ich asi sedem, a narodil sa jej chlapcek s rastepom chrbtice, umrel po 2 dnoch 😔 . Otehotnela hned, asi po pol roku, ale maciek sa vobec nezbavila, ale chvalabohu, malicky je uplne OK.
K tomu potratu... no, ja som potratila pred 3 rokmi v 8tt, ale uz pri 2 minute som to zastavila, neviem, ci sa dokazem na to pozerat. Niekedy je lepsie ani nevediet. Aj hlava ma rozbolela, mozno sa to niekedy odvazim dopozerat ☹
Ked ste spominali pecenie, vcera som si v Lidli kupila 8 roznych foriem na pecenie len za 7 evry, takze urcite napeciem nejake mnamky 😉 Je tam forma na babovku, tortu, biskupsky chlebicek, 2 mackovia a 2 male babovecky. Ja strasne lubim taketo hovadinky do kuchyne a najradsej robim muffinky, ktore miluje cela moja rodina. Aj dvojnasobna davka je nam vzdy malo 😀
No, babky... idem vycistit pelech skreckovi a potom idem pisat drahemu seminarku...
Ale kuknem Vas... 😉
Uzite si krasny dnicek, vikend ma byt na hovby 😝
redkvi, ja robievam taku ze nakrajam na jemnucko nejaku zeleninku co doma najdem... mrkvu, kalerab, brokolicu... ale uplne na jemne pasiky aby to bolo rychlo, pridam cesnak, vodu, maslo, korenie a dam zvarit a potom tam len nahadzem krupicove halusticky a je to mnamka, za 15 minut 😅
retkvicka ja som robila v sobotu polievku z nejakeho casopisu ale bola super...cinulku oprazit na oleji, pridat nakarjanu mrkvu,porp. inu zeleninu zaliat rajcinovym pretlakom, staci malo, doliat vodu, posolit, pokorenit a este cesnak tam isiel a nechat varit kym bude mrkva makka...a mali tam ist tortelliny ale kedze som ich nemal aspravila som hocijake cestoviny a nakoniec nastruhany syr...bolo to super...dufam ze som na nic nezabudla🙂
no ja som to nevydrzala a musela som si ist zohriat obed 😅 😅 ... no, ja sa uz pomaly pripravujem na letny cas 😀 😀
zienky, tak som spat z inferkcneho, doktorka ma ukludnila, ze tie vysoke hodnoty su protilatky, to znamena, ze aj ja aj babatko sme prirodzene chranene. Lepsiu spravu som ani nemohla pocut. Vcera vecer sme boli pozriet kolisku, co nam renovuju a vyzera perfektne, uz sa na nu tesim a hlavne sa tesim, ked bude plna 🙂
vdaka..asi spravim zeleninovu. ta nikdy nie je zla. s krupic. haluskami. len cesnak teraz velmi nemusim. ani cibulu. je to sranda, lebo pred tehu som okrem torty davala cibulu a cesnak do setkeho 😀 .
manee no super ze mas dobre spravy... a o koliske rozmyslam aj ja, ale len preto ze do spalne postielku nezmestim, a nechcem take male mimi hned do samostatnej izby davat, ved si nohy dolamem ako budem utekat ked zaplace.. no toto este neviem ako idem poriesit 😕
Veru aj ja už som hladná, sa teším na obed, dnes ideme s drahým niekam do reštiky na menu, tie humusy zo závodnej jedálne som odmietla. Mňamky mňamky za hodinku už aj letím na obed. Dúfam že dovtedy vydržím...
Manee, Bamb... my mame tiez kolisku, taku 30 rocnu este po Martinovi... tesim sa na nu, aspon zatial... 😉
kupime len new matrac a perinky a budeee... 😉 ze spomienky? 😀
Cibulu a cesnak ja mozem praveze len teraz, vobec mi nie su tazke od zaludka a po pol hodine ani zo mna necitit, ze som take nieco jedla,.. nechapem 😲
caute, caute... tak ja som dnes sefovi oznamila velku novinu. S tym, ze on je asi jediny, koho to nepotesi a dala som mu papier do ruky. Nechapal, kym neprecital. Potom zacal s tym, ze sa opat popalil (lebo aj baba predpredchadzajuca otehotnela) a ze to necakal, teda ze cakal, ale nie tak skoro (robim tu len od novembra). A bol teda pekne zaskoceny, a ze som ho tym ako keby podrazila... sa divam, ze co robi fory! Vravim, ze ak bude chciet, mozem mu potom zohnat nahradu, ze mam kamosky z VS, ktore stale nemaju robotu.... a on na to, ze a zasa mi otehotnie... tak mu vravim, nech si tu zamestna 50-60 rocnu zenu, aby mal istotu. Alebo chlapa, i ked, aj ten moze ist na MD. No nic, ja som radas, odlahlo mi, od rana som sa potila dve hodiny, lebo som mu to chcela povedat az ked bude odchadzat. 🙂
a kolaciky.... ja chystam upiect muffiny podla jedneho receptu od maminy, idu aj ovsene vlocky, celozrnna muka a kopec zdravych veci, len neviem, co je vinny kamen. Neviete? Treba dve lyzice a ci to vlastne kupim niekde.
pusi - klidek, ja som startovala na 66, teraz 69. Kolko merias? ja 179.
retkvicka - paradajkova, zeleninova z mrazenej zeleniny, cesnacka, zemiakova, sosovicova, spenatova....
manee - gratulujem k dobrym spravam 🙂
posielam pozdrav z marsu 😀 😀
ja sa stále učím a popri tom som oprala, upratala, uvarila polievku a asi trikrát som už jedla 😀
našťastie mi to učenie ide colkom dobre tak idem pokračovať kým mi to ako tak páli aby sa na mna niečo nalepilo 🙂
Andrea, tak to mas za sebou.... fuj, normalka stres... 😝
ja neviem, co si ti sefovia myslia... len same povinnosti, prava takmer ziadne.... 😲
ja mam super sefina, vcera sme aj na kofole spolu sedeli 😉
kolko vie, tolko pomoze, mlady chalanisko, a sikovny... 🙂
preco si tak komplikujes tie muffinky??? 😲 ... sak taky jednoduchy a suprovy receptik ti dam... chces? 😉
nanulik, to bude tou plnohodnotnou stravou.. a kedy to mas skusku, lebo ja uz drzim palce teraz 😉 😉
Nanu... no neviem, neviem... si tomu uceniu asi velmi neublizila, ked si zienka domaaaca 😀 😀 😀
písomná skúška je o tretej, potom o štvrtej je druhá skupina a potom bude ešte ústna. ja idem o tretej
ved mi včera dr hovoril že to nejde byť naraz aj mamina aj študovať. ale čo už ked mi zostáva rok do BC. to by bolo škoda skončiť
😀 jaaaaaaaaaaaj.... tak to este casu habadeeeej... 😀
lenok, mam aj iny recept, ale toto chcem skusit - 200g graham.muky, 2PL vinneho kamena, 180g ovocnej musli zmesi, 20g vlasskych, 40g hrozienok, 40g cucoriedok, 1 vajce, 60g hnedeho cukru, 80ml oleja, 400ml cmaru.
andrea...tak uz to mas za sebou...ja sa chystam tak za dva tyzdne...to bude strasne...lebo vcera si ma sef zavolal ze ci tu planujem zostat a som nemala dovahu povedat ze som tehotna, tak som mu len povedala ze rada by som isla na matersku...a on ze ved to tak za rok za dva, nie? no ja ze aj hned, ved vam poviem ked sa bude nieco diat...tak asi bude dobre sokovany ked mu tak za dva tyzden oznamim ze som tehotna...
a andrea ty si na dobu urcitu? a zamestnavatel by s tym mal ratat ked zamestnava mlade baby to je normalne, ze ideme na matersku v nasich rokoch
a som vygooglila, ze vinny kamen je nieco ako kypriaci prasok, je to bio a je v tom asi aj trocha soli...
magdi - no sak vravim, ze som sa zapotila. Ja robim vo vzorkovej predajni, takze ked tu nie som, je zatvorene. A moj sef asi pred mesiacom tiez cosi trepol, sme tak kecali a on tak medzi recou, nie ze mi za dva mesiace poviete, ze ste tehotna... a som to vtedy zakecala hned. No a dnes... ten jeho vyraz hovoril za vsetko. A ze to cakal, ale nie tak skoro. A nech sa sokuju, mne je to uz jedno. Ale fakt som mala z toho nervy riadne. Som na dobu urcitu, teda do 19. novembra mam zmluvu. A rovnako mu mohla otehotniet nejaka mlada 18-rocna baba, ako aj zena, ktora ma doma uz tri deti a ma 38 rokov, ci nie?
fúha baby s tými zamestnávateľmi vám nezávidím, u nás som musela skoro s pravdou von, lebo sme dovolenku museli presunúť z augusta na jún a to sa ešte učí a nevedela som, či ma pustia, ale riaditeľka aj zástupkyňa boli zlaté, blahoželali mi, všetko ok
andrea ja mám 174 cm, ale aspoň trochu ste ma s amadorou ukľudnili, už som mala komplexy 😒
baby recept najprv vyskúšam, ak to bude fajn napíšem, idem to prvýkrát, je to v marcovej mama a ja, keď som videla obrázok, hneď mi tiekli slinky
my máme o chvíľu posedenie ku dňu učiteľov, bude nejaký fajný obedík, už sa teším
nanulik tuším typický predskúškový stav: robím všetko iné len aby som sa nemusela učiť čo? 😉 ja som tiež vždy pred skúškami chodila behávať, beh, sprcha, zabiješ čas, mimo skúšok by ma to ani nenapadlo 😀
a u nás je jedna firma kde ženy vôbec nezamestnávajú aby im nešli na materskú, na hlavu nie 😖
pusi - tak to mas potom normalnu postavu, pri tej vyske. Moje minimum v dospelom veku bolo 62 a to som bola vo forme 😀 a ked sa niekto pytal, kolko vazim, tak nechapali, ze tolko, ze vyzeram na 55. Je to rozne, ja z vahy dramu nerobim. clovek je tucny, ked sa mu sklada slanina okolo pasa, a to sa mi teda nikdy neskladala.
a s tou jednou firmou - vsak to je cista diskriminacia. Nie som feministka, to ani zdaleka, ale myslim si, ze mame pravo byt tehotne, nech je nasraty kto chce! A ako som aj jemu povedala - on je asi jediny, koho tento stav netesi, vsetci ostatni su radi a tesia sa s nami, takze ho mam na haku 🙂

pusinqa posli recept to vyzera dobre...mnaaam
petra jasne emocie treba dostat zo seba von, ale hned potom sa snaz nejako upokojit...mozu ti vsetci vyliez niekam...ty cakas baby a to je najpodstatnejsie 🙂